PoIitiikkanurkkaus (Osa 2)

Kansalaisaloitteen alullepanijat jatkavat kannatusilmoitusten keruuta. Tavallaanhan tällä kansalaisaloitteella kuten muutamalla muullakin tekijät ovat alunperinkin ehkäpä halunneet kertoa kannattavansa sellaista mikä muutenkin on keskustelussa tai hallituksen esityksenä. Toki tässä erona, että hallitus on rajoittamassa poliittiset lakot 24h ja tämän esityksen mukaan ne pitäisi kieltää.

Mieleeni tulee kysymys , että voisiko tätä “suoran demokratian” välinettä kehittää hivenen ja saada jotenkin lisättyä sellaisten kansalaisaloitteiden merkitystä, jotka saavat paljon kannatusilmoituksia? Voisiko esimerkiksi todella “suosittujen” esityksien lähetekeskusteluja /valiokuntakäsittelyä /jatkokäsittelyä pakkojouduttaa, koska kansalaisaloitteet taitavat nykyään jäädä toiselle sijalle muihin lakialoitteisiin nähden? Toki minäkin edellyttäisin todella suurta ehkä jopa useamman sadan tuhannen kannatusilmoituksen suosiota “jonon ohi kiilaaville” esityksille. Voisiko mahdollistaa myös vastustusilmoitukset ?

Osaako joku ymmärrettävästi selittää, miten paikallisen sopimisen lisääminen lisää työllisyyttä? Onko kyse irtisanomisen helpottumisesta, mahdollisuudesta maksaa alempaa palkkaa, molemmista vai jostain muusta? Telkkarin keskusteluista en ole ymmärtänyt, mistä ihan konkreettisesti on kyse.

Samaa mieltä, että tilannetta pitää välittömästi lähteä korjaamaan. Valtion menoja pitää karsia ja työn tekemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavaa.

Minun mielestä voisivat aloittaa nämä talkoot säätämällä ihan ensin lain, että valtion velkaa voidaan vuosittain ottaa vain tietty prosentti suhteessa BKT:en. Vain poikkeuslailla enemmän. Jos pakko toimii ihmisten ajamisessa töihin niin kai se toimii valtion talouden ohjaamisessakin. Enää ei tarvisisi riidellä ja kuluttaa aikaa siihen, missä menee yläraja. Talous pitää sopeuttaa siihen, mihin Suomella on oikeasti varaa. On ollut virhe elää pitkään yli varojen. On kivuliasta luopua saavutetuista asioista.

On helppo ymmärtää, että ansioturvan porrastaminen/leikkaaminen ja sosiaalietujen heikentäminen pakottaa yhä useampia etsimään töitä. Entä miten lakko-oikeuden rajoittaminen ja paikallinen sopiminen lisää työllisyyttä (kts. aiempi kysymys)? Onko aikuiskoulutustuen lopettaminen välttämätöntä? Eikö silloin kannata vuorotteluvapaakin lopettaa? Opiskelun luulisi olevan yhteiskuntaa hyödyttävämpää kuin oleilu vuorotteluvapaalla.

On myös esitetty kysymyksiä, eikö ihmiset siirry luukulta toiselle, jos tukia lakkautetaan. Asiasta vastaava poliitikko yleensä vastaa tähän kysymykseen hiljaisuudella tai vaihtaa aihetta. Miksei siihenkään osata paremmin vastata. :thinking: Ehkä sitä ei haluta myöntää ääneen, että näinhän siinä varmaan käy, mutta jos saamme edes osaa patisteltua töihin, niin ollaan onnistuttu.

Henk.koht. en kritisoi sitä että taloutta vahvistavia toimia haetaan. Mutta siinä olisi mielestäni parantamisen varaa, miten asiat on onnistuttu julkisessa keskustelussa perustelemaan. Se on jättänyt epävarman kuvan, että kuinka hyvin kyseiset lainsäätäjät on perillä muutoksista, mitä nyt vievät toteutukseen.

6 tykkäystä

Oliko jossain vertailua eri maiden välillä lakkopäivissä esim. Eu tai pohjoismaat -akselia katsellen?
Edit typo.

Voisko täällä jo lopettaa tämän teeskentelyn että tällä kasvulla olisi mitään tekemistä tasaveron kanssa. Jos nyt unohdetaan perusseikat kuten se, että jo perusteorioiden (vaikka solow) mukaan köyhempien maiden talouksien pitäisi kasvaa rikkaita nopeammin, niin laskeppas vielä huviksesi kuinka paljon Viro on saanut nettona tukea EU:lta tuon graafin aikana ja suhteuta se suomen väkilukuun.

4 tykkäystä

Jos ajattelee ihan prosenttilaskun perusteita niin 10 %'n kasvu sadasta on erilainen kuin tuhannesta. Yksittäisten tekijöiden, kuten veroprosentin, vaikutusta on vaikea määrittää. Ihmiset toimivat käytännössä eri tavalla kuin periaatteessa. Ennalta kysyttäessä mitä joku tekisi saadessaan lottovoiton, moni julistaa antavansa merkittävän osan hyväntekeväisyyteen, käytännössä aika harva antanee. Jos veroja joutuu maksamaan lisätuloistaan itsensä mielestä kohtuuttoman paljon, niin se tuskin ainakaan lisää intoa tehdä enemmän töitä.

1 tykkäys

Tässä on kyllä taas niin huimaälyistä viherporukkaa liikkeellä :melting_face:. Ensin blokkaavat kadut Helsingissä jotta polttomoottoriautot kiellettäisiin, ja heti sen jälkeen blokkaavat malminetsinnän Lapissa, jottei vahingossakaan Suomi pääsisi mukaan akkumetallien tuotantoon, joilla niitä sähköautoja valmistetaan :roll_eyes:. Metalliesiintymät kun eivät katso kartalta, että mihin hallitukset on päättäneet vetää suojelualueiden rajat ja vaihda paikkaa sen mukaan… Kiinaan vaan kaikki kaivosinvestoinnit, siellä vasta ympäristönsuojelu hyvin toimiikin :hugs:. Kyllä sitä suota lapissa riittää mitä suojella, ihan hyvin voi siirtää suojelualueen vaikka toiseen paikkaan mikäli niin itku tulee viherhipeille paperille piirretystä rajaviivasta :partying_face:.

:face_with_symbols_over_mouth:

Jep, jonkun älynväläys sulkea viikonlopuiksi, @Sijoittaja-alokas :grin:. No postaan sitten kahvihuoneelle kun tämä aihe ainakin liittyy suoraan sijoittamiseenkin.

https://keskustelut.inderes.fi/t/inderesin-kahvihuone-osa-8/44338/7059?u=geologiopiskelija

Upea logiikka. Jostainhan ne metallit on saatava akkuihin, meteoriittejako ajattelit avaruudessa louhia? Tai toki, eihän minua haittaa polttomoottoriautolla ajaa, joten mitäpä minä niitä sähköautoja kaipaamaan :grin:.

10 tykkäystä

Oletan kans että vahinko. :smiley:

Lakkohan vaikuttaa sijoittamiseen ja nuo mielenilmaukset myös.

Suomessa kyllä vihataan kaikkea muutosta. Oon pieneltä paikkakunnalta lähtöisin ja seurannu keskusteluja sieltä tiiviisti vaikka pois muutinkin.

Kaikki tietää ettei rahaa ole mihinkään ja epätoivoisesti koitetaan keksiä keinoja saada tuloja.

Mutta…

  • Ulkopuoliset yritykset ei saa tulla kaupunkiin “kun aiheuttavat kilpailua olemassaoleville ja ovat vääränlaisia”.

  • Tuulivoimaloita ei saa rakentaa kun luonto menee rikki, ääniaallot aiheuttaa epämukavuutta (ehkä jopa syöpää) ja metsästäjien metsästysalue pienenee.

  • Kaivoksia ei saa edes suunnitella, kun luonto raiskataan. Aikeet blokataan jo ennen selvityksiä.

Mutta “jostain sitä rahaa kyllä tartteis. Saisipa sitä jostakin.”

28 tykkäystä

Upea logiikka. Ottamatta nyt kantaa metallien louhinnan tarpeellisuuteen kuulostaa siltä, että samalla järkeilyllä Suomessa kannattaa jatkaa turkistarhausta ihan vain sen takia koska Kiinassa ala on vielä brutaalimpaa.

5 tykkäystä

Ei tarvisi painavia akkuja jos sähköautot toimisivat niin kuin kaikki muutkin ja ottaisivat sähkön suoraan töpselistä.
T: vihreät.

22 tykkäystä

Tämä on ehkä Suomen hienon suo. Sinulle sillä ei ole mitään väliä? On niitä varmaan vähemmänkin edustavia paikkoja, joissa kairata. Tässä tuhotaan jotain ainutlaatuista.

6 tykkäystä

Hommahan ratkeaa sillä, että kielletään akkuautot Suomessa!

Nimbyily on ilmiönä ihan hauska

2 tykkäystä

Voi sanoa, että meni tyystin hermot näin maanantaiaamuna.
Olisi kiva tietää, että tietääkö ihmiset miten karseassa tilassa elävä luonto Suomessa? Esimerkiksi Itä-Suomessa ei juuri VOI kävellä metsissä, koska jos et päädy aukkohakkuulle, joudut hyppimään parin metrin ojien yli 50 metrin väliin. Kun katsoo kartasta, niin sotatantereelta tämä osa maata vaikuttaa, kuten melkein koko maa. Sotatantereelta, jossa menee viivoja eli metsäojia joka suolla. Saimaakin on pääosin ruskea ojitusten vuoksi. Ainoa kivan näköinen paikka on se mökkiranta. Hyppää vaikka Heinäveden reitiltä maihin ja kävele parikymmentä metriä niin aika suurella todennäköisyydellä törmäät hakkuualueeseen. Tämä maa on kulissi, ja sillä kulissilla myydään muka aitoa luontoa. Soisi nyt sentään Lapin saada olla rauhassa, kun lähes muu jo tuhottu.
Anteeksi avautumisesta ja kärjistyksistä. Hiljenen tähän.

23 tykkäystä

Tämä! Kun ottaa kansalaisen karttapaikan peruskartan ja zoomaa ihan mihin tahansa niin suurella todennäköisyydellä päätyy ojitetulle suolle. Suoria ojia ”kauniissa” viivageometriassa. Ei tarvii ihmetellä miksi mökkijärven pohjaa ei näy laiturilta.

6 tykkäystä

Ei olisi sen helpommin markkinointikoneiston saatavilla vaan pelkästään henkilökohtaisesti käytettävissä. Ja jos markkinointikoneisto jotain tällaista tietoa haluaa/tarvitsee, kyllä sitä jo nykyisellään kerätään

Missä kunnossa se on muualla maailmaa? Joko koko ihmiskunta globaalisti päättää alentaa elintasoaan noin kolmasosaan tai sitten ne tarvittavat resurssit hankitaan jostain. Olisihan se kiva että meidän takapiha pysyisi koskemattomana mutta se tarkoittaa tässä maailmanjärjestyksessä sitä että jonkun toisen takapiha myllätään ja todennäköisesti paljon vähemmillä direktiiveillä ja säännöksillä.

18 tykkäystä

SAK on liikkeellä tositarkoituksella…

Itselle tosin on vaikea ymmärtää miten ‘yleishyödyllinen’ politikointi lakkoilemalla, ja ongelmien tuottaminen sivullisille yrityksille, ihmisille ja kansantaloudelle kaipaisi jotain tekemättä jättämistä. Tänään alkoikin kahden viikon poliittiset lakot.

Eikös se riittäisi että SAK vaan jakaisi seuraavassa vaalissa rahaa entistä enemmän Vasemmistoliiton ja SDP:n ehdokkaille, tarjoaisi vaikuttajiaan ehdokkaiksi, ja vaikuttaisi tätä kautta vaalitulokseen haluamallaan tavalla? Yleishyödyllisellä liikkeellä rahaa kuitenkin kuuluu olevan.

https://twitter.com/duunarit/status/1766738475452092881?t=hYt6P0V5qSH-tzf996rp6A&s=19

10 tykkäystä

Olet täysin oikeassa. Oma ajatus on lähinnä se, että ei tuhottaisi sitä mitä on jäljellä, vaan yritettäisiin tehdä esim. kaivokset sinne missä ei tuhottaisi uutta. Vanhojen turvesoiden / peltojen tms. tilalle? Osa teollisuuden puustakin voisi kenties kasvaa näillä jo olemassa oleville tasanteilla? Nopeakasvuinen paju, en tiedä, leppä? Omassa päässä jopa aurinkopuistot voisi sijoittaa paremmin/järkevämmin, esimerkiksi kaivoksien läjitysalueille yms. Suljettuja kaivoksia voisi sitten käyttää siten miten suljettua Pyhäsalmea on suunniteltu käytettävän, eli pumppuvoimalana, johon halvan sähkön aikaan pumpattaisiin vettä. Tietämättömän pohdintaa joka tapauksessa ja sellaisessa asiassa, jossa on liikaa tunnetta mukana.

4 tykkäystä

IMF ehdottaa lisätoimia valtion tulopuolen vahvistamiseksi

Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) suosittelee Suomelle lisätoimia julkisen talouden vahvistamiseksi, kertoo valtiovarainministeriö.

Lisätoimet ovat tarpeen, jotta hallitus saavuttaa tavoitteensa julkisessa taloudenpidossa. IMF ehdottaa ministeriön mukaan lisätoimia etenkin valtion tulopuolen vahvistamiseksi. Pitkällä aikavälillä julkisen talouden kestävyyttä haastaa väestön ikääntyminen ja hoitomenojen kasvu.

No, EK:lla + kumppaneilla ratkaisu tähän on kyllä jo valmiina nykyisen “toimitushallituksen” listalla - myydään kaikki mitä vain irti saadaan niin tulopuoli vahvistuu. Ja hinnalla ei väliä, keskellä taantumaa toki :smiley: .

Nyt kun tämä IMF:n suositus tuli, millä EK ja kumppanit ovat varoitelleet, niin olikin hiukan toisen sisältöinen kuin toiveissa oli. Noh, tämän nyt voi kuitata " imf:n paperina, mistä ei tällä kertaa tarvitse välittää. Me osataan nämä asiat Suomessa paremmin, kuten vaikka verkkojen myynti Carunalle "

2 tykkäystä

Millä se valtio saa sitten tuloja? No ne on ne verot joita nykyinen hallitus on lähinnä keventänyt. Eli nyt lusikka kauniiseen käteen ja neuvottelut käyntiin ay liikkeiden kanssa, sekä veronkorotukset päälle, sillä tavoin tästä päästään eteenpäin.

1 tykkäys

Joo korotetaan jo nyt maailman top5 korkeinta verotusta! Taloudellisten kannustimien entistä voimakkaammalla tappamisella Suomi nousuun! 43% kokonaisveroaste on liian pieni ryöstö kansalta! Houkutellaan entistä korkeammalla verotuksella huippuosaajat ja firmat työpaikkoineen maailmalta Suomeen!

24 tykkäystä