Oma Säästöpankki - "Luultavasti Pohjoismaiden nopeimmin kasvava pankki"

Siis yhden kvartaalin osakekohtainen tulos 0,97€ ja osakkeen hinta 20€ kieppeillä… Jos tuon kvartaali-EPSin annualisoi lineaarisesti ilman kasvuotuksia saadaan 3,88€, joka tarkoittaa P/E:tä hieman päälle 5x… Ja kun katsoo ROE 27,4% kvartaalilta, on ainakin minulle tämä arvostus kyllä kryptinen… Eipä siinä, osinkoja odotellessa?

48 tykkäystä

51 tykkäystä

Onko webcastia tulossa? En ainakaan nopealla vilkaisulla törmännyt missään tietoihin siitä.

1 tykkäys

Webcastit on Oma Säästöpankilla puolivuosittain.

2 tykkäystä

Analyytikon kommentit Oma Säästöpankin Q3-tuloksesta. :point_down:

10 tykkäystä

image

image

Luulisi loppuvuoden näkymiin tulevan muutoksia.

12 tykkäystä

OmaSp vaikuttaa hinnoittelunsa perusteella olevan “liian helppo voittava osake/yhtiö”. Onko totta vai tarua. Toistaiseksi markkina arvioi taruksi. Ilmeisesti pelkona suurempikin yritysten ja asuntoyhtiöiden konkurssiaalto?

3 tykkäystä

Kunhan ei ylitetä 200 miljoonaa, niin ei tarvitse antaa posaria? :smiley:

2 tykkäystä

Se on selkee OSTA keissi sanoo Inderes

21 tykkäystä

Nyt ei pitäis olla vaaraa ajaa negariin osta-suosituksella.

22 tykkäystä

Veljet Saku ja Teme… tässä olisi Matiaksen ja Salen väsäämä uus yhtiörapsa. :cowboy_hat_face: :gem:

OmaSp jatkoi Q3:lla vakuuttavien tuloslukujen toimittamista ja olemme tehneet lähivuosien ennusteisiimme positiivisia tarkistuksia. Vaikka odotammekin tuloksen kääntyvän nykyrakenteella lähivuosina hienoiseen laskuun, on yhtiön pitkän aikavälin arvonluontinäkymä vahva ja H2’24:llä tapahtuvalla Handelsbankenin Suomen pk-yritysliiketoimintojen hankinnalla on arviomme mukaan edellytykset pitää tulos kasvussa myös tulevina vuosina.

https://www.inderes.fi/fi/research/vakuuttavaa-toimittamista

15 tykkäystä

Analyytikon aamukatsauskommentit Oma Säästöpankin Q3-tuloksen jäljiltä. :point_down:

21 tykkäystä

Tunnuslukujen valossa Oma Säästöpankki sijoituskeissinä alkaa olemaan “too good to be true”. Jääkö jotain huomaamatta? Odottaako markkina korkojen laskevan ennusteita nopeammin ja/tai syvemmin, jolloin korkokate voisi jo vuonna 2025 olla selvästi Inderesin ennustetta alhaisempi?

10 tykkäystä

Onhan Euroopassa tietty riski joutua stagflatooriseen ympäristöön, jolloin voi olla, että korkotasoa joudutaan laskemaan nopeastikkin. Lisäksi EU:n poliittinen riski olemassa, jos muutetaan pankkilainsäädäntöä.

Siihen päälle korkokatteen kasvun pysähtyminen lähiaikoina ja lasku tulevina vuosina. Lisäksi työllisyyden kasvu ja yleinen taloustilanne tukee sitä, että toistaiseksi matalat luottotappiot kasvaa merkittävästikkin… OmaSP:llä lienee kuitenkin jonkun verran riskisempi luottosalkku, kuin isommilla listatuilla pankeillä. Näin ainakin oletuksena, kun on saatu näin paljon markkinaosuutta ihan orgaanisestikkin.

Vaikka vielä meneekin hyvin, on nämä riskit mielestäni hyvä syy hinnoitella osaketta konservatiivisesti. Toki positiivisiakin yllätyksiä voi tulla.

16 tykkäystä

On tämä ihmeellistä. OmaSP:n arvostus on tämän vuoden tuloksella P/E 5,5x. Ensi vuodelle, jos lasketaan Hanskan kauppa mukaan, arvostus on alle 5 P/E-luvulla. Vaikka tulos puolittuisi korkotason laskun myötä, niin silti tämä olisi kohtuullisesti arvostettu. Ja niin tuskin tulee ihan heti käymään, kun korkeita korkotasoja pystyy suojaamaan tulevaisuutta ajatellen.

Ai niin ja luottotappiot. Mikäli korkotaso laskee niin on selvää, että luottotappiot pienenee. Sekin peikko helpottaa, vaikka varsinaisia luottotappioita ei ole vielä edes näkynyt.

Leikkisästi OmaSP pystyisi ostamaan tämän vuoden tuloskertymällä lähes 20% osakekannastaan pois nykyisellä korkotasolla. Ehkä sitten arvostus korjaantuisi?

16 tykkäystä

Oma Sp on aikaisemminkin laahannut hyvien tuloksien jälkeen. Ei ole ollut kiirettä hypätä mukaan omistajaksi. :slightly_smiling_face:

Mutta asiaan… asiat, jotka häiritsevät itseäni ja saattavat olla turhia… mutta…

  1. Luulisi johdon ostavan näiltä tasoilta, kun tiedetään mitä Hb-oston toteutuessa on luvassa ja miten yritystä tällä hetkellä arvostetaan. Onko piilossa kuitenkin jotain, mitä ei tavan tallaaja ymmärrä? Ostoja (älkää linkittäkö vaan niitä hallituksen ”pakollisia” ostoja tähän :sweat_smile:) ei näy eikä kuulu.

  2. Oma Sp teki jännän kokeilun tilisaldon maksullisesta katsomisesta, joka vaikutti jo vähän liian ahneelta kuluttajan näkökulmasta. Onkohan siellä jotain samanlaisia virityksiä, jotka vielä laukeaa naamalle ajan kanssa? Hämmästyttävän kovaa jälkeä kuitenkin tekevät.

Omistajia voisi vähän palkita, niin ei polttelisi ylimääräiset rahat liikaa taskussa ja tarkempi ohjeistus voisi myös herättää markkinat tässä vaiheessa.

12 tykkäystä

Mielestäni johtorymällä on ihan kohtuullisesti skin in the game, yhdellä näkyi olevan vain muutamia osakkeita, mutta muuten kappalemääräiset omistukset vaihtelivat välillä 19k - 120k eli euroissa n.400k-2,5miljoonaa.

Hajautusmielessä varmaan itsekin sijoittaisin muihin kohteisiin jos ei ole useiden miljoonien salkku.

8 tykkäystä

En ole vieläkään nähnyt minkälaisia skenaarioita sijoittajat pyörittelevät, kun pankkien arvostukset ovat näin matalalla. Puhutaan paljon, että sijoittajat pelkäävät luottotappioita ja korkojen laskua mutta mitään lukuja näistä skenaarioista en ole nähnyt. Kuinka paljon korkokate putoaa, jos korot laskevat? Kuinka paljon ennustetaan korkojen putoavan? Kuinka suuria luottotappioiden oletetaan olevan?

Muistaakseni jossain inderesin videolla spekuloitiin, että jos luottotappiot olisivat finanssikriisin tasolla ja korot menisivät nollaan niin Nordean PE:ksi tulisi 11. 11 pahimmassa skenaariossa mitä voisi kuvitella. Mitenköhän oma SP, jonka arvostus on huomattavasti Nordeaa alhaisempi. Olisko PE 9-10? En tiedä…

Mutta taidan luottaa kuitenkin lukuihin ja pitää kohtalaisen suurta pankkipossaa. Otetaan sitten osinkoina rahat ulos😊.

12 tykkäystä

Pahin skenaario ei ole se että “PE:ksi tulisi X”, vaan se, että pankki menee nurin / tarvitsee bail-outin. Nordean kohdalla kyse on puhtaasti teoreettisesta eventistä - Euroopassa menee joka ikinen pankki nurin ennen Nordeaa. Tase on titaania ja aina kun nousee joku riski (Venäjä, commercial real estate jne.) niin käy ilmi, että Nordea on onnistunut ennakoivasti jo ajamaan riskit alas taseesta.

OmaSP:n kohdalla tiedetään portfolion olevan riskisempi, mutta ongelma on siinä, ettei kukaan oikeastaan tiedä kuinka paljon riskisempi. Historiassa aggressiivisesti kasvaneiden pankkien taseet on ollut aika laadutonta ja jos kriisit ja kusetusmarkkinat iskee ennen kun scheisse on saatu sulateltua, voi tulla ruumiita.

YT
OmaSP:n osakkeenomistaja (eli en tässä yritä manailla piruja seinille, vaan otan kantaa arvostukseen)

30 tykkäystä

Pankeista kun puhutaan kannattaa myös seurailla oman pääoman kertymistä joka oli OmaSP:llä syyskuun lopussa 505 290 000€ ja kesäkuun lopussa se oli 470 229 000€ eli n. 35m €/kvartaali tahdilla nykytilanteessa kertyy OPOa ja tuosta laskettuna ilman kurssinousua ensi vuoden loppupuolella oltaisiin jo tilanteessa missä OmaSP:n oma pääoman määrä ylittäisi nykyisen markkina-arvon…

15 tykkäystä