Pihlajalinna - Valoisampaa luvassa

Suuri ero edellisen hallituksen sote-valmistelun menettelytapoihin nähden lienee triggeröinyt tuon. Tosin keskeiset valmistelevat virkamiehet ovat ymmärtääkseni pitkälti samat.

1 tykkäys

Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat. :slight_smile:

3 tykkäystä

Tämä on yhtiöltä hieno onnistuminen tähän syksyyn:

Työterveys Virralla 7 toimipistettä Oulun seudulla. Pohjois-Suomi siis kaupan onnistuessa paremmin hallussa.

7 tykkäystä

Taisi olla must win Pihlajalinnalle. “Työterveys Virran osto tukee Oulun uuden lääkärikeskuksen kasvua” Kasvua tosiaan kaivataan Oulun isoon toimipisteeseen, joka on pyörinyt lähes tyhjillään koko toimintansa ajan.

1 tykkäys

Laitetaanpa tännekin kun ulkoistukset ovat keskeinen osa Pihlajalinnan toimintaa.

1 tykkäys

Laitetaanpa tämä uudestaan.

Tiedoksi sille neropatille, joka liputti edellisen viestin:

Perustin tämän ketjun sillä ajatuksella, että täällä keskustellaan ja vaihdetaan mielipiteitä mergeristä, Pihlajanlinnasta ja sen busineksestä. Sote on iso osa Pihlajalinnan businestä ja täten erittäin tarkkaan seurattava asia. Sen liputtaminen eksymiseksi aiheesta on sama, kuin liputtaisi Nokia-ketjun 5G-uutiset.

Jos taas kärkevät mielipiteeni eivät maistu, saa puolestani jättää lukematta.

12 tykkäystä

Onko tässä muuten vielä sitä mahdollisuutta, että Mehiläisen kauppa hyväksyttäisiin? Tai mitkä todennäköisyydet sille on? Uskooko kukaan siihen? Hölmöilin tän lapun kanssa niin pitäisi punnita nyt mitä tekee. Tuo hallituksen sotepäätöskin mitä suunnittelevat niin varmaankin käy pihlajalinnan päälle.

2 tykkäystä

Todennäköisyyksiä on hankala arvioida, aiemmin kkv on suositellut kaupan perumista neljästi ja kerran tämä on johtanut kauppojen peruuntumiseen.

1 tykkäys

Koronan ja epäsuosiollisen poliittisen ilmapiirin myötä markkina on muuttunut niin rajusti, että epäilen Mehiläisen motivaatiota viedä kauppa maaliin “vanhalla hinnalla”.

2 tykkäystä

Alkaa mennä ostotarjousaika kohta umpeen. Ehkä tiedottavat jatkavatko vielä tarjousaikaa…

2 tykkäystä
7 tykkäystä

Liputukset näyttää olevan ongeima muillekin ketjuille.Ketju on erinomainen .Jos ei ole samaa mieltä voi tosiaan jättää lukematta.

1 tykkäys

Tiedotteen perusteella Mehiläisen oli pakko jatkaa tarjousta tehdyn yhdistymissopimuksen perusteella. Jatkoivat sitä ainoastaan siihen asti kuin pakko. Eli tarjousajan jatkaminen ei kerro oikeastaan mistään, tiedotteen sävy oli enemmänkin, että “ei tule tapahtumaan”.

2 tykkäystä

Sama tulkinta. Jatkoivat, koska pakko ja kohta pääsee irti ilman seuraamuksia jos haluavat.

Lukee yllä olevassa tiedotteessa:

Yhdistymissopimus sisältää molemminpuolisen irtisanomisoikeuden tilanteessa, jossa Ostotarjousta ei ole toteutettu sovittuun raukeamispäivään 30.11.2020 mennessä (“Raukeamispäivä”). Niin kauan kuin Yhdistymissopimus on voimassa, Tarjouksentekijällä on sen nojalla velvollisuus pyrkiä kohtuudella käytettävissä olevin keinoin toteuttamaan Ostotarjous, mukaan lukien jatkamalla Tarjousaikaa sikäli kun tämä on soveltuvien lakien ja määräysten puitteissa sallittua.

2 tykkäystä

Täältä innokkaimmille 1400 sivua sote-uudistusta https://soteuudistus.fi/documents/16650278/40811180/HE+Koottu+FI_+15102020.pdf/481e620f-2bd9-8d59-9928-3847f8430f53/HE+Koottu+FI_+15102020.pdf?t=1602762743657

6 tykkäystä

Se olisi nyt noin 1kk laskua ja itse myös myisin, jos vain pystyisin. Tällä hetkellä näyttää et pian saavutettu historian matalin arvostus ja ei tämä tähän valitettavasti jää. Viimeistään vuoden lopulla useampi käyttää veromyynnit hyödyksi.

2 tykkäystä

Näinhän tuo menee. Suomen kilpailuviranomaisen tehtävä on ilmeisen yksinkertainen: Suojele julkisen terveydenhuollon 90% markkinaosuutta hinnalla millä hyvänsä. Ei väliä, vaikka viemäristä menee alas kansainvälisillekin markkinoille kokonsa puolesta kilpailemaan pystynyt uusi yritys. Harmittaa vieläkin vietävästi tämä demarihallituksen touhu.

Noh, veroistahan nämä tappiot tosiaan otetaan. Vuoden lopulla tai aiemmin. Onneksi on kertynyt vähän, mistä ottaa.

3 tykkäystä

En myy, jääkööt muistuttamaan poliittisesta riskistä Ostille. Ehkä sieltä osinkoja saa joskus.

5 tykkäystä

Arvioisin, että pohjaa haetaan ostotarjouksen päättymisen skenaariossa 20.11. jälkeen jostain 4-5 euron tuntumasta ja selvästi alle sadan miljoonan euron markkinakapitaatiosta, mikä on toki poikkeuksellista 0,5 mrd euron liikevaihdolla toimivalle voitolliselle/break even firmalle, mutta toimintaympäristö nyt vain on niin laajasti pitkäksi aikaa myrkytetty. Tuolloinhan on selvää, että missään tilanteessa yhtiötä ei voi myydä kuin pilkottuna ja silloinkin ostajilla ei ole mitään järkeä maksaa osista muuta kuin absoluuttinen minimihinta riippumatta niiden kannattavuudesta, koska vaihtoehtoja ei ole (en usko ulkomaisen toimijan tulemiseen Suomen markkinoille pandemian ja tämä jälkimainingeissa eli ainakaan kahteen vuoteen). Ja toisaalta kilpailuviranomainen ojensi valttikortit kahden suurimman yksityisen kilpailijan ja hallitus julkisen palvelutuotannon käsiin. Voitaneen sanoa, että ilman markkinaoikeuden positiivista tai semipositiivista päätöstä seuraavan kolmen viikon sisään poliittinen riski toteutuu 101-prosenttisesti.

2 tykkäystä