OROCO - Kuparia Mexicosta

laittaisi edes poraus terän tuohon poraan :smiley:

Asiaan: olikos ne lisä luvat odotuksissa tammikuulle Northiin? Ne mitä tarvitaan, että saadaan porata sinne historiallisten alle kunnolla.

11 tykkäystä

Kyllä, odotuksissa on että NZ:n lisäluvat tulisivat nyt tammikuussa.

18 tykkäystä

Ping @Pohjolan_Eka

31 tykkäystä

Any reflections on what will happen if oil goes triple digits with the NPV of oroco?

High energy prices can be a major problem for miners and attractiveness of low grade bad infrastructure projects

The more it cost to extract things out of the ground the less attractive oroco will become? Or they are willing to bid less?

Or maybe oroco wins out because they’re infrastructure is top notch vs other projects and bidders are willing to pay more for orocos infrastructure?

3 tykkäystä

I don’t know how big is the energy consumption and bills now that they are making the test drilling but for the bidders I’m pretty sure the current oil price is not a factor on pricing the mine. We are talking about years of mining and altought I’m a bull on oil sector maybe for the whole 2022 or through next years winter also (who knows it’s higly political and cyclic) , it still is transitory and I don’t think majors calculate the costs of energy for this size project on a spike of oil price. But still if you have good infra and low costs on that side it’s ofcourse a benefit when you compare on some other mines.

If you think that mining costs more becouse of the energy inflation and at the same time there is a lack of supply on copper I would assume it’s more of a pressure on a rising copper prices for the ones who need it.

When energy prices goes higher companies try to take the price gap from the consumers if they are in position to do so. I don’t see why that wouldnt happen with copper also if there is a serious miss in the supply/demand ratio.

8 tykkäystä

Juu, lähes kaikki ennusteet tuntuvat juuri nyt lähtevän siitä että lähivuosina kuparista ei ole pulaa, mutta vuosikymmenen lopupuolella tilanne näyttää huolestuttavalta. Mikäli näin käy, niin kaikilla kuparikaivoksilla tulee kyllä olemaan hyvät ajat edessä.

Mutta tämähän on tietysti vain perusskenaario! Koska Kiinassa näyttää kaikilla merkittävillä asuntoyhtiöillä olevan isoja maksuongelmia ja kansa vaikuttaa hieman levottomalta hidastuvan talouskasvun ja julmien koronarajoitusten vuoksi, meinasin piirtää tähän alle mitä käy kuparin kysynnälle jos maailman tärkein raaka-ainemarkkina alkaa yskimään pahasti:

Itse odottelen kuparin hinnan laskua ja parempaa paikkaa hypätä sisään kuparijunaan. Kiinnostava raaka-ainehan tämä on kieltämättä.

Varmaan kuparin yleisestä kehityksestä puhumista olisi syytä kuitenkin jatkaa toisessa ketjussa:

30 tykkäystä

EDIT: sivulla käydään läpi Orocon käypää arvoa neljällä eri menetelmällä. Tämän lisäksi käydään läpi Orocoa ja kuparimarkkinaa. Olen aikaisemminkin törmännyt kyseisen kirjoittajan teksteihin ja mm. tämä templa valuation methodology for Santo Tomas - Google Regneark on hänen käsialaansa. Tämä on myös aikaisemmin pyörinyt täällä ketjussa. Jokainen voi tehdä omat tulkintansa uskottavuuksista. 0.15$ per pound ehkä hieman yläkanttiin.

24 tykkäystä

Palstalla on usein toivottu linkin mukaan pientä referaattia, ja lähdettä olisi myös hyvä avata, jos siitä on jotain tietoa. Silmäilin toki tekstiä, mutta jos kokeneemmat pystyy hieman arvioimaan linkin sisältöä, niin arvostan :pray:

Kiitos. Mycket bättre :slight_smile:

19 tykkäystä

FJdZjKtaUAIxmRW

Katsokaa mitä tahtia maailman suurimman kuparikaivoksen pitoisuudet laskevat!

Vain 8v ja co-% tippunet about puoleen, kuparituotantoa kannateltu vain tuplaamalla malmin volyymi mutta tätä keinoa ei pysty jatkamaan pitkään eli jossain kohtaa kuparituotanto hiipuu väkisin.

49 tykkäystä

Kuinkahan paljon on cash cost noussut suhteessa tuohon graden puolittumiseen?

2 tykkäystä

OST salkun ainut omistus tällä hetkellä. Riskillä mennää.

21 tykkäystä

Hyvä kysymys, ei varmasti samassa suhteessa mutta veikkaisin että kaksinumeroinen prosenttiluku kyseessä.

3 tykkäystä

Haluatko hieman avata tätä tässä yhteydessä? Laitoin tuon “cash cost”:in translateen ja tuli että: “Kassameno on kassaperusteisessa kirjanpidossa käytetty termi, joka viittaa kulujen kirjaamiseen silloin, kun ne maksetaan käteisellä. … Tämä menetelmä on vastoin suoriteperusteista kirjanpitoa, jossa kulut kirjataan pääkirjaan niiden syntyhetkellä, ei silloin, kun ne maksetaan.”
En ole näin pitkälle vielä päässyt että ymmärtäisin mistä kyse.

1 tykkäys

" Cash costs, in mining, are the costs of production, at site level, per unit of output . Cash costs include operational cash costs at site level. This: includes transport, refining and administration costs and royalties."

7 tykkäystä

Tiedoksi että Torrey Hillsin uusimman jakson kuvaukset siirretty, piti ilmeisesti tapahtua tänään mutta Adam on ollut taas kerran Euroopassa julistamassa ilosanomaa rahoittajille.

Paras arvio on että tulee ensi viikon alkupuoliskolla. Todella mielenkiintoista nähdä miten Adam avaa noita viimeisiä poraustuloksia.

17 tykkäystä

Katsopa tiedotteet.Niistä saattaa selvitä jotain.

2 tykkäystä

Lueppa ketju läpi vaikka vuoden alusta niin tilannekuva selkiytyy. Tuloksia tulee koko ajan, seuraavat varmaan helmikuun puolessa välissä.

8 tykkäystä

Oletettavasti tämä vero toteutuessaan:

  • tekee meksikolaisista projekteista (olettaen että vastaavaa veroa ei toteuteta) entistä kiinnostavampia majoreille ja
  • nostaa kuparin hintaa, koska jos kysyntää on, kaivosyhtiöt eivät tuota veroa katteistaan maksa

eli Orocolle positiivista?

Samaan aikaan tuotanto yskii

28 tykkäystä

Sieltä löytyisi melkoinen läjä mitä tutkia. Itse aloittelen illalla kahlaamaan läpi

Edit. On kyllä sellainen läjä, että omalla ammattitaidolla ja ajalla menee ikuisuus

37 tykkäystä

Aikamoinen pläjäys, odottelen tässä kommentteja geologian paremmin tuntevilta että onko tuossa nyt jotain uutta & ihmeellistä, palaan asiaan jos sellaisia tulee.

Esityksen mielenkiintoisimmat osat (omin silmin) oli kuvat “veinien” (suonet?) paksuudesta jotka ilmeisen paksuja vrt. yleisesti tuon tyyppisestä esiintymästä löytyvät sekä slidet 124 ja 125 jossa puhuttiin Brazilesista ja teksti “Samples taken in Specularite-Mushketovite-pyrite bearing quartz veins show very high-grade gold concentration.

Hmmmm…

EDIT lisähuomio, yhdessä slidessä oli NZ:n porausreiät ja Pelletierin merkinnät, huomatkaa tuo reikä NZ-63-1, se on ilmeisesti NZ12 reikä jota ollaan poraamassa. Sen alapuolella ja historical coren alapuolella on kirjoitukset Type B ja Type A jotka siis tarkoittavat kuparisuonien tyyppiä.

Eli ilmeisesti jatkuu selvästi tuon core alueen alapuolella, kuvassa viistosti yläoikealta-alavasemaan

36 tykkäystä