Parhaiten tuottava säästötili

Svea nosti tänään koron 1,85%:iin. Juuri ehdin nostaa rahat että vaihdan OP:lle, taisivat säikähtää sitä :slight_smile:

17 tykkäystä

Lisäksi määräaikaistalletusten korot Svealla:

  • 12 kk talletusajalla 2,6 %
  • 24 kk talletusajalla 2,8 %
  • 36 kk talletusajalla 2,9 %

Talletuspako iski? :sweat_smile:

Brocc nostaa huomenna talletuskoron 1,85 %:iin. Eivät lähteneet enään nokittamaan Svean tarjousta, niin kuin parilla aikaisemmalla korotuskierroksella.

Fellow Pankki nostaa määräaikaistalletusten korkoja:

  • 6 kuukauden talletus: 2,30 % vuodessa
  • 12 kuukauden talletus: 2,85 % vuodessa
  • 24 kuukauden talletus: 3,00 % vuodessa
4 tykkäystä

Sehän osui kivasti, kun toissa päivänä tein 12kk:n talletuksen 2,60%

Bank Norwegian 1.55% → 1.80%.

9 tykkäystä

Itse kyllä ollut tyytyväinen bank norwegianin korkojen nousu tahtiin ja siihen kuinka yksinkertainen käyttääkkin :+1: aluksi oli epäilyjä uskaltaako moiseen rahojansa laittaa lojumaan mutta onneksi laitoin. Alle puolessa vuodessa kun itse tänne rahani laitoin korko oli alussa 1,20% ja 1-2kk välein saanut mukavaa luettavaa kun korko taas nousee. :+1:

10 tykkäystä

Korko on kyllä erittäin kilpailukykyinen ja nostot ilman rajoituksia. Ainoa miinus että rahojen siirto kestää ilmeisesti 1-2 pankkipäivää? Sama juttu lienee toiseen suuntaan myös, eli kun siirtä pois varoja?
Vai kestääkö viikon:)

Lainaus heidän sivuilta:
Asiakkaat, joilla tällä hetkellä on talletuksia sekä Bank Norwegianissa että Nordax Bankissa, on talletussuoja Bank Norwegianilla 100 000 euroon asti, ja Nordax Bankiilla 1 050 000 Ruotsin kruunuun asti.

Eli mikäli pelkästään Bank Norwegian tilillä niin
suoja 100k€ asti? Aiemmin oli molemmissa pankeissa tuo Sek 1.050.000.

1 tykkäys

Sivuillaan ilmoittavat 1-2 pankkipäivää. Kaivoin tilitiedoistani kaksi viimeisintä nostoa niin rahat olisi siirtyneet samana päivänä.

Jos tämä nopeus ei riitä niin kannattaa pitää rahat käyttötilillä tai saman pankin säästötilillä missä käyttötilikin.

7 tykkäystä

Kiitos tiedosta. Neuvoasi en vaivaudu edes kommentoimaan:)

OP kasvutuoton avasin vapaana viilettävälle sotakassalle. Sen satkun tonne voi laittaa, mutta miten saa kaksi satkua. Antaako OP avata kaksi tiliä ja antaa oman talletussuojan molempiin. Nyt olleet rahat Svealla ja Norwegianilla. OP tuottaa just nyt paremmin ja OP asiakkaana saa bonuksiakin kivasti. Tarkistelin laskurilla.

3 tykkäystä

Talletussuoja on pankkikohtainen, ei tilikohtainen. Ei auta useampi tili, eikä edes jos avaat tilin kahteen eri Osuuspankkiin, sillä koko konserni luetaan talletussuojamielessä yhdeksi pankiksi.

7 tykkäystä

Eli toine satku pidetään Svealla, jos ei nyt parempia talletussuojan alla olevia tilejä muualta löydy.

Onko täällä tietoa, voiko OP kasvutuottotilejä avata kaksi? Op:n sivuilta en löytänyt asiasta tietoa.

1 tykkäys

Mulla on kaksi. Tosin vain toisessa rahaa tällä hetkellä.

E: Kuten aiemmin tässä ketjussa taisin mainita, niin toisen avaaminen oli pankkivirkailijan ehdotus suoraan. Ja molemmissa oli alunperin rahaa mutta päätin mahdollisen pankkikriisin varjolla vähän jakaa tasaisemmin muuallekin.

4 tykkäystä

Kuulemma neuvottelukysymys. Ainakin Uudenmaan OP:ssa on onnistunut. En tiedä tosin, innostuvatko veivaamisesta.

Tämä @ljkangas vastaus ylempänä samasta aiheesta.

2 tykkäystä

Bank Norwegian on nyt Nordaxin sivuliike, joten talletussuoja ei ole 100 000€:a molemmissa, vaan niissä oleville talletuksille yhteensä. Sehän on nyt Ruotsin talletussuojan piirissä. Talletussuoja Bank Norwegianissa

Onko tietoa (linkkiä tms), onko tuo talletussuoja euromääräinen, eli rahat saa euroissa takaisin, vai altistuuko siinä valuuttariskille?

2 tykkäystä

Lähetin Bank Norwegianille kyselyn asiasta eilen spostilla. Syksyllä -22 vastaus oli että talletussuoja on 1 050 000 Ruotsin kruunuun asti eli valuuttariski olemassa. Laitan tietoa tänne kun vastaavat, yleensä melko pian. Tuo eilinen tieto (100k€ asti)oli heidän omilta verkko sivuilta mutta saattaa olla väärää tietoa. Talletuskorko 1.8% oli päivitetty joten oletin että myös talletussuojan osalta tiedot ovat oikein. Jos jotain on oppinut matkan varrella niin tietyt asiat ovat hyvä olla kirjallisena. Vastausta odotellessa…

2 tykkäystä

Itselläni Norwegian nostot ovat tulleet ilmoitetulla vastatilille (S-pankki) vielä saman päivän aikana, mikäli nosto on tehty aamulla/aamupäivästä.

3 tykkäystä

Kokeilin eilen pienemmällä summalla ja tosiaan näkyivät BN tilillä muutamassa tunnissa. Saattaa tuo
1-2 arkipäivää olla myös vanhentunutta tietoa? Joku täällä kuittasi että parempi olla siirtämättä jos 1-2 arkipäivää on liian pitkä aika. Joskus saattaa olla tilanteita jotka vaatisivat rahan liikkumisen suht nopealla tahdilla. Itse asiassa eilisen siirron tein kl 15 ja olivat perillä n klo 18. Tämä siis siirto Bank Norwegian tilille.

1 tykkäys