Nightingale Health - Uutta verta pörssiin

Yhtiön oma tiedote täällä. Lyhyt. En referoi.
Nightingale Health analysoi verinäytteitä johtavalle yhdysvaltalaiselle terveydenhuollon toimijalle | Nightingale Health

18 tykkäystä

Tutkimusasiakkaita Nightingalella on jo ollut pitkään ja nämä käytännössä tuottavat yhtiön nykyisen liikevaihdon. Tästä näkökulmasta uusi (oletettavasti nykyhetkessä liiketoiminnallisesti pienehkö) tutkimusasiakas on yhtiölle perustekemistä :+1:

Toki mainittu Mass General Brighamin tutkimusyksikön linkki saman organisaation kliiniseen toimintaan voi osoittautua tässä erityisen kiinnostavaksi, jos Nightingale halutaan ottaa myöhemmin käyttöön kliinisellä puolella. Tämä voisi tapahtua tässä tapauksessa tavanomaista nopeammin tutkimusyksikön löytyessä saman katon alta. Hoitomenetelmien kehittämisen pitäisi käsittääkseni olla silti viimekädessä lopullinen tavoite kaikessa lääketieteen tutkimuksessa (joskus toki pidemmän ketjun kautta), joten isoa eroa tavanomaiseen tutkimusasiakkaaseen en lähtisi vielä tässä kohtaa vetämään. Kyselen kuun lopun tilinpäätöstiedotteen yhteydessä löytyykö tähän lisää kulmia :+1:

30 tykkäystä

Oleellista ei ole julkaistavien diilien koko (terveystalo, Mass General Brigham), vaan näiden korkean tason referenssien myötä uskottavuuden palautuminen firman tuotteisiin ja palveluihin.
Hinnoiteltu pitkälti alle nettokassan, siitä nyt toipuillaan…

14 tykkäystä

Hurjaa menoa. Yhtiössä ei ole tapahtunut mitään fundamentaalisesti uutta - Amerikassa on ollut labra (PerkinElmer yhteistyö) vuosia, tutkimusaineistoja on analysoitu, biopankkeja ollut asiakkaana lukuisia ennenkin, nyt julkaistu toiminta vastaa täysin sitä, mitä on tehty rutiininomaisesti jo ennen listautumista. Kaikesta tästä huolimatta +21% kertoo lähinnä siitä, miten heikosti seurattu, huonosti tunnettu ja ohuesti treidattu osake on kyseessä, eli hirmuista volatiliteettia on luvassa. Tottakai pitää toivoa, että tilanne paranisi, mutta lyhyellä tähtäimellä tuskin näin tapahtuu. Yhä sitä aidosti kaupallista, hoitoon tai ennaltaehkäisevään sellaiseen tähtäävää yhteistyötä odotellen. Terveystalo on parempi verrokki siitä, mitä maailmalta pitäisi kuulua. Todellakin kiinnostaisi kuulla jotain konkreettista Japanista.

11 tykkäystä

Toki näinkin, annan tällä hetkellä itse näille kaupallistamisen alkupään diileille vielä pienemmän painoarvon. Julkaistusta asiakkuudesta on matkaa siihen, että päästäisiin rakentamaan suurta (oletettavasti kliiniseen käyttöön pohjautuvaa) liiketoimintaa voitetun asiakkuuden päälle (vaatii aikaa & riski epäonnistua).

Terveydenhuoltosektorin asiakkuuksiin murtautuminen on uusille tulokkaille kova polku, mutta vastaavasti jos sisälle pääsee (etenkin kliiniselle puolelle) niin alan hidasliikkeisyys (potilasturvallisuuden näkökulmasta perusteltu sellainen) ja suuri laskutuspotentiaali kääntyy eduksi :slight_smile: tämän takia Nightingalen hieman pidemmälle kypsyneet yhteistyöt (esim. Terveystalo, ehkä myös Mitsui/Welltus) ja niistä kerrottavat edistysaskeleet ovat mielestäni isompi tekijä yhtiön arvonluonnissa lyhyellä aikavälillä - näissä ollaan lähempänä onnistumista, joka voi tuottaa suurempaa liikevaihdon kasvua ja toimia referenssinä vastaavan yhteistyön aloittamiseen uusien asiakkaiden kanssa.

Tutkimuspuoli (sis. case Mass General Brigham) on sinänsä looginen reitti luottamuksen rakentamiseen myös kliiniselle puolelle. Tämäkin vaatii aikaa - ensin suunnitellaan tutkimuksia, kerätään niihin osallistujia ja dataa, kirjoitetaan artikkelit, kierretään tutkimuskonferensseja, viedään artikkelit vertaisarviointiprosessien läpi ja julkaistaan. Jos kaikki menee hyvin, voidaan tutkijoista (joissa mukana myös kliinistä työtä tekeviä) hiljalleen saada teknologian puolestapuhujia ja tätä kautta käynnistettyä suuren mittakaavan kliinistä käyttöä. Nightingale ei vielä ole tuossa viimeisessä vaiheessa ja siten täytyy vielä seurailla saadaanko tämä reitti vetämään.

16 tykkäystä

659765 kpl kahtena blokkina.

7 tykkäystä

Jaahas - strategia pantiin uusiksi.

16 tykkäystä

Oma fiilis tästä on positiivinen, joskin toisaalta olisi toivonut tästä kuluttajahittiä. Oman sormenpään rei’ittäminen on kuitenkin hankala tuote laajempaan menestykseen, vaikka mielestäni tuo oli varsin helppoa. Oikea suunta ja kuten tuolla lukee, niin kuluttajasoftaan tehtyä työtä voidaan hyödyntää B2B-asiakkaille. Tämä strategian päivitys toivottavasti tuo huomattavaa fokusta tekemiseen ja, kuten tiedotteessakin mainitaan, tuo myös operatiivista tehokkuutta.

11 tykkäystä

Niin ehkä tässä riskipuntari on kääntynyt mahdollisesta isosta epävarmasta voitosta pienempään mutta varmempaan onnistumiseen.

10 tykkäystä

Minusta aika täydellinen antautuminen verrattuna siihen, mitä IPO:n aikaan sanottiin.
Ei silti, voi olla tässä tilanteessa ihan oikea ja järkevä uudelleenlinjaus. Harvassa ovat suomalaiset firmat, jotka ovat terveydenhuollon kuluttajabisneksessä onnistuneet.

3 tykkäystä

Ehkä se isoin pihvi on julkisen puolen olemassaoleviin verinäytevirtoihin kiinni pääseminen. Toivotaan että kuluvalla tilikaudella nähdään avaus tähän. Tutkijabisnes sekä työterveys ovat hyviä, muttei yllä samaan kokoluokkaan.
Suora konsubisnes on onnistuessaan suuri mutta myös vaikein skaalata kustannustehokkaasti kun tässä perhana tarvitaan sitä verta, ei ole pure play digibisnestä.

2 tykkäystä

Yhtiötiedotteesta napattu osio:
“Nightingale Healthin teknologia tunnistaa yhdestä verinäytteestä riskit yleisimpiin kansansairauksiin nykyisiä kliinisiä työkaluja laajemmin, vähemmällä työmäärällä ja analysointitarkkuudesta tinkimättä. Tämä kyvykkyys on markkinoilla ainutlaatuinen ja tulee yhtiön näkemyksen mukaan olemaan keskeisessä roolissa modernin terveydenhuollon suurimman haasteen, ikääntyvän populaation kansansairauksien, ratkaisemisessa. Yhtiön teknologiaa voidaan käyttää kartoittamaan kokonaisten kansakuntien terveysriskejä tehokkaasti ja auttaa kohdentamaan terveydenhuollon toimenpiteitä korkeassa riskissä oleviin henkilöihin vakiintuneiden suositusten mukaisesti.”

Miten suuri konsensus lääketieteellisessä tiedemaailmassa on yo tekstissä esitetyistä väittämistä?

2 tykkäystä

Näin tk-lääkärin näkökulmasta ongelmana ei ole kansamme terveysriskien tunnistaminen. Väittäisin, että useimpien osalta nämä merkittävimmät riskit näkee jo ilman lab-tutkimuksiakin, erityisesti vanhemmassa ikäluokassa. Nuorempien ja ns. terveiden osalta joukkoseulontaa näiltä osin ei nykyään harrasteta, koska sen hyödyistä ole tieteellistä näyttöä.

On totta, että nykyisin kliinisessä käytössä olevat “työkalut” riskien tunnistamiseen ovat hyvin karkeat (elintavat, BMI, verensokeri, LDL, sukuanamneesi jne.). Suurin ongelma on kuitenkin hoitoon sitoutuminen ja ylipäätään hoitoon hakeutuminen.

Kuulostaa siltä, että Nightingale tulee jatkossa olemaan lähinnä bulkki-analysaattori, volyymibisneksessä, jossa lähinnä kilpaillaan hinnalla. Eiköhän näiltä kuitenkin pääasiassa pyydettä jatkossakin perus lab-tutkimuksia kliiniseen käyttöön eikä ko. firman omia riskimittareita tms. eksoottisempia tutkimuksia joiden osalta puuttuu kliininen käytäntö.

10 tykkäystä

Nyt kun Nightingale kuoppaa Livitin, eli kotitestin, paljonko tuosta tulee alaskirjauksia ja mille kvartaalille alaskirjaukset osuvat?

Nightingalen tilinpäätös:
” Aktivoitujen kehittämismenojen mahdollisella arvonalentumisella voi olla olennainen haitallinen vaikutus Nightingale Healthin taloudelliseen asemaan ja liiketoiminnan tulokseen. Yhtiö aktivoi taseessaan kehittämismenot aineettomiin hyödykkeisiin, jos niiden odotetaan tuottavan tuloja useamman tilikauden aikana.
Aktivoidut kehittämismenot -14,934 m€”

1 tykkäys

Hyvä kysymys. Tiedotteen mukaan ohjelmisto voidaan hyödyntää muissa liiketoiminnoissa.

“Kuluttajapalveluissa tällä hetkellä käytettävät omaisuuserät, kuten ohjelmistomoduulit ja muut aineelliset ja aineettomat hyödykkeet voidaan kohdentaa liiketoimintoihin yritysten ja julkisen sektorin kanssa. Yhtiö voi esimerkiksi tarjota sekä yritys- että julkisen sektorin asiakkaille kokonaisratkaisuja, jotka voivat sisältää kaiken verinäytteenotosta tulosten toimittamiseen mobiilisovelluksen kautta.”

Sikäli ei olisi tarvetta alaskirjauksiin koko ohjelmistosta. Tuskin Terveystalo, YTHS tai HUS haluaisi tehdä omaa mobiilisovellusta, vaan tuoda esiin oman logonsa, värimaailmansa, markkinointiviestinsä ja lisäpalvelunsa nykyisen mobiilisovelluksen kautta. Livit-appi olisi siten rakennuspalikka jatkokehittämiselle, jolloin ei olisi syytä alaskirjauksiin. Iso moka olisi, jos tätä ei ole alun perinkin otettu huomioon sovelluksen suunnittelussa.

Muistanko oikein, että fyysinen testipaketti oli kai jokin toisen firman kautta ostettu, joten siihen ei kai ole investoitu?

Ei noiden aineettomien arvostusten perustelu ihan helppoa DCF:n läpi ole kun market cap on alle oman pääoman. Eikä tämä muutos sitä kyllä yhtään helpommaksi tee olettaen, että myös lisäyksiä tullee jatkuvasti.

1 tykkäys

Kokonaan ei varmaan alaskirjata koska kerrotaan että noita assetteja käytetään nyt fokukseen nousevissa liiketoiminta-aluiessa.
Sinänsä koko asia on ainakin minulle irrelevantti koska tämä on kassan burn rate peli, ei vielä tulos-semmoinen.

3 tykkäystä

On toisen firman (Weavr) kautta, mutta siihen on tehty jonkinlainen investointi. Kotitestiä voi sinänsä kyllä hyödyntää B2B/B2G-malleissakin, ja tutkimusasiakkaillehan sitä jo tarjotaankin kliinisten tutkimusten järjestämistä helpottamaan.

Edit: Näköjään on uudempikin tiedote, missä kuvio on hiukan muuttunut:

The acquired license gives Nightingale Health the rights to independently manufacture the Velvet™ devices and commercially use the devices in connection with Nightingale Health’s services. Nightingale Health will use the Velvet™ device in its preventative health and wellbeing services, and currently the device is already being used in the Livit by Nightingale Health™ service allowing the customer to use the device to collect a blood sample anywhere, for example at home, without a need to visit a laboratory.

Prior to acquiring the license Nightingale Health purchased Velvet™ devices from Weavr based on a distribution agreement. Since the license provides Nightingale Health the rights to independently organize the manufacturing of the device, the distribution agreement was terminated as part of the transaction.

Under the terms of the transaction, Nightingale Health will receive perpetual, non-exclusive right and license to manufacture or have manufactured Velvet™, including the right to provide, modify and otherwise practice and commercially use all related intellectual property rights. In consideration of the royalty free license, Nightingale Health gave up its rights based on the convertible loan (original investment of approximately 3.5 million euros).

2 tykkäystä

Pakko vähän opponoida: “ongelmana ei ole […] tunnistaminen […] ei harrasteta, koska sen hyödyistä ei ole tieteellistä näyttöä.”

Menemättä nyt siihen, onko tällä hetkellä näyttöä vai ei, mutta tästähän kaikissa innovaatioissa on kysymys. Karrikoiden, ei valtaosa lääkäreistä nähnyt ongelmaa mennä ruumiinleikkauksesta synnytyssaliin pesemättä käsiään, edes sen jälkeen, kun Semmelweis esitti näytön käsienpesun positiivisesta vaikutuksesta synnytyskuolleisuuden vähenemiseen.

5 tykkäystä

Varmistan että ymmärrän oikein tämän strategiamuutoksen… Nightingalen sivuilla listataan seuraavat bisnesalueet.

  • Research: monenlaisia analyysi ja näytepalveluita.
  • Health industry: for public healthcare ja for life insurance.
  • Livit: for employers, for wellness professionals ja for personal use.

Nytkö näistä tuo viimeinen, Livit for personal use, on se jota ei jatketa? Mihin Terveystalodiili noista osuu, vai puuttuuko se keskimmäisestä? Entä Welltus ja Japanin näytteenotto?

1 tykkäys