Parhaiten tuottava säästötili

Brocc säästötili 3,30 % huomisesta alkaen.

1 tykkäys

Norwegian nostanut korkonsa maltillisesti 3,15 %->3,25 % Svean tasolle.

14 tykkäystä

Mikä olisi toimivin tapa sijoittaa/tallettaa 1-6 kk ajaksi osakeyhtiön kassavaroja :question: Näyttäisi, ettei säästötilejä ole tarjolla osakeyhtiöille. Vai olenko ymmärtänyt väärin :question:

Yrityksemme kassavirta noudattaa vuosittain sykliä, jossa tammi-kesäkuussa kassavirta on joka kuukausi negatiivinen ja heinä-joulukuussa vastaavasti isommin positiivinen. Tällöin siis heinä-joulukuussa kassan pohjalle kertyy varoja. Näitä varoja on viimeiset 10 vuotta kannattanut pitää yrityksen korottomalla maksuliiketilillä. Nyt tilanne on ehkä muuttunut, kun esimerkiksi säästötileille maksetaan yli 3% korkoa :thinking:

Tarkoituksena on erittäin matalan riskin sijoitus, koska rahat pitää palauttaa kassaan tammikuussa. Yritystoiminta on erittäin vakaata ja kassavirta on erittäin hyvin ennustettavaa. Kyse on noin 25 000 euron summan sijoittamisesta kuukausittain. Jos vuosituotto olisi 2%, olisi 25 000 euron talletuksen tuotto noin 41 eur/kk. Noilla tuotoilla alle tunnissa per kuukausi pitää selvitä tästä kassanhallinnasta :face_with_monocle:

Tähän mennessä parhaalta vaihtoehdolta vaikuttavat määräaikaistalletukset:

  • heinäkuussa 6 kk määräaikaistalletus
  • elokuussa 5 kk määräaikaistalletus
  • syyskuussa 4 kk määräaikaistalletus
  • lokakuussa 3 kk määräaikaistalletus
  • marraskuussa 2 kk määräaikaistalletus
  • joulukuussa 1 kk määräaikaistalletus

Esimerkiksi Nordea tarjosi 10.8.2023 6 kk määräaikaistalletukselle 2,69% vuosikorkoa ja 3 kk talletukselle 1,76% vuosikoroa.

Määräaikaistileissäkin on sellainen ongelma, että pankit edellyttävä maksuliiketiliä samassa pankissa, ja näiden tilinhoitomaksu on 10-16 euroa/kk. Kovin monessa pankissa ei siksi kannata tiliä pitää. Lisäksi asiakkuuden avaaminen yritykselle maksaa noin 100-300 euroa ja asiakkuuden lopettaminenkaan ei ole ilmaista. Vain pysyvä asiakkuus on käytännössä mahdollinen. Määräaikaistalletuksissa joutuu tyytymään siis aina oman pankin tarjoukseen. Sekään ei haittaa, jos korko on sopiva. Mutta Nordean 2,69% ei oikein tyydytä, kun Svea maksaisi henkilöasiakkaille 3,25% korkoa.

Kolmas vaihtoehto olisi ehkä matalakuluinen korko-ETF, mutta niistäkään en ole löytänyt sellaista, jolla olisi takuutuotto. Vai olisiko sellainen tarjolla? :pray:

2 tykkäystä

Rahaston voi (tietääkseni) avata yritykselle vaikka ihan kivijalasta. Vähäriskiseen säästämiseen lyhyen korona tai rahamarkkinarahasto. Nordeallakin noita löytyy iso liuta mutta ei kokemusta noista.

Käyttämäni Seligson rahamarkkinarahasto sijoittelee määräaikaistalletuksiin yms. ja tuottoennuste 3,56 %. Asiakkuus ei maksa pennin jeniä.

Edit: sama kyssärri näköjään korkorahasto-ketjussa ja oma vastaus tietty enempi sitä aihetta.

1 tykkäys

Jos käytät IBKR sijoittamiseen niin se maksaa hyvää korkoa

Dollarille 4,83%

Eurolle 2,935%

3 tykkäystä

Ja musta varteenotettavana vaihtoehtona on myös jenkkien valtion T-Billit, joille saa tällä hetkellä lähes 5,5% tuottoa hyvin matalalla riskillä. Täällä lisää aiheesta, sillä ei ole kuitenkaan säästötili:

1 tykkäys

Alisa Pankilta saa myös osakeyhtiölle säästötilin (ja käyttötilinkin).

3 tykkäystä

Onko bigbankin säästötili luotettava vaikka siitä löytyy netistä vain vähän tietoa?

“BIGBANK AS Suomen sivuliike” kuuluu ainakin Finanssivalvonnan valvontaan (Valvottavaluettelo - Rekisterit - www.finanssivalvonta.fi, hakusana “bigbank”). Lisäksi Rahoitus­vakaus­viraston mukaan löytyy 100 000 euroon asti talletussuoja, josta vastaa Viron talletussuojaviranomainen Tagatisfond (Pankit | Rahoitusvakausvirasto, hakusana “bigbank”).

Näin ollen Bigbank vaikuttaa melko luotettavalta.

1 tykkäys

Asiakas vasta vuoden päivät mutta hyvin toiminut kaikki. Helppo tilin avaus ja asiallinen käyttöliittymä verkossa. Parissa päivässä mennyt läpi sekä talletukset että nostot.

Alisa Pankki:

"Maksamme nyt 15.8.2023 alkaen talletuskorkoa säästötilille 3,25 % ja määräaikaistalletukselle jopa 3,40 %, talletusajan pituudesta riippuen. "

6 tykkäystä

Kappas, hyvä pointti. En tiennytkään, että noillakin kikkaillaan, piti käydä katsomassa ihan säästötilien ehdoista ja siellähän ne on tosiaan mainittu:

Bank Norwegian ehdot:

“Säästötilille tehtyjen talletusten osalta korko lasketaan talletetusta rahamäärästä talletuspäivästä alkaen. Nostetusta rahasummasta lasketaan korko nostopäivään.”
https://www.banknorwegian.fi/Documents/FI/SavingsAccount/Yleiset_ehdot_talletustili_20190301.pdf

Svean ehdot:

“Tilille talletetun summan korko lasketaan talletuspäivää seuraavasta päivästä lukien. Tililtä nostetun summan korko lasketaan nostopäivää edeltävään päivään asti.”
Säästötilin yleiset ehdot | Svea Bank | Svea Bank

Tuosta tulkitsisin, että nostossakin Svea rankaisee yhdellä korottomalla päivällä vrt. Bank Norwegian.

Kovin suurta merkitystähän noilla ei tuottoon ole, mutta mielenkiintoinen havainto mielestäni.

9 tykkäystä

Mulla on selkeästi aivan liian vähän rahaa, kun en näe tuolla korottomalla talletuspäivällä olevan mitään merkitystä.

22 tykkäystä

Sveassa säästötili ja sen kyllä huomannut että vaikka ennen aamu 6 tekee talletuksen, se näkyy vasta seuraavana päivänä ja jos tuossa on vielä tuo että sinä seuraavana päivänä ei saa korkoa sille niin siinähän taitaa sitten vähänniinkun mennä se 2 päivää. Nostot ensimmäiset muutama tulivat samana päivänä kun aikaisin aamulla teki noston niin puolenpäivän aikaan, nyt pari viimeisintä nostoa niin menneet seuraavalle päivälle ja johonkin iltapäivä klo 18.31 asti, juuri kun helsingin pörssi sulkeutunut :smiley:

3 tykkäystä

Niin… Jos olisi laittaa 100k sijoitus tuonne säästötiliin niin silloin puhuttaisiin jo melkein 9 euron asiasta. Sillä saisi jo melkein kolme nokialaista.

8 tykkäystä

Nordea heräsi vuoden odottelun jälkeen:
Nordea nostaa merkittävästi tilien korkoja - säästöjä ei kannata säilöä käyttötilillä | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

“Neuvomme asiakkaitamme aktiivisesti parempituottoisten ratkaisujen pariin. Joustavat ratkaisut ovat nykyisessä taloustilanteessa entistä tärkeämpiä. Vakaana ja isona toimijana pystymme tarjoamaan kilpailukykyisiä ratkaisuja asiakkaillemme sitomatta heidän rahojaan kiinni pitkiksi ajoiksi”, kertoo Eloranta.

Minua ei Nordea ole koskaan neuvonut aktiivisesti. Asiakkaana 40 vuotta.

Älkää menkö halpaan. Mielestäni parempi vaihtoehto säästötileille on Segilsonin Rahamarkkinarahasto. Parempi korko, ei nostorajoituksia. Pienenä miinuksena talletussuojan puuttuminen, mutta rahamarkkinarahastot ovat kaikkien pieniriskisin sijoitus heti talletussuojattujen pankkitilien jälkeen. Lisätiedot Korkorahastoketjussa

4 tykkäystä

Valaiskaa tietämätöntä, mutta onko tosiaan niin, että koska suomalaiset ovat valmiita makuuttamaan rahojaan nollakorkoisilla käyttötileillä, niin pankkien ei tarvitse korkeiden korkojenkaan aikaan tarjota tileille talletuskorkoa?

Oma käteiskassa on maannut jo pitkän aikaa Norwegianissa ja ei vaan ymmärrä, kuinka suomalaiset ei ota edes sitä pientä korkoa, joka esim. Norwegianissa on tarjolla?

12 tykkäystä

Nähdään riskisenä ja ei olla totuttu siihen, että korkoja saa. Vanhat ihmiset eivät uskalla laittaa rahojaan johonkin Norwegianiin, koska luottavat vain noihin pankkeihin mistä ovat kuulleet ja nuoret eivät tajua, että rahalle pitäisi maksaa korkoa toiseenkin suuntaan. Tunnetut suomalaiset pankit siis kilpailevat lähinnä vain keskenään, joten ei varmaan ollut suurta hinkua muuttaa status quoa. Nyt sitten, kun tunnetut toimijat alkavat kilpailemaan, niin joutuvat reagoimaan lähinnä näihin.

Ohjeistin parempaa puoliskoa laittamaan rahojaan BN:lle ja sieltä tuli vanhemmilta tälle palautetta riskisyydestä, kun ei ole suomalainen pankki. Tapauksessa puhutaan kuitenkin jokseenkin jopa merkityksellisistä summista. Parempi puolisko myös innostunut aina välillä katselemaan paljon sitä korkoa kertynyt.

8 tykkäystä

@Hoyhoy Samaan olen törmännyt, kun koitin patistaa sukulaista siirtämään varoja BN:lle. Luovutin kuitenkin hyvissä ajoin, koska eihän kyseessä ole omat rahat. Lisäksi en halua olla se suvun musta lammas, joka sysäsi kaikkien säästöt “kankkulan kaivoon”. (vaikka talletussuojan kautta sitten saisikin varat takaisin). :man_cartwheeling: :man_cartwheeling: :man_cartwheeling:

4 tykkäystä

Asenne ratkaisee, “pikkukorkoja” ei mielletä vaivan arvoisiksi, kuten esimerkiksi Denny tuossa ylempänä tuo esille.

Denny
“Niin… Jos olisi laittaa 100k sijoitus tuonne säästötiliin niin silloin puhuttaisiin jo melkein 9 euron asiasta. Sillä saisi jo melkein kolme nokialaista.”

1 tykkäys