Us T-bills sijoittaminen

Sattuuko arvon foorumilaisilla oleen tietoa että voiko jotain Suomessa toimivaa palvelua käyttäen sijoittaa US T-Billeihin? Äkkiseltään en ole mitään keinoa keksinyt? Pitäsin mielummin osan rahoista niissä kuin tilillä…

5 tykkäystä

eikös niitä tuossa olisi

3 tykkäystä

Ei taida oikein noi ETF:t taipua samaan tuottoon? nykyiselleen tuon 3 kk t-bill taitaa olla kuitenkin yli 5%.
Tuossa ETF:ssä taitaa jäädä alle 1%?

Tuon ETF:n, kuten useimpien korkorahastojen, ongelma on, että sillä ei ole maturiteettia, joten siitä on mahdotonta rakentaa fixed income -salkkua (tiedät sijoituksesi kassavirran sentilleen sijoituksen alusta alkaen, poislukien luottoriskiin liittyvät tapahtumat). Näissä rahastoissa siten sekoittuu yield to maturity (se mitä korkosijoitukselta yleensä haetaan) ja capital gains/losses (mikä johtuu siitä, että paperin kauppahinta jälkimarkkinoilla heiluu yleisen korkotason mukana). Nyt kun korot ovat nousussa, capital losses aika lailla tuhoaa yield to maturityn.

12 tykkäystä

Onko tosiaan niin että suomalaiset pankit ei tätä palvelua ei tarjoa laisinkaan?
Joutuu tässä(kin) kääntymään Viron pankkien puoleen
Valitettava takapajula kyllä tämä Suoml sijoittamisen suhteen, hintojen ja valikoiman.

Arvo noussut ETFllä 3kk aikana 0,93%. Per vuosi siis 3,72%. Ethän luulut että 3kk tbill antaa 5% per 3kk? Noin on anualisoituja korkoja.

Tässä kolmen kk aikana Jenkkilän 6kk lainan korko noussut 4,73% → 5,25%. Tämä selittää sen että anualisoitu tuotto jäänyt vähän jälkeen.

@Ibidem en lyhyitten lainojen osalta puhuisi yield to maturityn tuhoamisesta. Pitkät lainat TLT ja sen Euroopan vastine DTLA sitten erikseen.

5 tykkäystä

En luullut vaan kyseessä oli puhtaasti aivopieru, ei pitäisi kiireessä vastailla. Menen nurkkaan istumaan…
Onko tosiaan nuo ETF:t ainoa mahdollisuus suomalaisian palveluja käyttäen sijoittaa noihin?

Eikös noita pysty noita ostamaan suoraan sivulta TreasuryDirect.gov?

Tuo sivu taitaa vaatia, että on verovelvollinen ja asuu Yhdysvalloissa.

1 tykkäys

Entäs tämä etf? Sijoittaa ainoastaan 3 kuukauden Treasuryyn ja maksaa kuukausittaista osinkoa. Itseäni mietityttää tuossa ainoastaan valuuttariski, kun sijoitukset tehdään dollareissa.

Ei pääse ostamaan Euroopasta käsin kun on USA-ETF.

Lähtökohtaisesti korkosijoitusten valuuttariski kannattaa suojata, mutta suojaus maksaa ja tuskin tuottaa suojauksen jälkeen juurikaan enempää kuin vastaava eurooppalainen lyhyen koron rahasto.

Yhdysvaltojen ja Suomen välillähän on verosopimus, jolla Suomessa asuvia Suomen kansalaisia (pl. Jenkkien kaksoiskansalaiset) verotetaan vain Suomessa, joten ymmärtääkseni homman pitäisi olla ok. Täytynee vain täyttää ja palauttaa Form W-8BEN, joka lienee tuttu kaikille Jenkeissä yksityishenkilönä bisnestä tehneille.

Myönnettäköön, etten ole itse ostanut mitään tuolta suoraan, mutta olisi kiintoisaa kuulla kokemuksista jos joku vaivautuisi testaamaan.

Tuo löytyy kyllä Nordnetistä, mutta sitäkö ei voi ostaa?

Ei voi, kuten ei mitään muutakaan USA:n pörsseihin listattua ETF:ää. Kielto perustuu MiFID 2 -direktiiviin ja on ollut voimassa jo jokusen vuoden.