Nokia sijoituskohteena (Osa 2)

@Atte_Riikola
Olisiko Atella aikaa kommentoida tätä kuten kommentoit alkuperäistäkin uutista, olisiko oikeasti käynyt tuollainen virhe BoFAlla vai onko tämä joku huijaus; kuulostaa uskomattomalta. Atte varmastikin osaat katsoa luotettavista lähteistä onko asia oikeasti näin:
https://www.wallstreet-online.de/_amp/nachricht/14583706-nokia-reinstated-with-neutral-rating-at-bank-of-america

Nokia was reinstated at neutral, instead of underperform, at Bank of America.
• The new price target is EUR 5.95, instead of EUR 4.33

8 tykkäystä

Noniis… analyysi on varmasti oikea, tarkoitusperät “virheelle” epäselvät!

Myös Marketwatch on muuttanut yhteenvetojaan. Underweight → Hold, low target 5,04 USD → 5,75 USD.


8 tykkäystä

Aatoksen huumoriviesti on asiallinen muistutus, että tarvitaan sekä rentoa että tarkkaa lähteiden arvointia, kiitos @ruuki

Edit: klo 11:11 kiitos @lexus sinnikkäästä
selvitystyöstä!

BofA is to blame! What a shame for a bank!

Dagens Industri:

Wall Street-bank chockhöjer sin riktkurs för Nokia efter räknefel
https://www.di.se/live/wall-street-bank-chockhojer-sin-riktkurs-for-nokia-efter-raknefel/

13 tykkäystä

En jaksa uskoa että missään organisaatiossa lasketaan läpi tuollaista “calculation error” mahdollisuutta…kyllä lähes 30% tavoitehinnan lasku laittaa tarkastamaan laskelmat ennen julkaisua …mutta tämä puhtaasti pohdintaa teknisellä taustalla

10 tykkäystä

Tässä oli kyseessä paluu telakalta, eli seurannan aloitus uudelleen. Tai ainakin niin siitä on uutisoitu. Muistelen nähneeni myös Bloombergilla juttua aiheesta.

Mutta en siis itsekään usko että tällainen “virhe” on sattunut vahingossa. Tai jos on, olisi analyytikko aiheellista laittaa sinne telakalle. Toki virheet on inhimillisiä, mutta ei tosiaankaan analyytikko ole perillä analysoitavasta kohteesta riittävällä tavalla jos tällainen virhe menee läpi.

11 tykkäystä

Kyllähän inhimilliset virheet ovat aina mahdollisia ja vaikea tarkemmin kommentoida asiaa, kun en ole kyseistä analyysia nähnyt. Mutta kyllähän tuon kokoluokan virheet pitäisi huomata melko nopeasti, jos on tehnyt kotiläksyt analysoitavan yhtiön kohdalla huolella.

Meidän Sauli kommentoi aiemmin Sampo-ketjussa isojen pankkien analyysia suomalaisista yhtiöistä ja samat asiat pätevät pitkälti myös Nokian kanssa:

Tässä Bofan tapauksessa oli ilmeisesti otettu samaan aikaan myös Ericsson seurantaan, mikä viittaisi enemmän sektorianalyysiin, jolloin yhtiökohtaisia asioita on voitu tarkastella hieman pintapuolisemmin. Mutta paha mennä sanomaan, kun en ole kyseistä raporttia nähnyt.

20 tykkäystä

@Atte_Riikola Kiitos, ajattelin siis myös - ja ehkä lähinnä - sitä että pidätkö korjausuutista luotettavana eli näetkö jostain luotetttavaksi tietämästäsi lähteestä että BoFA todella on korjannut tavoitehintaa ja suositusta?

En usko olevan hoax, algoritmit käyvät hyvinkin tarkasti läpi eri lähteet ja suurimmat toimijat lienevät myös BofA’n asiakkaita. Mikäli algoritmit nappaisivat kiinni varmistamattomiin lähteisiin, niin markkinoita manipuloitaisiin onnistuneesti vähintään satoja tuhansia tai miljoonia kertoja yhden pörssipäivän aikana. Lisäksi BofA olisi tullut hvyin pian julkisuuteen ilmoittaen, ettei ole tuollaista tietoa antanut.

Tietysti on helppo sanoa, ettei tuolloinen moga saisi mennä läpi. Niitä kuitenkin on mennyt ja tulee jatkossakin menemään.

4 tykkäystä

Sellainen sivuhuomio muuten, ettei ilmeisesti Ericssonin laskelmissa ollut samaista virhettä. Ericssonin targettia tai suositusta ei muutettu.

Nakkisormi osui siis ainoastaan Nokian exceliin. :rofl:

Tämä kyllä hiukan nostaa entisestään epäilyksiä virheen tarkoitusperästä.

14 tykkäystä

Volkswagen recruits Nokia for private 5G network at flagship factory in Wolfsburg

18 tykkäystä

Pientä kauppaa Irakiin. Yllä oleva viikon tai parin takainen uutinen (Volkswagen) sen sijaan on potentiaaliltaan paljon suurempi.

Nokia’s Nuage Networks and ScopeSky deploy SD-WAN for enterprise network automation

  • The deployment will allow ScopeSky to improve enterprise customers’ experience by enhancing service availability
  • Will enable the operator’s business customers to quickly connect sites and applications in a secure manner
12 tykkäystä

Dagens Industrin otsikointi aiheesta:
Wall Street-bank chockhöjer sin riktkurs för Nokia efter räknefel
https://www.di.se/live/wall-street-bank-chockhojer-sin-riktkurs-for-nokia-efter-raknefel/

8 tykkäystä

Nämä seurannan aloitukset tulevat yleensä hieman viiveellä Blommalle yms. palveluihin. Kävin katsomassa sieltä ja ei ainakaan vielä näkynyt BofA:n analyytikkoa listalla ollenkaan.

20 tykkäystä

Danske strategi sanoo ettei virheellistä raporttia ENÄÄ LÖYDY BofA:n tietokannasta. Eli toisin sanoen ilmeisesti se on siellä ollut, ja nyt target 5,95 € ja suositus neutraali.

Jospa tähän epäilykseen alkuperästä saadaan päätös. Toki edelleen kyseenalaista että miksi tällainen “virhe” on tehty.

Juhalla näköjään sattunut hämmästyksessä pieni virhe kun laittanut suosituksen olevan Osta. Toki target on paljon nykykurssia korkeammalla tasolla.

Edit: typo

21 tykkäystä

Roiskuu kun rapataan. Paljonkohan paperiseinien (made in china) takana BofAn treidausosasto kauhoi Nokiaa eilen… :thinking:

8 tykkäystä

Ei tuo vaihto eilen ja ma kovin suurta ollut, mutta darkpoolin puolella joitakin kymmeniä miljoonia, optiot sitten oma lukunsa… (jotain unusual tyyppisiä oli ma ti stocktwitsissä)

7 tykkäystä

Tuodakseni vielä hieman kontrastia BofA:n Lianin analyyseihin muistutan tämän vuoden tammikuun analyysistä samalta herralta >

5.1.2021 10:21:39 - PLX.AI Trader News
Nokia Turnaround Plan Is Positive, but 2021 Transition Year, BofA Says
(PLX AI) – Nokia’s turnaround plan is positive, but 2021 will be a transition year for revenues and margins, Bank of America analysts said, reiterating their neutral rating on the Finnish company.
• Nokia is taking the right actions and already may see some improvement in the second half of 2021 compared to the first, BofA said
• Price target raised to EUR 3.50 from EUR 3.00
• Expect new long-term targets at the Capital Markets Day on March 18: BofA

Eli vielä tuolloin vuosi 2021 oli hänen mielestään tölkin potkimista liikevaihdon ja marginaalien osalta. BofA ennusti kuitenkin toiselle vuosipuoliskolle mahdollisia merkkejä noususta.

Tavoitehintaa sentään nostettiin tammikuussa 3,5 euroon, mutta ei sekään ihan nappiin mennyt. Jos näitä Lianin havaintoja olisi kuunnellut olisi alkuvuoden kurssinousun hedelmistä jäänyt paitsi. :slight_smile: Oliko Nokian seuranta tauolla sen takia, että tammikuun analyysi osoittautui hyvin nopeasti epäonnistuneeksi? Sentään todettiin Nokian tekevän oikeita muutoksia…

Ei vakuuta tämän herran suorittaminen, toisin kuin Nokian suorittaminen tänä vuonna.

19 tykkäystä

Robotkin uskaltautuivat kun asia selvä, aamulla (+ma-ti) oli pientä %-osuutta, nyt taas lähentelee 20%

update

7 tykkäystä

No kyllähän tuo tammikuun tavoitehinta aika keskiarvoa tuolloin vielä edusti mitä Market Screeneristä tsekkasin…

Hyvä muistutus, että analyytikoiden arviot saattavat olla kollektiivisesti ihan reilustikin pielessä! Nokian come backkiin ja sen nopeuteen ei erityistä pettymysten ketjun jälkeen monilla ollut

Mutta eihän se sitä miksikään muuta että todella nolo tämä tuore laskentavirhe jos se sellainen oli, suurpankin ammattilaisesta kuitenkin kyse, ja iso poikkeama muitten firmojen tavoihinnoista

9 tykkäystä

Voihan tästä toki sellaisenkin johtopäätöksen vetää, että Nokia-analyytikoita ei oikeastaan kannata juurikaan kuunnella. Osumatarkkuus ennusteissa on ollut kertakaikkisen heikko. Eikä markkinankaan kasvua olla osattu ennustaa. :slight_smile:

Keskimäärin tämän ketjun kollektiivinen analyysi Nokian tilanteesta on tainnut osua parhaimmiston joukkoon, vaikka tiettyä kotiinpäin vetoa ja ylipositiivisuutta on toisinaan havaittavissa.

Inderesin analyysi oli loppuvuoden osalta “bullish” Nokian varoituksista huolimatta. Saapa nähdä kuinka käy.

16 tykkäystä