Pelialan päivän polttavat, uutiset ja yhtiöt

En näe tästä muuten ihan hirveää merkitystä, mutta se laittaa painetta sille että Take 2n pitäisi nyt äkkiä saada laadukasta promokuvaa pelistä että se “ylikirjoittaisi” sen ensimmäisen fiiliksen että tämä näyttää bugaavalta ja keskeneräiseltä (koska yllättäen nuo vuodetut videot ovat hyvin keskeneräisiä kehitystyöhön liittyviä klippejä)

No, jos siellä meni myös GTA Vn sorsia niin siinä on periaatteessa riski että hakkerit pistävät bileet pystyyn ko. pelin online-tilan osalta (joku tosin voi vinoilla että “niin, ja tämä muuttaa tilannetta miten?”, sen verran pahoin on hakkeroitu tuota jo muutenkin) tai kenties mahdollistaa kolmansien osapuolien pyörittämän privaattiservun pystytyksen joka tietenkin voisi sattua Take 2n bisneksiin myydä mikrotransaktioroihnaa GTA V onlineen.

1 tykkäys

Google vetäisi Stadian vessasta alas.

We’re grateful to the dedicated Stadia players that have been with us from the start. We will be refunding all Stadia hardware purchases made through the Google Store, and all game and add-on content purchases made through the Stadia store. Players will continue to have access to their games library and play through January 18, 2023 so they can complete final play sessions. We expect to have the majority of refunds completed by mid-January, 2023.

En tiedä jääkö kukaan kaipaamaan. Rahaa paloi varmaan mukavasti ja lupasivat vielä palauttaa rahat peliostoksista jotka oli tehty Googlen kaupasta.

16 tykkäystä

Jälleen uusi palvelu jatkaa matkaa Googlen hautausmaalle. Siellä tapettuja projekteja kyllä riittää. Ei ollut Stadialla mitään jakoa erityisesti mikkistä vastaan, joten tuskin tuli kenellekään suurena yllätyksenä. Remedylle ja muille pelifirmoille se vaikutus, että on yksi palvelu vähemmän mistä nyhtää rahaa. Käsittääkseni Google maksoi hyvin niistä peleistä, mitkä alustalle käännettiin.

5 tykkäystä

Kyllä jää kaipaamaan, vaikka ilmeisesti hyvitykset onkin tulossa. Toivottavasti joskus löytyy tieto siitä paljonko tämä harharetki Googlelle maksoi.

Ollut erittäin hyvä alusta tällaiselle kasuaalille pelaajalle. Ei ole ollut tarvetta hankkia kallista rautaa tai varata tilaa ylimääräisille pömpeleille ja pelaaminen on ollut tämän reilun 2 vuotta itselläni pelkästään sujuvaa silloin kun on mieli tehnyt.

No, ei kai siinä… Googlen hautuumaa saa yhden uuden hautakiven.

1 tykkäys

Tulipa silloin Stadian launchissa todettua ettei tämä tule lentämään. Listasin myös kaikki hankkeet eri toimijoilta jotka olivat yrittäneet samaa ja epäonnistuneet. Mikään ei ollut sikäli erilaista Stadiassa kuin muissa epäonnistujissa, eikä maailmakaan ollut muuttunut niin paljoa. Jotta tuollainen palvelu toimisi täytyisi koko pelialan liiketoiminta muuttua kokonaan vuokraukseen perustuvaksi. Tähän ei ala pelikehittäjät koska Spotify toiminut huonona esimerkkinä musiikkialalla, eikä tähän suostu pelaajatkaan. Aikamoista verkkokaistan haaskaamista myös maailmanlaajuisesti jos tämä löisi läpi. Eli hankala nähdä tällaisen lyövän läpi isosti edes tulevaisuudessa.

7 tykkäystä

Huhutaan Tencentin tavoittelevan enimmistöosuuksia tai määräysvaltaa eurooppalaisissa peliyhtiöissä.

Ubisoftiahan on jo osteltu lisää, mutta määräysvallan saminen ainakin vaikeutui syyskuussa.
Remedystä on Tencentillä 3,8% omistusosuus :wink:

Tässä jutussa maaliskuulta 2022 on lista Tencentin pelistudio-omistuksista. Ja onhan noita melkoinen lista. Jotenkin tuntuisi luontevalta, että määräysvaltaa haetaan studioista, joita jo omistetaan.

Yhteenveto


10 tykkäystä

Tuoretta turinaa peliyhtiöistä. Entistä mielenkiintoisempaa sijoittajan kannalta nyt kun arvostustasot on “tervehtyneet” laajalla rintamalla.

15 tykkäystä

Podissa tuli hieman karhuiltua Stillfrontin arvostuksen ja orgaanisen kasvunäkymän suhteen. Tänään osake Q3-tuloksesta -16%. Q3:lla orgaaninen kasvu jäi 1,4 %:iin.

Podin lopussa mainitun Modern Times Groupin osari puolestaan näytti kelpaavan markkinoille ja osake nyt vajaan 8 %:n nousussa. Podissa tuli mainittua, että tulitikkuaskin kanteen raapustettuna yhtiötä hinnoiteltaisiin noin reilu 7x EV/FCF-kertoimella 2022-ohjeistuksella. Nyt Q3-luvuilla ja kurssinousun myötä päivitettynä yritysarvo suhteessa vapaaseen kassavirtaan karkeasti noin 8x. Ei kuulosta erityisen kalliilta, toki MTG:lläkin orgaaninen kasvu näyttää ainakin lyhyellä tähtäimellä olevan tiukassa (Q3’22: 4 %).

22 tykkäystä

CD Projekt RED on noussut viimeisen 1,5 kk aikana kuolleista kuin Feeniks-lintu konsanaan. Osake maksoi 5.9. 77 puolan rahaa ja nyt 122 zl. Oletettavasti kurssia ovat nostaneet yleisen indeksinousun lisäksi Cyberpunkin hyvät myyntiluvut (yli 20 miljoonaa kpl), omasta pelimoottorista luopuminen (jonka markkina totesi positiiviseksi asiaksi), uuden Witcherin kehityskuviot sekä tänään julkaistu The Witcher Remake! Remake tehdään Unreal 5 pelimoottorilla, jolla firma tekee jatkossa kaikki pelinsä (pl. mobiilipelit?). Pitkästä aikaa CDPR:n kyydissä on mukava olla.

10 tykkäystä

Taitaa kuitenkin sama “todenmukaista” markkinointia harrastava johto ja sen vaalima kulttuuri rullata kuten aiemminkin mikä on aikamoinen punainen lippu.

Olen tästä hieman eri mieltä. CDPR pani valtavasti resursseja Cyberpunkin korjaamiseen, vaikka olisivat voineet tehdä minimit ja nauraa koko matkan pankkiin. Myös maksulliset DLC:t menivät hyllylle, kunnes peli on tarpeeksi hyvässä kunnossa. Witcher 3 next gen versio vedettiin pois alihankkijalta ja viimeistellään omin voimin laadun varmistamiseksi. Johto on ollut joka konffapuhelussa nöyränä ja vakuutellut ottaneensa oppia tapahtumasta. Orgnisaatiota on myllätty uusiksi julkaisufiaskon jälkeen.

Mielestäni firmassa tehdään nyt oikeita asioita oikealla asenteella. Aika näyttää miten käy.

4 tykkäystä

CD Projektia tuli jokin aika sitten tutkittua. Olisin varmaan ostanutkin, mutta kun vaihtoehtona on Puolan pörssi ja minivaihtoinen lappunen jenkeissä, niin sitä ei ole tehty kovin helpoksi. CP sarjan menestyksen myötä pelaajamäärät nousivat valtavan suuriksi, mikä luo odotuksia lisäosalle. Se on mielestäni suurin syy näkymien parantumiseen. Tulevat projektit näyttävät toki hyviltä, mutta ilmoitettuihin tavoiteaikatauluihin tuskin kukaan uskoo.

Lisättäköön nyt vielä, että sarja oli todella hyvä ja keväällä pelattu peli mestariteos. On firma vaan niin hemmetin kova tekijä alallaan.

3 tykkäystä

Mielenkiintoinen juttu pelistä joka on kehitetty suoraan masennuksen hoitoon.

Pitää vain läpäistä kliiniset kokeet, muuten se on ”vain” peli.

11 tykkäystä

Mikäs Embracerin sai noin isoon laskuun tänään? :flushed:

Voisikohan vaikuttaa että vetivät yhden isolla rahalla hankitun devitiimin vessasta kun niiden “woke” Saints Row rebootti myi noin viisi kappaleta ja floppasi niin että hiukset pois.

7 tykkäystä

Tulos osui melko hyvin ennusteisiin, mutta guidancea laskettiin. Lisäksi TJ pelotteli, että yrityskaupat laitetaan jäihin kun makro ikävää ja rahoitus kallistuu- ulkkarit pelästyi ja myi tsiljardimiljardi lappua nonneroille ja avanzalaisille.

Vaihto oli tänään ihan älytön, varsinkin kun Embracer ei edes päälistalla.

7 tykkäystä

Et varmaan ole tosissasi sitä mieltä vaikka Volitionin olisi hävinnyt mustaan aukkoon että sillä olisi lähes -20% vaikutusta Embracerin tulevaisuuden diskonttaan kassavirtaan?

10 tykkäystä

Ei, mutta ei tuo varmaan ei kuitenkaan edistä tarinaa että lujaa menee… aika iso pettymys tuo tekele.

Embracer antaa studioille vapaat kädet. Ei turhaan mikromanageroida tuotoksia. Nyt kun ei osunut lankulle niin sitten uudelleen organisoidaan. Ei pitäisi hetkauttaa kurssia oikeastaan ollenkaan.

4 tykkäystä

Ilmeisesti Saints rown saamat huonot arvostelut siivittivät Embracerin kurssin kyykkäämään -7% julkaisun jälkeisenä päivänä. Saints row on Embracerin suurimpia IP:itä ja sen ensimmäinen AAA julkaisu pitkään aikaan. Kai markkina katsoo tätä vähän niinkuin testinä siitä, pystyykö Embracer tuottamaan vanhoilla IP:illään vahvoja pelejä. Nyt se testi näyttää epäonnistuneen. Uskoisin, että Embracerin omistajista löytyy niin paljon intohimoisia pelaajia, että tällaiset epäonnistumiset näkyvät kurssissa enemmän, kuin numeroiden valossa pitäisi.