Nokia sijoituskohteena (Osa 2)

Nokia ei taida kertoa tt-määrää kesken vuotta, löytynee vain Annual Reportista, average lukuna
2019 98000
2020 92000
2021 87900
Ja seuraava tulee noin 03/2023
Ja menee varmaan tuon alla olevan haarukan väliin joka tavoite

On 16 March 2021, Nokia announced plans to reset its cost base to
invest in future capabilities. On a group level, this was expected to
lower the company’s cost base by approximately EUR 600 million by
the end of 2023. These savings were intended to offset increased
investments in R&D, future capabilities and costs related to salary
inflation. Planned restructuring was anticipated to result in an 80
000-85 000 employee organization, over an 18-24-month period,
instead of the approximately 90 000 employees Nokia had at the
time of the announcement. The exact number will depend on
market developments over the next two years from the
announcement.

10 tykkäystä

Toki voisi, mutta Nokian osalla nämä ovat olleet tunnin kestäviä pikapyrähdyksiä, jossa kerrotaan menneestä neljänneksestä ja esitellään ohjeistus kuluvalle vuodelle. Eli kun kerran näitä tilaisuuksia ei ole käytetty ehdottamallasi tavalla, olen peräänkuuluttanut pääomamarkkinapäivää.

1 tykkäys

Let’s Agree to Disagree :wink:

1 tykkäys

AT&T owes $166 mln for infringing mobile-network patents, jury says

AT&T Mobility LLC must pay $166.3 million in damages for violating Finesse Wireless LLC’s patent rights with its 4G/LTE and 5G wireless networks, a jury in East Texas federal court said Friday.

The jury found that AT&T’s networks that use Nokia-made equipment in cell towers infringe two patents related to reducing wireless-signal interference owned by Finesse.

Nokia and AT&T said in a joint statement they disagreed with the verdict and are considering an appeal. Finesse’s lead attorney Joe Grinstein of Susman Godfrey said in a statement that the firm was pleased with the verdict.

19 tykkäystä

AT&T and Nokia denied the allegations.
The jury on Friday rejected their argument that the patents are invalid.

Finesse settled related disputes with Ericsson Inc and Verizon Wireless last year.

[Nokia ja AT&T sopinevat asian lopulta kuten Eric ja Verizon viime vuonna tekivät Finessen kanssa]

15 tykkäystä

DNB:n perustelujavtavoitehintojen laskulla (Nokia, Ericsson).
Ei kuulemma ole enää juurikaan positiivisiä triggereitä jäljellä… Kaikki hinnoiteltu kurssiin, ainakin tavoitehinnat melko lähellä päivän kursseja… Aika ns toimiviin markkinoihin uskova analyytikko.

Translaattori kertoo:

ERICSSON/NOKIA: EI JÄLJÄ ILMEISTÄ laukaisutekijöitä – DNB-MARKKINAT
Tiistaina 17.1.2023 klo 10:07

TUKHOLMA (Nyhetsbyrån Direkt) DNB Markets odottaa kovempia aikoja telealan laitetoimittajille Ericssonille ja Nokialle.

Mitään selviä “laukaisimia” osakkeille ei ole jäljellä, kirjoittaa DNB Markets tiistaina päivätyissä analyyseissä, joissa pankki alentaa Ericssonin ja Nokian luokituksia pitääkseen (ostaakseen), kuten Nyhetsbyrån Direkt raportoi aiemmin.

Ericssonin neljännen vuosineljänneksen raportin ei odoteta olevan hinnan katalysaattori DNB:n mukaan, joka ottaa nyt neutraalin kannan vuoden 2023 osakkeisiin.

“Mahdolliset katalysaattorit (Apple-sopimus, kustannusohjelma, DPA-sopimus) ovat jo pelanneet, eikä ilmeisiä laukaisimia ole enää jäljellä”, pankki kirjoittaa analyysissä.

DNB Markets odottaa Ericssonin ilmoittavan vuonna 2023 merkittävästä säästöohjelmaan liittyvästä 9 miljardin kruunun uudelleenjärjestelykulusta, minkä vuoksi pankki on alentanut arviota Ericssonin osakekohtaisesta voitosta 25 prosenttia vuonna 2023.

Lisäksi pankki näkee Ericssonille useita mahdollisia takaiskuja vuonna 2023. Yhtiön säästöohjelman toteuttamisen kannalta keskeiset suhteet toimialaan näyttävät huonontuneen. Samaan aikaan Enterprise- ja Networks-alueilla on negatiivinen suhdannetrendi ja riskit jatkuvat Intian suuren laajentumisen ympärillä, DNB uskoo.

Nokian osalta DNB on alentanut arvioitaan valuuttakurssivaikutusten ja negatiivisten suhdannetekijöiden jatkuvien odotusten vuoksi. Pankki kuitenkin uskoo edelleen, että Nokian arvostus on alhainen ja pitää tätä yritystä parempana kuin Ericssonin.

Ei ole olemassa selkeitä tulostrendejä tai muita katalyyttejä, jotka voisivat johtaa revalvaatioon, kirjoittaa DNB Markets Nokiasta.

DNB Markets on alentanut Ericssonin tavoitehintaa 70 kruunuun (85) ja Nokian tavoitehintaa 5:00 euroon (5:80).

Klo 10.00 Ericssonin hinta oli laskenut 1,2 prosenttia 65:55 kruunuun ja Nokia 2,2 prosenttia 4:56 euroon Tukholman pörssissä.

https://www.swedbank-aktiellt.se/telegram/4ijA2b2O

16 tykkäystä

Arvelinkin, että DNB Markets suksii vanhoilla voiteilla, mutta alamäkeenhän ei tarvita fluorivoiteita. Mitään uutta tässä ei tuotu esille, mutta ”suhdannetrendin” ansiosta tavoitehintoja on laskettu.

DNB perustaa tavoitehintansa pörssikurssin ”triggereihin” eli yksittäisiin lyhytaikaisten tapahtumien vaikutukseen. En oikein ymmärrä, miten pitkäjänteistä suositushintaa voi ylläpitää tällä tavalla tai näillä perusteluilla. Tässä ei kuitenkaan ole kyse mistään kasvuosakkeista. Markkinasta DNB löytää ainoastaan negatiivisen suhdannetrendin ja Intian nopea 5G Standalone -laajentuminenkin on saatu käännettyä, ainakin Ericssonin osalta, negatiiviseksi asiaksi.

Ihan tältä pohjalta en vielä kiirehtisi myymään kumpaakaan pehmeän analyysin kohdetta. Tosin DNB:n oma suosituskin on edelleen pidä. Markkinassa on varmasti haasteita, kuten kaikilla muillakin aloilla, mutta katsotaan nyt ensin yhtiöiden tulokset ja omat arviot tulevaisuudesta.

Nokia on toistuvasti väittänyt, että 5G-sykli on vasta alkutaipaleella. Pelkästään äänekästä jenkkimarkkinaa seuraava voi kuvitella koko 5G-syklin olevan jo ohi, mutta tuskinpa vaan. Pitää toki muistaa sekin, että erityisesti Nokian kohdalla business on paljon muutakin kuin mobiilia.

USA:ssa saatiin Nokialle eilen yli 4% miinusta tauluun ja isohko osa siitä taisi tulla DNB:n tarinasta. Koko telecom-markkinaan kaivattaisiin jonkinlainen iso kaupallinen jytky, joka toisi Pohjoismaiden telecom-yhtiöiden arvon paremmin esille.

27 tykkäystä

Onko jengi tuumiskellut tuota Bidenin uuden lain vaikutusta Erkin ja Nokian tulevaisuuden näkymiin?
Ostavatko jenkit pois haisemasta?
Riittääkö heille Cisco?
Onko Erkki edukkaampi kuin Nokia kruunun alekurssin takia?

3 tykkäystä

Tässä vielä yksi NOK Maximum Pain graafi, johon olen korostanut 4, 4,5 ja 5 dollarin PUT- ja CALL optioiden tilanteen. Optioiden liikkeellelaskijat näyttäisivät hyötyvän noin 4 miljoonaa dollaria Nokian osakkeen hinnan laskiessa 5 dollarista 4,5 dollariin ja toiset 4 miljoonaa hinnan laskiessa vielä 4 dollariin. Kuinka paljon nämä tarjolla olevat miljoonat vaikuttavat Nokian kurssikehitykseen ensi perjantaina? Tilannetta sekoittaa Ericssonin tulosjulkaisu samana päivänä. Joten mielenkiintoinen perjantai tulossa.

27 tykkäystä

Mielenkiintoinen graafi, mistä otit nuo taustatiedot?

Jos hyöty KAIKILLE optioiden liikkeellelaskijoille on yhteensä 4 miljoonaa, luulisi, ettei osakkeen dumppaamiseen ole järkeä käyttää kovin paljoa paukkuja, koska tuo summa kuulostaa aika pieneltä. Kurssin dumppaaminen kuitenkin maksaa myös sille dumppaajalle ja sisältää myös riskiä kurssin kovasta noususta, esim jos Nokia sattuu julkaisemaan Deutche Telekomin kanssa diilin juuri samana aamuna :smile:

21 tykkäystä

Kun viet osoittimen pylvään päälle, ao. arvot tulevat näkyviin.
http://maximum-pain.com/options/nok

3 tykkäystä

Priva-kauppaa Ytnä Telefonican kanssa, Petrobras, 18 saittia

23 tykkäystä

Tähän mennessä käytetty lähinnä Nokian LTE-laitteita. Jatkossa voidaan käyttää muitakin toimittajia, tavoite 46 sitea vuonna '24.

BNamericas quotes Maximiliam Vieira, in charge of ICT at Petrobras, who says the 2024 deadline could be accelerated and different vendors could be used. Telefônica has agreements with different vendors in different regions of Brazil.

Edit: Kai jenkit ampuu tämänkin uutisen alas avauksessaan :slight_smile:

19 tykkäystä

Tommi Uiton esitelmästä kopioidun kuvan mukaan Radio Technology product and service markkina kasvaa vaatimattomasti lähivuosina (2% CAGR, 2022 - 2025).

Mielenkiintoinen noin tunnin esitelmä. Twiittiin on upotettu muutaman minuutin otos, jossa Uitto korostaa mahdollisuutta markkinoita nopeampaan kasvuun.

21 tykkäystä

Pekan tuore haastattelu, ilmeisesti tänään joku panelikeskustelu mainittu myös
Kivasti painotti tuota Intian Extremely strong demandia :thinking::wink:

26 tykkäystä

Ja Nysessä tehdään timantin tarkkaa työtä suunnitelman mukaan. Vielä on pari päivää aikaa manipuloida kurssi haluttuun tasoon.

Täällä ollaan jo kieli pitkällä odottamassa herkkua extra-halpuutettuun hintaan. Nokiassa on nyt kunnon punaleima. -50 prosentin alelappu jokaisessa osakkeessa, joidenka parasta ennen päivämäärä on kuitenkin vasta edessä päin.

Käytän hyväksi.

32 tykkäystä

Sanotko sitten, kun hinta on oikea. Niin kaikki muutkin tietää ostaa halpuutettua osaketta alennushintaan.

2 tykkäystä

Tässä voisi olla tavoitehinta myynneille. Kauppalehti:

17:40 ***

SEB laskee Nokian tavoitehinnan 6,20 euroon (aik. 6,50 euroa), pitää osta-suosituksen
11 tykkäystä

Tässä on selkeästi havaittavissa että monet analyysitahot ovat hivenen laskeneet Nokian tavoitehintoja juuri tuloksen alla.

Muutama asia tulee siihen liittyen mieleen:

  • Kurssilaskun myötä targetit ovat olleet aika korkeat suhteessa osakekurssiin. Nykykurssi ohjaa tavoitehinta-asetantaa, ja muutoksia voidaan perustella hyväksytyillä kertoimilla - eli ei siis hyväksytä niin korkeita kertoimia kuin aiemmin. Samoin noussut korkotaso otetaan huomioon laskelmissa.
  • Kun patenttisopuja ei ole tullut, on Q4 sekä vuoden 2022 ennusteita laskettu. Tulosylitys on nyt epätodennäköisempi kuin pystyi ajattelemaan vaikka muutama kuukausi sitten. Tavallaan näin varaudutaan heikompaan tulokseen.

Mielestäni on syytä odottaa että tulos on pehmeä nimenomaan Technologies -yksikön osalta, mutta muutoin vahva.

Ja sitten todella toivon ettei Nokia anna pliisun varovaista ohjausta tälle vuodelle, vaan sellaisen joka voisi yllättää markkinat positiivisesti. Odotuksena markkinoilla on nyt ohjauksen suhteen jotakuinkin 11,5-14,0 %:n oikaistu liikevoitto. Toivottavasti ohjaus on haarukaltaan tätä kapeampi. Toiseksi mitä lähempänä ohjauksen keskiväli on 13 %:ia - tai jopa korkeampi - sitä parempi. Mutta vaikeaa se toki on, mikäli patenttisopuja ei ole saatu aikaiseksi. Mutta toivottavasti ohjaus muodostetaan oletukselle että sopuun päästään vuoden 2023 aikana. Tämän Nokian pitäisi kommunikoida että pitääkö ohjaus tämän olettaman sisällään vai ei.

34 tykkäystä

Toivottavasti Nokia ei anna ohjeistusta, joka on epärealistinen. Abosoluuttinen myyntikate on arvokkaampi kuin se, onko marginaali 12 vai 14 %. Uskon, että Ericsson tulee olemaan vaikeuksissa yli 15% Ebita-tavoitteensa kanssa, vuodelle '24. Luulen, että Ericssonin ei olisi pitänyt sitä antaa.

Edit: Yritystä kyllä voidaan viedä eteenpäin muutenkin kuin sillä, että onko Ebit 12 vai 14 %. Vaikka markkinat ei sitä nyt ymmärräkään.

10 tykkäystä