Omat kokemukset yhtiöistä

Kiitokset vinkistä. Laitan saman setin sinnekin niin saa tässä nyt sitten kattavan otannan.

Itse kysyin juuri viime keväänä liikenne- ja kaskovakuutusta taycanin crossturismoon, auto sijoitusyhtiöllä. IF tarjosi 1960€ vuodessa, mutta vaihdoin OP:lle kun hinta 1230€ vuodessa. Ensimmäistä kertaa elämässäni auton vakuutukset ei ole IF:llä, oli 20 vuoden historia heille.

Tuo on todennäköisesti meidän osakkeenomistajien etu. Jos jonkin tietyn tyyppisen ajoneuvon kuskeissa on paljon riskikäyttäytyjiä ja niitä mällätään tilastollisesti enemmän, näkyy se pakostakin vakuutuksen hinnassa.
Onko sinulla muita asiakkuuksia OP:ssa?Jos on, niin kyseessä ei ole heidän bonus-systeeminsä takia mitenkään vertailukelpoinen tilanne. Toki itsekin vaihdoin auton kaskon OP:lle, kun heillä oli joku tarjous, jonka vuoksi Lähitapiolan bonuksetkaan kuroneet etua umpeen, vaikkei itsellä mitään aikaisempia OP asiakkuuksia ole ollutkaan.

Elisalle kyllä kasa hiiliä säkissä. Heillä on tuo reissunetti, jolla saa kiinteään hintaan roaming-dataa käyttöön. Paitsi että siinä on maarajoituksia… jotka sinun pitää itse tietää. Kun saavut maahan, ei siinä tekstiviestissä kerrota sitä että joo voit tilata sen, mutta ei se netti toimi tässä maassa. Lasku kyllä tulee :+1:

1 tykkäys

Aiemmin on ollut melko paljon keskustelua ja kyselyjä koskien Keskon osakkeenomistajien omaplussaeduista. Tälle viikolle sattui kerrassaan mainio omaplussaetu kohdalleni (muiden alennusten lisäksi). Nesteeltä pieni, normaali tai iso kahvi 1€. Etua 4 kpl. Liikkuvaa työtä kun teen ja juon muutaman kupillisen kahvia päivässä, niin tuo aidosti ilahduttaa. Senpä kunniaksi ostin lisää Keskon ja Nesteen osakkeita, kun molemmat ovat nyt muutenkin ostohinnoissa.

10 tykkäystä

Näin on. Noissa tilastoissa käsitellään nimenomaan päivittäistavaroiden myyntiä, ja toisaalla vuosikertomuksessa on sitten vielä eritelty mitkä siihen kategoriaan luokitellaan kuuluvaksi. Elintarvikkeiden ja juomien osuus myynnistä on sen luokkaa 80 %, ja loput on sitten sitä osastoa kosmetiikka, tupakka, lehdet jne.

Molempia on eri kokoisia ja erilaisilla tuotevalikoimilla.

Tää tuli kyllä itelläkin ekana mieleen, et meneekö nyt kaikki muutkin bonukset sit verolle?

IF:n kilpailukyky kyllä vähän jopa huolestuttaa. Kilpailutin vakuutukset koti ja auto, niin IF selvästi kallein sekä koti, että ajoneuvo vakuutuksessa (liikenne ja kasko).

Lainat, kun on OP:n kautta, niin bonareita oli taas kertynyt sen verran, että auton saa vakuutettua tänä vuonna ”ilmaiseksi”.

No toivotaan tosiaan, että kauppa käy myös jatkossa, eikä kompastuta liian korkeaan hinnoitteluun.

Lähi-tapiollakin itselleni selvästi edullisemmat vakuutukset kuin ifillä ja saa vielä kaikista vakuutusmaksuista s-bonukset. Vielä kun valitsee 1 maksuerän per vuosi, niin saa täydet 5% bonusta ja nämä suoraan lyhentämättömänä s-pankin tilille.

1 tykkäys

Eilen YouTubea katsoessani näin Viapalayn mainosta Tour De Skistä ja menneistä hiihtotapahtumista. Ei ihme, jos kauppa ei käy jos mainostetaan vanhoja juttuja :crazy_face:

3 tykkäystä

Tuttavalle tuli sähköpostissa Tokmannin klubijäsen tarjous kengät hintaan 10€. No hän lähti kenkiä ostamaan ja kaupassa kassa oli vain todennut tässä virhe. No tästä hän lähti kaupasta ja meni seuraavaan Tokmanniin ja sai kengät. Ei jää kuitenkaan kovin hyvä maku suuhun klubijäsenyydestä, kun lähetellään “virheitä sähköpostiin” ja juoksutetaan ympäri kaupunkia.

4 tykkäystä

Saman olen huomannut, ainakin omat vakuutukset autolle (kansan suosikeille) ja kodille on aina ollut kilpailukykyiset Lähitapiolalla itselle ja S-bonus on pelkkää plussaa.
Joten omistajan ei ole tarvinnut lähteä ns. “vieraisiin”.

Ei se omistusosuus vaikuta kaikkea, PV:lle on tärkeätä että on useampi kotimainen toimittaja. Vaikea kuvitella Sisun pärjäävän siviilipuolella ja voi kysyä että kannattaako edes?

2 tykkäystä

Jos siviilipuolella ei tapahdu tänä vuonna käännöstä parempaan (mikä on aika epätodennäköistä) niin Sisulla on hiljaista. Yksistään Suomen Puolustusvoimien tilaukset eivät Sisua pidä pinnalla. Itse kävin koeajamassa uusinta GTP 4x4 Sisua maantiellä ja maastossa. Tuote on erinomainen, se on helppo huoltaa, sama runko taipuu moneen eri käyttöön, suojauksessa on käytetty uusinta tekniikkaa ja hintakin on linjassa, jos katsoo ulkomaisiin kilpailijoihin. Markkinointi vaan vaatisi taas pääomia, joita ei oikein ole. Vai ajatellaanko suomalaisittain, että hyvä tuote myy itse tsensä? GTP 4x4:stä on myös siviiliversio ja huomasin viime vuoden Tilastokeskuksen tilastoista, että 16kpl:tta oli rekisteröity siviilirekisteriin. Mihinkähän ovat menneet?

Tuli päivitettyä autoa jokin aikaa sitten ja sopiva yksilö löytyi Kamuxilta. Muutama havainto kaupanteosta:

  • Pyyntihinnassa tinkivaraa 5% (tähän omat kaupantekotaidot ainakin loppuivat).
  • Rahoituksen nimelliskorko olisi ollut 1 % edullisempi ja kulut pienemmät vs. kilpailijat samanhintaiselle autolle.
  • Koeajon sopiminen kotikaupunkiin onnistui kivuttomasti vaikka auto oli eri paikkakunnalla.
  • Digiloikka kaupantekoon sähköisesti ottamatta, koeajosopimus ja oman auton myyntivekseli vanhanaikaisesti paperilla (en osaa sanoa onko nämä kellään käytössä).
  • Asioin kahden myyjän kanssa ja molempien toiminta todella miellyttävää ja ammattimaista, sain vastaukset kysymyksiin sovitusti. Asioisin mielelläni molempien kanssa uudelleen.

Kaiken kaikkiaan positiivinen fiilis. Enää toivotaan että kottero ei mätäne alle ihan heti :sweat_smile:

13 tykkäystä

Kävin lataamassa autoa tänään Kempowerin valmistamalla laturilla. Hyvät kokemukset jäi ja hyvin pelitti laturi. Kävin myös Kempowerin nettisivuilla, on muuten pirun hyvät nettisivut.

9 tykkäystä

Nordnet: Rekisteröityminen oli helppoa, lopussa luki että 7:00 pe aamuna voi kirjautua sisään ja alkaa käyttämään, ei toiminut. Piti soittaa asiakaspalveluun tämän asian selvittämiseksi, käyttäjätunnukset aukeaa maanantaina. Hyvä asiakaspalvelija, mutta muutamia juttuja kuten että asiakaspalveluun piti ainakin kännykällä googlata puhelinnumero esiin, muuten menee vaan johonkin “Usein Kysytyt Kysymykset” osioon… (tai sit vaan en vaan klikannut just niitä oikeita reitteijä).

Eli tälläistä skenaariota että torstaina myöhään illalla tehty rekisteröityminen vaatii yhden täyden pankkipäivän rekisteröinnin jälkeen ei oikein oltu mietitty. Näinä aikoina kun kaikki pitää saada heti niin ahisti hetken kun olisi halunnut tutustua palveluun asap (ja todellakin heräsin 7:00 ja koitin kirjautua klo 10:00 saakka tasasin välein kunnes soitin aspaan), onneksi löysin sisäisen zenin ja kuuntelen äänikirjaa ja teen osaketutkimuksia sen sijaan että ahdistun täällä. :smiley:

Onko muilla jotain hassunhauskoja Nordnet-kokemuksia mitä uutena asiakkaana olisi hyvä tietää? Kirjoita oma kokemuksesi tänne tai laita mulle privaan! <3

Lisäys: Käyttöliittymässä on ihan sikana parannettavaa, ainakin mitä päässyt näkemään ja käyttämään ilman tunnareita

2 tykkäystä

Huhtamäen takeaway kuppi toimii myös las palmasissa! Mukin kansi on loistava, erityisesti tuo lippa joka toimii ”korkkina” kävellessä ja juonnin ajaksi saa hienosti lukittua auki asentoon. Pieni ja näppärä keksintö. En ole osakkeenomistaja.

25 tykkäystä

Sharevilleen kirjautuminen ei ole onnistunut kuukauteen ( eli ikinä ) mulla. Koodauksessa jotain vikaa kun siirtyy ruotsisivuille jonne ei voi kirjautua. Koitettu kolme eri selainta kaikkine kikkoineen ja mobiili. Aspa ei osaa auttaa. Ainoastaan osakkeita voi kommentoida nordnetissa muuta ei voi tehdä eli ei näe edes muiden jaettuja salkkuja.

3 tykkäystä

Itsellä sama juttu. Pääsen kirjautumaan puhelin + tietokone kombolla. QR koodin puhelimella tietsikan näytöltä lukien pääsee tietokoneella Sharevilleen. Tosi kätevää :heart_eyes:

1 tykkäys