Nokia sijoituskohteena (Osa 2)

Kiinnostaisi kuulla, että miten muut ajattelee Nokian Potentiaalin arvostamista ja 5G kuvion lopullisen voittajan määrittämistä?

Aloittelevan sijoittajan mietteitä Nokian arvostuksen vaikeudesta ja siitä, miksi yhtiötä ei pitäisi pitää vaan 5G verkkojen toimittajana ja miten tämä 5G verkkojen herruus lopuksi ratkaistaan.

Voi laittaa “Folio hatut päähän:slight_smile:
Ihan omaa, jossittelua, et mitkä tekijät on pidemmällä sijoitus horisontilla Nokissa ja 5G kuvioissa avain roolissa.

Nykyinen arvostus 5G verkkojen toimittajana on varmasti toistaiseksi ihan ok menetelmä, koska on vaikeaa arvostaa noita verkonhallintaan ja päälle rakennettuja ohjelmistoja arvoa.

Entä jos, tulevaisuuden verkkojen kuninkuuden ratkaiseekin se, että kenellä on eniten pyörittämiseen haluttuja ohjelmistoja ja kuinka helposti ne on otettavissa käyttöön myös kilpailijoiden rakentamissa verkoissa.

Omasta mielestä suurin potentiaali tässä yhtiössä asuukin, nimenomaan tuossa softa ja patenttipuolen kuvioissa. Myöskin parhaimmat pitkään juoksevat katteet saadaan jatkossa todennäköisesti softasta ja siihen myytävistä päivityksistä.

Se, että meillä on SOC:it on hyvä hetkellinen etu ja loistava peliliike. Se käytännössä takaa sen, että saadaan omat softat pyörimään varmemmin niihin verkkoihin, jota rakennetaan ja saadaan sitä kautta erittäin tarpeellista dataa softan kehittämiseen.

Tämä käytännössä asettaisi yhtiön sellaiseen tilanteeseen, että jokainen verkko mihin saadaan sisään mikä tahansa seuraavista palveluista https://www.nokia.com/networks/services/ voitaisiin, toteuttaa jopa pienemmällä katteella saadaksemme isommat kilpailuetu hyödyt nyt ja varmistettaessa sitä tärkeimmän osa-alueen voittamista jatkossa.

Esimerkiksi toi AVA on ihan HUIKEE juttu!

Eli tämän 5G sodan mielestäni voittaa se, kenellä on paras verkkojen hallinta, palveluiden kohdistus ja laajimpia palvelutapauksia tukeva softapaketti omassa takataskussa.

P.s. Voin olla täysin väärässä ja 100% varmuudella en ole täysin oikeassa :blush:

22 tykkäystä

Hyvä keskustelunavaus, Itse kuulisin myös mielelläni lisää joltain osaavalta tuosta Nokian “silicon” osaamisesta esim nyt Reefshark vs Erkin/Samsungin/Huawei “geneeriset” chipit (tätä termiä olen kuullut monestakin lähteestä) jotka siis tuntuvat amatöörin korvaan siltä että Nokia tulisi pesemään Erkin/Samsungin/Huawein tekniikalla ?

Lisäksi aiemmin mainittu erkin pizzabox vs Airscale skaalautuvuus (linkissä mainittu Reefshark etu myös Huaweihin (gen. chips?) lisätty joukkoon)

ovatko nuo niitä joilla viedään jossain kohtaa kauppaa, kulutus, teho jne

uusi FP5 ja infra ehkä vähän omalla kaistallaan, tosin mahtavaa kuulla että 18kk kilpailijoita edellä :muscle:

ehkä tähän vielä jos Erkillä/SS on geneeriset chipit vs Nokian omat suunnittelemat, kummalla on suurempi mahdollisuus jäädä vaille piikiekkoja ?

Ps #1250 teki ilmeisesti eilen hommansa tänään huilii ja antaa työvuoroa #1500


17 tykkäystä

Olisikohan tämä nyt jo oikeasti päivittynyt etei pelkästään aamun pikakommentti. Ainakin sanamuodot yllä olevaan ovat vaihtuneet, ja päiväys vaikuttaisi olevan 29.10.2021.

image

Liiketoiminta kehittyy, ja ovat nostaneet ennusteita aina vuoteen 2023 asti. Edelleen lisää ja 6,50 € tavoitehinta.

20 tykkäystä

Oman havaintoni mukaan yhtiöt kertovat yllättävän avoimesti toimitusketjuvaikeuksistaan ja piiripulasta. Itselläni on jopa sellainen kutina, että osa yhtiöistä saattaa käyttää tilannetta perusteluna oman toimintansa odotettua heikompiin tuloksiin, vaikka liiketoiminnan linkki pandemiaan ja toimitusketjuongelmiin on vähäinen.

Nokian ja Ericssonin kohdalla viesti oli hyvin samankaltainen. Se ehkä tehostui yhden kertaluokan Ericssonin ja Nokian tulosjulkistusten välillä.

En käytä foliohattuja ja jätän salaliitot q-kansalaisille, mutta kysytään vaikka näin:
Nokian ja Ericssonin kertoessa avoimesti toimitusketjuongelmien vaikuttavan Q4-toimituksiin ja epävarmuuden jatkuvan myös ensi vuoden puolelle… Lisääkö se kyseisten yhtiöiden asiakkaiden aktiivisuutta omien tilaustensa suhteen, pysyykö kaikki ennallaan vai vähentyykö tilaukset?

Koko piiripula on mielestäni osittain pitkälti samankaltaisen prosessin tulos. Ensin on todellinen pula komponenteista kysynnän ja tarjonnan häiriöiden takia. Puolijohdeteollisuuden asiakkaat lisäävät tilauksiaan täyttääkseen varastojaan ja varautuessaan vielä pahempaan, mikä pahentaa kierrettä entisestään. Puolijohdevalmistajilla näyttää olevan joulu ja he kertovat nostavansa hintojaan. (Kuriositeettina: Samsungin tuloksesta 60% taisi tulla muistipiireistä) :slight_smile:

14 tykkäystä

Goldman nostaa suositustaan hieman:

10/29/2021 2:16:16 PM

Goldman raises target for Nokia to 6.20 euros - ‘Buy’

NEW YORK (dpa-AFX Analyzer) - The US investment bank Goldman Sachs has raised the target price for Nokia from 6.10 to 6.20 euros and left the rating at “Buy”. In a study published on Friday, analyst Alexander Duval raised his estimates for earnings per share until 2023 for the network equipment provider. He praised the strong implementation of the corporate strategy and the profitability that exceeded expectations./ck/ajx

Publication of the original study: 29.10.2021 / 09:49 / BST
First distribution of the original study: date not given in study / time in study not specified / time zone not specified in study

EDIT:

UBS nostaa tavoitehintaa:

10/29/2021 2:13:18 PM

UBS raises target for Nokia to 6.20 euros - ‘Buy’

ZURICH (dpa-AFX Analyzer) - The major Swiss bank UBS has raised the price target for Nokia from 6 to 6.20 euros and left the rating at “Buy”. The lack of parts will probably not lead to a loss of sales at the telecommunications equipment manufacturer, wrote analyst Francois-Xavier Bouvignies in a study available on Friday. The capital expenditures of the mobile network operators in North America are likely to grow even more strongly in the coming year than this year. He justified the raised price target, among other things, with increased estimates for earnings per share./men/ajx

Publication of the original study: 28.10.2021 / 19:50 / GMT
First publication of the original study: 28.10.2021 / 19:50 / GMT

22 tykkäystä

Selittäjille korona tai puolijohdepula/logistiikkaongelmat on tietenkin onnea, oman toiminnan tulosta voi perustella yleisesti tunnustetulla mantralla, jolla onkin todellinen vaikutus. En sano Nokian kuuluvan noihin firmoihin!

Elektroniikkafirmojen ongelma on että kaikkien komponenttien on oltava saatavilla, koska se viimeinen puuttuva komponentti on se joka estää tuotannon. Kun se on ratkaistu, on seuraava pullonkaulakomponentti vastassa. Jne.

Vastaavasti puutteen ollessa asiakkaat kyselevät tavaraa monesta suunnasta, ja luovat kysynnälle vähän kuplaa. Ns Bullwhip -ilmiö.

Sinänsä puolijohdemarkkinat ovat kasvaneet komeasti, melkein 30% vuoden takaiseen, Nokia firmana pari prossaa vuoden takaiseen. Voi kysyä missä nuo tavarat ovat kun kaikille on kova pula? Elektronikkan hintojen nousuun läheskään tuossa määrin en usko

Anyway, parempi Nokian ja Ericssonin kertoa haasteesta avoimesti koska sitten se on käytettävissä vaikkapa vuosisopimusneuvotteluissa. Tuskin TSMC tulee saamaa vaikka Noksulta julkisesti mainostamaansa +10% korotusta, vaan selvästi vähemmän (jos heillä keskenäistä bisnestä) ainakaan kustomoiduissa tuotteissa. Ainakin oma kokemus on, että julkisuudeen tuodaan jotain ja todellisuus on vähän toinen vaikkakin saman suuntainen

9 tykkäystä

Ja pari muuta targetin nostoa. Credit Suisse lienee antaa aikalailla uuden low targetin.

Edit:

Itselle on nyt tullut vastaan 10 analyysipäivitystä. Yhdesäkään analyysissä ei ole laskettu suositusta tai tavoitehintaa.

Yhteenveto

7 Osta -suositusta
2 Lisää -suositusta
1 Pidä -suositus

Tavoitehintojen keskiarvo 6,05 €, min 5,20 € ja max 6,50 €. Keskiarvo on hieman noussut tulospäivitysten jälkeen.

28 tykkäystä

aikaisempi oli Rank 3 (Hold) nyt Zacks Rank #2 (Buy)

Nokia (NOK) Crossed Above the 50-Day Moving Average: What That Means for Investors

Fri, October 29, 2021, 5:00 PM

Nokia (NOK) is looking like an interesting pick from a technical perspective, as the company reached a key level of support. Recently, NOK broke out above the 50-day moving average, suggesting a short-term bullish trend.

One of the three major moving averages, the 50-day simple moving average is commonly used by traders and analysts to determine support or resistance levels for different types of securities. However, the 50-day is considered to be more important since it’s the first marker of an up or down trend.

Moving Average Chart for NOK

Moving Average Chart for NOK

Over the past four weeks, NOK has gained 6.8%. The company is currently ranked a Zacks Rank #2 (Buy), another strong indication the stock could move even higher.

The bullish case solidifies once investors consider NOK’s positive earnings estimate revisions. No estimate has gone lower in the past two months for the current fiscal year, compared to 1 higher, while the consensus estimate has increased too.

Investors should think about putting NOK on their watchlist given the ultra-important technical indicator and positive move in earnings estimate revisions.

12 tykkäystä

Nordean analyysi Nokiasta 29.10.2021

Estimate and valuation changes

We lower our top-line estimate for 2021 by 1% (-4% for Q4) and raise it by 1% for 2023.
Our adjusted EBIT estimates come up by 3% for 2021 (-3% for Q4) and by 1% for 2022-23.
We forecast 12.0% adjusted EBIT margin in 2021, 12.6% in 2022 and 13.7% in 2023 (against the segment-based bottom-up range of ~11-14%).

We reiterate our Buy rating with a DCF-based target price of EUR 6.0.

24 tykkäystä
17 tykkäystä

Kirjoittelin palstalle tämän viikon aikana varmasti enemmän, kuin edellisten kahden kuukauden aikana yhteensä, mutta yksi vielä… :slight_smile:

Samana päivänä, kun Nokia julkaisi tuloksensa päättyi Los Angelesissa Mobile World Congress (MWC 2021). Tapahtumasta ei ole liiemmin kohkattu, mutta yksi juttu on päätynyt telecom-mediaan asti.

Yksi tapahtuman pääsponsoreista oli IBM, joka tavoitteli ilmeisesti oman telecom-seksikkyytensä nostoa kalju ukki -sarjasta lyöttäytymällä yhteen Boston Dynamicsin kanssa. Täytyy myöntää, että kumppanivalinta ei ollut hullumpi, sillä Boston Dynamicsin videoita seuraa netissä iso joukko ihmisiä esikouluikäisistä vaareihin. IBM ja BD raahasivat näytille tapahtuman keynote:n yhteydessä BD:n tunnetuimman robotin “Spotin” ja IBM:n verkko/edge CTO, Rob High, tokaisi:

“For all my network operator friends in the audience who keep asking what’s the killer app for 5G? This is it,”

High tarkensi vielä, että hänen mielestään 5G:n “killer app” syntyy teoliisuusympäristöille arvokkaiden tuotantoprosessien ympärille, jotka tarvitsevat 5G:tä operatiivisessa ylläpidossa ja tuotannon tehokkuuden kasvattamisessa.

Yllättäen allekirjoittanutkin on tällä kertaa samaa mieltä IBM:n kanssa – sitä ei työurani aikana sattunut montaa kertaa. Ja tuskin sattuu vastakaan, jos palaan työelämään. En minäkään teollisuusympäristöjen mahdollisuuksia itse ole keksinyt, vaikka taisin kirjoittaa niistä tälle palstalle ensimmäisen kerran parisen vuotta sitten. Tunnen teollisuusympäristöt hyvin ja 5G SA ja etenkin sen nopea ja erittäin luotettava tiedonsiirtokyky tarjoaa ennennäkemättömän mahdollisuuden teollisuusympäristöjen valmistuksen ohjaukseen ja ylläpitoon. Verkottaminen ja tiedonkeruu nykyisellään ei ole ihan pieni haaste näissä ympäristöissä.

Joissain netin julkaisuissa IBM:n on kerrottu väittäneen, että 5G.n killer app on teollisuusrobottien yhdistäminen (Spotin kuvan kera), mutta ei Rob High sitä tarkoittanut. 5G-mahdollisuuksien hedelmiä löytyy teollisuusympäristöistä paljon alemmiltakin oksilta, vaikka robotitkin hyötyvät luotettavista ja nopeista yhteyksistä. IBM:n oma lehmä ojassa on yhtiön Edge computing -tarjonta. Eri tutkimusyhtiöt arvelevat, että vuoteen 2025 mennessä 75% syntyvästä datasta käsitellään lähellä datan lähdettä (=Edge). Suomennettuna: Ensin kaikki haluttiin pilveen ja nyt sieltä takaisin, mutta jää sinne pilveenkin vielä jotain. :slight_smile:

Pekka ei ole turhaan innostunut näistä uusista mahdollisuuksista. Uskon, että teollisuusympäristöistä tulee vahva tukijalka Nokiallekin tulevina vuosina. Teollisuusyritykset eivät katso sivusta, kun kilpailijat rientävät kasvattamaan tehokkuuttaan 5G:n avulla. Kyseessä on mullistus, jolla on merkittävä vaikutus kilpailukyvylle. Tuotantokapasiteetin hallinta nousee aivan uudelle tasolle ja jopa kysynnän vaihteluihin voidaan reagoida aiempaa nopeammin. Mahdollisuuksia on valtavasti, jos ainoat kiinteät yhteydet tuotantokoneisiin ovat enää sähkö/LVI.

Private 5G -kysyntä ei varmasti ole hyytymässä. Itse veikkaan, että alan laajimman tarjonnan avulla Nokia on erittäin vahvoilla. En ihmettelisi, jos näkisimme jo pieniä yllätyksiäkin ensi vuoden aikana.

Edit. Lisätään nyt vielä tuore klippi tuubista. Sopii jotenkin kalju ukki -teemaan. Rollarit ja Spot.

36 tykkäystä

Samaa mieltä, privojen kysyntä tulee kasvamaan erittäin voimakkaasti. Nyt ovat käynnissä ensisijaisesti suurten yritysten privat (Lufthansa, VW) ja suuret,vaativat kokonaisuudet kuten satamat ja kaivokset sekä suuret keskittymät, kuten kampusalueet ja urheilupyhätöt.

Noissa kokemus kertyy ja samalla muodostuu referenssipohjaa. Kun hyödyt ovat paremmin näytettävissä niin innovaatioiden omaksusmiskäyrän mukaisesti kysyntä paukkaa ylöspäin, vielä ollaan aivan alkuvaiheessa. Uskoisin nyt suurimman osan privahankkeista olevan kymmenien tai yksittäisten miljoonien kokoluokkaa. Kun tarjonta teknisen kehityksen myötä monipuolistuu ja tulee edullisemmaksi, niin pienemmätkin hankkeet ottavat tuulta purjeisiin.

14 tykkäystä

Taas kerran NYSE:n close aika tarkkaan optioiden mukaan. Muistan kun katselin alkuviikosta etta 5.60-5.75 USD hoodeille pitaisi sulkea niiden mukaan.

Uskoisin etta ensi viikolla noustaan hyvan osarin siivittamana. Maanantait on aina olleet Nokialla mollivoittoiset, mutta tiistaina viimeistaan kohti 5.50 tasoja Helsingissa?

22 tykkäystä

PILVI- JA VERKKOPALVELUT, NOKIAN MUSTA HEVONEN?

Yksityisverkkojen merkityksestä seuraava lainaus:

“According to new a new forecast by global tech advisory firm ABI Research, private cellular network deployments within the enterprise domain will generate equipment revenues of more than US$64 billion by 2030.Private Cellular Networks to Generate Over US$64 Billion in Equipment Revenues by 2030, Industry Announcements | TelecomTV

Kommenttina, että ajatellaan yksityisverkoilla olevan verrattain hidas lähtö, niin että 64 miljardista dollarista vaikkapa 50 miljardia sijoittuu vuosikymmenen toiselle puolikkaalle. Silloin keskimääräinen lisäkysyntä olisi 10 mrd. dollaria vuodessa, mikä on käytännössä uutta kysyntää, alueella, jossa Nokian asema on vahva ja sen ambitiot korkealla. Tämä kysyntä ajoittuu myös sopivasti hetkelle, jolloin operaattorien 5G-investoinnit ovat saavuttaneet lakipisteensä ja vähitellen alkavat ehkä laskea ennen kuin 6G tuo uuden investointisyklin.

Toinen huomio on ohjelmistojen kasvava merkitys. Yllä mainitussa TelecomTV:n artikkelissa puhutaan pelkästään laitteistomyynnistä (“equipment revenues”), mutta ohjelmistoissahan yleensä on korkeimmat katteet. Luomalla vahvan ohjelmistoliiketoiminnan Nokialla voisi olla vielä paljon suuremmat markkinat.

Muistutuksena, Raghav Shagali pääomamarkkinaesityksestä (s. 5) https://www.nokia.com/sites/default/files/2021-03/CNS_CMD_2021.pdf, mitkä mahdollisuudet “key emerging opportunities” hän identifioi:

•5G Core
•Analytics and AI-based services
•Private wireless and industrial automation
•Digital operations and closed loop automation
•Managed security

Huomaamme siis, että mm. yksityisverkot (ja niihin liittyvä teollisuusautomaatio, “Industry 4.0”) sekä 5G core mutta myös Nokia Enterprise ovat kaikki CNS-yksikössä. Raghav Shagalin blogikirjoitus pääomamarkkinapäivän jälkeen osoittaa myös liiketoiminnan laajuuden: https://www.nokia.com/blog/cloud-and-network-services-leading-cloud-native-and-as-a-service-delivery-models/

Suunnitelmien onnistuessa, voisiko Nokian CNS-yksikkö olla musta hevonen, joka myöhemmin laukkaa muiden yksiköiden ohi voiton määrässä? Ihan hupimielssä laskelma: Nokian yksityisverkkojen laitemynti 3 mrd. euroa 15 prosentin liikevoittomarginaalilla ja vaikkapa samanmoinen niihin liittyvä ohjelmistomyynti 25 prosentin marginaalilla tekisi 450 milj. + 750 milj. = 1100 milj. millä oltaisiin aika lähellä Nokia Technologiesin tämänhetkistä liikevoittotasoa. Täysin hatusta vedetyt luvut, mutta ainakin näin olettaen potentiaalia olisi, varsinkin kun CNS-yksiköllä on jo tätä nykyä liikevaihtoa, jota en laskelmaan mukaan ottanut.

23 tykkäystä

Analyytikoille, ainakin valtaosalle heistä, on valjennut Nokian uuden strategian yllättävän vahva ja nopea toteutuksen tempo - markkinatkin alkavat sen viiveellä uskoa.

Nokian kyky tuottaa ja kehittää innovaatioita, sekä kaupallistaa niitä omalla toimialallaan alkaa olla hyvä.

Ketsuppipullon tukos poistuu pian!

(Ehkä nykyiset isot omistajat Nokiassa hyödyntävät tilaisuuden ja kasvattavat positioitaan…. Solidium, BlackRock…)

———> hienot tavoitteet, kannattaa olla forward thinker!

BlackRock’s high-performance culture is what enables us to stay ahead of clients’ needs. It challenges us to be forward-thinkers, problem solvers and innovators. A high-performance culture also requires diversity, empathy, equity, respect and inclusion.**

12 tykkäystä

BlackRock ilmeisesti lisasi positiotaan vajaalla 1M lapulla, Q2/3:lla? Osui silmiin jossain en nyt muista missa…

2 tykkäystä

CNS osaltahan Pekka ja Raghal puhuivat että 3-6 tai 8-11% ei todellakaan ole pitkän aikavälin tavoite vaan se on siellä muiden softayritysten tasolla eli jossain 30% huitteilla (no tuon prosentin taisin itse lisätä) mutta tavoite on kovempi kuin muilla segmentissä

Taisi olla CMDssä täytyypä kaivella transxript tähän

No eipä löytynyt mutta tuolla 30min kohdalla on tuosta 2023 jälkeisestä, ei pysähdytä ja vertaus cloud Saas palvelujen marginaaleihin

14 tykkäystä

Juu tuossa voi hyvinkin piileä tulevaisuuden posarit.
Nyt Q3 jälkeiseen kurssikehitykseen on jouduttu pettyä.
Hienoa että Nokia panostaa kaikkiin tukijalkoihinsa ja vaatii niiltä samalla myös tulosta.
Tämä Industry 4.0 kuulostaa lupaavalta osa-alueelta!

12 tykkäystä

Nokian nettokassa oli 4,3mrd eli n. 0,76€/osake ja voisi ehkä olettaa sen olevan luokkaa 5mrd eli 0,89€/osake vuoden lopussa. Vaikuttaa siltä, että markkina ei juurikaan hinnoittele tätä osakkeen hintaan, kun P/E luku esim. OP:n 2021 tulosennusteella 0,36€ eps on vain 13,6.

Osakkeenomistajien etujen mukaista olisi, että ylimääräinen nettokasssa jaettaisiin osakkaille joko osinkoina tai takaisinostoina. Ihan stetsonmenetelmällä voisi sanoa, että ainakin 2mrd eli n. 0,35€/osake on ylimääräistä. Kvartaaliosinko 0,05€ ja vielä jäisi 800M takaisinostoon.

13 tykkäystä

Laitetaan vielä yksityisverkkoihin liittyvä “Silentin” postaus Kauppalehden sivustolta:

private networks-potentiaalista kommentti.

Yksistään teollisuuden kampuksia on maailmalla 15 miljoona.

Onhan tuo huikea markkinapotentiaali ja syy myös CSPeille investoida 5G-palveluihin ja ratkaisuihin.

Juniper Research arvioi privaverkkomarkkinan olevan tänä vuonna n. 5.5 mrd$ ja vuonna 2023 siis jo 12 mrd$.

Juniper Research believes that telecommunications network vendors, like Ericsson and Nokia, are in the best position to capitalise on private networks; offering their hardware and value-added services directly to businesses looking to utilise private networks.

“Diilin” koko laitetoimittajalle riippuu mm. privaverkkojen toimitustavasta (asiakastarpeiden lisäksi etc). Lainaan tähän Ericssonin tapaa kuvata toimitusmallit.

Model A. Local radio as an extension of service provider (CSP) infrastructure with network slicing. Then model A shows a network where the only element added is private coverage, while all user plane and control plane elements are provided by the public network.

Model B. Model A plus additional service provider (CSP) infrastructure deployed locally ,e.g local core and cloud. Model B shows a network where the radio access network (RAN) and some control plane elements are shared with the public network but the NPN has its own local services too.

Model C. Standalone local deployment with dedicated spectrum. Model C is the isolated network, where the whole network is deployed on-premises as a standalone NPN.

Koska privaverkoissakin automaatio nousee korkealle tämä tarjoaa ja edellyttää myös toimittajalta AI ja machine learning ratkaisuja etc. Kaikki ylläpito ja monitorointi etc. pitää olla mahdollisimman automatisoitua. Taas lisäbusinessmahdollisuuksia. Mutta, tässäkin “lisäpakettien” toimittamistarpeessa kaiken ao on liiketoimintatarpeet. Väittäisin, että tässä osaamisessa Nokia ja Ericsson ovat “valovuoden” edellä operaattoreita.

Nokia on nyt edellä privaverkoissa Ericssonia ja toivottavasti myös jatkossa. Ericsson kovasti lupailee lisäpanostuksia mm. yritysostojen kautta. Kilpailu kiristyy myös muiden toimijoiden puolelta.

tuossa on aika hyvä kooste Etteplanilta

Tuossa on aika hyvin kuvattu Nokian ratkaisuja isolla kuvalla lyhyesti.

Nokian portfolio on siis merkittävästi laajempi kuin Ericssonin yrityssektorille. Lisäksi Nokialla on myös spesifioituja toimialaratkaisuja tietyille toimialasektoreille esim. railways, ilmailu jne.

10 tykkäystä