Osakesäästötili

Pakettihinnoittelulla sen saa 4 euroa/kk hintaan. OST:lle rahan siirtäminen edellyttää tiliä, kun Nordealla on myös velvollisuus palauttaa ylimääräiset varat takaisin ja pois OST-tililtä. Eli toisesta pankista ei Nordean OST:lle voi siirtää rahaa suoraan.

Päteeköhään OST:lle se alle 1000euron pääomatulojen verottomuus /vuosi?

Toki pieni asia, mutta periaatteessa ellei muutoin tarvetta nostaa rahaa ulos, niin mahdollista nostaa vuoden lopulla OST:ltä esim 999euroa, siitä voiton osuus täysin verottomana.

Hyvä kysymys. Luulisin, että OSTilta nostetuista varoista pitää aina maksaa vero. En toki tiedä varmaksi. Joku muu saa vastata varman tiedon.

Lisäksi vähän samaan asiaan liittyen kysyisin, jos nostan OSTilta rahaa, niin pystyykö ostin voitoista vähentämään AOT:n tappiot. Eli kun mulla on esim 1000e tappioita AOT:llä realisoituna, voinko nostaa OST:ltä 1000e voittoja ns. verottomasti, jos kuittaan ne AOT:n realisoiduilla tappioilla?

Ulkomuistista

  1. OST:ltä kaikki nostot verollisia, ei “alle 1000” sääntöä.

  2. AOT:n tappiot kuittaavat OST:ltä nostettujen varojen voittoja koska ovat samaa pääomaveroa.

5 tykkäystä

Voiko OST mennä miinukselle(vahingossa) ja mitä siitä seuraa? Esimerkiksi teet liian ison oston.

Mulla meni OST miinukselle vahingossa sain seuraavan viestin nordnetistä :

Hei!

Säilytystilisi saldo on tällä hetkellä negatiivinen. Jos olet jo korjannut tilanteen, voit jättää tämän viestin huomiotta. Muussa tapauksessa pyydämme sinua korjaamaan tilanteen viipymättä.

Negatiivisen saldon osalta sinulta veloitetaan hinnaston mukaista ylilainoituskorkoa.

Voit korjata tilanteen:

  • tallettamalla käteisvaroja salkkuusi, tai
  • myymällä salkussasi olevia arvopapereita.
2 tykkäystä

Voi mennä. Itselle kävi niin vahingossa eli meni 8 € miinukselle. Nordeasta soitettiin, kysyttiin olenko tietoinen asiasta ja pyydettiin korjaamaan tilanne. Myin sitten muutaman osakkeen.

1 tykkäys

Tuliko tämä viesti kaupankäynti vai kaupanselvityspäivänä? Jos vasta jälkimmäinen niin sillonhan ost:illa voisi tehdä voitollista päiväkauppaa ilman omaa pääomaa.

30.7 myynti ulkomainen osake ja osto kotimainen osake. 31.7 ilmoitus negatiivisesta saldosta.

Edit. Jarnis, tod. Näk. Vastasin vaan kysymykseen :slight_smile:

Olisikohan valuuttakurssit heiluneet sen verran? Sait selvityksen jälkeen oikeasti vähemmän euroja koska konversio tapahtui vasta jokunen päivä myöhemmin? Mutta ehdit jo pistää kauppapäivän mukaisella kurssilla “virtuaalisia” euroja uuteen seikkailuun huomioimatta että tuo summa oli arvio kunnes selvityspäivä.

1 tykkäys

Nyt kun osakesäästötilit ovat olleet käytössä 9kk, olisi kiinnostavaa kuulla mitä sinne on hankittu ja mitä vastaavasti perinteiselle AOT:lle.
Erityisesti kiinnostaa suht alkuvaiheen, osinkoa maksamattomat kasvuyhtiöt (esimerkkeinä täällä aktiivisesti keskustelussa oleva SmartEye ja vastaavat), kummalle tilille nämä ostot olette tehneet ja miksi?

Tätä foorumia selatessa näyttää siltä että moni ostaa OST:lle näitä riskisempiä kohteita. Ja 2020 se on toiminutkin. Monesta vety, uusiutuvat ja teknologia yrityksistä on saanut todella kovia tuottoja. Itse valitsen OST:lle vain kotimaisia laatuyhtiöitä, pääosin isompia osinkoa maksavia yrityksiä, mutta myös kasvuyhtiöitä. Tavoitteena on pääoman säilyttäminen ja maltillinen vähäriskinen arvonnousu. Muistutan koko ajan itselleni, että tämä vuosi on ollut ja tulee olemaan poikkeus sijoitusurallani.

Kaikki ulkomaiset osakkeet, suuremman riskin osakkeet ja treidit ostan AOO, koska uskon tekeväni myös tappiollisia sijoituksia, jotka voi vuoden lopussa vähentää verotuksessa :slight_smile:

3 tykkäystä

Aloin pohtimaan, miten OST:n kanssa käy perimistilanteissa. Onko jollain kuulopuheita tai vastaavaa asiasta?

1 tykkäys

Kohta 11.
Menee samalla tavalla kun perityn arvo-osuustilin realisointi.

3 tykkäystä

Kotimaisia osinkolappuja olen hankkinut osakesäästötilille. Salkun sisältö Huhtamäki, Eq, Capman, Fortum, Sampo ja Fodelia.

Fodelia on ainut lappu miltä odotan nopeaa kasvua. Muut kasvavat bkt tahdissa tai vähän nopeammin. Osingot sijoitetaan samoihin lappuihin takaisin

2 tykkäystä

Itse siirsin maaliskuun dipissä kaikki omistukseni OST:lle, melkoisen hyvään aikaan, käytännössä pohjilta, joten sain liki maksimaalisen hyödyn tuosta.

Tällä hetkellä salkussa: Harvia, Qt, Remedy, Kamux, Revenio, Talenom, Digia, Neste Huhtamäki, Fortum, Sampo, Exel.

Suurempi painotus tällä hetkellä kasvuosakkeissa. OST:lle pystyn tallettamaan vielä 5000€, jonka täyttymisen jälkeen alan ostamaan noita samoja osakkeita AOT:n puolelle siten, että aloitan noista isommista firmoista, joissa lainoitusaste on korkeampi ja joita OST:llä on vähemmän. Saa nähdä siirränkö jossain vaiheessa osinko-osakkeet OST:lle ja kasvuosakkeet AOT:lle vai mitä teen. En välttämättä mitään. Tällä hetkellä tavoitteena luoda kaksi sisällöltään identtistä salkkua OST:lle ja AOT:lle.

7 tykkäystä

Kiitos tiedosta! Olin ajatellut tuota paljon monimutkaisemmaksi asiaksi pääomaverotuksen johdosta, mutta meneekin aika helposti, vaikka joutuukin realisoimaan laput välissä.

Ei ole itse tullut kuin kerran lopetettua OST tyhjänä toisella välittäjällä ja avattu sitten uudelleen toisella. Mitenkäs homma menee siinä tapauksessa tilillä olevan käteisen suhteen, jos haluaakin siirtää koko tilin toiselle välittäjälle? Esimerkkinä vaikka OST jossa muutama osake, jotka keulineen reippaasti ylös, mutta nousuvaraa löytyy vielä. Voinko pistää osakkeet lihoiksi ja siirtää OSTin käteiset sisällä ilman veroseuraamuksia toiselle välittäjälle ja ostaa sitten ne takaisin, vai pitääkö käteiset ensin ostaa pois ja sitten siirtää tili ja osakkeet ja samalla maksaa sitten näistä kertyvät siirtopalkkiot.

Olen ostanut OST vain suomalaisia yhtiöitä, joilla ei ole ostohetkellä suurta riskiä laskea isosti alaspäin. Tällä pyrin minimoimaan sen, ettei tappioita pysty hyödyntämään. Suuri osa ostoista onkin tuossa keväällä tehtyjä. Nyt alkaa olemaan vähissä ostot ja osa menee jo AO-tilille.

Tietääkö kukaan pystyykö OST:lle ostamaan otc listattuja lappuja