Nokia sijoituskohteena (Osa 2)

Mä itse en odottanut mitään muuta. Mut ihan hyvä tästä tulee. 300M voidaan käyttää vaikka jo yhtiökokoukseen mennessä ja yhtiökokouksesta sitten uusi valtuutus nykyistä suuremmalle valtuutukselle ja 3 snt kvartaaliosinko.

Juna kulkee ja suunta on selvä. Johtaa väkisin vaurastumiseen. Toki raketti olis kivempi mut tälläkin pääsee.

16 tykkäystä

Huomautetaan silti, että tämän vuoden yhtiökokous valtuutti Nokian hallituksen halutessaan hankkimaan paljon paljon päätettyä enemmän osakkeita ja kyseinen valtuutus on voimassa myös ensi vuoden puolella:

“Yhtiökokous valtuutti hallituksen päättämään enintään 550 miljoonan osakkeen antamisesta osakeannilla tai antamalla osakkeisiin oikeuttavia erityisiä oikeuksia yhdessä tai useammassa erässä. … Valtuutus on voimassa 4.10.2023 saakka ja se päätti varsinaisen yhtiökokouksen 8.4.2021 hallitukselle antaman hankintavaltuutuksen siltä osin kuin hallitus ei ole jo tehnyt takaisinostoa koskevia päätöksiä kyseisen valtuutuksen perusteella.” https://www.nokia.com/fi_fi/about-us/news/releases/2022/04/05/nokia-oyjn-varsinaisen-yhtiokokouksen-ja-hallituksen-paatokset/

6 tykkäystä

Arvopaperimarkkinalain 9 luvun 10 §:n mukainen ilmoitus: The Goldman Sachs Group, Inc.:n omistusosuus Nokia Oyj:stä ylitti 5 %

Myönteinen analyysi takana, näinkö ovat alkaneet enemmän ostamaan vai onko sitten vain hetkellinen muutos. En muista kuitenkaan et ihan äskettäin olisin nähnyt heidän liputustaan joten myönteinen asia kuitenkin.

Edit: @Opa katsoin alla jo hieman tarkemmin, eli johdannaisia suurin osa. On muuten iso siivu, ja antaa mielikuvaa miten ne vaikuttaa kurssiin. :grimacing:

24 tykkäystä

Goldman Sachs liputtaa…
Eri tahoillaan 0,2% osakkeista, ja loput johdannaisten kautta.

Jollekin mielenkiintoinen case tutkia mitä nuo tiedotteen liitteeenä olevat reilut 5000 riviä erilaisia put/call/swap/future/jne erilaisine määrineen ja juoksuaikoinaan oikein kokonaisuutena tuottavat…

Arvopaperimarkkinalain 9 luvun 10 §:n mukainen ilmoitus: The Goldman Sachs Group, Inc.:n omistusosuus Nokia Oyj:stä ylitti 5 % Arvopaperimarkkinalain 9 luvun 10 §:n mukainen ilmoitus: The Goldman Sachs Group, Inc.:n omistusosuus Nokia Oyj:stä ylitti 5 % | Kauppalehti

24 tykkäystä

Oltiin Oulussa reissussa ja Ideaparkin lähelle tulevin uusien Nokian tilojen viereisestä mastosta oli purettu kaikki antennit maahan, viimeistä nosturikorissa irrottivat. Olisko Elisan masto ja Huawein tukiasemat ollut ja piti ottaa pois etteivät jää viereen vakoilemaan.

10 tykkäystä

katsoin mielenkiinnosta
koko satsi näyttää tältä (all below)
image

Joulukuun 2022 osalta tältä (December below)
image

täydennän tätä vielä pikkaisen
tässä putit optiot erääntymiskk mukaan, vuoden viim kk se suurin paino

Futuurit, jossa leijonan osa 12/2022, mutta ei tietoa kumpaan suuntaan/milloin otettu näkemys, joka tuolloin erääntyy, tällä voisi olla vaikutusta kun tietäisi enemmän, määrä ihan reipas
image

ja Calle optiot sama, vuoden loput painottuu

eli noin puolessa tuosta positiosta olisi joulukuussa (16.12 se suurin) erääntyminen, kun vaan tietäisi miten kurssiin vaikuttaisi :joy:

toivottavasti esim call option joka suuri luku ei ole takaajan roolissa, joka vaikutukseltaan olisi kaiketi käänteinen kun tuosta voisi ymmärtää, eli heille parempi jos kurssi alhaalla :see_no_evil:

edit: päivämääriä katsellen uskon että Nokian silppuri aiheutti tuon yli 5% ylityksen ja kohta luulisi tulevan ilmoitus että alle 5% ja sit voikin kurssi dipata kun pitkäaikainen ankkurisijoittaja hylkää :joy: :joy: :see_no_evil:

29 tykkäystä

Ymmärrän matemaattisesti omien osakkeiden oston ja mitätöinnin, mutta siinä ei näytä olevan merkitystä määrien ollessa näin pieniä. Antaisi osakkeenomistajille vaan ylimääräistä osinkoa, veroista viis!

2 tykkäystä

16.12 on sattuvasti myös Triple witching day :face_with_monocle:

3 tykkäystä

En usko että osake nousee tai laskee tuon GS omistusilmoitusten mukaan, mutta tämän taisitkin sanoa tarkoituksella hieman ivallisesti huomioiden pitkään jatkuneen kurssiohjailun. :sweat_smile:

Mutta tosiaan jäätävä määrä erääntymässä joulukuussa. Kiitos kun kaivoit asiaa. Se on puolestaan varmaan että tuolla johdannaismäärällä on merkitystä, ja varmasti GS ohjailee kurssia että saavat mahdollisimman paljon rahaa itselleen. Ainakin call/put olisi melko vahvasti call puolella…

Taidettiin repiä nuo omistukset tosiaan hieman vahingossa esille.

16 tykkäystä

ei kai siinä mitään perjantai-ivaa ollut :astonished: :joy:

4 tykkäystä

Pakko tehdä kysely asiasta:

Uskotko Nokia Oyj Helsingin pörssissä listatun osakkeen olevan (onnistuneesti) manipuloitu?

  • Kyllä, joku onnistuneesti manipuloi osakkeen hintaa, eikä yhtiön arvo ole markkinaehtoisesti määräytynyt.
  • Ei, Nokia Oyj:n osakkeen hinta ja siten yhtiön markkina-arvo kuvastaa yhtiön arvoa markkinaehtoisesti oikein. Jos joku yrittääkin manipuloida kurssia, markkina on (riittävän) tehokas eikä manipulaatio onnistu merkittävissä määrin.

0 äänestäjää

7 tykkäystä

tämmöinen kauppa Uruguayhin jäi eilen huomaamatta GS ilmoituksen seassa

5G NSA verkko tukemaan FWAta ja muutakin roipetta menee mm FastMile ja IP tuotteita

ps päivittelin tuonne lisää taulukoita noista GSn positioista, jos jotakuta kiinnostaa

24 tykkäystä

Ja Ericsson nousee. Markkinan ollessa lyhytnäköinen on nousu ansaittua, Q4 kvartaali saa hyvän piristysruiskeen.

image

JOS Nokialla on jotain kesken Applen kanssa tai vaikkapa tulevaisuudessa, avaa tämä luultavasti tietä helpompaan ratkaisuun.


Ericsson and Apple sign global patent license agreement

  • Agreement includes global cross-license for patented cellular standard-essential technologies and grants certain other patent rights.
  • Settlement ends all ongoing patent-related legal disputes between the parties.
  • Including effects of the settlement, and including ongoing IPR business with all other licensees, Ericsson estimates fourth quarter 2022 IPR licensing revenues will be SEK 5.5 - 6.0 b.

Edit:

Sopimuksen kertakorvaus (noin 4,5 b SEK) on suurehko kun asiaa laskee yhteen Q3 tuloksessa annetusta tiedosta. Päässälaskuna kvartaalikohtaisesti on jäänyt saamatta karkeasti hieman yli 1 b SEK, eli noin 100 M euroa.

Q3 tuloksesta:

IPR licensing revenues decreased to SEK 1.6 (2.6) b. impacted by
expired patent license agreements due for renewal. Q3 2021 was
positively impacted by retroactive revenues for unlicensed periods
prior to Q3. With current contracts, IPR revenues are estimated to
be SEK 1.0–1.5 b. in Q4.

Ja Q4/2021: IPR licensing revenues increased to SEK 2.6 (2.5) b. as lower volumes with one licensee were offset by new contracts.

23 tykkäystä

Omaan silmään tämä diili näyttäytyy temppuna jossa OPPO esittäytyy halukkaana maksaa lisenssejä “kunhan ne on vaan reiluja”. Ja Huawei on tietenkin se eettinen ja reilu yhtiö. Noniin kiinalaiset suhmuroi keskenään pahoja ja ahneita länsimaisia yhtiöitä vastaan. Epäilemättä diilin ehdot tuodaan esille oikeustaistelussa Nokiaa vastaan. :face_vomiting:

26 tykkäystä

Eilen Goldman liputti Noksussa 5% pienellä 0,2% suoralla omistuksella ja yli 5000 kpl erilaisella johdannaisrivillä.

Tänään vuorossa on Nordea, myös 5% puhki 6,9% tasoon. 0,7% suoraa omistusta ja 6,2% tässäkin reilulla 5000 rivin johdannaiscocktaililla

Eli jotain Goldman säätää muunkin kuin Nokian osalta.

19 tykkäystä

Näkeekö joku painottuuko Nordeankin osalta ensi perjantaihin (Triple witching day) ja onko Call vai Put painotusta?

Valtavia rahoja… Jännä nähdä kurssireaktiot ensi perjantaina… :grimacing:

5 tykkäystä

Hieman yllättävä ostos Microsoftilta. Lumenisity kehittää HCF-teknologiaa (“onttoydinkuitu”). Sitä on pidetty jonkinlaisena tulevaisuuden mahdollisena läpimurtona valokuituteknologiassa.

Tämä liittyy varmasti MS:n pilvibusineksen (konesalit) kehittämiseen, mutta Microsoftin osalta kannattaa pitää silmät auki myös Nokian omistajana.

Lumenisityn yhteistyökumppaneina on ollut mm. Ciena. Ratkaisuja on konesaleihin, mutta myös Nokian ydinbusineksen pelikentälle. (Lumenisity:n sivuilta) →

Nörteille lisätietoa → Hollow Core Fibre - an overview | ScienceDirect Topics

11 tykkäystä

Näyttää Nordeallakin olevan runsaasti calleja ensi perjantaina. Arvoltaan Nordean callit perjantaina miljardin luokkaa, Nokialla ehkä puolet siitä… Isoja rahoja - kurssit nousee?

7 tykkäystä

Jokunen vuosi sitten 5G kerrottiin tuovan mukanaan “Industrial revolution 4.0”, tänään sitä ilmeisesti kutsutaan metaksi :slight_smile:

VTT on aloittanut tänä syksynä yhdessä 11 yrityksen kanssa hankkeen, jossa selvitetään ”teollisen metaversumin” mahdollisuuksia uudistaa teollisten alojen työntekoa.

Työhön osallistuvat tutkimuskeskuksen itsensä lisäksi Valmet Automotive, Kone, Finavia, YIT, Granlund ja Telia. Mukana ovat myös konsulttiyhtiöt Sulava, Nordkapp ja Dazzle sekä virtuaalitodellisuusalan yhtiöistä Zoan ja Augment.

12 tykkäystä

“three key drivers for Industry 4.0 success: think value, not tech; think people, not tools; and set clear targets from the start.”

16 tykkäystä