Plug Power ($PLUG)

Niin, jos lyhyellä aikavälillä olet asioita tarkastelemassa. Miksi olet ylipäätään sitten longiksi ostanut, eikö shorttaaminen olisi järkevämpää? En nyt keksinyt tähän mitään asiaa, mutta ajattelin vastata. Juho ei varmaan vielä sulje shorttiaan, kun NYSE on maanantaina kiinni, joten ehkä kannattaa avata ennen päivän päätöstä?

  • itsellä tähtäin on >5 vuotta, ellei kurssi raketoi
15 tykkäystä

Shortit suljettu omalta osalta aika pian sen jälkeen kun kävi selväksi, että markkina ei kauheasti Q1:n tulosjulkistuksen myöhästymistä jäänyt murehtimaan.

Ei ole muuten vieläkään ulkona tuo raportti, mutta ei kait se menoa haittaa että ei ole tulosjulkistusta jos ei tee tulosta ylipäätään! :grinning_face_with_smiling_eyes:

4 tykkäystä

Tuus @Johannes_Sippola siivoon ketju

20 tykkäystä

Hävisin toki rahaa suhteessa siihen, jos olisin aikaisemmin sulkenut shortit.

Olinko oikeassa? Riippuu ainakin siitä uskooko tehokkaisiin markkinoihin.

Lopulta minua kiinnostaa todella vähän olinko oikeassa. Joskus omat argumentit ovat oikeassa mutta markkinoiden yleissentimentti niin vahva, että yksittäinen osake menee sen mukana. Silloin ei auta kauheasti hirttäytyä kiinni omaan näkemykseen vaan parempi minimoida tappiot tai hyväksyä pienempi voitto, kumpi tilanne nyt onkaan.

Plugin suhteen nähdään varmaan tuossa 2-3 vuoden jälkeen kumpi oli oikeassa (elleivät sitten tyri Q1:n julkistamista ensi kuussa). Palataan silloin asiaan!

4 tykkäystä

Niin, shortti olisi kannattanut ottaa ajat sitten suhteessa sinun tekemääsi ajankohtaan. Enkä minä tiedä, olenko oikeassa vai väärässä. Mitä sijoitan sen mukaan mihin uskon ja TA:n avulla suljen position, mikäli yrityksen liiketoiminta ei kehity tämän päivän valossa olevien tietojen mukaan. Olennaistahan tässä oli se, että tuo kirjanpitohässäkkä ei ollut mikään merkittävä asia, kuten jo aikaisemmin kommentoin ja mihin oman päätökseni perustin. Valuaatio on korkea ja riskit sen mukaiset. R&R on kuitenkin erittäin hyvä. Mutta eiköhän suljeta tähän, niin ei mene spämmäämiseksi - oli kuitenkin ihan hyvä keskustelu sikäli, koska tästä käytiin debattia aikaisemmin.

18 tykkäystä

Hmm… olisko Plugille tulossa lisää tilausta?

Power tractors and forklifts…81 in total. With further 37 to be added shortly.

9 tykkäystä

2 viestiä siirrettiin ketjuun: Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, taivastelut ja hehkuttelut - ketju

23 tykkäystä

Nyt on HYVIA uutisia!

https://www.ir.plugpower.com/Press-Releases/Press-Release-Details/2021/HYVIA-Renault-Group-and-Plug-Powers-Joint-Venture--Leads-the-Way-to-a-Complete-Ecosystem-of-Fuel-Cell-Powered-LCVs-Green-Hydrogen-and-Refueling-Stations-Across-Europe/default.aspx

29 tykkäystä

Aikamoista, ettei Mcphy ole noiden joukossa. Ovat kuitenkin muistaakseni johonkin lentokentälle toimittanut tavaraa

2 tykkäystä
19 tykkäystä

Vanguard ostoksilla. Äkkiseltään laskettuna 18 miljoonaa lappua kahmaisi eli noin 3%:n lisäsiivun Plugista. Jos lasketaan mukaan nuo vanhat positiot niin ~4.9% olisi Plug-omistus nyt, juuri passelisti alle SEC:n disclosure-rajan.

16 tykkäystä

Ihan Kauppalehteen asti päässyt :+1:. Lisää tuulipukuostajia? :jeans: :grinning: :thinking: :chart_with_upwards_trend:

19 tykkäystä

Plug Powerin New Yorkin tehtaan suunnitelmiin koitetaan laittaa kapuloita rattaisiin:

Ja liittyy siis tähän:
https://www.ir.plugpower.com/Press-Releases/Press-Release-Details/2021/Plug-Power-to-Build-North-Americas-Largest-Green-Hydrogen-Production-Facility-in-Western-New-York/default.aspx

4 tykkäystä

On se harmi jos pystyvät hidastamaan/estämään projektia. Ja vielä ympäristöperustein. Tän piti olla kuitenkin jo luvat saanut saitti.

STAMP is a 1,250-acre mega site located at the center of upstate New York’s largest population, research, and workforce training hubs. Connected with New York’s high-tech corridor by the New York State Thruway, STAMP has completed all site-level design and engineering, and all-site level environmental and zoning approvals to house projects including semiconductor manufacturing, renewables manufacturing, biopharma manufacturing, and other high-capacity industries. The mega site is strategically located in NYPA’s low-cost hydropower zone and will be serviced by high-capacity, 100% renewable, reliable and local power sources. STAMP has been validated as a regional priority project by the Finger Lakes Regional Economic Development Council and has been supported by local, regional, and state governments, as well as business, university, and utility partners.

6 tykkäystä

Tämä on kyllä hyvä uutinen. Jakeluasemissa on se hyvä juttu, että myöskin muiden valmistajien autot tuo rahavirtaa jakeluasemien omistajille. Toimii juurikin toisinpäin kuin tesla sc-verkostonsa kautta, joka on todella typerä strategia… Mutta näin voidaan ratkaista muna-kana ongelma Ranskassa. Saksassa näyttää olevan vedyn tankkausverkosto paremmassa kunnossa ja Everfuel laajentaa Pohjois-Euroopassa aika aggressiivisesti. Voisiko Hyvia olla esimerkiksi Suomessa pelinavaaja?

Linkkasinkin jo aiemmin Everfuelin ketjuun jenkkiläisestä jakeluasemasta, jossa pelkästään henkilöautot tankkaa noin 400kg:lla vetyä per vuorokausi. Tuollaisilla lukemilla saadaan varsin hyvää liikevaihtoa aikaiseksi. Raskas liikenne kuluttaa ainetta moninkertaisesti, joten kyllähän tässä vähän bisnes haisee.

Harmi tuo New Yorkin tehdas. Vaikutukset yrityksen toimintaan näkee vasta myöhemmin, mutta onneksi on vain pieni osa Plugin toimintaa tuo tuleva tehdas. Tästä päästään aasinsiltana siihen, että ympäristösyyt on isoin syy miksi en akkuteknologian yrityksiin sijoita. Veikkaan että aikamoista kansannousua on Suomessakin tulossa noita uusia kaivoksia vastaan.

4 tykkäystä

https://www.ir.plugpower.com/Press-Releases/Press-Release-Details/2021/Plug-Power-Announces-Green-Hydrogen-Plant-in-Camden-County-Georgia/default.aspx

15 tykkäystä

Tänään Q1-tuloksen deadline, koska huomenna ollaan yli 30 päivää yli varsinaisen asetusten mukaisen deadlinen.

4 tykkäystä

Hyvä muistutus. Itsellä oli jäänyt jotenkin 17. päivä kutittelemaan takaraivoon.

Piti käydä Nordnetin snapshotista kurkkaamassa. Vielä ei jengillä paniikkia. 32.xx näytti ikkunat.

3 tykkäystä

https://www.ir.plugpower.com/Press-Releases/Press-Release-Details/2021/Plug-Power-Hires-Benjamin-Haycraft-as-VP-Strategy--Business-Development-Europe/default.aspx

2 tykkäystä