Politiikkanurkkaus (Osa 1)

Tottakai saat myös sinä henkilökohtaisesti sallia vaikka minkälaisen pahennuksen aiheuttamisen.

Ei ole kovin epärealistista vaatia olla käyttämättä alkoholia loma-ajan ulkopuolella, kun on johtamassa maata ja kriisejä käynnissä. Yksinkertaisesti loman perumisen kun olisi jättänyt pois niin ongelmaa ei olisi ollut. Missäänhän en ole vaatinut kotona puhelimen ääressä istumista, niin jos jättäisit edes valehtelun pois keskustelusta…

Mikä hyöty on olla tavoitettavissa jos mitään asioita ei voi hoitaa luotettavasti?

Sinä saat niin tehdä. Mutta PM:n luottamustoimessa tällaista absolutismivaatimusta tai juhlimattomuusvaatimusta ei tietenkään ole. Eikä myöskään tule.

En sanonut, että olet sellaista vaatinut. Vaan että “VOIT” sellaista vaatia. Luepa nyt huolella. Eli voit luoda oman kriteeristösi sille, mitä PM saa tai ei saa tehdä, mutta laki ei tällaista listaa tunne.

1 tykkäys

Yleensä neuvoteltaessa on hyvä olla vaihtoehtoja ja hyvä neuvottelija osaa tarvittaessa tuoda ne diplomaattisesti esille. Tuo ”hiekkalaatikkoleikki asenne” taitaa olla se suomalaisten neuvottelijoiden suurimpia ongelmia EUssa. Halutaan olla se mallioppilas…surkeilla neuvottelutuloksilla

7 tykkäystä

Luottamuksen voi menettää rikkomatta lakia.

Mikä hyöty on olla tavoitettavissa jos mitään asioita ei voi hoitaa luotettavasti?

1 tykkäys

Totta, mutta en usko, että EU-ero on sellainen vaihtoehto etenkään Suomen kohdalla. Meidän erosta EU ei liikahtaisi minnekään – tuskin kukaan huomaisi sitä. Ison-Britannian erosta voi päätellä jo sen, että Suomi tulisi viennistä riippuvaisena maana kärsimään taloudellisen ja sosiaalisen yhteistyön katkaisemisesta järisyttävän paljon.

EU:n vastustajat tuovat usein esille ainoastaan EU:n negatiiviset puolet jättäen positiiviset puolet kokonaan mainitsematta. Kaikessa yhteistyössä on haasteensa, myös EU-yhteistyössä. Paras tapa vaikuttaa on äänestäminen. EU:lla on myös mm. kansalaisaloitejärjestelmä, joka on yksi kanava vaikuttamiselle. Olen sellaista väylää nähnyt, jopa tällä foorumilla, käytettävän. En tosin muista, miten se päättyi. Etkös @Lexus viestitellyt joskus EU:n suuntaan? – kuuluiko sieltä mitään takaisin?

Suomen tie on yhteistyö. Pienenä maana NATO ja EU ovat meille tärkeitä turvallisuuden ja kestävän talouden tuottajia. Sijoitusten houkutteleminen etäiseen Suomeen on hankalaa, mutta nämä kaksi liittoumaa takaavat sijoittajille jatkuvuuden ja busineksen turvan. Kukaan ei ole EU:n yhteisvastuun lisäämiseen Suomessa suostumassa. Toisaalta vaikkapa turvallisuuspolitiikan ja vihreä siirtymän saralla on vielä paljon, mitä EU voisi tehdä yhdessä. Voi olla joillekin yllätys, mutta korruptoituneita poliitikkoja löytyy myös Suomesta – sekään ei ole varsinaisesti EU:n ominaisuus.

Aika moni Suomessa esille noussut asia on hieman syvemmän tarkastelun jälkeen jonkinlainen kupla. Esim. metsien käyttöön liittyvät asiat esiteltiin mediassa EU:n pakottamina päätöksinä ja väistämättöminä esityksinä, vaikka kyseiset direktiivit olivat vasta jäsenmaiden arvioitavina. Yhteisvastuupaketit finanssikriisin ja pandemian osalta olivat poikkeuksia, joihin Suomi suurella poliitikkojen enemmistöllä suostui. Vaihtoehto olisi molemmissa tapauksissa ollut todennäköisesti Suomen kannalta huomattavasti huonompi.

Suomi on hyötynyt EU:sta valtavasti ja tulee hyötymään jatkossakin. Yksikään Suomelle elintärkeä vientiyritys ei varmasti kannata persujen EU-eroa vaativaa politiikkaa. Eiköhän sekin kerro ihan riittävästi perussuomalaisten politiikan kohderyhmästä.

8 tykkäystä

En ole tätä foorumia lueskellut, ja sen enempää perehtymättä aiempiin viesteihin, vastaan suoraan tähän.

Tosiaan joulukuussa 2019 turhauduin markkinoilla tapahtuviin kiinalaisten, ja erityisesti Huawein, tekemiin hinnoitteluväärinkäytöksiin ja sen sellaiseen. Siispä päätin lähettää kirjelmän Euroopan komissioon, tarkalleen johonkin Direct Contact Centreen. Sain tuolloin seuraavan kirjelmän vastauksena takaisin:


It is true that some problems related to state-owned companies do remain with respect to China, and the dividing line between the definition of a state-owned company and a private company can sometimes be unclear. More information on the EU’s relations with China is available on the following EU Europa Trade page:

We can assure you that the EU is extremely vigilant about any possible violations to international trade rules and ensures that the rules are firmly enforced. More information on the EU’s approach to enforcement and protection is available on the following EU Europa Trade page:

We hope this information is useful. Please do not hesitate to contact us again if you have any other questions about the European Union or its activities.


En vielä tähän tyytynyt vaan kirjoitin aiempaa suoraviivaisemman jatkokirjelmän helmikuussa 2020, joka oli välitetty eteenpäin the European Commission (DG Trade) -yksikköön. Vastauksesta päätellen myös ensimmäinen kirjelmäni oli heille toimitettu. Yksiköstä vastattiin kohteliaasti takaisin mm. seuraavalla tavalla: “There is very little that we can add to our earlier reply which explained the EU’s policy towards any possible violations to international trade rules.”

En tiedä oliko kirjelmälläni mitään vaikutusta, mutta ainakin jonkinlaista painetta muutokselle pyrin tuolloin antamaan omalla panoksellani.

15 tykkäystä

On se kyllä hieman vaivaannuttavaa, kun joutuu myöntämään, että Väyrynen oli oikeassa. Liittovaltiotahan tässä tehdään, vaikka lähes kaikki vallanpitäjät näyttelevät, etteikö näin muka olisi. Suomihan joutui valitsemaan kahden liittovaltion välillä. Sen neuvostomallisen ja sitten euvostomallisen. Sveitsin malli ei ollut vaihtoehto, kun ei meillä ole sellaista vuoristoa, jonka voisi laittaa täyteen reikiä ja tykkejä.

3 tykkäystä

Näin se taitaa olla. En ole vielä tavannut firmaa, jossa sitä lakia seurattaisiin päällikköportaassa kunnolla. Johtajat yrittävät uskotella, ja yleensä onnistuvatkin, että päällikkö on niin iso herra, että kyllä pitää olla koko ajan firman käytettävissä. Ja että palkka on jo valmiiksi niin hyvä, että ylitöistä ei mitään makseta. Olen ollut töissä firmassa, jossa annettiin joku ihan muutaman prosentin palkankorotus sillä ei-kuitenkaan-kirjallisella sopimuksella, että nyt ollaan sitten kokonaistyöajalla. Eihän se lain mukaan niin mene. Pitäisi olla tosiasiallista valtaa päättää tekemisistään.

Duunareilla sen sijaan kai ainakin pääsääntöisesti maksetaan päivystyksestä työehtosopimuksen mukaiset korvaukset, ja jos jotain myös tekee, niin alkaa kassakone kilistä. Meidänkin firmassa on duunareita, jotka tienaavat tällä tapaa enemmän kuin päällikkönsä. Yötyö myös asiaan vaikuttaa.

No duunareitahan me kaikki oikeasti ollaan, jos ei ole pääomaa sen verran runsaasti, että harmituksen tullen voi sanoa pomolle, että se on moro nyt, ei kiinnosta, mitä papereissa lukee.

2 tykkäystä

Suomalaisten puolueiden on helppo näytellä vastustavansa yhteisvastuuta, koska suomalaisten puolueiden mielipiteellä ei ole mitään merkitystä yhteisvastuun kehittämisen kannalta. Isot päättävät ja suomalaiset poliitikot vähän valittavat. Jos kotimaassa vallitsevan tyytymättömyyden takia pitää oikein kovasti näytellä, niin vaaditaan takuutuksia Jutta Urpilaisen tyyliin. Niin huonoja, että eivät kelpaa kenellekään muulle. Ja sitten toistetaan kierros alusta vähän eri näköisenä. EU:n historiasta täytyy ymmärtää, että oikeastaan jokainen kriisi on käytetty kohti liittovaltiota.

Ja näin tulee olemaan maailman tappiin, jollei tule jotain isoa ylläriä. Brexit oli tällainen ylläri. Siksi UK:lle kostetaan niin kovasti. Siitä on tehty varoittava esimerkki.

2 tykkäystä

Onko Marin muuten sanonut, että oli humalassa? Tai onko puhallutettu?

Edit: En siis väitä etteikö olisi ollut, mutta nykyään ei ole niin sanottua, etteikö voisi juhlia selvinpäin tai “lähes selvinpäin” eli yhden tai kahden sodukan voimalla…

Onko Lintilä? Tiedän ettet ottanut kantaa asiaan, mutta tässä kuitenkin ketjussa ollaan kovasti vertailemassa caseja…

1 tykkäys
6 tykkäystä

Keskustelu meni Lintilästä Mariniin ja - aivan oikein- jotenkin nämä kaksi tapausta linkittyvätkin toisiinsa. Ajattelin itse lähinnä sitä, miten poliitikko selviää näistä tilanteista. Lintilän puolustus pitää tässä kuitenkin suht. hyvin. Kun keskustelu ohjautuu tasolle “entäs Marin” on tämä jo puoli voittoa. Sitten toinen kortti hihassa on itse whatsapissa levinnyt valokuva “iloa, valoa ja Olavia” tekstillä. Aikaa kuluu ja tämä on lopulta vain hauska läppä. Veikkaan. että Lintilän peli ei ole pelattu ja Keski-Pohjanmaan mies saattaa selvitä tästä kohusta voittajana.

1 tykkäys

Maahanmuutosta on kiellettyä tehdä rehellinen tutkimus mitkä on sen edut ja haitat. Tällä hetkellä, ja tällä konseptilla se on voimakkaasti negatiivinen nyt ja myös myös tulevaisuudessa. Pääkaupunkiseudulla tuista puolet maksetaan maahanmuuttajille, vankiloissa yli kolmasosa ulkomaalaisia, tulkkikustannukset virastoissa, työllistävät poliisia moninkertaisesti suhteessa väestömääriin, terveydenhuolto yms. Asiaan sisältyy erittäin paljon kustannusnäkökohtia joita ei nyt oteta huomioon. Persut haluavat vain rehellisyyttä eikä piiloutumista ideologian taakse. Suomella nimen omaan ei ole varaa nykyisen kaltaiseen maahanmuuttoon, se on puhdasta matematiikkaa.
Se että muutto saataisiin talouspositiiviseksi on sitten se varsinainen iso kysymys kaiken kaikkiaan, jota kukaan kannattaja ei suostu(uskalla) ottaa esille pohdittavaksi.

26 tykkäystä


Muistan tämän mainitun kampanjan.
Ihmettelin, kuka helvetti tämä kaveri on, ja miksi hänen naamansa oli aivan kaikkialla ja millä hän rahoitti kampanjansa.
Edit.
Kampanjan tunnus oli Venäjän tuntija ja Järkivihreä.

11 tykkäystä

En ymmärrä, mistä puhut. Tätä on tutkittu ja tuotu esille useista eri lähteistä jo vuosikaudet. Suomesta loppuu työntekijät ja työperäinen maahanmuutto on yksinkertaisesti välttämättömyys. Erityis- ja huippuosaajien houkutteleminen on vielä toisenlainen haaste.

Ehkä pakolaisstatuksella Suomeen saapuvien maahanmuuttajien demonisoinnin sijaan voisi miettiä tarkemmin, mikä kotouttamisessa on pielessä. Näitäkin ihmisiä tarvitaan tuottamaan palveluja, joita harmaantuva Suomi kipeästi kaipaa. On selvää, että Suomen tukiviidakkoa pitää karsia ja tuesta pitäisi tehdä entistä laajemmin vastikkeellista. Sillä ei lopulta ole väliä onko tuen saaja perussuomalainen vai mamu.

Ymmärrän, että persutkin ovat ministeriöiden laskelmiin tutustuneet, joten maahanmuuttovastaisuudestaan huolimatta työperäistä maahanmuuttoa koskevat mielipiteet ovat vähitellen muuttuneet. Purra on kertonut sen jo hyväksyvänsä.

3 tykkäystä

Hyvä.

Mutta mitäs sitten tehdään näille kaikille jo nyt tulleille “osaajille”, joiden koulutusaste on erittäin matala ja joiden työllisyys on luokkaa 25-40%? Onko ongelmaan korjaus se että otetaan entistä enemmän näitä samoja hyvin alhaisesti koulutettuja ja hankalasti työllistyviä maahanmuuttajia? Pinotaanko heidät päivittäin päällekkäin vaiko vierekkäin, kun töihin he eivät ainakaan mene? Mitä palveluita nämä ihmiset sieltä kotoaan käsin meille tuottavat?

21 tykkäystä

Kaveri on Kai Mykkänen, Kokoomuksen eduskuntaryhmän pj. Äitinsä on venäjän kielen tulkki, äidin isä pakeni Venäjältä Suomeen. Siksi varmaan on Venäjän tuntija.

2015 hän oli hyvin tuntematon henkilö yleisölle. Hän oli vaalien jälkeen ensimmäisen kauden edustaja ja samantien ministeri. Ihan hyvä, että myös hänen historiaan perataan.

2 tykkäystä

Työllistämispalveluita pitää kohdentaa ongelmakohtiin. Näin varmasti osittain jo tehdään, mutta ilmeisesti ei riittävästi tai sitten vastikkeettomilla tuilla haitataan työllistymistä. Turvapaikkaa hakeneet harvemmin ovat huippuosaajia, mutta perussuomalaisten keskuudessa – kommenteista päätellen yleinen – rasistinen asenne ei ainakaan heidän työllistymistään auta. Suomeen saapuva turvapaikanhakija, ja ainakin oleskeluluvan saaja, on pääsääntöisesti jotain uhkaa paossa. Se kannattaa aina pitää mielessä.

Muilta osin tähän jo vastasinkin ylempänä. →

Ehkä pakolaisstatuksella Suomeen saapuvien maahanmuuttajien demonisoinnin sijaan voisi miettiä tarkemmin, mikä kotouttamisessa on pielessä. Näitäkin ihmisiä tarvitaan tuottamaan palveluja, joita harmaantuva Suomi kipeästi kaipaa. On selvää, että Suomen tukiviidakkoa pitää karsia ja tuesta pitäisi tehdä entistä laajemmin vastikkeellista. Sillä ei lopulta ole väliä onko tuen saaja perussuomalainen vai mamu.