Optomed - Terveysteknologiayhtiö

Tuossa kuvassa esittelee Auroraa

Saudeista voisi tulla merkittäviä tilauksia molemmille toimittajille. Tuolla päin yleensä ostetaan myös softa samalla (kaikki mitä rahalla saa), joten kamera + softa voisi olla ihan hyvää myyntiä.

Ja vaikka moni sanoo, että drs plus on myös pienikokoinen, niin mielestäni tuo näyttää kuitenkin vielä varsin isolta siirrettävältä Auroraan verrattuna ei ihan repussa mene tuo laitos.

4 tykkäystä

Tein saman havainnon! Linkkarin kuvassa se on oudon pienen näköinen. ICare nettisivuilta kaivettu kuva vastaa ehkä hieman paremmin todellisuutta.

1 tykkäys

Tuossa linkkarin kuvassa, kamera on siirtelytilassa, eli kamera vetäytyy sisäänpäin vieden vähemmän tilaa. Lisäksi siitä on poistettu kuvaukseen kehitetty suulake, johon pää asetetaan kuvauksen ajaksi. Tuon valmistelemiseenkin menee varmasti jonkun verran aikaa, jos halutaan minuuteilla nysvätä kuvauksen tehokkuutta.

2 tykkäystä

Optomedin ja silmäsairaaloiden aces-rwm -ohjelmistohankkeeseen viitattu tuoreessa artikkelissa.

Furthermore, it is possible that recording practices may vary slightly between the hospital regions. In addition, some of the hospital districts use service providers and not all of them may transmit data to the HILMO registry. If it is the case that not all data reach the registry, then our results will underestimate the number of IVT injections administered for patients with DME and PDR in Finland. However, these data include data from all IVT injections that are provided in publicly funded hospitals. An appreciation of the workload being done in ophthalmology departments and the treatment burden for patients is important in a publicly funded system, as it represents a foundation for a data-based discussion about the resource needs in each specialty area. Thus, it would be highly valuable for registry research if recording practices could be aligned throughout the whole country. This is the aim of the ACES-rwm project, which is now ongoing in Finland where the university hospitals are trying to create a common registry and recording practices in ophthalmology (Tuulonen et al., 2022). Hopefully in the future, we will have systems that would even further support real-world research and evidence-based decision-making in Finland.

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/aos.16675

10 tykkäystä

Koskahan tämä tutkimus on valmistumassa? Ei varmaan enää kauaa, että kuullaan myös tuolta

Kanadassa konferenssataan…

Aiempi juttu parin vuoden takaa:

Ilmeisesti Optomedin kamerat siis käytössä. Käytetään kait jatkotutkimukseen ohjaamisen (referral) apuna Eynukin Eyeartin kanssa, kun lupia diagnoosin tekevän AI-softa+Optomed kombon käyttämiseen ei käsittääkseni ole Kanadaankaan.

https://visionlossrehab.ca/en/programs-and-services-0/concentrated-programs

5 tykkäystä

Markkinaraporteissa on harvemmin lukuja nähtävillä ilman raportin ostamista, mutta tässä niitäkin on esitetty. Rohkeita kasvuarvioita silmädiagnostiikan AI-markkinalle.

15 tykkäystä

AEYE:kin rekrytoi myyntipäällikköä Texasiin liekö tarvetta tullut hallitsemaan myyntiä tuonnepäin.

17 tykkäystä

Optomedilta tulee uusia patentteja mukavaan tahtiin, tässä viimeisin patenttihakemus. Kiinnostavaa nähdä, minkälaisia parannuksia uusissa tuotteissa tulee olemaan. Uuden (todnäk “neurokamera”) kameran lanseerauskin jo lähestyy, CE-hyväksynnän saaminen tullee H1 aikana.

OPHTHALMIC IMAGING INSTRUMENT AND OPHTHALMIC IMAGING METHOD

24 tykkäystä

Ettei kyseessä olisi kameran tarkennusta koskeva patentti? Eli tekninen ratkaisu joka varmistaa kameran tarkennuksen olevan kohdallaan kuvaa otettaessa. Itse ajattelin jo aikaisemmin että jos tämä automatisoitu toiminto kamerasta puuttuu (eli kuvien laadun ja tarkkuuden arviointi on ollut manuaalista tähän saakka) niin on selvää että FDA lupa takkuaa vielä kauan.

Katselin vielä noita aiempia patenttihakemuksia. Moni liittynee kameran automaattitarkennukseen. Toivottavasti tämä ei tarkoita sitä että koko kuvamateriaali FDAlle on luotava uudelleen.

2 tykkäystä

Optomedin patenttihakemuksissa tosiaan usein mainitaan, että kameran tarkennus silmänpohjan kuvaamisessa on haastavaa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö se nykyisellä kameralla onnistuisi, tai että siinä ei olisi parannettavaa esim. toteutuksen varmuudessa tai totetuksen tekemisessä edullisemmin. Aeye Healthin trialissa kuvattavuus oli yli 99%, joten tarkennus Auroralla kyllä onnistuu erittäin mallikkaasti. Tarkennuksen haastavuus on myös hyvä vallihauta kilpailijoiden ilmestymiselle samaan nicheen.

6 tykkäystä

Osaatko sanoa koska CE-lupahakemus on uudelle kameratuotteelle on jätetty? Käsittääkseni hyväksyntäprosessi on erittäin ruuhkautunut ja saattaa kestää vuosia.

Tälle vuodelle muistelen Kopsalan lupailleen CE-lupaa. Laitettu sisään joskus viime vuonna.

7 tykkäystä

Optomedin patentit voivat siis osoittautua äärettömän arvokkaiksi. Varsinkin jos niitä voidaan soveltaa uusiin kameroihin tulevaisuudessa.

9 tykkäystä

Mielenkiintoinen! Pienempi tuo markkina tällä hetkellä, mitä olen itse ajatellut, jos pitää paikkansa. Ja kai sitä nykytilannetta on kuitenkin helpompi arvioida kuin vuoden 2030 tilannetta, joten lienee tässä päässä kohdillaan. Se pienuus voi olla hyväkin asia Optomedille, kun ei olla vielä päästy mukaan.

Kasvuluvut on tietysti hurjia kun lähdetään lilliputista, mutta olisihan tuossa lopussa mukavasti markkinaa jaettavaksi :slight_smile:

12 tykkäystä

image

Inventors
JUHA LIPPONEN
ILKKA ALASAARELA
MATTI POHJOISAHO
SEPPO RÖNKKÖ

Ylempänä Auroran patenttikuva ja alempana uusi patentti

Aika jännä tuo patenttijuttu. Tutkin noita ja ainakin näyttäisi eroavan PDAF eli phase detection auto focus osuudeltaan nuo kuvien patentit. Noista patenteista ja kuvista on aina tosi vaikeaa päästä kärryille, mutta kehitystä näyttäisi syntyneen ( nuo patentit ei välttämättä liity edes Auroraan, koska niitä ei ole merkitty samaan patenttiperheeseen (Uusi laite?)) . Kuitenkin näitä uusia patentteja haettu ainakin UK, GER ja US alueille tuolle mikä lie kapistukselle :smiley:

15 tykkäystä

Näyttää olevan useampikin paikka auki USA:ssa:

6.4.2024 auki on 2x Regional Sales Manager, Partner Manager, Marketing Manager, Head of Business Development/Strategic Partnerships ja Implementation and Success Manager

8 tykkäystä

Se on kyllä hyvä, että molemmat panostavat myyntiorganisaation rakentamiseen ja kehittämiseen jenkeissä, Optomed sekä AEYE health, ei ole Optomed yksin panostamassa. Molemmilla halua ahmia markkinaosuuksia mahdollisimman paljon :+1:

Toivotaan, että valttikortista kuuluu mukavia uutisia lähiaikoina.

9 tykkäystä

Himbergin haastattelu. Elämme kutkuttavia aikoja.


Can you tell us more about the pending FDA clearance for the Aurora AEYE camera and what opportunities you see with a possible clearance?

During the New Year’s, we received roughly 40 questions from the FDA, which we answered. A couple of weeks ago, they came back with very few simple questions, which we have now also have answered. We have done everything we can and are now awaiting a resolution from the FDA, where we are hopefully in the final stage and close to receiving approval. Of course, it can always be negative, but I am relatively confident that we will receive the FDA clearance. If so, it would be the first-ever handheld fundus camera connected to AI, meaning you basically get an eye doctor within our cameras. There is already a huge demand for our cameras from primary healthcare. Additionally, in the future, the fundus cameras combined with AI can also be used for cardiovascular and kidney diseases screening.

28 tykkäystä