PoIitiikkanurkkaus (Osa 2)

SRVA hoidetaan omasta pussista, omalla ajalla ja omalla rahalla.
En jatka keskustelua, koska selvästi sinä et tiedä mistä puhut, siinäpä se ongelma jo on kun väität asioita faktana mistä sinulla ei ole mitään kokemusta.

Haukut muita setämiehiksi kuitenkin, jos minä sanoisin sinua piiperöksi, olisin jo bannattu.

4 tykkäystä

Kanssakirjoittelijoiden nimittäminen setämiehiksi kertoo kaiken tarvittavan kirjoittajasta.

15 tykkäystä

Susi on tunteita herättävä eläin.
Asun syntymätilallani ja vuosikymmeniä olen seurannut sorkkaeläinten runsastumista.
Ennen riitti hirvistä harmia pelloilla ja taimikoissa. Kauriit on viime vuosien aikana tulleet lisäharmiksi.
Ilokseni olen huomannut että joku taho on sorkkaeläinten määrää verottanut.
Tänä syksynä viljakasvustot olivat saaneet olla paremmin rauhassa.
Uskoakseni kiitos kuuluu susille.
Metsästäjät ovat kyllä kokoajan tännekin ajelleet syksyisin mutta eipä määrää ole saatu verotettua tuhojen perusteella.

1 tykkäys

Sevaan tahtoo olla että nämä “suurpetopuolen” metsästäjät ovat niitä kaikkein aktiivisimpia metsästäjiä. He myös monesti metsästävät laidasta laitaan kaikkea ja ovat mukana srva ynnä muissa touhuissa. Ja heitä voi kutsua ihan suoralla selällä metsästäjiksi eikä sunnuntai erästelijöiksi.

Mutta kuten kirjoitin tuolla aikaisemmin niin asiahan ei saisi olla niin, kourallinen kovaäänisiä takkutukkia voi aiheuttaa harmia ja ongelmaa näin isoissa asioissa.

4 tykkäystä

Pahoittelen sitä, että nostin kissan pöydälle. Halusin herättää keskustelua aiheesta millä on vaikutusta koko yhteiskuntaan ja koin kahvihuoneen oikeaksi paikaksi. Puhutaanhan täällä aikaajoin jopa potkupallosta.

6 tykkäystä

Juuri näin. Molempien ääripäiden jutut on kuin jostain Kummeli- sketsistä. Toisella puolla ihmetellään metsissä liikkuvia ankeriaita ja toisella puolella sanotaan, että joku saattaa ajaa hirven päälle tai susi voi tappaa lampaan.

Asetun asiassa varmaankin johonkin puoliväliin. Sanotaan kuitenkin, että ensimmäisenä ei tule onnittelufiilistä jos joku 20- henkinen metsästysjengi nykyaikaisine välineineen poseeraa juuri tappamansa karhunpennun ympärillä.

1 tykkäys

Mututuntumalla kannattaa jättää pois “saattaa ajaa” sekä “voi tappaa” valitettavan paljon sattuu vuositasolla varsinkin hirvikolareita ja ne sudet ja muut pedot todellakin syövät niitä lampaita ja muita tuotanto- ja kotieläimiä.

Eikä kukaan täällä ole kaiken liikkuvan ampumista tarkoittanut vaan kyse oli tästä kannanhoidollisesta metsästyksestä suurpetojen osalta millä pidetään niiden kantaa hyvällä tasolla.

Ja mikä tässä sitten harmittaa on se, että toimiva systeemi, joka on taannut tasapainoiset eläinkannat metsiin, romutettiin vain muutaman fanaatikon takia. Se ei ole oikein ja sen takia pitääkin nousta vastarintaan.

Ja se ei muuten ollu karhun pentu siinä kuvassa mihin viittaat. Tarkkuutta näihin.

Tätä ei tarvitse enää jatkaa, voidaan puhua myös potkupallosta.

3 tykkäystä

Täällä juuri varmasti aiheesta pudotettiin kansainvälinen politiikkaketju synnytyshuoneen lattialle.

MUTTA

Olisiko metsästyspolitiikkaketju kahvihuoneen käytävälle? :grin:

E: viestin alkuperä oli tosiaan kahvihuoneessa. Sain juuri achievmentin että viestisi on siirretty politiikkaketjuun. Tämän seurauksena aikaisemmin saavutetut achievmentit, mestarilärpäkkeet ja muistikuvat VIP-loungesta pyyhitään aivoista Inderesin tuotekehityksen muistimanipulaatiosimulaattorilla. Sen siitä saa sekaantuu metsästyspolitiikkaan.

2 tykkäystä

Tämän kun kaikki, jotka valittavat että puolueet ova pettäneet lupauksensa, ymmärtäisivät. Hallitusneuvotteluissa kaikki luopuvat jostain, jotta saa hallituksen kasaan. Valitettavasti tosiaan meillä ei riitä oikeistopuolueita, tai heidän kannatusta, kunnon taloudenhoitoon.

2 tykkäystä

Aihe on siinä määrin tunteita kuohuttava, että kannatetaan. :smiley:

Hirvimafian syy koko tilanne on, suomen hirvikannan tulisi olla kymmen- ei sadantuhannen kieppeillä. Ja oliskin ellei pieni porukka haluaisi syöttää parhaita puuntaimikoita hirville ja pitää pakastimiaan ylitäynnä.

Jos kerran on pakko ampua susia ja karhuja jatkuvasti, metsästäjien pitäisi itse pitää huoli ettei hirvikanta räjähdä.

1 tykkäys

Keskusta tienhaarassa…

Jos puolue jatkaa kuten tähänkin asti, se kutistuu kannatukseltaan RKP:n kaltaiseksi noin kuuden prosentin puolueeksi, raportti varoittaa

Raportti huomauttaa, että yleispuolueesta on nyt tullut eläkeläisten, matalasti koulutettujen ja pienten paikkakuntien puolue.

– Keskusta tuleekin menettämään pelkästään kuoleman ja terveydentilan heikentymisen vuoksi tulevan neljän vuoden aikana arviolta 30 000–50 000 vakiintunutta äänestäjää. Trendi jatkuu suurten ikäluokkien ikääntyessä, raportissa todetaan.

1 tykkäys

Soteuudistus ei vakuuta kansalaisia…
Ainakaan jos tiedustellaan sen vaikutuksesta palveluitten saatavuuteen.

Sentään saatiin henkilöstölle parhaaseen tasoon harmonisoidut palkat, sote-johtajat lisää virkoja ja poliitikoille hallintoelimiä sekä palkkiovirkojen mahdollisuus.

Aika kuitenkin näyttää mitä palvelutasolle ja tehokkuudelle lopulta kävi.

5 tykkäystä

Hirviä kaadetaan vuosittain vajaa 40000 ja peuroja noin tuplat. Näitä metsästetään anottujen ja myönnettyjen lupien puitteissa. Kaatolupien määrää ei päätä metsästäjät itse vaan riistakeskus, joka tällä tavalla säätelee kantojen määrää.

Näin asiafoorumilla kun ollaan niin kehottaisin jatkossa tutustumaan asiaan edes hiukan ennen kuin alkaa ylläolevaan tyyliin kommentoimaan.

16 tykkäystä

Hirvipolitiikka…

Politiikkaketjuun mahtuu näköjään kaikenlaista, joka kahvihuoneeseenkaan ei enää sovi.

Näppituntuma joka minulla on maaseudulta, on että ne nuoret (miehet) jotka ovat suoraan maataloudessa kiinni, erityisesti maito/karjatalouden osalta, ovat todennäköisiä Keskustan äänestäjiä. Eli äänestyspäätös liittyy omaan henkilökohtaiseen taloudelliseen epätoivoon.

Mutta noin muuten miespuolinen nuoriso on niin kansallismielistä/oikealla, että heidän on vaikea äänestää Keskustaa eduskuntavaaleissa. PS on lähempänä arvoja tai veroteknisistä syistä Kokoomus viehättää enemmän. Joskus 15v sitten kun katselin Keskustan kannatus-ikäpyramidia, tuumasin että puolueen poliittisen linjan on pakko muuttua, mutta voipi olla niin, että sellainen on inhimillisesti mahdonta, koska linjamuutos olisi samalla virheen myöntämistä.

Tässähän on jo käynyt ilmi, että foorumin vasemmisto vastustaa myös metsästystä. Ilman kokemusta esitetään myös räikeitä vääriä väittämiä kokemusasiantuntijana.
Mieluummin ei kirjoita, jos ei tiedä.

5 tykkäystä

Kun puhuu sillä varmuudella, minkä täydellinen tietämättömyys antaa, voi olla hyvin ehdoton.

11 tykkäystä

Tällä foorumilla vasemmistolaisia on ehkä noin max 6%. Aktiivisia kirjoittajia on hyvin vähän . Tiedoksi, että olen vasemmistolainen enkä vastusta metsästämistä. Mielestäni se on erinomainen harrastus vastuullisesti toteutettuna.

Aika paljon täällä oletetaan ihmisistä tuntematta heitä. Ehkä politiikan polarisoituminen johtuu siitä, että pistetään vastapuolen suuhun ja mieleen valmiiksi mielipiteitä, joita heillä tosiasiallisesti ei ole. Kiihkoton tutustuminen vastapuolen ajatteluun voi usein olla avartava kokemus myös tällä foorumilla.

4 tykkäystä

Tarkistukseksi haluaisin kysyä: oletko sitä mieltä, että ansiotuloverotusta olisi syytä kiristää tai jättää entiselleen talouden ollessa taantumassa. Keskustelussa menee herkästi sekaisin toimet suhdanteiden eteen ja toimet Suomen pitkäaikaisten ongelmien ratkomiseksi. Velanottoa ei koskaan saada hillityksi kiristämällä. Suomen talous pitäisi saada nousu-uralle ja siihen kiristykset ovat äärimmäisen huono lääke. Varsinkin jos ne kohdistuvat yrityksiin ja työnteon kustannuksiin. Opposition lääkkeitä olisi ainakin vaaliohjelman mukaan olleet progression kiristäminen ja yhteisöveron kiristykset. Kuka taloustieteilijä allekirjoittaa nämä toimet taantumassa ?

5 tykkäystä