Pienpanimoihin sijoittaminen

Tämä ei varsinaisesti yllätä. Kesällä olikin pari hyvää kirjoitusta yhtiöstä.
Toivottavasti tähän sijoittaneet on sijjoittaneet vain pieniä summia ja saaneet tehtaanmyymälän alennuksilla katettua sijoituksensa.

Jos jotain positiivista, niin Tampereen ravintoloissa olut tarjonta paranee kun näitä ei löydy.

5 tykkäystä

“Väliaikainen hallitus jättää konkurssihakemuksen, ellei jostain löydy 2-3 miljoonan euron sijoittajaa.”

Näkemykseni:

11 tykkäystä

Harmi, että pulju ehtii mennä konkkaan ennen vuoden loppua, koska viime vuoden antiesitteen mukaan tältä vuodelta pitäisi tulla puolen miljoonan nettotulos ja 2-3 vuoden sisään pitäisi velat olla maksettu.

14 tykkäystä

Vastaavia taulukoita on tarjoiltu joka annin yhteydessä, kääntyy 1-2 vuoden päästä, vuosiluvut vaan vaihtuvat. Olisi toki mahdollista mutta en ihan varmana asiana ottaisi.
Harmi toki.

3 tykkäystä

Tuossa oli hieman sarkasmia mukana. Tämä taitaa olla kaikkien pienpanimoiden käyttämä taulukko.

11 tykkäystä

Tuomas Perellä jo uusi bisnes tähtäimessä, pienpanimo elämyskokonaisuudella. Vuoden loppua kohden aikomukset aloittaa toimintaa.

Yrittäminen on tietysti positiivistä mutta edellisen sarja-anti-bisneksen jälkeen en tiedä miten ihmiset lämpiävät uuden puljun osakasanneille :thinking:

9 tykkäystä

Ymmärrän epäilyksesi, kun luin Aamulehden jutun. Siinä:

"Yhtiön perustaja ja olutmestari Tuomas Pere teki yhtiössä aluksi palkkatyötä, mutta laskutti palveluksistaan myöhemmin Viroon rekisteröidyn Global Brewing Solutions EÜ:n kautta viime vuonna yli 190 000 euroa.

Peren veljenpojan Rauno Peren RP Consulting oy:n laskutus oli viime vuonna runsaat 100 000 euroa."

Moni innokas tamperelainen pikkusijoittaja nostaa ehkä kulmakarvojaan, että oliko tämä sittenkään kaikkien (10k sijoittajan ja perustajien) yhteinen käsityöläispanimo -projekti.

22 tykkäystä

Eihän nuo palkkiot menestyvän yrityksen perustajan ja CFO:n osalta mitenkään erityisen suuria olisi, mutta kieltämättä tässä tapauksessa ilmassa on vahvaa iltalypsyn makua busineksen syöksyessä pimeyteen. :slight_smile:

Tuon kokoluokan busineksen pyörittämiseen vaadittava osaaminen unohdettiin yrityksessä jo paljon aikaisemmin.

6 tykkäystä

Kirjoitan sen nyt ääneen, mutta vaikuttaa vähän siltä, että pumpattiin panimon kautta lainarahaa omille pöytälaatikkofirmoille ja osakeanneilla vielä loputkin ilmat pihalle.

Sinänsä harmi, koska osat tuotteista ovat varsin hyviä.

Itsellä tässä seurantapossa, että saa halvennukset kaupalta. Mitään tuotto-odottamaa ei ole ollut.

12 tykkäystä

Nykyinenkin toimari lähti. Tätä edellinen huomasi kuinka rumasti uppoavassa laivassa ollaan ja lähti. Luttinen otettiin sitten siivoilemaan sotkut ja käytännössä saattelemaan firma konkurssiin.

EDIT: Tuore TJ Luttinen kesäkuussa Aamulehdessä
"Yhtiöllä on mielenkiintoinen tarina, erittäin vahva brändi ja hyvät tuotteet. Kun tutustuin yrityksen taustoihin ja lukuihin ja vertasin kilpailijoihin, näin, että tässä on merkittävät elementit kannattavaan liiketoimintaan”, Luttinen sanoo.
Hän ei usko yhtiön konkurssiin. Kesän myynti on lähtenyt hyvin käyntiin.
”Myyntimme on piristynyt merkittävästi. Rahaa on ruvennut virtaamaan ja kassatilanne parantuu koko ajan.”
”Meillä on 13 000 omistajaa. Tähänkin asti on löytynyt uskoa ja nyt on selkeämpi suunta otettu. Edeltäjäni on tehnyt todella hyvää työtä, se alkaa kantamaan hedelmää.”
Tuolloin vuodelle 2021 tappiota oli 2,2 Milj. ja nyt penkomisen jälkeen sitä on 3,7Milj. kun liikevaihto lie 4-5Milj paikkeilla.
Miten hemmetissä tämä on saatu aikaiseksi?

12 tykkäystä

Se on amatimies ku hoitaa

9 tykkäystä

Paljonkohan lie Haljalan panimon vuokra ja sinne tehdyt hankinnat firman puolesta? Odotin, että PP olisi hankkinut sen itselleen anti- + enkelisijoittajarahoilla, mutta sinne mentiinkin tämän enkelisijoittajan vuokralaisiksi. Tämäkin oli jotenkin hämäräperäinen sävellys.

3 tykkäystä

Mää luulen että kävi niin että enkelisijoittaja tajusi mihin paskaan oli kätensä lykkäämässä ja hätäratkaisu oli sitten tuo että mentiinkin vuokralaiseksi ettei koko homma olisi kaatunut. Mitään paikkaahan oluen teolle ei olisi silloin ollut enää olemassa.

2 tykkäystä

Totaalisia tunareita talousasioissa tässä on ollut. Käsissä on hienot tuotteet, loistavat jakelukanavat ja silti pystyvät tekemään noin surkeaa tulosta ja ajamaan firman konkurssiin. Katse kääntyy nimenomaan Peren perheeseen. Vieressä toimiva Nokian Panimo tekee samaan aikaan loistotulosta, vaikka kaupoissa näkyvät Pyynikkiä vähemmän.

15 tykkäystä

Pyynikin panimo on pistänyt tänään konkurssihakemuksen Pirkanmaan käräjäoikeudelle.

20 tykkäystä

Sayonara. Joskus oli hyviä kaljoja ja hauska pienpanimo meininki. Sitten laajentumista mutta firman hoito amatöörien touhuilua. Haljalan kaljat ei olleet niin hyviä ja loppusuorasta, erityisesti massiivisine tappioineen jäi melkoisen karvas maku suuhun.

Arvostelijat olivat loppupeleissä oikeassa, tässä rahoitettiin erään perheen harrastelua. Pyynikin Brewhousessa saatan käydä ja juon loput kotona jemmassa olevat kaljat pois, mutta muuten missä Pere, sinne Subotai ei mene.

Ikävä ei tule. Tappiot verotukseen ja kohti parempia sijoituksia.

26 tykkäystä

Kävikö jostain jo selväksi, miten nämä tappiot saa kirjattua verotukseen?

Merkkaat vaan itse ensi keväänä kun muutenkin korjailet/täydennät vuoden 2022 verotusta.

Nimim. “Kokemusta on”

4 tykkäystä

Konkurssihakemus ei vielä riitä, vaan pitää olla homman ns kokonaan taputeltu.

Konkurssin perusteella tapahtunut arvopaperin lopullinen arvonmenetys voidaan vähentää luovutustappiona. Hankintahinnasta tulee olla luotettava selvitys.

Luovutustappio syntyy sinä verovuonna, jona arvonmenetys on lopullinen. Näin tapahtuu, kun konkurssipesänhoitaja ilmoittaa, että jako-osuutta ei kerry tai kun konkurssipesän lopputilitys tehdään.

Jos osakeyhtiön konkurssi raukeaa varojen vähäisyyden takia, katsotaan osakkeiden arvo lopullisesti menetetyksi, kun yhtiö poistetaan kaupparekisteristä.

6 tykkäystä
3 tykkäystä