Politiikkanurkkaus (Osa 2)

Ehkä ne, jotka niitä tukia maksavat voivat aiheeliisesti kritisoida tukien käyttöä. Sinällään en tukien käyttöä tässä nyt kritisoinut vaan sitä, että jossain menee verotuksen raja. Lisää maksuja jo valmiiiksi paljon maksavilta ovat yleensä äänekkäimmin vaatimassa ne, jotka eivät itse ole vastaavalla veroprosentilla mukana näissä talkoissa.

28 tykkäystä

Tässä vero keskustelussa on mielestäni irstas piirre.

Sen ymmärrän että heikommat kadehtivat vahvempia. Ja siinä on hyviäkin asioita, yrtetään kovemmin että olisi itse se vahvempi.

Mutta sitä en ymmärrä kun hyväosaiset kadehtivat heikompiosaisia.

Monesti hyväosaisten menestys on tullut kuitenkin yhteiskunnan, muiden ihmisten ja onnen avulla.

Ajatellaan esim. Selännettä 18 vuotiaana. Oliko hän tuottanut vai käyttänyt yhteiskunnan varoja enemmän?
Tässä ollaan käänne pisteessä, jos hän olisi esim. Loukkaantunut niin pahasti, että olisi joutunut laittamaan hokkarit naulaan. Olisiko hänen kommentit silloin samanlaisia kuin nyt

4 tykkäystä

Mites jos YLE:ssä päätetään, että sanomalehti olis kanssa kiva juttu torjumaan hybridiuhkia ja Venäjää? Kun kerta kansa on niin idiootteja, ettei itse osaa sitä tehdä. Siitä voisi vaikka laittaa 100-200e/vuosi kaikille lisää YLE veroa ja YLESanomat postissa tulemaan. Pyyhkii siihen perseen tai lukee, niin ihan sama. Pariskunnille tulisi sitten 2x YLESanomia postissa eli tuplavessapaperit aika monelle.

Hyvällä asialla tätä YLESanomia tehdään, jos oot tätä vastaan niin tuet Putinia ja Venäjää!

8 tykkäystä

YLE ei päätä, paljonko se saa rahoitusta, vaan koko eduskunta parlamentaarisesti. YLE voi käyttää rahoituksensa lain puitteissa kuten tahtoo mutta eduskunta sen lisärahoituksen päättäisi.

6 tykkäystä

Olisi varmasti hyödyllistä ylen lisäksi panostaa peruskoulun tasoon ja mediakasvatukseen.

On selvää että jos toiselta puolelta tykitetään propagandaa niin siinä ei auta pelkkä fiksuus jos ei ole oikeaa tietoa saatavilla. Yle on siksikin hyvä ettei kukaan Putinin(tai muunkaan pahantahtoisen tahon) bulvaani pysty sitä ostamaan.

7 tykkäystä

Sosialismin räjähdysmäinen kasvu ainakin pitäisi myrkyttää pois yhteiskunnastamme, se passivoi ihmistä olemaan tekemättä mitään ja miksipä edes yrittää koska sosialismi ei anna palkintona henkistä eikä fyysistä voittoa vaan enemmänkin fiiliksen ”what ever, life sucks”.

Tässä hyvä esimerkki nykyisestä sosialismin tilasta Euroopassa joka ei millään tavalla ole enään järkevää eikä tuo vaurautta eikä hyvinvointia. Pitää kuitenkin muistaa että länsimaiden menestys johtuu mm yksilönvapauksista, mahdollisuudesta harjoittaa elinkeinoa jne. Nyt EU on ottanut lähinnä diktatuurimaisen vallan johon (onneksi) moni maa pistää vastaan (suomea lukuunottamatta).

19 tykkäystä

Mitä tekemistä EU:n maataloussektorin päästövähennyksillä on tuotantovälineiden työntekijäomistajuuden kanssa? Voisitko avata.

1 tykkäys

Ja tässä melko sujuvasti kirjoitettu Etlan vastine Hiilamon vasemmistopropagandaan.

Heikki Hiilamon Ylen kolumnissaan tänään 6. helmikuuta esittämät väitteet Etlan toiminnasta ovat valheellisia. Tuomitsemme jyrkästi tutkijoidemme työn halveksunnan. Erityisen halventavaa on se, että Hiilamo esittää perusteettomia väitteitä tiedeyhteisön sisältä, selvin poliittisin syin. Vihreiden eduskuntavaaliehdokas ja puolueen jäsen on sosiaalipolitiikan tutkija, mutta verhoutuu professorin kaapuun ja väittää taloustieteellisiä suosituksiamme virheellisiksi ilman perusteluja.

Tutkijoitamme ja koko laitoksen henkilöstöä Hiilamon Ylellä esittämät väitteet paitsi loukkaavat, myös pöyristyttävät. Selvää on, että torjumme väitteet jyrkästi ja toivomme jatkossa vakaampaa harkintaa.

18 tykkäystä

Uskon Etlan riippumattomuuteen siinä vaiheessa kun ryhtyvät vuorovuosittain jakamaan tilat SAK:n kanssa nykyisen EVA:n peräkammarissa bunkkailun sijaan.

4 tykkäystä

Katsotaas, mitä Hiilamo Etlasta “väitti”:

  1. “Tuloeliittien suosimista puolustellaan valikoivilla tutkimusviitteillä.”
    -Vaikea sanoa Hiilamon olevan oikeassa tai väärässä. Tutkimuksiin viitataan AINA valikoivasti, koska kaikkiin maailman tutkimuksiin aiheeseen liittyen olisi aika työlästä viitata. Tuossa linkin johdattamassa muistiossa näyttäisi olevan ylipäänsä melko vähän lähteitä. Olisi eettisempää ehkä kertoa tutkimustiedon yleisestä linjasta asiaan liittyen, eikä kirjoittaa tietty lause ja etsiä siihen edes joku lähde. Viittauksissa puolestaan käytetään melko paljon “voisi vähentää”, “korkeilla marginaaliveroilla on suu­remmat haitat palkansaajiin kuin yleisesti ajatellaan”, positiivisia, joskin vaihtelevia vaikutuksia". Eli paikkapaikoin rivien välistä jopa myönnetään, että näyttö on aika hataraa.

  2. “Meillä toimii Suomen Akatemian alaisuudessa myös Verotutkimuksen huippuyksikkö. Sen tulokset eivät tue Etlan veroehdotuksia.”
    -Pitää paikkansa (linkki jutussa)

  3. Niin ikään hiljattain yhdeksän Helsingin Sanomien haastattelemaa taloustieteilijää suositti päinvastoin verotuksen kiristämistä julkisen talouden tasapainottamiseksi.
    -Pitää paikkansa (linkki jutussa)

  4. “Elinkeinoelämän tutkimuslaitos kertoo kotisivuillaan tekevänsä riippumatonta ja soveltavaa taloustieteellistä tutkimusta.Minusta Etlan verosuositukset ovat valovuoden päässä riippumattomasta tutkimuksesta: kyse on eliitin etujen lobbaamisesta, joka verhotaan tutkimusasiantuntemuksen valepukuun.”
    -Tuo sana “minusta” viittaa enemmän omaan kokemukseen kuin 100% faktaan. 100% fakta saadaan tietoomme vasta, kun pengotaan Etlan rahoitusverkostot ja poliittiset kytkökset. Ne eivät tietääkseni ole julkista tietoa, joten kumpikin osapuoli voi tässä tilanteessa “väittää” ihan mitä haluaa. Verosuosituksia antaessaan instituutioiden tulisi olla TODELLA tarkkana eettisyydestä, puolueettomuudesta ja avoimuudesta. Ellei halua olla päinvastaista, ja kärsiä näistä syytöksistä.

9 tykkäystä

Ja mistäs tämä Suomen Akatemian rahoitus oikein tulikaan? Voisikohan Suomen Akatemialla kenties olla oma lehmä ojassa sen suhteen, että he kannattavat sen kaltaista veropolitiikkaa ja sen kaltaisia tutkimustuloksia aiheesta, jossa kansalaisilta ryöstetään rahat mahdollisimman suurella veroprosentilla julkiselle sektorille, josta se raha valuu mm. Suomen Akatemialle? Hmm :thinking:

11 tykkäystä

Ja minä taas Etlan riippumattomuuteen 10x enemmän kuin entisen Vihreiden ehdokkaan Heikki Hiilamon riippumattomuuteen. Hän on aina ollut hyvin vasemmistolainen ajatuksissaan ja mielipiteissään. Se näkyy mm. siinä, millaista tutkimusaineistoa hän haluaa nostaa esille ja mitä ei halua.

18 tykkäystä

Hallituksemme jatkaa EU-lainsäädäntöäkin koskien yrityselämän etujen ajajana ja haraa yritysvastuulainsäädännön tiukentamista vastaan. Suomen lisäksi myös mm. Saksa on päätymässä samalle linjalle.

"Suuryritysten toiminnan vastuullisuutta koskeva EU-lakiesitys uhkaa kaatua viime metreillä Suomen myötävaikutuksella.

Neuvotteluita niin kutsutusta yritysvastuudirektiivistä käytiin lähes kaksi vuotta, kunnes joulukuussa unionin jäsenmaat ja Euroopan parlamentti saavuttivat poliittisen sovun sen sisällöstä. Direktiivi asettaa suurille yrityksille paljon nykyistä kovemmat velvoitteet huolehtia toimintansa ja toimitusketjunsa vastuullisuudesta."

“Suomen hallitus linjasi tällä viikolla, että se voi ensi viikon ratkaisevassa kokouksessa pidättyä äänestämästä asiassa. Koska kyseessä on määräenemmistöllä päätettävä asia, neuvoston sääntöjen mukaan pidättyminen katsotaan äänestämiseksi vastaan.”

7 tykkäystä

Onneksi meillä on nyt oikeistohallitus vallassa, niin saadaan tällainen järjetön direktiivi torpattua.

“Hallitus vastustaa direktiiviin sisältyvää ryhmäkanneoikeutta. Esityksen mukaan ryhmä yksityishenkilöitä voisi valtuuttaa esimerkiksi ammattiyhdistyksen tai ympäristöjärjestön nostamaan kanteen puolestaan vastuullisuusvelvoitteitaan rikkovaa yritystä vastaan. Nykyisellään Suomessa ryhmäkanteita voidaan nostaa vain kuluttaja-asioissa, ja sen voi nostaa kuluttaja-asiamies.”

Millä tavalla olisi hyvä asia, jos ylläoleva menisi läpi? AY-liike pääsee lyömään taas lisää kiilaa elinkeinoelämän rattaisiin. Vastuullisuusvelvoitteen kiristäminen taas kuulostaa siltä, että yrityksille on tulossa iso lisälasku, kun pitää päästää ideologia edellä tehtyihin tavoitteisiin.

Toinen syy torppaukselle liittyy alla olevaan lainaukseen:

“Tähän kytkeytyy myös toinen hallitusta hiertävä kohta eli todisteiden esittämisvelvollisuus. Esityksen mukaan vahingonkorvausoikeudenkäynnissä tuomioistuin voisi tietyissä tapauksissa määrätä yrityksen julkistamaan hallussaan olevat lisätodisteet. Tämäkin vaatimus olisi laajempi kuin Suomen laissa tällä hetkellä.”

Myös mm. Ruotsi, Italia, Viro ja Tsekki olisi torppaamassa kyseisen direktiivin.

9 tykkäystä

Ei tarvitse miettiä miksi ne kaivosten loppusiivoukset ja maisemoinnit kaatuvat järjestään veronmaksajain maksettavaksi kun tahtotilaa moiselle järjestelylle löytyy maan ylintä johtoa myöten.

5 tykkäystä

Mitä nyt tyypin Wikipediasta tsekkasin niin ainakin kannattaa henkilökohtaisen konkurssin mahdollisuuden tuomista suomalaiseen lainsäädäntöön hyvin vasemmistolaisten Ville Tavion ja Jyri Häkämiehen kanssa.

Kukin luottaa mihin tahtoo, itse pidän tällä kertaa uskottavampana professoria vaikka onkin ollut puoleen ehdokkaana 13 vuotta sitten. Vastapuolena kun on oikeastaan työmarkkinaosapuolen puulaaki.

Käsitin tämän niin että esimerkiksi asukkaat voisivat nostaa kanteen jos joku uusi talvivaara pilaisi vaikkapa Inarijärven asukkailta, mökkiläisiltä, ja yrittäjiltä dumppaamalla sen täyteen myrkkyä vahingossa tai tahallaan.

Lisätodisteiden julkaisuvaatimus kuulostaa järkevältä myös. Äkkiseltään en hahmota mitä lisähyötyä tuosta ammattiliitoille olisi oikeastaan. Varmasti joku lakko tai työsaarto on järeämpi ase.

6 tykkäystä

Kannattaa nyt vähän enemmän tutustua Hiilamoon niin tietää mistä puhuu. Hiilamo kannattaa tuloerojen kutistamista, progression lisäämistä verotuksessa, perintöveron kiristämistä, pääomien kovempaa verottamista jne. Hän puhuu jatkuvasti kuinka “pääoman ja kansan edut törmäävät”, kyseenalaistaa johtajien korkeat ansiot.

Hiilamo on varpaista hiustupsuun vasemmistolainen ja hän levittää vasemmistolaisia näkemyksiään aina kun kykenee ja käyttää siihen tietenkin professorin nimikettään. Eikä siinä mitään. Mutta kaukana Hiilamon höpinät ovat objektiivisuudesta.

18 tykkäystä

Miksi sinulle on tärkeää, että vastuullisuusvelvoitteitaan rikkovaa suuryritystä vastaan ei pitäisi voida nostaa ryhmäkannetta? Onko vastuullisuusvelvoitteiden rikkominen jokin yrityselämän perusoikeus ja kannattavan liiketoiminnan edellytys?

Tuo esimerkiksi nostettu ammattiyhdistys oli toki toimittajalta loistava tärppi, joka etenkin tällä foorumilla toimii kuin kärpäspaperi, mutta sen tilalla voisi olla asukasyhdistys tai vesiensuojeluyhdistys. Tällaiset esimerkit eivät varmaankaan pullistaisi kenenkään silmämunia yhtä kovasti. Eiköhän se ole yhdentekevää, mikä yhteisö sen ryhmäkanteen nostaa, mikäli yritys toimii vastoin velvoitteitaan. Ei se voi niinkään mennä, että yrityksen toimiessa vastuuttomasti, voi se heittäytyä uhrin asemaan, koska vastassa on iso ja paha ammattiyhdistys.

7 tykkäystä

Hiilamo on äärivasemmistoa, minkä jokainen voi tarkastaa perehtymällä hänen kannanottoihinsa. Ja jos mielestänne näin ei ole, niin lienette keksineet ihan oman määritelmän sille mitä vasemmisto ja oikeisto tarkoittaa.

Se että kaverin mielipiteitä esitetään mediassa asiantuntijamielipiteinä kertomatta taustoja on ala-arvoista.

13 tykkäystä

Hiilaml on kuitenkin valtiotieteiden ja filosofian tohtori sekä professori. Kyllä noilla meriiteillä ainakin minun listoilla pääsee helposti asiantuntijaksi.

4 tykkäystä