PoIitiikkanurkkaus (Osa 2)

On sinänsä hieman puistattavaa että nämä ns ”isänmaan puolustajat” kannattavat foorumilla lähes diktatuurista sananvapauden sensurointia ja muita asioita jotka ovat demokratian kulmakivia, asioita jonka takia monien isoisät menivät sotimaan että Suomalaiset saisivat asua demokratiassa. Suosittelen useammankin opiskelemaan mitä demokratia on, koska osalla on totisesti unohtunut se.

1 tykkäys

Aika nopeasti huomaa kyllä tällaisen EU/NATO päättää kaiken -agendan. Suurin osa suomalaisista on varmaan tyytyväinen että olemme osa Länsi-Eurooppaa (euroalue) emmekä ole enää mikään YYA-kekkoslovakia vaan NATOn liittokunnan täysivaltainen jäsen.

Toinen omanlaisensa porukka jota tällä palstalle ei onneksi esiinny on incel-miehet. Miksi pitäisi tätä maata puolustaa kun en saa edes tyttöystävää. Tämä porukka on myös melko altis ulkomaisille vaikutustoimille netissä.

Ja vaikka (myös minä) surkuttelen huonoa talouskasvua niin onhan Suomi mennyt koko ajan elintasossa eteenpäin, verrokki Ruotsi toki paremmin. Paljon on vielä hyvää jäljellä, mutta hihat olisi käärittävä että saadaan se säilytettyä. Nyt ollaan hiukkasen laiskoja ja mukavuudenhaluisia.

2 tykkäystä

Itse en ole sinun(kaan) viestejäsi liputellut, ja muistaakseni minultakin on poistettu jotain viestejä joskus tästä ketjusta. Mutta ei hitto soikoon, kysymys ei ole diktatuurista, sananvapaudesta eikä niiden arvojen loukkaamisesta, jonka vuoksi isoisät ovat taistelleet.

Sananvapautta on se, että sinä voit suoltaa vapaasti p**kaa vaikkapa omilla nettisivuillasi tai lentolehtisiä jakelemalla ilman, että siihen kohdistetaan valtion taholta ennakkosensuuria. Toki jos suollat rikollista roskaa - esim. kunnianloukauksen täyttävää tekstiä - voi siitä joutua jälkikäteen vastuuseen, mutta asialla ei ole mitään tekemistä sananvapauden kanssa.

Inderesin modet saa heittää vaikka meidät kaikki täältä pellolle, poistaa kaikki viestimme ja lähettää vielä terveiset perään, että pysykää kaukana tästä foorumista. Ja jos näin tapahtuisi, sananvapautta ei olisi loukattu yhtään millään tavalla. Sananvapauteen ei kuulu se, että esim. pörssiyhtiön tai vaikkapa median täytyy sietää sivuillaan millaista kirjoittamista tahansa.

Suosittelen totta tosiaan useampia opiskelemaan mitä demokratia - ja siihen kiinteästi liittyvä sananvapaus - on. Ei tarvitsisi sitten kuunnella enää sitä “mitään ei saa enää sanoa” -valitusta, kun nuo perusasiat tulisi opiskelluiksi.

18 tykkäystä

Tulee mieleen ainakin semmonen että ruotsissa on ansiosidonnainen alapäästä paljon parempi kuin suomessa, ja katto suunnilleen 80€ päivässä, toisin kuin suomessa jossa ei ole ylärajaa. “Köyhilläkin” on vara käydä kahviloissa. Ruoan ja ravintolapalveluiden alv on 12% ja suomessa taas 14%, varmasti sekin hieman vaikuttaa. Ehkä se mitä kaipaat onkin lisää sosialismia?

Tämä kuulostaa aivan Kiovalta 2012 futiksen em kisojen aikaan. En ole eläissäni nähnyt vastaavia määriä bentleytä, rollsseja, ferrareja, lamboja jne. Muuten autot olivat ikivanhoja kulahtaneita rotteloita, näytti siltä ettei autoilevaa keskiluokkaa ollut lainkaan. Vain miljoonakaaroja ja romukasoja.

Kyllähän ihmiset tekee “paskaduunia” ihan sujuvasti ja mielelläänkin, jos siitä maksetaan kohtuullinen korvaus.

3 tykkäystä

Aika hienosti käänsit kaiken nurinpäin ja sotkit jotenkin Tukholman ja Kiovan.

En usko että ruotsalaisten ostovoima syntyy hyvästä ansiosidonnaisesta tai mitättömän pienistä eroista alennetun alv-kannan suhteen. Kyllä se syntyy siitä että on työtä ja menestyksekästä kansainvälistä bisnestä ja varallisuutta koska sitä ei veroteta ihan niin tehokkaasti kuin Suomessa.

Tukholman autokanta sisälsi toki paljon perusautoja, mutta hyvin vähän vanhoja autoja. Lukuunottamatta paria hienosti tuunattua kuplavolkkaria ja yhtä 60-luvun hienosti entisöityä avomersua. Olen kyllä myös parilta suomalaiselta ”rikkaalta” kuullut että vaihtoivat liian hienon auton pois kun kateelliset näyttivät kadulla keskisormea tai tööttäilivät.

Suomessa ei yli 25v varmaan enää edes pääse hampurilaispaikan tiskille töihin. Ja turha väittää että duunareilla olisi huonot palkat. Täällä on tuo ay-liike kyllä pitänyt huolen että duunarin palkkataso on ihan kohtuullinen eikä tuloverotasokaan ole mahdottoman korkea siinä alemmassa keskiluokassa. Suomalaiseen nykytyyliin nyt kuuluu tämä ”ei tehdä paskaduuneja” -mentaliteetti koska tuet ovat olleet toistaiseksi niin hyviä että tavallinen työ ei kiinnosta vaan sitä nimitellään.

Helsingin ravintoloissakin on nykyään kolmasosa henkilökunnasta ulkomailta tulleita kun suomalaisille ei ”paskaduunit” kelpaa. Mutta on siis ihan luonnollista että tarjoilijalle ei nyt vaan voida maksaa niin hyvää palkkaa kuin insinöörille. Tämä pätee kaikkialla maailmassa. Voitko kuvitella että Usassa tarjoilijan peruspalkka on mitätön ja tulot kertyvät tipeistä?

Toistan edelleen aikaisemmin sanomani, turha nurina pois ja kääritään hihat ja aletaan tehdä duunia niin kyllä tämä tästä kuntoon saadaan. Valtion osuutta BKT:sta pitää pienentää, terveiden ja työtkykyisten kansalaisien pitää ottaa vastuu itsestään.

10 tykkäystä

Ei niinkään kommenttina edellisten kirjoittajien hyviin viesteihin, vaan siitä aasinsiltana mieleen tulleita ajatuksia. Mun mielestä se kertoo vaurautta enemmän kaupunkisuunnittelun epäonnistumisesta, jos kaupunkikeskustojen kadut ovat tupaten täynnä autoja.

Otan esimerkiksi Tampereen keskustan, joka pärjää maan sisäisessä elinvoimaisuus-vertailuissa erinomaisesti, mutta jota paikallinen autokansa jaksaa vuodesta toiseen moittia näivettyneeksi ja palveluiltaan heikentyneeksi. Perusteina on käytetty mm. juuri sitä, että autoilla ei pääse likkumaan entiseen malliin jokaisella kadulla eikä pysäköintimahdollisuuksia ole kadunvarrella entiseen malliin. Niin ja tyhjiä liiketilojakin näkyy siellä täällä. Samalla unohtuu, että keskustaan on rakennettu parkkihalli-tilaa yli 8000 autolle ja viime vuosikymmenen lopulla keskustaan valmistui suuri kauppakeskus, jossa toimii noin 150 liikettä. Vaikka se äkkiseltään voisi muulta näyttääkin, niin Tampereen keskustassa on enemmän kaupallisia palveluita kuin koskaan ennen ja se on eri liikkumismuodoin paremmin saavutettavissa kuin koskaan aiemmin.

Sen verran täytyy kuitenkin Tukholmasta sanoa, että ihan vaan Cityconin kohteita seuraavana ainakin niissä ostaeissa voisi olla tilanne parempikin. Kista Gallerian vuokrausaste taitaa pyöriä edelleen reippaasti alle 90 %:ssa ja pari vuotta sitten oltiin vain niukasti päälle 80 %:ssa. Kista toki ei sijaitse missän Tukholman keskustassa ja se tuskin on mikään Ruotsin vauraiden kohtaamispaikka. Mutta keskeisten kaupallisten peruspalveluiden paikka kuitenkin.

2 tykkäystä

Tämä on kyllä ehkä eniten jakolinjoja muodostava aihe kun itse virittelen mieleistä poliittista keskustelua.

Oma vähän jyrkkä mielipide on ettei sitä duunia tehdä niin mielellään. Palkka pitäisi heti kärkeen olla ilman osaamista korkea. Työnantaja sitten kouluttakoon ja maksakoon vielä enemmän koulutuksen jälkeen.
Kyky hahmottaa oman panoksen merkitys yritykselle on huonontunut merkittävästi- olen vahvasti sitä mieltä, että maksaa pitää juuri sen verran kun on aihetta. Oletusarvona, että yrityksellä on palikat kunnossa, jotta sitä panosta voi kasvattaa opin mukana.

Vastustajan mielipide on usein se, ettei sitä duunia ole Suomessa, ja että kunnon palkka on jotain sellaista mihin yrityksellä ei ole varaa. Vika on tietysti yrityksissä ei muualla. Omistajat ovat vielä usein melko ahneita oman edun tavoittelijoita, jotka eivät välitä työntekijöistä tuon taivaallista. Potkut annetaan vaan siitä syystä, että päästään ottamaan ovella jonoksi asti olevia harjoittelijoita remmiin. Järjestely on yritykselle niin kannattava. Ehkä en vain osaa, mutta en näe tässä mitään kannattavuuteen viittaavaa.

Totuus on varmasti jossain välimaastossa, mutta se on täysin erilainen mikäli kuuntelee vasemmistoa tai työntekijä järjestöjä kuin mitä se on jos äänessä on yrittäjät, oikeisto tai EK. Varmasti yksi eniten jakolinjoja aiheuttavista erimielisyyksistä.

6 tykkäystä

Syvältä sosialismin syövereistä on ajatus, että esimerkiksi lapsi on velkaa valtiolle saamastaan koulutuksesta. Eikä siksi voi vapaasti hyvällä oma tunnolla muuttaa niin halutessaan ulkomaille. Yksi yhteen Neuvostoliiton aikaista hapatusta. Sairasta.

Voidaanko samalla logiikalla kieltää pienituloisia matkustamasta edes lomallaan ulkomaille, jossa he tuhlaavat ostovoimaansa jonka he ovat oikeastaan saaneet valtiolta ja jonka ovat siksi velkaa systeemille.

Minä maksoin veroina lasteni koulutukset, joten ainakin he ovat oikeutettuja lähtemään niin halutessaan.

12 tykkäystä

Sinällään hassua, että samat ihmiset jotka valittavat palstalla joidenkin yksilöiden taloudellista kuormitusta yhteiskunnalle, eivät tunnista kuinka kalliiski sellaiset yksilöt tälle maalle tulevat, jotka elävät maassa syntymästä opiskeluiden päättymiseen saakka, ja siirtyvät sitten muualle. Kunnes monet sitten palaavat eläkepäivillä Suomeen sairastelemaan veronmaksajien piikkiin.

Mutta kyllä Suomesta saa pois muuttaa. Eikä siitä tarvitse edes kantaa huonoa omaatuntoa. Mutta silloin ei kannata kauheasti olla myöskään valittamassa siitä, paljonko yhteiskunta edellyttää osallistumispanokseksi sen rakentamiseen.

Et maksanut. Sen sijaan olet epäilemättä ollut monien muiden lailla maksamassa veropottia, josta on rahoitettu mm. lastesi koulutus.

Edes maksamiesi verojen suhdetta suoriin kuluihisi ei tiedetä ennen kuin loppulaskelman yhteydessä. Sama pätee meistä jokaiseen.

6 tykkäystä

Faktaa on kuitenkin se, että kaupunkien tekniset osastot saavat rekrytoitua tekijöitä ilman minkäänlaisia ongelmia, vaikka työ on kirjaimellisesti paskaduunia. Viemäreiden ylläpito kun on nykyään noiden laitosten suurin työsarka. Palkat ovat myös suht kehnot. Asiaan vaikuttanee se, että julkinen sektori oikeasti täyttää TESien ehdot täysimääräisinä ja pyrkii työllistämään pitkäjänteisesti.

Ehkä Helsingin pysäköinninvalvojien toiminnasta paljastui mihin on tultu. Osa työntkijöistä tekee kunnollisesti ja osa lusmuilee; ehkä tämäkin kertoo yhteiskuntamme kahtiajakaantumisesta.
Vapaus bra, valvonta bäst.

1 tykkäys

Tämä on minusta seurausta vajaasta ja kehnosta esimiestyöstä. Nykyajan työnjohtajat tuntuvat keskittyvän paperitöihin, kokouksiin ja epämääräiseen asioiden kehittämiseen suoran työn johtamisen sijaan. Työntekijät saavat sitten itsenäisesti asettaa standardit ja työn tahdin. Lusmut siis saavat lusmuilla ja ahkerat ahkeroida. Suomessa on valtava ero työtahdissa pienten ja suurten organisaatioiden välillä. Pienissä, yrittäjävetoisissa yrityksissä yrittäjät itse tekevät suorittavaa työtä työntekijöiden kanssa. Samalla he asettavat vaatimustason ja opettavat työntekijöille tehokkaita työtapoja. Suurissa organisaatioissa sitten luotetaan siihen, että “ammattilainen” tekee ammattimaista jälkeä nopeasti. Tämä jättää paljon tilaa lusmuilulle.

1 tykkäys

En sotkenut, pointti oli ettei pääkaupungin kaduista, kahviloista ja luksusautoista voi kovin syväluotaavia analyyseja yhteiskunnan tilasta tehdä. Vaikka miten hyvä vaikutelma Tukholmasta tulee, niin tuli Kiovastakin. Käsittääkseni Pietarista ja Moskovasta saa vauraan vaikutelman myös, vaikka Venäjä muuten on mitä on.

Niinhän se tuppaa olemaan.

Aivan varmasti. Itse soisin monesta “paskaduunista” maksettavan enemmän, en siksi että ne vaatisivat ihmeemmin osaamista, vaan siksi että ne ovat vittumaisia, yksitoikkoisia, kuluttavat kehoa ja mieltä ja jos niitä jaksaa eläkeikään asti niin laakereilla lepäämistä usein haittaa nivelrikot tai kuluneet välilevyt yms vaivat.

Näköjään lähtee mieli harhailemaan ku on tullut puuhasteltua renkaanvaihtoa yms tässä maalla käydesdä :grin:

Mutta siis, totuus on siellä välimaastossa ihan varmasti. Tykkään pohjoismaisessa mallissa kovasti siitä että työmarkkinaosapuolet keskustelevat ja sopivat asioista hyvin pitkälti, toivottavasti se säilyy jatkossakin.

Mielestäni jotain on mennyt pahasti pieleen jos duunarit joutuu tekemään töitä vaipoissa koska vessatauot on kielletty. Tehostaminen on jees, mutta mitä iloa noin pitkälle meneminen kenellekään tuottaa. Pahoinvoivat ja tiukilla olevat ihmiset muodostavat pahoinvoivan ja kireän yhteiskunnan.

Kaikesta työstä voisi maksaa enemmän, mutta palkka on suhteellista. Jos kaikille maksettaisiin enemmän, hinnat nousisivat ja suhteellisesti olisimme samassa tilanteessa.

Raha ei ole kun materiaalinsa arvoista ja sen arvo perustuu sopimukseen / luottamukseen. Jos kaikilla olisi rahaa niin paljon että ei tarvitsisi huolehtia toimeentulosta. Niin kuka tekee työt joita ei tehdä intohimosta, arvostuksesta. Ja jos joku haluaisi tehdä itselleen jotain, niin mistä materiaalit, kun ketään ei kiinnostaisi niitä valmistaa.

Tämä johtaisi siihen että raha menettäisi merkityksen ja ihmiset tekisi asioita elääkseen. Metsästäisivät, kalastaisivat, viljelisivät, keräilisivät ja vaihtaisivat hyödykkeitä. Sitten joku keksisi rahan jolloin voisi tehdä / vaihtaa enemmän kuin juuri nyt tarvitsisivat.

Se millä määrällä juuri tulet yhteiskunnassa toimeen, se määrittelee rahan arvon ja pakottaa toimimaan

Hyvä muistaa , että joku nauttii näistä yksitoikkoisista paskaduuneista. Olen urani aikana rekrynnyt muutamaan yritykseen satoja työntekijöitä. Seassa on ollut toistakymmentä kaveria jotka suorastaan nauttivat kun pääsevät tekemään yhtä ja samaa duunia, yksinkertaista ja toistettavaa. Juuri sellaista missä itse joutuu taistelemaan kyllästymistä vastaan. Toisaalta heille kun antaa jonkun vähän päättelyä vaativan homman, niin väsyvät nopsaan. Nämä kaverit ovat ensimmäisenä ottamassa ne paskaduunit. Itselläni on heitä kohtaan suuri arvostus ja mieleen tulee, että tehdessään sitä paskaduunia ovat kaikkein tyytyväisimpiä. Mikä sopii sinulle ja minulle, ei välttämättä sovi heille.

9 tykkäystä

Maanpuolustustahto taitaa Suomessa olla maailman korkeimmasta päästä.

2 tykkäystä

Ei ole Rokkakaan enään kuten ennen,:joy::joy::joy:

Ei pahalla, tiedän että ymmärrät myös huumoria

Väärin ymmärtäminen ja sanojen vääntäminen kyllä tuntuu luonnistun muutamilla täällä, toivottavasti se tehdään edes tahallaan tai sitten on jo pahempi ongelma ja pahoittelut siitä. :slightly_smiling_face:Melkoinen paskamyrsky lähti niinkin pienestä asiasta kun mainitsin mitä olen havainnut ympärillä olevien lapsiperheiden elämässä, vanhemmat tahtovat että lapset kävisivät koulut loppuun Suomessa ja lähtisivät ulkomaille töihin ja rakentamaan elämää… Ainii ja sotimisetkaan ei kiinnosta, paitsi toki lööppien mukaan mutta uskoo kuka tahtoo.

Mutta ymmärrän kyllä että johonkin ne patoumat on purettava, otan aina ilomielin kettuilut ja trollailut vastaan jos se vain jonkun mieltä helpottaa, aina parempi näin ettei henkilö lähde kylille riehumaan ja aiheuttamaan oikeasti vahinkoa. :wink:

Eli jatkakaa sotilaat vain, kyllä se siitä paremmaksi muuttuu… :+1: :smiley:

2 tykkäystä

Tämä on itsessään vain yksittäinen esimerkki, mutta herättää ajattelemaan, kuinka paljon näitä tukitahoja viskellään ympäri tienoota näin löyhin perustein; Järjestö ajaa paisuteltua ja vääristeltyä asiaa. Lisäksi se sepittää yhteistyökumppaneiksi tahoja, jotka eivät siihen ole suostuneet. Silti tukea napsahti rapiat 600k€.

Jonkun tehtävä näiden avustusten ja niiden kohteiden perkaaminen on. Ei mennyt häneltä/heiltä ihan nappiin taas.

Montakohan kymmentä miljoonaa näistä turhista avustusrahoista olisi leikattavissa? Mikä ihme siinä on, ettei se onnistu?

21 tykkäystä

Veikkaisin, että sieltä löytyy satoja miljoonia. Noille ei vaan tehdä mitään, kun johdossa on poliitikkojen ja virkamiehien kavereita.

Aivan älytöntä, että valtio antaa rahaa millekkään järjestölle. Yksittäisten kansalaisten se pitäisi tehdä ja valtio tarjoaa vaikka jonkun verovähennys porkkanan -50% summasta tai jotain. Sitten jos poliitikko tai virkamies haluaa rahoittaa kaverinsa “yleishyödyllistä” järjestöä, niin voin lapioida omasta pussista rahaa sinne.

Joutuuko joku vastuuseen, että meidän rahoja syljetään ympäriinsä väärin perustein? Ei tietenkään, kuten ei joudu Apotistakaan.

18 tykkäystä