Omat kokemukset yhtiöistä

Verkkokauppa.comista:

Omakotitalon remontti käynnissä jonka myötä keväällä menee kaikki kodinkoneet uusiksi.
Hain tarjouksia Power, Gigantti ja Verkkokauppa.com.
Suureksi yllätykseksi verkkokauppa.com ei alkanut tarjoamaan pakettia ollenkaan. Halu oli myydä yksittäisiä koneita.
Ei myöskään onnistu tilata koneita siten, että toimitus sovittaisiin valmiiksi parin kuukauden päähän, vaan koneet tulisivat yksitellen kun tulevat.
Olin melkoisen yllättynyt kuinka kankeaa oli, tämähän karsii mm. kaikki rakentajat pois. Tuntuu hullulta pitää edes kodinkonevalikoimaa jos myynti perustuu yksittäisiin koneisiin?
Power ja Gigantti laativat paketit ja toimitus onnistuu sopia tulevaisuuteen.

Edit: Tarkennuksena vielä, että tänä päivänä tilanne kodinkoneiden saatavuudessa on se, että mikäli haluaa samaa merkkiä ja sarjaa niin ei näitä aivan huomiseksi saa. Tämän takia täytyy olla hyvissä ajoin liikkeellä ja joudutaan kaupat sopimaan hyvissä ajoin.

11 tykkäystä

Onko asuntolainoja Pop, Ålandsbanken tai OmaSp:stä. Kiinnostas millä ehdoilla suunnilleen vois saada.?

Monimiljonäärejä on omistajaista noim suurimmat 50, joten suhde sama kun jokaisesta suomalaisesta jääkiekon pelaajasta monimiljonäärejä, joten ei huolta, että tulee😄

En viitsinyt kirjoittaa sentin “havaintojani” Sievin ketjuun, mutta ajattelin, että jotain voisi kiinnostaa ja ehkä tällä jotain pientä arvoa on. :slight_smile:

Huonekalukauppias, joka ei edusta mitään tunnettua ketjua tarjosi mulle kahvit ja juteltiin siinä hänen liiketoiminnastaan sekä yleisesti alasta että myös hänen tuntemiensa kauppaiden havainnoista.

Nyt alkuvuosi on ollut kovin hiljainen ja helmikuu varsinkin todella hiljainen hänellä sekä hänen tuttavakauppiaillaan.

Hän oli kyllä toisaalta toiveikas tulevasta ja on aiemminkin jutellut siihen sävyyn, että aiemmin on ollut toimitusongelmia sekä inflaation kanssa painimista. Ei vaikuttanut olevan huolissaan tulevasta, vaikka on ollut ja nytkin oli hiljaista.

Mitä olen aiemmin muualta lukenut ja mitä tämän pidemmän tapaamisen perusteella ajattelisin, että Q1 voisi olla vielä hieman hiljainen.

6 tykkäystä

Tällä kertaa tarjolla omia havaintoja Aktiasta, jonka ketjussa näyttää myös keskustelu käyvän kuumana siitä saadaanko suunta kääntymään. Päätin kuitenkin laittaa tänne kokemusketjuun tämän, koska kyseessä kuitenkin vain yhden ihmisen havainto.

Tuli tuossa joitain viikkoja sitten vastattua myyntipuheluun ja varasin sitä kautta ajan ja juttelin heidän sijoitusneuvojan kanssa että kiinnostaisi millaista rahastotarjontaa heiltä löytyy. Päädyin tekemään pienen kuukausittaisen sijoituksen ainakin toistaiseksi.

Tässä vähän kokemuksia:

Kokonaiskuva oli suhteellisen positiivinen jos mietitään tavan tallaajaa:

  • Kyseltiin ensin mitkä ovat omat tavoitteet ja talouden tilanne.
  • Sitten käytiin läpi millaiset tuotteet kiinnostavat jne.
  • Suositeltiin muutamaa rahastoa. Kerroin että erityisesti korkopuoli ja vaihtoehtoiset kiinnostaisivat. Täältä löytyikin ihan mielenkiintoista tavaraa suhteellisen ok kuluilla omaan tarpeeseen.

Kehitettävääkin oli:

  • Itselle se kaikkein sopivin rahasto löytyi puolivahingossa kun puhelun aikana käytiin läpi muutamaa eri vaihtoehtoa. Kysyin sitten mitä eroa kahdella rahastolla oli ja sieltä löytyikin vahingossa itselleni sopivampi rahasto jossa osakepaino oli pienempi ja noiden kahden muun suurempi. Eli siis ensimmäinen tuote oli ihan ok, toinen paljon parempi. Tuotetuntemusta voisi siis vielä parantaa.
  • Korkorahastoja eivät suositelleet ollenkaan vaan puskivat hyvinkin vahvasti tuota yhdistelmärahastoa (jossa mukana esimerkiksi niitä Taalerin tuotteita). Tämä oli siis itselle ihan hyvä vaihtoehto koska sopi hyvin salkun tasapainottamiseen, mutta näissä toki kulukin hieman suurempi.
  • Merkinnät ovat huomattavasti halvempia (jopa ilmaisia) Aktian verkkopankilla. Valittelin että eihän tuossa ole järkeä kun en ole pankin asiakas koska jos joudun verkkopankista maksamaan niin kuukausikulut pienelle kuukausittaiselle rahastosijoitukselle ovat kohtuuttomat. Onneksi aika äkkiä sieltä putosivat nämä kulut pois vuodeksi.

Kaiken kaikkiaan tämä oli siis itselle ihan ok koska osasin kysellä aktiivisesti ja vähän neuvotellakin, mutta tässä näen myös haasteen. Jos et ole Aktian asiakas etkä jaksa neuvotella, näitä rahastoja ym. ei yksinkertaisesti saa järkevään hintaan “suoraan hyllystä”, eli moni voi sanoa ei kiitos melko helposti (tai vain hyväksyä nämä laput silmillä mutta tuskin silloin ovat pitkäaikainen tai arvokas asiakas).

Taalerin tuotteita pusketaan näköjään suhteellisen vahvasti osana näitä yhdistelmärahastoja ym. Jää nähtäväksi miten onnistuu, mutta tuntui kyllä että tähän ainakin panostetaan myyntipuolella.

Muuta:

  • Rahastoja pystyy kuulemma käyttämään sijoitusasunnon omarahoitusosuuden sijaan vakuutena jos haluaa vaikkapa rahoittaa kohteen 100% lainalla. Ihan mielenkiintoinen mahdollisuus tämäkin.
5 tykkäystä

Itse suosin K-Citymarkettia, parempi valikoima ja “market kitchen” konsepti on valovuosia prisman vastaavia edellä. Ja olen valmis maksamaan vähän ylimääräistä ettei tarvitse shoppailla eläkeläisten ja muiden köyhien seassa.

19 tykkäystä

Aika pöyhkeää ruveta kommentoimaan kaikkia Prisman käyttäjiä köyhiksi, vaikka jollain tasolla oikeassa saatat ollakin

5 tykkäystä

Usein ne köyhät hakevat sieltä ne halvimmat veturitarjoukset.

Kirjoitat kieli poskella, mutta on tuo asenteesi silti vastenmielinen.

12 tykkäystä

Voitot tehdään ostaessa? Osta halvalla. Kaikkea on.

Asiahan ei ole noin. Citymarketin valikoimat ovat todella suppeat ja nimenomaan sitä halvinta krääsää ja paskaa hyllyt täynnä. Moni “wannabe” keskiluokkainen vain kuvittelee olevan hienoa tehdä ostokset stokkalla ja cittarissa. Cittarin valikoima kattaa arviota n 40 % Prisman valikoimasta. Cittari on halpamerkkien kauppa, niille joilla ei ole varaa kunnon laatuun. Laatua arvostaville, joille hinta ei ole merkitsevä asia, on Cittari väärä paikka. Turha etsiä laatumerkkejä miltei mistä tahansa sortimentista. Jotain kaupan omia kiinamerkkejä löytyy ja kaikessa Cittarin valikoimissa haisee halpa hinta ja huono laatu.

• Kodinkoneet. Cittarissa lähinnä pienkodinkoneita. Ei löydy esimerkiksi laadukkaita Mielen pesukoneita, kuivausrumpuja, jääkaappeja tai pakastimia. Cittarista löytyy ainoastaan niitä Candyn ja Whirlpoolin romukoneita halvalla, joita kukaan vähänkään laatua arvostava ei kotiinsa halua. Halpoja romuja, joka hajoavat parin vuoden jälkeen. Cittari ei myy kunnon laatumerkkejä, vaan halpamerkkejä tai kiinalaista romua.

• Cittarissa ei ole kunnon viherpihaa, eikä laadukkaita puutarhakalusteita ja kukkia et saa laajaa valikoimaa, kuten Prismasta

• Rakennustarvikkeet. Prismasta saat kaiken WC-pytyistä Oraksen hanoihin ja löytyy puutavara, ruuvit, naulat. Laadukkaat työkalut. Boschin mittaustyökalut. Ihan kaiken. Ostan aina vain parasta ja kalleinta ja Cittarin hyllyillä vain halpaa kiinalaista roskaa ja halpamerkkejä.

• Urheilutavarat. Poikani pelaa salibandyä. Ei löytynyt Cittarista laajaa valikoimaa salibandykenkiä, ei komposiittimailoja. Ei mitään laaduksta salibandyyn löytynyt Cittarista.

• Itse käytän Polarin sykemittarituotteita ja salilla sykevyö hajosi. Ei löytynyt Cittarista Polarin sykevyötä. Ei löytynyt Polarin tavaraa ollenkaan. Halusin laadukkaat kengät. Ei löytynyt Cittarista Asicsin kenkiä- Prismasta löytyi laaja ja mukava valikoima.

• Retkeily. Ei löydy Cittarista laadukkaita telttoja, jotain halpakiinaversiota oli ja sitäkin yksi malli. Ei Trangioita. Ei edes Suunnon kompassia löytynyt Cittarista.

• Pyörät. Cittarista saa halpa-Meridaa. Romu joka on raskas polkea. Menin Prismaan ja löytyi Tunturin laadukkaita hybridejä sähköllä tai ilman.

• Autotuotteet. Ei löydy Cittarista AutoGlymin laadukkaita autonhoitotuotteita, pelkkää halpa-Korrekkia ja sitäkin suppea valikoima. Prisma myy laajaa AutoGlymin valikoimaa.

• Vaatepuolella Prismasta löytyy oikeita merkkivaatteita Cittarin merkittömien riepujen sijaan.

• Ja se ruoka. Cittarin kasvisruokavalikoimat ovat suppeat, ei löytynyt quornia ja todella heikkotasoinen vegevalikoima. Juon vihreää teetä ja ei löydy Antistress kofeiinitonta teetä, eikä kunnollista valikoimaa vihreää teetä, kuten Prismasta.

Lista on loputon. Cittarista et löydä mitään laadukasta, mutta Prismasta löytyy. Cittarissa halpaa kiinalaisrihkamaa ja halpamerkkejä hyllyt täynnä ja Prismassa laatumerkkejä. Se on vain tyhmää ostaa romua ja rihkamaa. Kyllä meillä sijoittajilla yleensä on pinkka siinä kunnossa, että ostamme mitä haluamme ja mistä haluamme ja siksi ostan vain laatua , parasta mitä löytyy.

16 tykkäystä

Kyllä Citymarketin ruokapuoli on valovuoden Prismoja edellä. Liha ja kalatiski, juomat, juustot yms.
Lisäksi turha kaikille totuutena toitottaa skortin etuja, kun k-kortilla opiskelijat saa 5% palautuksen ostoksista jo alta (75€?)ostoissa, joka vaatii Prismaan yli 500€ kk ostoja. Onhan tuo Cittari voittanut viimeisiä halvin kori kisojakin.

Sehän olikin 900€ ! Eikun kallistuu vaan smafia.

6 tykkäystä

Joo, en ikinä ostaisi keinonahkakenkiä. Tuo hinnanero jonka mainitsit on ainakin minulle täysin mitätön. Elämä on lyhyt, eikä sitä pidä käyttää sekundatuotteiden ostamiseen ja käyttämiseen. Kyllä laatuun pitäisi tyossäkäyvällä olla rahaa ja rahaa jää lapioitavaksi sivuunkin. Senverran hyvin pitää talous hoitaa. Hyvät kengät saa alle 200 eurolla ja niillä kävelet monta vuotta ja itse kun tulee oltua edustustehtävissä mukana, niin merkkivaatteet antaa ihan erilaisen varmuuden ihmisten kanssa olemiseen. Varmaan bisnestä sinänsä voisi tehdä nappiverkkareissakin, mutta saattaisi ainakin ulkomalaiset katsoa vähän pitkään.

Omassa taloudessa kotitalouden menot ovat niin pieni osa kokonaisuudessa, että ihan sama taloudellisessa mielessä ostaako halpaa ja huonoa vai kunnon tavaraa.

Laadukasta tavaraa pitää olla. Laadukas tavara kestää pidempään ja sitä viitsii katsella ja arvostaa ihan eritavalla. En ole huomannut Cittarissa mitään hyvää valikoima ruuissa. Olen VHH-vege ja Cittarissa hyvin pieni “vegenurkka” josta ei valikoimaa ole oikein mitenkään. Prismassa taas sellainen 20 metrin hylly täynnä vegekamaa. Lidl on toinen , jossa en käy, siellä ei ole vegelle juurikaan valikoimaa.

Ja ne Cittarin plussasetelivitoset ovat lähinnä vitsi. Koen ne miltei loukkauksena. Prismassa saa sen 30 e/kk ihan helposti ja Cittarista sen yhden vitosen plussasetelin, kun oikein keskittää . Parempi kun eivät niin pieniä rahoja edes jakelisi.

Pahoittelut kipakasta kirjoitustyylistä kaikille. Olen Cittarin “paras asiakas” eli perhe tekee ostoksia myös siellä ainakin senverran paljon, mutta mielummin Prismassa. Olen koko aikuisikäni enemmän ja vähemmän ihmetellyt, miksi Cittari ei myy laatutavaraa, kai meitä olisi muitakin ostajia, jolle kelpaa vain paras laatu. Mutta edelleen väitteeni kuuluu, että Cittarin valikoimat ovat n. 40 % Prisman valikoimista, kun kaikki tuotekategoriat lasketaan mukaan ja Cittarissa on vähemmän laatutuotteita, unohdetaan hetkeksi se ruoka, ajatellaan kokonaisuutta koko sortimenttia ja tuotteiden laadukkuutta.Prismassa on kokonaisuutena paljon laajempi ja laadukkaampi valikoima

5 tykkäystä

Yksikään laadukkaita kodinkoneita, retkeilytuotteita, urheiluvälineitä, pyöriä tai rakennustarvikkeita kaipaava kuluttaja ei osta niitä marketeista, oli se sitten S tai K. Näitä varten on erikoisliikkeet.

18 tykkäystä

Ja sama koskee osaksi myös vaatteita ja jalkineita.

13 tykkäystä

Niin. Miksi niissä sitten ylipäätään myydään kodinkoneita ym. Jos kukaan ei osta. Epäilen että moni ostaa. Suomessa aika heikot valikoimat noin yleensä. Aika paljon joutuu tilaamaan ulkomailta. Suomeen ei jostain syystä tuoda aina niitä huippulaitteita. Ehkä meillä ei ole ostovoimaa ja turha tuoda parhaita laitteita tänne.

1 tykkäys

Tulee ehkä yllätyksenä, mutta cittareissa on isojakin kauppiaskohtaisia eroja valikoimassa. Kuulostaa siltä, että asut jumalan selän takana eikä paikallista kauppiasta kiinnosta panostaa valikoimaan. Kyllä isojen kaupunkien citymarketit voittaa valikoimassa prismat.

Toki se on prisman hyvä puoli että valikoima on joka kaupassa suht sama, eli tietää mitä saa.

Mitä tulee vaatteisiin, kodinkoneisiin yms. en osaa sanoa. Muut kuin ruoka -ja wc-paperiostokset teen erikoisliikkeissä kuten kuka tahansa muukin hinta -ja laatutietoinen kuluttaja.

1 tykkäys

Kyllä, asun todellakin jumalan selän takana. Jumbn kauppakeskukseen matkaa 10 km. Kauppakeskus Kaareen 1,8 km. , Kauppakeskus Myyrmanniin 1,2 km. Kauppakeskus Selloon 10 km. Itäkeskuksessakin välillä käydään 18 km. eli aika tarkkaan tunnen Suomen suurimpien kauppakeskusten valikoimat ja tiedän mistä puhun. Kokemuksella ja asiaa tutkineena loputulokseksi saamme. Citymarketin valikoima on noi 40 % Prisma valikoimasta, kun kaikki tuotteet lasketaan yhteen. Eiköhän asian käsitely saanut arvoisensa tutkitun lopputuoksen ja voidaan jatkaa muiden asioiden parissa. Asia on nyt tutkittu ja lopputulos julistettu

6 tykkäystä

En tiedä oletko S ryhmällä töissä vai mistä nuo tilastot saat. Ainakin Itäkeskuksen prisma on kuin kävisi Neuvostoliitossa ruokakaupassa. Hyllytilaa paljon - josta paljon tyhjiä hyllyjä.

Ja ei ruokakaupassa muuta kuin ruokaa osteta joten urheilu yms väline valikoimalla ei ole merkitystä.

11 tykkäystä

Miksi puhut vain ruokaosastosta. Kyse oli kaupparyhmän kaikista tuotteista. Cittarissa on n 40 % Prisman kaikesta valikoimasta, kun ihan kaikki tuotteet lasketaan. Ruoka on pieni osa tuota sortimenttia. Oma lähi-Prisma on Kaaren Prisma ja oma lähicittari on Myyrmannin cittari, josta aina kaikki on loppu ja käyttötavarapuoli aivan sutta ja sekundaa täynnä. Muut valittavat samaa Cittarista täällä. Prisma on vamasti suositumpi. Cittari on nuhjuinen, sekava ja käyttötavaran valikoimat huonot. Telkkareita ym. ei löydy ollenkaan, kaikki osastot kuin suoraan Neuvostoliitosta verrattuna Kaaren-Prisman paljouteen ja valinnanvaraan ihan kaikessa. Saisi Kesko vähän panostaa lippulaivoihinsa ja tuoda laatumerkit myyntiin sinne rihkaman sijaan.

6 tykkäystä

Juuri katoin kartasta että lähin Prisma
On n.80km päässä ja Lähin K Citymarket n. 50km päässä.

Kummastakaan en silti ostaisi kenkiä tai telkkareita.

Euroaikana olen ostanut 3 telkkaria joista 2 on käytössä vieläkin. Kodinkoneliikkeet ovat nämä
myyneet.

Tämä nyt omana.kokemuksena .

Ja huomenta vaan🙂

5 tykkäystä