Orion - Mitkä ovat tulevaisuuden näkymät?

Kiitos Antti ja Vino_Pino näistä selvennyksistä. Tähän peilaten nuo Nubeqan myynnistä tulevat tulot mahdollistaisivat siis oikein hyvin kliinisten kokeiden toteuttamisen tai uusien lääkeaihioiden kehittämisen / hankkimisen lähivuosina.

7 tykkäystä

Orionin hallituksella on valta päättää mahdollisesta osakeannista.

Mitä tämä käytännössä tarkoittaa ja kannattaako Orionin ostot jättää vasta tähän osakeantiin?

1 tykkäys

En usko, että osakeantia oltaisiin tekemässä lähiaikoina. Syinä osakeannille on yleensä suomalaisissa yrityksissä suuri velkataakka, jonka takaisinmaksuun tarvitaan rahaa ja tämä ei ole tilanne Orionin suhteen. Toinen syy tehdä anti olisi kerätä rahaa investointeihin, mutta Orionin bisnes tuottaa kassavirtaa sen verran hyvin, että ei ole järkeä dilutoida omistajia. Remedy taisi joskus hulivilivuonna 2021 tehdä annin, kun osake oli hyvin yliarvostettu. Tämä olikin järkevää, sillä saatiin paljon käteistä suhteessa pienelle diluutiolle. Orionissa näkisin, että osakkeen hinnan pitäisi olla ainakin yli 50 €, jotta anti voitaisiin perustella omistaja-arvoa luovaksi.

Eli yhteenvetona mielestäni 99,9 % todennäköisyydellä ei ole antia tulossa tänä vuonna. Orion ei ole historiallisestikaan käyttänyt anteja rahan keräämiseen, joten tuskin nytkään tällä omalla historiallaan matalalla arvostustasolla.

37 tykkäystä

Olen ihan samaa mieltä @Osinkosijoittaja kanssa. Tulosrahoitus riittää Orionille mainiosti.

En osaa sanoa tilastoista, mutta tuntuma on että suurin osa yhtiöistä hakee antivaltuutuksia yhtiökokoukselta enemmän tai vähemmän vuosittain. Syynä lienee useimmiten johdon palkitseminen ja harvemmin kyse on osakeannista.

17 tykkäystä

Tässä on Salkunrakentajan juttu Orionista, siinä on lainattu mm. OP:n ajatuksia. :slight_smile:

Kurssilaskun myötä Orionin osakkeen arvostustaso on laskenut houkuttelevalle tasolle. Kuluvan vuoden konsensusennusteilla laskettu EV/Ebitda-kerroin on 13,5x, kun se viime vuonna oli 17,2x.

OP:n mukaan Orionin arvostus on houkutteleva siihen nähden, että yhtiö takoo vakaata kassavirtaa ja sillä on hyvät tulosnäkymät.

”Pidemmän aikavälin kehitystä tukee yhtiön hyvin edistynyt ja potentiaalinen kliininen kehitysputki”, pankki toteaa.

Alaotsikot:

  1. Nubega-lääke on Orionin valttikortti
  2. Pankki uskoo Orionin kasvutarinaan
25 tykkäystä

Näköjään joku toimija saanut shorttipositionsa rajan tuohon julkisesti näkyvään 0,5 prosenttiin, avattu viime torstaina, oma oletus on, että silloin menty vain tuon rajan yli: AQR CAPITAL MANAGEMENT, LLC ORION OYJ FI0009014377 0.5 11 April 2024

Vähän vaikea uskoa, että tuo Jefferiesin analyytikon helmikuun lopulla antama 28 euron tavoitehinta on ainoa syy rapsakalle kurssilaskulle, se kuitenkin ennakoi asioita jo useiden vuosien päähän ja ennustaminen on tunnetusti vaikea laji. Toki sillä on vaikutuksensa konsensukseen. Seurataan tilannetta ja tankkaillaan matkan varrella, eihän tässä tarvitse odotella Q1-tuloskatsausta kuin puolitoista viikkoa eli to 25.4 saakka.

Lainaan tähän muuten vielä @PorssiPatruuna :n aiemmasta viestistä perustelut tuolle Jefferiesin näkemykselle:
-Nubeqasta kohta yli 50 % tulovirrasta
-Muuten myynti lisääntyisi tulevina vuosina vain 3,2 %
-2028 tulossa kilpaileva rinnakkaislääke Nubeqalle (Xtand)
-Orionin P/E-luku 20, joka yli alan keskiarvon

Jotta pysyn uskollisena sille, mitä kahvihuoneella sanoin niin mainittakoon vielä, että näillä kurssitasoilla, Orion tarjoaa jo viiden prosentin osinkotuoton ensi vuonna(Inderesin ennusteiden mukaan).

23 tykkäystä

Tätä olin itse tuossa aiemmin pohtinut, mutta Antin linkkaaman paperin mukaan tuo kilpailevien yhdisteiden patentin päättyminen vaikuttaa kovin vähän muiden lääkkeiden myyntiin. Tässä on vielä kuva tuosta artikkelista, josta tämä käy ilmi. Sen vuoksi en näe tätä pointtia enää niin suurena riskinä.

12 tykkäystä

Xtandi uhka on hyvin suuri ja todellinen. Haasteena on, että näytetty tieto ei pidä paikkaansa onkologisten lääkeiden kohdalla, jotka ovat 10-50 kertaa kalliimpia ja potilas ei voi ostaa niitä itse.

Ongelma Nubeqalle on, että terveysvakkutusyhtiöt kattavat suuren osan onkologisten lääkkeiden kustannuksista. Kun Xtandi tulee geneeriseski, yksikään vakuutusyhtiö ei enää kata Nubeqa, joka on sillä hetkellä 10-20 kertaa kalliimpi kuin Xtandi. tässä tilanteessa potilaan tai lääkärin mielipide ei merkitse mitään, koska terveysvakuutusyhtiö maksaa lääkkeet. Niinpä potilaalla on valinnanvara saada Xtandi ilmaiseksi (+ koitakin haittavaikutuksia) tai ostaa itse Nubeqa ja maksaa itse kymmeniätuhansia $$$$$$. Tietenkin patriotismi toimii Saksassa ja Suomessa, missä KELA ja GKV maksavat Nubeqasta, vaikka on olemassa 10-20 kertaa halvempi vaihtoehto kuten Xtandi. Mutta käytännössä saksan ja suomen ulkopuolella Nubeqan myyti laskee todella nopeasti kun Xtandi muuttuu geneeriseski kesällä 2027.

5 tykkäystä

Mielenkiintoinen näkemys ja näin voisi olettaa vakuutusyhtiöiden intressien ja siten toimintalinjan olevan. Mutta ainakin tuossa edellä grafiikassa ryhmä ‘antimetaboliitit’ on lääkeryhmä, jonka käyttöaiheena ovat maligniteetit (ts. onkologian aluetta).

4 tykkäystä

Poiminta päivän uutisvirrasta (KL):

Carnegie Group laskee Orionin tavoitehinnan 43,00 euroon (aik. 47,00 euroa), toistaa osta-suosituksen

Ilmeisesti ulkomaiset omistajat ovat viime aikoina olleet myyntipäällä. Epäselvyyttä aiheuttaa Nubeqan patenttisuojan poistumisen aikataulu ja vaikutukset.

No torstaina osari ja sitten katsotaan missä mennään✌️

17 tykkäystä

Kas, täällä ei ollut vielä @Antti_Siltanen laatimaa tulosennakkoa, vaikka Q1-tulosjulkistus on jo huomenna torstaina, ketään ei kiinnosta siis :slight_smile: : Orion Q1 torstaina: Tuloskasvu on alkuvuonna vielä tiukassa - Inderes

Orionpreq124

31 tykkäystä

Sieltä tuli tulos: Orion-konsernin osavuosikatsaus tammi–maaliskuu 2024 | Kauppalehti

  • Liikevaihto oli 308,5 miljoonaa euroa (277,9 miljoonaa euroa 1-3/2023)

  • Liikevoitto oli 56,0 (55,5) miljoonaa euroa

  • Laimentamaton osakekohtainen tulos oli 0,31 (0,31) euroa

  • Osakekohtainen liiketoiminnan rahavirta oli 0,78 (0,03) euroa

  • Näkymäarviota vuodelle 2024 on täsmennetty liikevoiton osalta. Liikevoiton arvioidaan olevan 280–310 miljoonaa euroa. Aiemmin liikevoiton arvioitiin olevan 270–310 miljoonaa euroa.

Ohjeistuksen alarajaa tosiaan nostettiin

37 tykkäystä

Liikevaihto hiukan yli odotusten ja voitto niukasti alle. Mutta rahaa siis laitettiin tutkimukseen eli tuleviin mahdollisiin myyntivaltteihin.

Kaiken kaikkiaan pikakatsannalla yllätyksetön raportti ja vakaa meno jatkuu. Mielenkiintoisimpana pidän tulevia tuloksia tutkimusputkesta, koska ne ratkaisevia Orionin jatkomenestykselle.

Kurssi keulii parhaillaan melkein 5 % ylös, vaikkei siis mitään isoja ylläreitä seassa? Markkina odotti jotain peikkoa raportissa?

11 tykkäystä

Orion jauhaa rahaa Nubeqalla. Käytiin haastattelussa läpi myös “uutta” ODM-111 kipulääkeaihiota. Ongelma on, että monet kipulääkkeet ovat opiaatteja, joista on syntynyt valtava ongelma Yhdysvalloissa. Mielenkiintoinen ja potentiaalinen aihio.

27 tykkäystä

Siltasen Antti on tehnyt uuden yhtiöraportin Orionista. :slight_smile: :gem:

Orionin Q1-raportti oli liikevaihdon osalta odotustemme mukainen ja tuloksen osalta hieman odotuksiamme parempi. Easyhaler-tuoteperheen ja eläinlääkkeiden myynti kehittyi positiivisesti vertailukauteen nähden ja Nubeqa toi totutusti kasvua. Näkymät säilyivät pääosin ennallaan, mutta pienimuotoisen positiivisen yllätyksen toi tulosohjeistuksen alarajan nosto 10 MEUR:lla. Ennustemuutokset jäävät vähäisiksi, mutta tulosodotuksemme nousevat hieman. Osakkeen arvostuskuva on parantunut kurssilaskun myötä ja tuotto-odotus on hyvällä tasolla.

image

18 tykkäystä

Analyytikon kommenttikin löytyy niille, joilla ei ole pääsyä premium-sisältöön: Orion: Loppuvuoden tulosnäkymä sai vahvistusta - Inderes

8 tykkäystä

Lääkekehitysputkien pituudesta ei haittaa aina välillä muistutella. En harmikseni löytänyt Orionin vanhaa kuvaajaa aiheesta, mutta tämä uusikin versio alleviivaa hyvin miten aihio tänään voisi olla “apteekin hyllyllä” 15 vuoden päästä.

7 tykkäystä

Viitannet @Verneri_Pulkkinen tähän kalvoon, joka meillä on välillä esityksissä ollut mukana?

21 tykkäystä

Tuokin on hyvä, mutta se oli joku vielä vanhempi! :smiley: Tuo on kyllä selkeämpi kuin vanhempi, joka oli jossain Orionin nettisivuilla.

4 tykkäystä

Yhteistyö ruotsalaisen Alligator Biosciencen kanssa uusien syöpähoitojen kehittämiseksi jatkuu. Toki vielä ollaan kehitysputken alkupäässä. Orionilta ei ainakaan vielä omaa tiedotetta.

14 tykkäystä