PoIitiikkanurkkaus (Osa 2)

Huolestuttavaa, muttei yllättävää. Eihän tässä maassa 20vuoden päästä tuottavia ihmisiä enää ole nimeksikään jäljellä, ja mitä ympärillä olevia lapsiperheitä seurannut niin kasvatus trendi tuntuu olevan se että lapset käy koulut loppuun Suomessa ja sen jälkeen toivottavasti ulkomaille muutto rakentamaan parempaa elämää kaukana sosialismin ikeestä… joka vain kuppaa ja kuppaa kunnes sykettä ei enään tunnu.

16 tykkäystä

No eikös tuo ole juuri sitä kuppaamista puhtaimmillaan, että maksatutetaan suomalaisilla veronmaksajilla lasten koulutus ja sen jälkeen “paetaan sosialismia”. Toki viimeistään vanhuuden sairauksien iskiessä palataan taas takaisin maahan.

9 tykkäystä

Ei tietenkään ole.

Nämä vanhemmat moni syntynyt 30-50 vuotta sitten kun tilanne ei vielä ollut Suomessa näin huono, ja he ovat luonut uran ja elämän Suomeen (maksaneet paljon veroja) joten olisi melkein mahdotonta lähteä lasten kanssa ulkomaille enään, lapsille tilanne on täysin eri ja tästä syystä rohkaisevat muuttamaan heitä tulevaisuudessa ulkomaille rakentamaan elämää maahan jossa on paremmat edellytykset oikeudenmukaiselle ja hyvälle elämälle… ymmärrän vanhempia hyvin ja on mielestäni ihan fiksua kasvattamista eikä tarvitse myöhemmin kiikkus tuolissa itse vanhempana surkutella asialla kun juurrutti lapset jäämään rapistuvaan maan kolkkaan joka riistää ja kepittää ahkeraa lainkuuliaista kansalaista ja valtio josta käytetään valheellisia kliseitä:
-vähiten korruptiota
-oikeus valtio
-maailman onnellisin kansa
-hyvinvointi valtio

No eipä siinä sitten mitään. Jos Suomi on sosialistinen pahoinvointivaltio, niin tervemenoa vaan. En kyllä ymmärrä, miten esim. 50-vuotiaan kohdalla maa on tuolla kriteerillä mennyt pahempaan suuntaan hänen elinaikanaan. Mutta jokainen saa tehdä arvionsa itse.

2 tykkäystä

Mihin maahan esim. Viittaan? Ja tietenkin oletuksena että omalla kohdalla terveys ym olosuhteet pysyvät vakaana, jolloin ei tarvitse itse turvautua hyvinvointi yhteiskunnan turvaverkkoon.

Monet muut kannustavat lapsiaan puolustamaan kotimaataan ja kunnioittamaan niitä jotka ovat sitä aiemmin puolustaneet.

Opportunismi on etuoikeus toisten mielestä, toki myös kotoa opittua

5 tykkäystä

Mun mielestä (nimenomaan ulostulona)
Tiedon työyhteisöprofilointi ei kuulosta ollenkaan yksiselitteisen tyhmältä liiketoiminnalta.

Kritiikin perusteella työntekijöiltä vaaditaan ydinosaamisen lisäksi varjon oikeaan kulmaan asettumisen seuraamista, pelleperuukkia, sopivaa kromosomisuhtautumista ja yksipyöräisellä ajamista ja vihanneksilla jonglööräämistä. Mielellään samanaikaisesti.

Isoilla harteillahan yksipyöräiset ja vihannesten tuoreus on helpompi järjestää työsuoritteen ympärille. Tilaukset kuitenkin päättävät tilaajat eikä netti- tai pukkarikeskustelu ja jos työkulttuurin standardit ja kollektiivinen regulaatio sitä kohti ajautuu, miksi juuri Tieto olisi suurin kärsijä ruuvin kiristyessä kaikilla?

PS Ainahan voi heittää laput laitaan ja taistella wokesotureita vastaan. Mutta eikö silloin anna lappuja muille lukujenulkoisilla tekijöillä. Ainakin ostin/myin ketjun perusteella kyseessä on silloin ollut avoimesti alleviivattu vaikuttajasijoittaminen mitä taannoisen foorumikyselyn mukaan kukaan ei kuitenkaan tee.

Vaihtoehto B on että tämä on mitä maailma tarvitsee ja Tieto parantaa maailmaa puspusjeejee.

Toki voi kysyä onko siinä mitään järkeä tehdä se IT-työn kautta, mutta silloinhan ollaan taas vaikuttajasijoittamisen dialektiikan äärellä. :man_shrugging:

Edit. En viittaa kritiikillä juuri nimenomaan lainattuun Nikon tekstiin jossa on kuitenkin superhyvä pointti osaamisen ja työn tuloksen tärkeydestä.

1 tykkäys

Tällaiset ideaalit kotimaasta varmaan rapisevat milleniaaleilta aika nopeasti siinä vaiheessa kun korkeakoulusta valmistumisen jälkeen huomaavat että jokaisee työpaikkaan on sata hakijaa.

Tämä tarkoittaa että lahjakkaat ja aktiiviset yksilöt lähtevät etsimään sitä työtä muualta ja jos alle 30v lähtee niin tuskin enää koskaan palaa. Eri asia ovat nuo aikaisemmin tässä ketjussa mainitut kansaneläkkeen nostajat.

Kyllä oma käsitys on se että moni muuttaa ulkomaille paremman palkan perässä tai ylipäätään sen takia että töitä ei vaan Suomesta löydy. Tässä vaiheessa on hyödytöntä syyllistää että ensin opiskellaan ilmainen tutkinto ja sitten häivytään ulkomaille. Jos niitä töitä ei ole niin silloin on aika luonnollista muuttaa niiiden perässä sinne mistä niitä löytyy.

Toinen syy on korkeakoulutettujen heikko palkkataso. Jos on nuori insinööri joka saa 3500e/kk tai dippa 4000e/kk palkalla melko hyvin huomaa että elintaso paranisi selvästi muuttamalla melkein ihan mihin vaan muualle.

1 tykkäys

Sinänsä ihan mielenkiintoinen aihe. Luulen miltei kaikkien olevan samaa mieltä siitä, että koska lapsi ei tietenkään voi valita syntymäpaikkaansa, niin esim. Venäjälle syntynyttä on vaikea syyllistää siitä, jos haluaa aikuisena lähtä karkuun, vaikka on saanut Venäjällä maksuttoman koulutuksen ja kaikkea muuta verovaroista kustannettua kivaa? Mikäli näin, niin arvio siitä, että onko yhteiskunnalle oleva velka lapsena saaduista palveluista pienempi vai suurempi, kuin yhteiskunnan hyvyys tai oikeudenmukaisuus, ts. onko se sen arvoinen, että sitä pitäisi koittaa vaikka omista arvoista tinkien tukea? Eli kyse on rajan vetämisestä ja pitäisi olla selvää, että eri ihmiset saattavat vetää rajan toiseen kohtaan, mihin itse.

Joka tapauksessa moralisointi on mun mielestä vähän turhaa siinä mielessä, että vaikka itse olisi sitä mieltä, että Suomi on niin loistava yhteiskunta, että pois muuttajat ovat vain opportunistisia vapaamatkustajia, niin kannustinvaikutus lienee kaikille selvä. Eli olisiko toimivampaa koittaa miettiä systeemiä niin, ettei yhteiskunnalle haitallisia kannustimia olisi niin paljoa vs koittaa moralisoida niitä, jotka toimivat näiden kannustimien mukaan?

Tai kuten Thomas Sowell asian ilmaisi: “Economic policies need to be analyzed in terms of the incentives they create, rather than the hopes that inspired them.”

9 tykkäystä

Onhan noita vaikka ja kuinka, lähimpänä sveitsi,itävalta,Italia,espanja,norja,ruotsi jne.
Tuo turvaverkko on kyllä melkoinen höpötys ja auttaa lähinnä varattomia ja maahanmuuttajia, Monilla on vakuutukset nykypäivänä koska sairaanhoitoon pääsy on mennyt surkeaksi ainakin Suomessa.

Tuon ”monet muut” varmaan voi unohtaa, ainakin mitä itse aikuisten oikeasti nähnyt ja kuunnellut, lähinnä nuorisolla tuntuu olevan ajatus että mitä puolustettavaa Suomessa on jäljellä, EU hallitsee ja säätää lait, ja NATO on sitä varten jos joudutaan sotaan…

2 tykkäystä

Pelkäämästäni aivovuodosta yksi esimerkki. Moni tästä taas ajattelee, että sietää mennäkin mokomat maanpetturit. Tärkeämpää olisi pohtia kuinka suureksi uhaksi tämä muodostuu ja miten tätä voisi jarruttaa.

Yksi mielenkiintoinen poiminta artikkelista.

Veroetu asiantuntijoille

Ruotsissa on myös tarjolla veroetu sellaisille asiantuntijoille, joita sieltä ei löydy.– Heillä on oikeus siihen, että neljäsosa tuloista tulee käytännössä verovapaana viiden vuoden ajan. Tänne on sellainen rakennettu ja siinä on varmasti mietitty, että sellaisille osaajille, joita tarvitaan ulkomailta, täytyy olla yhteiskunnan tarjoamat kannustimet. Se tapahtuu sitten verotuksellisesti, Ville Hietalahti sanoo.

8 tykkäystä

Hesari sopivasti tarttuu maastamuuttoon:

Ruotsiin on helppo muuttaa ja jonkinlainen kielitaitokin löytyy pakkoruotsin ansiosta, ja toki englannillakin pärjää erinomaisesti.

Nyt suomalaisia maahanmuuttajia ei varmaan dissata kuten 60-70 -luvulla vaan mukaan solahtaminen on helppoa.

Kun käy Ruotsissa niin se vauraus ja hyvinvointi iskee silmille. Tukholma on täynnä kauppoja, kahviloita ja ihmisiä. Kassakoneet kilisevät. Kadut ovat myös tupaten täynnä autoja, kalliita luksusautojakin näkyy paljon. Tähän verrattuna Helsingin keskusta on kuin neutronipommin jäljiltä.

Töitä löytyy työhaluisille kaikilla koulutustasoilla. Työnteko on ilmeisesti aina kannattavampaa kuin kotona makoilu. Hampurilaisravintolassa on töissä eläkeikää läheneviä, ikärasismia vähemmän.

8 tykkäystä

Mikähän se ihmemaa mahtaisi olla ? Äläkä sano että jenkit. Toki tuo käytäntö malli edellyttää että mukuloilla on lukupäätä, pelkällä ylioppilashatulla ei ulkomailtakaan trukkikuskia kummempaa löydy.

Joku voisi sanoa että oma kansa, mutta eipä tietysti noilla paljon väliä kun hyvän palkan metsästäminen on tärkeintä.

Paluumuuttajlta pitäisi evätä ilmainen terveydenhuolto ja nollata eläkkeet. Joku roti näihin rusinat pullista -touhuihin.

Onneksi 1939 ei ajatelleet millainen, miten rikas ja miten oikeuden mukainen maa Suomi on, että kannattaako sitä puolustaa.

1 tykkäys

Politiikkaa tai ei: Tällä palstalla alkaa olla jo muutamia näitä nimimerkkejä, jotka suoltavat maatamme vähättelevää tai jakolinjoja repivää materiaalia* kaikkien nähtäville. Viestihistoriansa on usein melko yksipuolinen, kirjoittelevat sijoitusfoorumilla vain näihin yleisiin keskusteluihin ja sympatiseeraavat naapurimme kivikautista terroristivaltiota sekä muita diktatuureja.

Kannattaapi vetää pari kertaa henkeä ennen kuin näille lähtee vastailemaan. Raportointi roskapostiksi on tehokkaampi keino.

*Pari esimerkkiä: Suomea ei kannata puolustaa, osaajat muuttavat kuitenkin pois, naapurimme öljynjalostamoihin iskeminen nostaa bensan hintaa Suomessa, Amerikka hylkää Euroopan puolustamisen ja perinteiset Bidenin lokaamiset yms.

17 tykkäystä

On sinänsä hieman puistattavaa että nämä ns ”isänmaan puolustajat” kannattavat foorumilla lähes diktatuurista sananvapauden sensurointia ja muita asioita jotka ovat demokratian kulmakivia, asioita jonka takia monien isoisät menivät sotimaan että Suomalaiset saisivat asua demokratiassa. Suosittelen useammankin opiskelemaan mitä demokratia on, koska osalla on totisesti unohtunut se.

1 tykkäys

Aika nopeasti huomaa kyllä tällaisen EU/NATO päättää kaiken -agendan. Suurin osa suomalaisista on varmaan tyytyväinen että olemme osa Länsi-Eurooppaa (euroalue) emmekä ole enää mikään YYA-kekkoslovakia vaan NATOn liittokunnan täysivaltainen jäsen.

Toinen omanlaisensa porukka jota tällä palstalle ei onneksi esiinny on incel-miehet. Miksi pitäisi tätä maata puolustaa kun en saa edes tyttöystävää. Tämä porukka on myös melko altis ulkomaisille vaikutustoimille netissä.

Ja vaikka (myös minä) surkuttelen huonoa talouskasvua niin onhan Suomi mennyt koko ajan elintasossa eteenpäin, verrokki Ruotsi toki paremmin. Paljon on vielä hyvää jäljellä, mutta hihat olisi käärittävä että saadaan se säilytettyä. Nyt ollaan hiukkasen laiskoja ja mukavuudenhaluisia.

2 tykkäystä

Itse en ole sinun(kaan) viestejäsi liputellut, ja muistaakseni minultakin on poistettu jotain viestejä joskus tästä ketjusta. Mutta ei hitto soikoon, kysymys ei ole diktatuurista, sananvapaudesta eikä niiden arvojen loukkaamisesta, jonka vuoksi isoisät ovat taistelleet.

Sananvapautta on se, että sinä voit suoltaa vapaasti p**kaa vaikkapa omilla nettisivuillasi tai lentolehtisiä jakelemalla ilman, että siihen kohdistetaan valtion taholta ennakkosensuuria. Toki jos suollat rikollista roskaa - esim. kunnianloukauksen täyttävää tekstiä - voi siitä joutua jälkikäteen vastuuseen, mutta asialla ei ole mitään tekemistä sananvapauden kanssa.

Inderesin modet saa heittää vaikka meidät kaikki täältä pellolle, poistaa kaikki viestimme ja lähettää vielä terveiset perään, että pysykää kaukana tästä foorumista. Ja jos näin tapahtuisi, sananvapautta ei olisi loukattu yhtään millään tavalla. Sananvapauteen ei kuulu se, että esim. pörssiyhtiön tai vaikkapa median täytyy sietää sivuillaan millaista kirjoittamista tahansa.

Suosittelen totta tosiaan useampia opiskelemaan mitä demokratia - ja siihen kiinteästi liittyvä sananvapaus - on. Ei tarvitsisi sitten kuunnella enää sitä “mitään ei saa enää sanoa” -valitusta, kun nuo perusasiat tulisi opiskelluiksi.

18 tykkäystä

Tulee mieleen ainakin semmonen että ruotsissa on ansiosidonnainen alapäästä paljon parempi kuin suomessa, ja katto suunnilleen 80€ päivässä, toisin kuin suomessa jossa ei ole ylärajaa. “Köyhilläkin” on vara käydä kahviloissa. Ruoan ja ravintolapalveluiden alv on 12% ja suomessa taas 14%, varmasti sekin hieman vaikuttaa. Ehkä se mitä kaipaat onkin lisää sosialismia?

Tämä kuulostaa aivan Kiovalta 2012 futiksen em kisojen aikaan. En ole eläissäni nähnyt vastaavia määriä bentleytä, rollsseja, ferrareja, lamboja jne. Muuten autot olivat ikivanhoja kulahtaneita rotteloita, näytti siltä ettei autoilevaa keskiluokkaa ollut lainkaan. Vain miljoonakaaroja ja romukasoja.

Kyllähän ihmiset tekee “paskaduunia” ihan sujuvasti ja mielelläänkin, jos siitä maksetaan kohtuullinen korvaus.

3 tykkäystä

Aika hienosti käänsit kaiken nurinpäin ja sotkit jotenkin Tukholman ja Kiovan.

En usko että ruotsalaisten ostovoima syntyy hyvästä ansiosidonnaisesta tai mitättömän pienistä eroista alennetun alv-kannan suhteen. Kyllä se syntyy siitä että on työtä ja menestyksekästä kansainvälistä bisnestä ja varallisuutta koska sitä ei veroteta ihan niin tehokkaasti kuin Suomessa.

Tukholman autokanta sisälsi toki paljon perusautoja, mutta hyvin vähän vanhoja autoja. Lukuunottamatta paria hienosti tuunattua kuplavolkkaria ja yhtä 60-luvun hienosti entisöityä avomersua. Olen kyllä myös parilta suomalaiselta ”rikkaalta” kuullut että vaihtoivat liian hienon auton pois kun kateelliset näyttivät kadulla keskisormea tai tööttäilivät.

Suomessa ei yli 25v varmaan enää edes pääse hampurilaispaikan tiskille töihin. Ja turha väittää että duunareilla olisi huonot palkat. Täällä on tuo ay-liike kyllä pitänyt huolen että duunarin palkkataso on ihan kohtuullinen eikä tuloverotasokaan ole mahdottoman korkea siinä alemmassa keskiluokassa. Suomalaiseen nykytyyliin nyt kuuluu tämä ”ei tehdä paskaduuneja” -mentaliteetti koska tuet ovat olleet toistaiseksi niin hyviä että tavallinen työ ei kiinnosta vaan sitä nimitellään.

Helsingin ravintoloissakin on nykyään kolmasosa henkilökunnasta ulkomailta tulleita kun suomalaisille ei ”paskaduunit” kelpaa. Mutta on siis ihan luonnollista että tarjoilijalle ei nyt vaan voida maksaa niin hyvää palkkaa kuin insinöörille. Tämä pätee kaikkialla maailmassa. Voitko kuvitella että Usassa tarjoilijan peruspalkka on mitätön ja tulot kertyvät tipeistä?

Toistan edelleen aikaisemmin sanomani, turha nurina pois ja kääritään hihat ja aletaan tehdä duunia niin kyllä tämä tästä kuntoon saadaan. Valtion osuutta BKT:sta pitää pienentää, terveiden ja työtkykyisten kansalaisien pitää ottaa vastuu itsestään.

10 tykkäystä