Nightingale Health - uutta verta pörssiin

Ovat inderesin asiakas. Eli maksavat inderesille analyysistä, joten voivat kertoa tällaisia toiveita reunaehdolla “tai asiakkuus päättyy”.

Ei tuo estä muita analyytikkoja analysoimasta ellei ole jotain sopparia myös heillä.

2 tykkäystä

Varmastikin Inderesin ja yhtiön väliseen sopimukseen. Yhtiöhän palkkasi Inderesin tekemään sen ennakkoraportin, ja jemmasi tuon sitten soppariin.

Mutta kyllä analyysitalo X, jolla ei ole sopimussuhdetta yhtiöön (jolle yhtiö ei siis maksa), voi käsittääkseni julkaista analyyseja niin paljon kuin haluaa. Mutta mielestäni tosiaan vähän epätyypillistä “ostaa” analyysitalo hiljaiseksi ekaksi kuukaudeksi.

Yleensähän Inderesin seurantaan tuleville yhtiöille on julkaistu tavoitehinta ja rapsa about heti kaupankäynnin alun jälkeen. Nyt yhtiö ilmeisesti olettaa, että tavoitehinnat ei olisi imartelevia tjsp. Mielenkiintoinen kysymys on, että milloin tämä hiljaisen jakson vaatimus on esitetty. Kuukausia sitten vaiko ihan viime hetkillä?

Edit: Eli vaatimus on ollut voimassa jo tutkimusrapsan aloituksesta alkaen, kiitos @Antti_Luiro vastauksesta.

9 tykkäystä

Kiitos @Musti ja @Jarnis

Tämä selittää asia. Indereks tuo avain liian huonost esiin että heidän analyysit on tilauskeikkoja.

2 tykkäystä

Moi, tässä on siis kyseessä järjestäjän (Swedbank) vaatimus Inderesille ja myös muille listautumisen yhteydessä tutkimusraportit laatineille, eli nämä reunaehdot ovat tulleet meille annettuna, että päästiin tutkimusta tekemään. Tämä on asetettu jo tutkimuksen käynnistämisen alussa.

Laitettiin tästä erikseen kommentti nyt kun listautuminen toteutuu. Yleensä meiltä kuitenkin tulee suositus ja tavoitehinta hyvin pian listautumisen toteutumisen jälkeen, mikä nyt viivästyy tämän järjestäjän vaatimuksen myötä. Hiljainen jakso ei kuitenkaan estä uutiskommenttien tekemistä.

22 tykkäystä

Kiitos selvennyksestä @Antti_Luiro.

Moi, tässä on siis kyseessä järjestäjän (Swedbank) vaatimus Inderesille ja myös muille listautumisen yhteydessä tutkimusraportit laatineille, eli nämä reunaehdot ovat tulleet meille annettuna, että päästiin tutkimusta tekemään. Tämä on asetettu jo tutkimuksen käynnistämisen alussa.

Onko siis Swedbank tarjonnut näille “kutsu” yhtiöille tarkempaa tietoa kun mitä muulle kansalle?

Menee Nightingalen ketjun ohi, mutta kyllä Inderes selkeästi kertoo ketkä ovat maksavia asiakkaita. Esim täällä: Inderes osakevertailu | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus ja jokaisen yhtiösivun lopussa, tässä kuvakaappaus Nightingalen yhtiösivulta.

image

Käytännössä kaikki muut seurannassa olevat yhtiöt ovat asiakkaita paitsi suurimmat yhtiöt.

Tähän liittyvät jatkot voidaan laittaa vaikka Inderesin analyysit (aik. Inderesin uusi suosituspolitiikka) tai Inderesin suunta ja strategia tai kahvihuoneeseen. :slight_smile:

12 tykkäystä

Eiköhän lähinnä ole tarjonnut sen tiedon etukäteen vs. milloin listautuminen julkaistiin jotta analyysiä oli valmiina kun tieto tuli julki. Tuskin muuten mitään sellaista joka ei olisi listautumisesitteessä.

2 tykkäystä

Listautumisesitteeseen on pitänyt laittaa kaikki samat tiedot mitkä tutkimusten tekijöille on annettu esim. johdon kanssa keskustellessa tai muuten, tämä on käsittääkseni myös ihan juridinen vaatimus listautujalle.

2 tykkäystä

Vauhdikas alku kaupankäynnille, kun eka volatiliteettihaltti saatiin puolessa minuutissa.

Swedbankilla tuntuu olevan kiireinen päivä vakauttamiselle (=tukiostoille):

8 tykkäystä


Avaus 6.75e isolla vaihdolla. 30s myöhemmin 5.95e ja huutokaupasta uutta vauhtia ja hinta kohosi yllättävän pyöreällä tarjousmäärällä 6.70e, veikkaisin että Swedbank vakauttamassa kurssia.

Ihan hyvää viihdettä avaus tarjosi.

Samaa olin tulossa juuri sanomaan. SWB tukenut 425k osakkeella, kun muita halukkaita ostajia ollut <15k :smiley:

1 tykkäys

Ja jotkut neropatit myi alta 6 euron. Toisaalta jos oli suunnitelmissa pikavoitto tai pikatappio ja tällä kertaa jälkimmäinen… Erikoinen lappu. Tullee elämään alkuun aika villisti riippumatta miten itse liiketoiminta kehittyy. Itse katson pidemmälle

2 tykkäystä

Tätä vauhtia Swedbank saa haltuunsa koko yleisöannin 10 minuutissa.

17 tykkäystä

407kpl 6,75 huh… eka ipo joka meinas polttaa sormet.
olispa ehtiny ostaa takas. Olis tullut se pikavoitto.

1 tykkäys

Tällä menolla koko firman omistaa Swedbank :smiley:

7 tykkäystä

Alkoi jo kuumottaa kun näki kurssin romahtavan alle kuuden. Itsellä oli strategiana että mikäli avaisi +30% niin olisi pikavoitto ja ostaa takaisin illasta, tähtäys kummiskin pitkälle.

Ja tämäkin puolittainen sydänkohtaus vain 120€ pikavoiton tähden…
No kaikki on toki kotiin päin, mutta merkit oli ilmassa huomattavasti pahempaankin lopputulokseen.

Toisaalta pelaavathan ihmiset rulettiakin dopamiinin toivossa.

1 tykkäys

Onko joku perillä siitä, tehdäänkö tässä jotain ennätystä vaukauttamisessa. Tänäänhän alkoi vasta yleisöannin kaupankäynti (instituutioannin osakkeet taisi vapautua vasta ensi viikolla?).

Tiedotteesta: “1 874 074 Osaketta allokoitiin yksityishenkilöille ja yhteisöille Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa.”

Ensimmäinen 20 minuuttia:
image

Swedbank on siis ostanut jo 28 % yleisöannista.

24 tykkäystä

Osaako joku avata vakauttamisen bisnes logiikkaa. Mitkä on sen kulut, mitä näille annin järjestäjän ostamille osakkeille tapahtuu?

8 tykkäystä

Joo vahva tuulipuvun kahina käynyt. Vaikea kyllä ymmärtää, mutta taitaa olla sama meno kun aikoinaan sai ostaa F-Securea kivijalkamyymälästä. Jonot kai meni satoja metrejä tietämättä mitä ollaan jonottamassa.

4 tykkäystä