Plug Power ($PLUG)

Se, ettei tässä ketjussa ole juurikaan karhuja, ei tarkoita, etteikö markkina ymmärtäisi, miten monella tapaa Plug voi vielä epäonnistua maailmanvalloituksessaan.

Kirjoittelin juuri lyhyesti Tesla-ketjuun vertikaalisen integraation vaikeudesta ja Voimalinjaketjuun Plugin grid storage -esitykselle vastinetta.

3 tykkäystä
  • Inflaation nopea kasku romautti markkinat
  • Taantuman pelko
  • Venäjän sotiminen laski kursseja
  • Koronariskit

Monta tekijää jotka painoi Plugin kurssin alas ja pitää sitä siellä vielä pitkään. Nyt on päästy yhdestä negatiivisesta ajurista eli Bidenin energiapaketti on selvä eli se ei enää luo epävarmuustekijää markkinoille.
Voi toki kysyä miksei Plugin kurssi nousee mutta voi myös todeta että se on noussut +1000% 2.5 vuodessa. Olen ollut tyytyväinen. Oma target on Joulukuussa 2024 ja eli minulla on vielä yli 2 vuotta aikaa seurailla mitä tapahtuu. Sitten kääritään tili tai ei. Joka tapauksessa jään voitolle Plugista ja reilusti vaikka nyt kurssi rommaisi 0 euroon. Jenkkisijoittajien mielenliikkeet ovat erilaisia kuin suomalaisia ja siellä ratkaisee vain osakekohtainen tulos. Marsh on sanonut kyllä selvästi että voittoa tehdään vasta ehkä 2023 H2 joten pidän todennäköisenä että kurssi ei sitä ennen välttämättä nouse yhtään mihinkään. Ensimmäinen positiivinen tulos on se joka herättää jenkkisijoittajat. Haluaisin vielä muistuttaa parista asiasta mitkä itse pidän mielessä:

  • Microsoftin diili on vielä julkaisematta ja pidän todennäköisenä että se tulee olemaan Plugin kaikkien aikojen kovin diili
  • Plug Powerin johdon bonusohjelma on suunniteltu niin että se laukeaa kun kurssi ylittää 100 dollaria
  • Black Rock liputti yli 10% omistuksen Plugista vähän aikaa sitten. Ei nämä turhaan ole liikkeellä.
40 tykkäystä
16 tykkäystä
14 tykkäystä

Sain taas pitästä aikaa motivaation päivittää Plugin jakaman datan perusteella tehdyt kaaviot. Edellinen päivitys onkin jo lähes puolentoista vuoden takaa… Ja nyt dataa onkin kertynyt jo kahden vuoden ajalta, joten alkaa olla enemmän mielenkiintoa piirrellä näitä viivoja.

Mielenkiintoisimmat kuviot on mielestäni nuo “muutos / päivä” käyrät, joista näkee parhaiten paljonko tankkauksia ja käyttötunteja tulee per vuorokausi. Ja muistutuksena että datassa on välillä aukkoja, jolloin saattaa puuttua useiden päivien data joka sitten summautuu isompana lukuna myöhemmin. Tästä johtuu taulukon katosta ja lattiasta läpi menevät arvot, joita en jaksanut siivota pois. Muodostuvan viivan kuitenkin sieltä voi hahmottaa, joka on tärkeintä.

50 tykkäystä

Uutista pukkaa…

35 tykkäystä

J.P.Morganin odotukset Plugin Q2 tuloksesta

26 tykkäystä

Äärimmäisen tärkeää ilmastonmuutoksen torjunnalle, ja äärimmäisen tärkeä Plugin bisneksen kehittymiselle. Hienoa että climate bill viedään vihdoin maalin asti.

21 tykkäystä

Tässä on Paul Krugmanin hyvä kirjoitus paketista, joka taputeltiin viimein eilen laiksi. :smiling_face_with_three_hearts:

There’s every reason to believe that these measures would have large effects.

13 tykkäystä

Lisää analyysiä paketista:

''Analysts think that the hydrogen credits could be the most transformative part of the bill, particularly for the cleanest kind of hydrogen. Hydrogen is classified in different colors. Gray hydrogen is produced from natural gas; blue hydrogen also comes from fossil fuels, but its carbon emissions are captured and stored; and green hydrogen is made from renewable power that produces hydrogen using equipment called electrolyzers.

Green hydrogen would get the largest subsidies of all the methods in the bill—as much as $3 per kilogram. That’s more than half of the cost of producing green hydrogen, by some estimates. Dayen called that subsidy a “game changer” for companies in the industry.

“It would change the cost structure for green hydrogen,” he said.

One stock he likes is Bloom Energy (BE), a California company that builds fuel cells and electrolyzers, among other equipment that will benefit from the growth of hydrogen markets. Dayen says the subsidies will take Bloom from break-even economics to strong profitability. The company is expected to go from a per share loss this year to profits in 2023. The bill would also “tremendously accelerate profitability” at Plug Power (PLUG), a fuel-cell company based in New York, Dayen said.‘’

Koko juttu:

Senate Passes Climate Bill. The Rush to Renewable Energy Is On. - MarketWatch

Tää on todellakin massiivinen asia Plugille, joka on panostanut vahvasti vedyn tuotantoon ja vetyliiketoimintaan.

32 tykkäystä

https://www.investors.com/research/stocks-showing-improving-market-leadership-plug-power-earns-89-rs-rating/

“Over 100 years of market history shows that the best-performing stocks tend to have an RS Rating of over 80 as they begin their biggest price moves.”

9 tykkäystä

Tuosta JP Morganin rapsasta tuo pistää silmään:

Eli jotain mahdollista positiivista uutista voisi olla tulossa lähiaikoina, liittyisivät sitten siihen MS-diiliin tai vastaavaan.

16 tykkäystä

Kyllä kai Microsoft-diilin julkistus on tulossa loppuvuoden aikana. Mitä noita vuotaneita tietoja olen seurannut niin testit on saatu Heinäkuussa valmiiksi, Microsoftin pomot on olleet erittäin tyytyväisiä ja Plugin pomojen mukaan se on nimenomaan Microsoft joka tulee asiassa isosti julkisuuteen sitten kun katsovat parhaimmaksi.
Monelta tulee Plugin tulos Suomen aikaa?

EDIT: Tuntuu että ihan markkinat ei edelleenkään tajua tällaisten diilien merkitystä. Jos/Kun Microsoft päättää siirtää palvelinkeskukset sun muun kaiken mahdollisen vetytalouteen niin ei se oli mikään parin miljardin diili tänä vuonna vaan se on jatkuvaa valtavaa liikevaihtoa seuraavat 20 vuotta. Sama homma toki Amazonin sun muiden isojen asiakkaiden kanssa. Kun tämä business käännetään voitolle 2 vuoden päästä niin voi vaan arvailla osakkeen kurssia miten korkealle se saadaan pumpattua. VAHVA HOLD.

27 tykkäystä

Juuri näin
Microsoft diili tulee olemaan järisyttävän kova juttu.

Maailmassa on lukemattomasti muutenkin tarpeita vastaaville ison kokoluokan polttokennoille. Tästä ei markkinat lopu kesken vuosikymmeniin.
Tuote mikä on hyväksi havaittu Microsoftin datacentereissä ei voi olla huono ja on äärimmäisen kova referenssi.

10 tykkäystä

Tulos näyttäisi tulevan klo 23.30 Suomen aikaa, jos Google osaa hommansa. Itse kevensin hieman viime viikolla tätä, kuten myös Bloomia, kun tuli dipeistä tankattua. Osari on aina aikamoinen yllätys kaikkien vetyosakkeiden kohdalla ja uskon niiden nyt jarruttavan jonkin verran kurssinousua. Huono tulos laskee varmasti kursseja molempien osalta, mutta minua ainakin kiinnostavat enemmän pitkän ajan kommentit. Jos kaikki onkin mennyt q2 aikana paremmin kuin odotettu, niin mielelläni ostan lisää kalliimmalla.

4 tykkäystä

153Musd revenue, tais mennä hieman alle odotusten.

13 tykkäystä

38 tykkäystä

Earnings Call Transcript

And already, we have developed the next-generation product, which will be rolling out to Microsoft and others in the fourth quarter here.

The $40 billion really only represents what’s going on at data centers.

23 tykkäystä

PLUG targeted 3 Pedestal customers, 2 in Europe and 1 in the US for this year.

They are VERY close, nearly made this Conference Call, will be announced “before we talk again.”

Lisää diilejä tulossa vielä tänä vuonna…

31 tykkäystä

Liikevaihto hieman alle odotusten tosiaan

  • Revenue of $151.27M (+21.4% Y/Y) misses by $11.04M.
    Vuoden ohjeistus vahvistettiin uudelleen
  • The company reaffirms FY2022 revenue outlook of $900M to $925M vs. consensus of $915.27M.

Kerrankin oli jotain suoraa mainintaa Microsoftiin liittyen. Nostetaan vanha kuva, josta käy ilmi tuo datacenter kokonaisuus.

Aiemminkin IRA:sta täällä ollaan puhuttu, aiheesta muutama nosto

“The IRA would enact a Clean
Hydrogen Production Tax Credit (PTC) to incentivize the production of clean hydrogen. The
PTC provides a tax credit of up to $3.00 per kilogram for green hydrogen and is available
for a 10-year period for any hydrogen generation facility that begins construction prior to
2033, including the ability to receive direct pay for the first five years.”

"We believe that the PTC will help
capital formation, recycling of capital, and back leveraging. This will likely follow similar
capital formation and reduction in the levelized cost of energy (LCOE) of renewable
electricity in the last decade. "

GM tukevasti pakkasella
"Gross margin was negative 21% in the second quarter, up 4% sequentially and was up 11%
year over year. Gross margin in the fuel cell systems and related infrastructure was 19% in
the second quarter, up 1% sequentially. As a reminder, since the first half of 2021, the
equipment product line now consists of a blended margin from both the mature fuel cell
applications for the material handling business, as well as rapidly scaling new product lines
including electrolyzers, fuel cell applications for on-road mobility and stationary power. "

23 tykkäystä