Osinko-osakkeet

Ja Kanada. Edit lisää merkkejä jotta voi postata…

Millainen tuplaverotus? Etffien maksamaa osinkoa verotetaan mielestäni pääomatulona ja osakkeista saatua osinkoa osinkotulona?

Sama ongelma. Mulla on PBR -osakkeen (ei ole ADR) osinko nyt 3 viikkoa myöhässä.Alisäilyttäjä hilloaa rahoja tämänkin kanssa.

1 tykkäys

Monet ETF:t taitaa olla listattuna Saksaan, jolloin osingot maksetaan sen kautta Suomeen. Eli luultavasti osingosta maksetaan ainakin kahdet lähdeverot.

Listaus ei määrittele verotusta, vaan ymmärtääkseni rahaston kotipaikka. Monet isommat ETFt ovat listattu useampaan Euroopan pörssiin. Esim. Ishares sp500 ETF IUSAn kotipaikka on Irlanti ja se on listattu 4 EU-pörssiin sekä Lontooseen (euro ja gbp).

Jos en ihan väärin muista, niin esim. jenkkifirmoja omistava rahasto maksaa lähdeveron osingoista ja sinä maksat jaetuista osingoista kotimaan verotuksen mukaan.

1 tykkäys

Yhtiö toimii syklisellä toimialalla, kun tarjoaa 401K-ta jenkkikuluttajille ja aktiivisia rahastoja. Joten liikevaihto/tulos menee karkeasti käsikädesä pörssien suuntien kanssa lievästi pienemmällä heilurilla kiinteiden palkkioiden vuoksi.

Yhtiön AUM on laskenut (mikä ei varmasti yllätä ketään), mutta yhtiö selvisi hyvin esimerkiksi finanssikriisistäkin vaikka osakkeet laskivat reilusti. Nopeasti lähti liikevaihto ja AUM kasvamaan uudestaan.

Yhtiöllä tosiaan 4% osinkoa joka jaetaan kvartaalein (3/6/9/12) ja payout ratio on aika konservatiivinen vapaasta kassavirrasta. Yhtiö on kiitettävästi myös ostellut tasasesti omia osakkeitansa ja tehnyt myös yritysostoja. TROW on myös kasvattanut osinkoansa 36v putkeen. Perinteisin P/E mittareinkaan yhtiö ei ole kallis. Marginaalit kohdillaan ROIC:in kanssa.

Tarkemmassa tutkiskelussa vasta.

4 tykkäystä

PBR Petroleo Brasileiro ADR. Tämän osakkeen osingot eivät tule perille Nordnetin tilille.
Lynx Brokerin tilille saman osakkeen osingot tulevat kyllä ajallaan.

1 tykkäys

Mulle tuli tänään Nordnetissä, että napsahti. Pitääkin kohta ostella lisää $PBR (compaunding).

2 tykkäystä

Olisi etsinnässä hyviä osinko-osakkeita Tukholman pörssistä. Haluaisin hyödyntää edullista eur-sek kurssia, joten siksi siis tuolta suunnasta sijoituskohde hakusessa. Entuudestaan on jo potit H & M ja Husqvarnassa. Tulisiko palstalaisilla mieleen hyviä vinkkejä.

Mites Intrum?

Edit, tarpeeksi merkkejä viestiin.

1 tykkäys

Kiitoksia, hyvä nosto ja pistän tuon jatkotutkintaan :slight_smile:

Boliden, jos uskallat kaivososakkeisiin lähtee. Syklinen ja menee jonkin verran kuparin hinnan mukaan.

2 tykkäystä

Tuossa omat seurannassa olevat. Castellum varmaan poistuu kun vaikuttaa meno hieman huteralta.

image

5 tykkäystä

ETF maksaa osingoista 15% osinkoveroa Amerikkaan ja sitten sinä maksat 30%/34% pääomatuloveroa ETF:n maksamasta osingosta Suomeen ellei vähennyksiä. Eli jos ETF saa 100 yksikköä osinkoa 15 yksikköä menee Amerikaan ja sitten 85 yksiköstä saadusta osingosta Suomen verottaja perii 30 pinnaa eli 25,5 yksikköä ja sinulle jää käpälään 59,50 yksikköä eli veroja menee 40,5 pinnaa.

Jos omistat yhtiötä esimerkkinä Apple, maksat 15% veroa Amerikkaan jonka Suomen verottaja lukee hyväsesi verotuksessa ja perii vain 10,5% veron, jotta 25,5% osinkoveroon päästään. Tässä tapauksessa veroja ei tavallaan peritä kahteen kertaan, kun edellisessä perittään.

12 tykkäystä

Be Group
Bonava
Bokusgruppen

1 tykkäys

Clas Ohlson, Volvo, Veteranpoolen, Telia, Tele2, Cibus, Sagax

1 tykkäys

Onko juuri verotus suurin syy, kun kannattaa suosia esim. S&P 500 osinkoa maksamatonta ETF? Tietysti myös se, ettei synny korkoa korolle ilmiötä niin vahvana, kun osa voitoista annetaan osinkoina omistajille.

Liputin viestisi, sillä ETF:sta sekä kysymästäsi asiasta on keskusteltu laajasti niille pyhitetyissä ketjuissa. ETF ei myöskään ole osake vaikka samoin pörssissä keskimäärin käyttäytyykin.

Minun käsitykseni mukaan Iso-Britannia olisi hyvä osinko-osakkeiden ostopaikka verotuksen takia, joten onko sieltä mitään yrityksiä suositeltavaksi? Voisi alkaa tutkimaan valikoimaa.

1 tykkäys

British American Tobacco ja Imperial Brands, jos tupakki maistuu.

Minulla on seurannassa Legal & General, joka vissiin on kuin brittien Sampo. Yhtiöön tutustuminen on työn alla, tai siis aloittamatta vielä.Investment case | Legal & General

5 tykkäystä