Palkkakeskustelu

Tämä toimii ehkä jossain nyrkkipajalla, jossa tarvetta mekaanikolle tai hitsarille.

3 tykkäystä

Hyvä ketju!

26v / verojuristi / tänä vuonna 60.000€

Työajat 45-60h/vko, työkokemusta 3v.

Talouden säästöaste fiskaalilta 35.30% ml. asuntolainan lyhennykset.

9 tykkäystä

Kovia liksoja ihmisillä, joten ajattelin tuoda vähän keskiarvoa alas.
Lasityöntekijä, 34v, 9v työkokemus, syväosaaja. 2600-2700/kk €.
Vuorotyö ja palkka aikalailla maximissa. Lisiä tuosta palkasta 400-500. Vuorolisät + tuotantolisät. Yötä en tosin ole tehnyt. Kolmivuoro nostais palkkaa satkulla.

Tällä hetkellä tosin opintovapaalla. Opiskelen uutta alaa, koska työ ei anna mitään uutta tahi kehitä.

Salkku 13k+. Tuo turvaa arkeen.

24 tykkäystä

Valmistuin aika huonoon aikaan. Olin ollut parina kesänä kyseisellä tehtaalla tuotannossa operaattorina, ja sain osittain sitä kautta kesäharjoittelijan paikan insinöörinä, joka oli sekin aika paljon alle DI:n tutkinnon. Kesän jälkeen sain jatkaa noissa hommissa insinöörinä, mistä sitten ylenin firman sisällä vaativampiin hommiin reilun vuoden päästä ja siitä edelleen vaativampiin reilun vuoden päästä. Eli matalimmalta tasolta lähdetty ja aika puhtaaksi grindaamiseksi voisi kutsua.

2 tykkäystä

Tämä. Isossa yrityksessä se funktion vetäjäkään ei välttämättä tiedä missä rekrypäätös tehdään. Voi korkeintaan laittaa esityksen koneistoon.

Avoimet hakemukset on aika turhia. Hae kun paikka avautuu ja tee Hyvä hakemus, jossa vastataan työnantajan toiveisiin palkattavasta henkilöstä. Harjoittele vastauksia/esiintymistä, jos vaikka pääset jatkoon.

Tuuripeliä se on usein. Jos joku väittää, että paras tulee valituksi, niin höpöhöpö. “Sopiva henkilö”, se on se mitä joko on tai ei ole, hymy väärässä kohtaa voi viedä paikan, vaikka olisi pätevin ja nero.

10 tykkäystä

työkyvyttömyys eläkkeellä 43v, netto 1700 euroa, 3 vuotta sijoittajana, kovalla säästämisellä osakkeisiin 1000-800 euroa osakkeisiin /kk
salkku 30000 tää on parasta mitä minulle on tapahtunut, mutta koputetaan puuta

54 tykkäystä

Alan olemaan lähempää neljääkymppiä kuin kolmeakymppiä ja näissä hommissa olen ollut yli 10 vuotta. Olen henkilöstöhallinnossa asiantuntijana, en ole mikään erityisasiantuntija, vaan ihan normaalirividuunari, tienaan kuussa noin 2800 euroa. Sijoituksiin menee kuukaudessa yli 1000 euroa ja lisäksi lyhennän asuntolainaa, jota ei ole jäljellä kuin 4-5 vuotta sekä “maksuerät” ovat lainassani aika pieniä. :blush:

Sijoittanut olen vasta kaksi vuotta, jos olisin kauemmin sijoittanut, niin asuntolainaa olisi maksettuna vähemmän pois ja sijoitussalkkuni olisi isompi. Tällä hetkellä käteisenä, osakkeissa ja rahastoissa mulla on noin 55 000 euroa.

9 tykkäystä

Kiinteistöpäällikkö 4500 €/kk + bonukset max. 4500 €/v.

Ei ylitöitä, ei stressiä. Lomia 6vko vuodessa. Ihan jees.

7 tykkäystä

Vakuutusala, asiantuntijarooli/myynti, palkka bonuksineen vuodessa 90k-105k €
Ikää 35 vuotta. Koulutus ylempi-amk.
Väillä todella stressaavaa työtä. Lomat ja työsuhde-edut hyvät…

Osakesalkku tällä hetkellä n. 150k €.
Joka kuukausi menee lisää n. 1000 €…

7 tykkäystä

Kiitos paljon kattavasta vastauksesta! Kauppakorkeakoulusta olisi tarkoitus valmistua jossain kohtaa, mutta silti ei ole oikein selkeää suuntaa mihin sitä lähtisi tulevaisuudessa. Ehkä se selkiytyy, kun vaan käy mahdollisimman monessa paikassa näyttämässä naamaa ja tekee parhaansa.

2 tykkäystä

34v terästehtaan työläinen. Palkka noin 35ke vuodessa. Palkka on ihan liikaa työhön nähden. Olisi mukava keksiä joku opiskeltava ala, jossa voisi tehdä etätöitä tai sitten kolmen päivän osa-aikatyötä nykyisen kaltaisissa hommissa.

Aloitin sijoittamisen uhkapeliongelmaisena viime vuonna ja hävisin 68ke kun perse aukesi arpalapuilla ja aloittelijamaisilla päiväkaupoilla. Velkaa jäi 50ke. Ennen pelailua voitin jo kuitenkin Helsingin indeksin. Opiskelin sijoittamista entistä enemmän (Inderes ehdottomasti vierailluin sivusto) ja olin koko ajan varma, että tässä on kuitenkin meikäläisen tulevaisuus. Varsinkin kun jahkailujen jälkeen hoidin peliongelman kuntoon. Olen varsin kiitollinen tappiovuodesta, koska opin siitä todella paljon. Uskon, että omaisuutta on jo 2-3v päästä huomattavasti enemmän tämän tappiokokemuksen kanssa kuin ilman tätä. Jäihän tästä kivasti verotuksessa hyödynnettävää myyntitappiota :smiley:

Aloitin huhtikuussa 2020 uudestaan eli en ihan koronapohjilta, mutta melkein. Sijoitan edelleen korkealla velkavivulla, mutta salkku on kaukana riskisestä. Teen kunnolla tutkimustyön ennen kuin ostan mitään salkun kivijalaksi. Tämä vuosi on nyt tuottanut 80ke ja suunta on minun arvioiden mukaan ylöspäin. Kaupanteko vähenee koko ajan ja laatufirmat saa porskuttaa salkussa ihan rauhassa.

Velkaviputaktiikkana on pitää sen verran luottoa Nordnetissä, että korkokulut pystyy maksamaan pääasiassa palkkatuloista. Onhan tässä aina riskinsä, mutta jos olisi sijoittanut huhtikuusta lähtien maltilla tonnin kuussa niin oltaisiin nyt ihan eri lukemissa. Velka on helvetin hyvä renki, mutta armoton isäntä.

Sijoittaminen on siitä mielekästä puuhaa, että kun älyää katsoa peiliin omien virheiden jälkeen niin se näkyy kyllä kunnolla tilipussissa. Periaatteessa olenkin alun etätyö- ja opiskeluhaaveiden tiellä kun olen opiskellut sijoittamista. Kun pääomatulot on yli tuplat ansiotuloihin nähden niin kyllähän tätä voi ihan reippain mielin kutsua työksi :slight_smile:

40 tykkäystä

Taitaa olla väärä palsta tuohon keskusteluun?

2 tykkäystä

Konetekniikan insinööri, ikä alle 30 vuotta ja alan työkokemusta muutamia vuosia. Projektityötä joka on henkisesti ja fyysisesti varsin kuormittavaa. Korvausta menetetystä vapaa-ajasta maksetaan 3200e/kk. Hiljattain valmistuneelle insinöörille ihan kohtalainen korvaus.

2 tykkäystä

Vaikka kuinka menee toisen paremmat tienestit tunteisiin, voidaan se hyvin jättää omaan tietoon. Harmin paikka, että lekuri poisti postauksensa. Olen kateellinen, mutta hitot siitä, mahtavaa että on onnistunut pääsemään isoille ansioille!

16 tykkäystä

Poistin edellisen viestini. Ajattelinkin, että se saattaisi herättää tämän kaltaista kommentointia. Ajattelin ensin, että Inderesin palsta olisi ollut myönteisempi maaperä.

Kannatan myös avointa puhetta palkoista, mutta kun puhutaan niinkin herkästä aiheesta kuin raha, niin se voi helposti mennä tunteisiin. Negatiivinen ilmapiiri vain ei kannusta puhumaan palkoista ääneen, joka sitten on omiaan lisäämään kaikenlaista ”kyräilyä”.

Voisin myös kertoa tk-lääkärin työnkuvasta. Se on kaukana flunssapotilaiden ja benignien selkäkipujen hoitamisesta ja saikkulappujen kirjoittamisesta.

35 tykkäystä

Täällä on monet myyjät postailleet AMK- tai kauppaopistotaustalla 100k/v tuloja. Siihen nähtynä vaikea pitää epäreiluna lääkärien palkkoja, jotka kuitenkin kouluttauvat sen kuusi vuotta (+erikoistuminen) ja päivittäisessä työssään kohtaavat jos jonkinmoista. Vastuu on kuitenkin aavistuksen suurempi kun muissa hommissa.

Ja lääkärien palkka mediaanituloon suhteutettuna ei edes Suomessa ole mitenkään poikkeuksellisen suuri. Jenkeissä käsittääkseni ollaan 200-300k/v luokassa vähintään.

edit: Eikä siinä mitään vikaa, että myyjät tienaa. Itsekin olin myyntineuvottelija provikalla pitkään ennen opiskeluja.

22 tykkäystä

Lähes 60-vuotias IT-yrittäjä yhden miehen oy:ssä, ollut jo 25 vuotta.
Työnkuva enää legacy-koodin ylläpitopalvelua, menee toimistoaikoihin ja aikaa jää päivälenkkeilyynkin. Palkkaa nostan tarpeen mukaan, tänä vuonna yhteensä noin 55k ja keväisin jokunen tonni osinkoa.

16 tykkäystä

Tismalleen samaa mieltä enkä tippaakaan kateellinen lääkärien liksoista. Se mitä tulee itse lääkärikunnan keskinäisiin vääntöihin, niin osa haluaakin olla pienemmällä liksalla ja isommalla/raskaammalla työmäärällä sairaalassa/terveyskeskuksissa, kun toiset erikoistuvat ja tekevät kevyempää omalla vastaanotolla. Otetaan esimerkkinä vaikkapa naistentautien erik.lääkäri sairaalassa vs. oma gynekologin vastaanotto. Arvostustaso lienee monen mielestä niin, että siellä synnärillä tehdään sitä ”arvokkaampaa” hommaa, mutta toinen oman firman kautta tienaa enemmän ja keräilee nettovarallisuutta firmaan.

Kun itselläni on tuttuja duunareista miljonääreihin niin ansiotulokeskustelu saa aina paljon ajatuksia pintaan. On todella hienoa, errä porukka painaa ja tavoittelee tiettyjä tulotasoja ja makselee veroja tähän maahan. Ei se oravanpyörä muuten vaan pyöri.

IT-alalla tuntuu olevan aika mukavat liksat, toki se on monesti neuvottelukysymyskin miten siellä hommansa ja palkkansa luovii. Toinen sektori on matalalla koulutuksella tehtävät hommat vakuutusmyynnissä: siellä merkonomitaustalla pystyt takomaan jopa 200k€ vuodessa! Mutta vain kovimmat pystyy tähän ja ressiä on välillä. Valtion taholla merkonomeilla lienee edelleen maukkaat liksat ulosottomiehillä 70k€ vuodessa, kun bonukset ja kaikki. Varmaan sieltä toki ehkä trimmausta tapahtunut.

Summa summarum, rahaa se vaan on, aika moni voi kuitenkin valita ja junailla uransa tässä maassa.

8 tykkäystä

Juu ei kannata välittää.

Muutenkin mielestäni toisten palkkojen kadehtiminen ei johda mihinkään, ottakaa mielummin motivaatiota omaan tekemiseen siitä kun näkee muiden tienaavan paremmin.

Mutta kai tämäkin kuuluu suomalaisuuteen, jo pelkästään julkiset verotiedot aiheuttaa sen että voi supista toimistolla selän takana kun kolleega tienaa enemmän.

En väitä että oma ansiotasonikaan on oikeutettu aina koulutukseen ja kokemukseeni nähden, kuitenkin työelämässä moni muukin asia korostuu kuin akateeminen koulutustaso varsinkin myynti ja asiakasrajapintatyössä.

Annan kaikille jotka on työelämän alkupäässä tai sinne menossa pian sellaisen vinkin että keskittykää erityisesti sosiaalisiin taitoihin, nämä korostuvat työelämässä oli sitten asiantuntija, myyjä tai lääkäri.
Jos pärjäät ihmisten kanssa, olet helposti lähestyttävä, kunnioittava muita kohtaan ja yleisesti hyvällä fiiliksellä liikenteessä palkankorotukset ja ylennykset seuraavat perässä yleensä näitä tyyppejä.

Nykypäivänä jo esim. ohjelmistokehittäjien keskuudessa eniten maksetaan niille osaajille jotka pärjäävät asiakkaiden kanssa ja osaavat esiintyä, eli en puhu nyt pelkästään myyntityöstä.

Alla hyvä kirjasuositus kaikille:

10 tykkäystä

Hieman keskustelua sivuten minulle on ihan yksi ja sama mitä yksityisellä puolen maksetaan. Se 100 kiloa nettoava myyntitykki tuottaa varmasti lisäarvoa firmalle, koska ei niitä provikoita huvikseen makseta

Lääkäreillä koulutus on epäilemättä pitkä ja vaativa, mutta myös erityisen kallis, jonka veronmaksajat kuittaavat. Liekö kallein kaikista koulutuksista. Se jenkkilääkäri mihin joku aikaisemmin viittasi ottaa ihan järkyttävät velat niskaan, jota saa hyvän tovin maksella pois. Ei liene liikoja vaadittu mikäli vastavalmistuneilla olisi pitempiaikainen velvoite työskennellä julkisella puolen X-aikaa, koska tämä on muutamilla muillakin ammattiryhmillä.

Lääkäriliitot ovat huolissaan koulutuksen laadun heikkenemisestä mikäli opiskelijamääriä nostetaan, mutta mikäli kukaan on pakon sanelemana joutunut joskus käymään julkisella/päivystyksessä niin siellä tulee monen karvaista lekuria vastaan. Välillä ei löydy yhteistä kieltäkään. Sädekehää on onnistuttu luomaan, mutta samalla lailla tähänkin kouluttaudutaan ja opitaan työn ja opiskelujen kautta

10 tykkäystä