Netum - Kun muutos on mahdollisuus

Ei kai tuo minimikään varma saanti ole, jos anti voidaan keskeyttää aikaisintaan 28.5. klo 16?

4 tykkäystä

Joo ei missään nimessä. Tästä voi tulla aivan samanlainen 400 euron anti, kuin näistä viime kerran anneista on tullut. Mutta Evli-merkkaus ja osakesäästötilittömyys “onneksi” vähän karsii edes yleisöantiin osallistuvia. Olen yllättynyt, jos tuon 2240 euroa saa, mutta will see.

9 tykkäystä

Pahoin pelkään että vain kourallinen lappuja tästäkin annista käteen jää, kuten nykyanneissa on tapana.

6 tykkäystä

Käyköhän tässä allokaation kanssa niin, että hallitus hyväksyy yleisöannissa tehdyt merkintäsitoumukset kokonaan esimerkiksi 50 (tai vastavaa) osakkeeseen saakka, ja ylittävältä osalta merkinnät hyväksytään x,xx prosentin suhteessa? Näissä pienissä anneissa on se kurja peli, että joutuu merkitsemään reilusti ylitse sen, mitä aikoisi oikeasti omistaa jälkipörssistä ostaessa. Näin voi teoriassa saada edes jotain järjellistä määrää allokaatiossa olettaen, että osan saa x,xx% suhteessa merkinnän mukaisesti. Aika ison potin pistin tällä tavalla taas viikoksi “syrjään”. Välillä pitäisi oikeasti laskea, että mikä on antiin osallistumisen vaihtoehtoiskustannus.

9 tykkäystä

Käyköhän tässä allokaation kanssa niin, että hallitus hyväksyy yleisöannissa tehdyt merkintäsitoumukset kokonaan esimerkiksi 50 (tai vastavaa) osakkeeseen saakka, ja ylittävältä osalta merkinnät hyväksytään x,xx prosentin suhteessa?

Todennäköisesti käy. Aika vain näyttää, mihin asti merkintäsitoumukset hyväksytään kokonaan kun minimimerkintä (700 kpl osaketta = 2240 €) on suurehko listautumisannille. Minimimerkinnän suuruus varmasti rajaa osan sijoittajista pois. Omasta salkusta minimimerkintä on n. 1/5 ja kyllähän näissä listautumisanneissa pitää eri tavalla miettiä osallistumista jos minimimerkintä on viidenneksen salkusta vs 1/10 tai vähemmän.

5 tykkäystä

Pystyykö joku rautalangasta vääntäen selventämään:

AOT on siis Nordnetissä ja tänne haluaisin merkkauksen suorittaa. Oma päivittäispankki OP.

Eli onnistuuko seuraavasti: OP:n tunnuksilla sisään, merkkaa sinne Nordnetin arvo-osuustilin numerosarjan ja tietty pitää huolen, että Nordnetin AOT:lla on riittävästi hilloa merkkaukseen?

Eihän se nyt niin voi olla, että pitäisi OP:lla olla AOT, että merkkaus onnistuisi…

2 tykkäystä

Juuri noin mutta lopuksi maksat sen vaikka OP:n tunnareilla normaalisti. Ota vain arvo-osuustilin numero ylös ja kirjaudu. Kaikki selviää

3 tykkäystä

Netumin yhtiöesittely oli ihan uskottava. Merkitsin myös osakkeita.

Tietoturvan eriyttäminen ja siihen panostaminen voi olla viisas veto.
Aika usein järjestelmätoimituksissa asiakas tilaa itse tuon tietoturva-auditin sekä -työt erilliseltä taholta kuten Nixu tai F-Secure
Tämä voi sujua joustavammin, laadukkaammin ja ehkä edullisemmin, kun järjestelmätoimittajalla tai isomman pilviarkkitehtuurin rakentajalla on itsellä myös tietoturvaosaamista.

Kiinnostavaa olisi saada tietoa, millaista osaamista yrityksessä on ja miten se on jakautunut.

11 tykkäystä

Samaa mieltä. Inderesin aiemmasta haastattelusta taisi toimari saada palstan Sepolta vähän pyyhkeitä :smiley: , mutta äskeisen yhtiöesittelyn katsottuani ja siinä n. 40 minuuttia toimarin edes takas keinumista ja jähmeähköä esiintymistä seuratessani pistän tuon esiintymisjännityksen piikkiin enkä anna tuon liikaa häiritä itse yhtiötä arvioitaessa.

En ole IT-konsultoinnin suuri asiantuntija, mutta peruspalikat (maltillinen/hyvä kasvuennuste, kasvava markkina, vahva kannattavuus ja kassavirta sekä huokeahko arvostus) ovat kunnossa. Lisäksi Joonas analyytikkona tässä takaa sen että Inden ennusteet ovat konservatiiviset/varovaiset mikä tuo vielä vähän turvamarginaalia :wink:

Nyt kysymys vaan kuuluu millä hinnalla tätä saa pörssistä kaupankäynnin alkaessa.

11 tykkäystä

Kuinka isona ongelmana näette, että suurin osa yhtiön tuloksesta tulee 5 suurimmalta asiakkaalta? @Joonas_Korkiakoski Minkälaisena näet yhtiön riskiprofiilin?

4 tykkäystä

Olipas yllättävä tuo minimimerkinnän suuruus. Viime vuosina on varmaan melkein 20 antiin tullut osallistuttua, ja niissä minimerkintä on aina vaihdellut suurinpiirtein 700-1200 euron välillä. Mikähän lie syynä, että tässä tuo minimi on viime vuosien tyypilliseen minimimerkintään nähden tuplat tai vähän enemmänkin? Haluaako Netum jostain syystä välttää liian laajalle levinnyttä omistajakuntaa? Vai tuoko merkitsijöiden pienempi määrä säästöjä listautumiskustannuksissa? Varsinkin pienemmillä yrityksillähän listautumisen kustannukset ovat monesti olleet tosi tuntuvia ja esim. vetäneet kvartaalin tuloksen pakkaselle.

5 tykkäystä

Ehkä pikkuyritykset eivät näe kansanosakkeen leimaa tarpeellisena. Jos minimi ois 6000e, niin todennäköisesti silläkin tulisi ylimerkintä.

1 tykkäys

En kerennyt lukemaan @Joonas_Korkiakoski rapsaa vielä kokonaan mutta kyselisin foorumilta näkemyksiä Netumin käyttökate %:iin: Sehän on verrokkien yläpuolella (noin 17%), mutta miten? Seniorien henkilötehokkuus? Pieni koko? Vai onko liikevaihtoa dominoivista pitkistä julkisten projekteista vaan helpompi lypsää katetta? Jotain muuta?

3 tykkäystä

Konsultti- ja koodaribisnes on pääsääntöisesti asiantuntijoiden työtuntien myymistä asiakkaille. Näin ollen kannattavuuden vahvin ajuri on, millaisella laskutusasteella pystyt operoimaan. Jonkun verran toki vaikuttaa, millä tuntihinnalla pystyt myymään ja mikä on kustannustaso, mutta näissä harvemmin on suuria eroja.

Netumin kohdalla pitkät työsuhteet ja pitkät projektit voisivat näkyä parempana laskutusasteena. Seniori pystyy laskuttamaan suuremman osan työstään kuin juuri rekrytty juniori, kun aika ei mene perehtymiseen ja opetteluun ja hänet on helpompi myydä projekteihin. Myös pitkät projektit auttavat. Kärjistäen on helpompi resursoida konsultti täydellä laskutusasteella kolmen vuoden jatkuvaan projektiin kuin tilanteessa, jos projekti on katkolla kahden kuukauden välein. Sekin toki vaikuttaa, kuinka paljon henkilöstöstä on laskuttavaa konsulttia/koodaria ja paljonko hallinnon väkeä. Netumilla käsittääkseni on kohtuullisen matala organisaatio, joten tämä saattaa auttaa.

Jossain menee toki laskutusasteen järkevä ylärajakin, koska 100% laskutusasteella joko sisäiset kehitystyöt jää tekemättä tai niistä ei makseta työntekijälle, mikä ei kumpikaan ole pidemmän päälle kestävää.

7 tykkäystä

Terve parikyssarii!

Tämä liiketoiminnan riskiprofiilin tiivistys löytyy sijoitustutkimuksesta. Asiakasjakauma on kiistatta keskittynyt ja mielestäni se on selkein yhtiökohtainen riski. Tätä kuitenkin hieman laskee se, että suurimmat asiakkaat tulevat julkisen puolen pitkien puitesopimusten alta. Tämän takia lyhyellä aikavälillä riski suuren yksittäisen asiakkaan menettämisestä ei ole tavattoman iso.

20 tykkäystä

mielenkiintoinen kuriositeetti johtoryhmästä ja asiakaskunnasta. :slight_smile:


image

24 tykkäystä

Julkishallinnolle (ja PV:lle) IT-palveluja myyvillä IT-taloilla tämä ei taida olla kovin harvinaista. Joku ex-sotilas tai poliitikko löytyy usein ovia avaamaan. :wink: Nixullahan oli aikoinaan hallituksessa Amiraali (evp) Kaskeala, F-Securelta löytyy ex-diplomaatti Oreck, Cinialla Esko Aho hallituksessa ja johtoryhmässä mm. Kärkkäinen (PV:n kyberosaston ex-osastopäällikkö) ja Goforella taitaa olla ex(?)-poliitikko Kauppi mukana.

Jos haluaa tuolle julkissektorille myydä, niin taktiset rekrytoinnit voi laskea markkinointikuluiksi. :smiley: Mutta yksi osoitus toki, että sektorissa ollaan ns. tosissaan mukana.

28 tykkäystä

Nämä saa aina itsellä positiivisia viboja, n. 1/3 henkilöstöä sitoutettu viimevuonna. Näissä osakkuuksissa yleensä työpanokset kuitenkin eri tasolla kuin pelkällä työntekijällä.

Edit. Yhtiöesittelyssä mainittiin tästä ja valtaosa näistä työntekijöitä, muutama taisi olla hallituksesta.

16 tykkäystä

Linkataan tänne tuo eilinen yhtiöesittely videotallenne ( kesto n. 1h):

8 tykkäystä

Täältä voi kysyä näitä teknisiä kysymyksiä @KuplaSalkku Suuri IPO / kaupankäynnin ketju: tekniset kysymykset

6 tykkäystä