Pörssien suunta (Osa 1)

Voin luvata, ettei Huhtikuuta näillä tasoilla nähdä. Jos minäkin ostan jotain hiton nakua tietämättä, mitä se edes tekee 110% nousun jälkeen, niin hype on valloillaan ja euforiaa riittää. Sitä riittää niin paljon, etten edes vaivaudu tutkimaan mikä firma se on.

5 tykkäystä

Iltaa kaikille! Kuin rauhoittavana ja vilvoittavana kääreenä otsalle tämän pörssihuuman keskelle saatiin Federal Reserven odotettu korkopäätös, jossa rahapolitiikan linja ja elvytysohjelmat jatkuvat entisellään.

44 tykkäystä

Kyllä noita “squeezeja” on ennenkin harrastettu.

Yksi eeppisimpiä on Volkswagen vuonna 2008.

18 tykkäystä

Toisin sanoen, ohjauskorko 0-0,25 %, elvytysohjelmat ennallaan. Ei muutoksia ohjeistukseen. Talouden ja työllisyyden elpyminen on tasaantunut viime kuukausina ja tiedotteessa tuodaan esiin sektorien välisiä eroja koronan vaikutuksien suhteen (palvelut vs. teollisuus lienee ytimessä).

27 tykkäystä

Tässä jo tutuksi tullutta kuviota Federal Reserven taseesta ja ennuste vuoden 2021 loppuun, jos elvytys jatkuu nykytahdilla. Lähelle 9000 miljardia dollaria kivuttaisiin, missä on aikamoinen harppaus koronakriisiä edeltävään 4000 miljardiin.

26 tykkäystä

Lehdistötilaisuudessa esitettiin kysymys lyhyen ajan inflaatioriskeistä. Powellin mukaan mm. patoutunut kysyntä voi aiheuttaa inflaatiopaineita, mutta ne eivät ole laajoja tai pysyviä. Lisäksi Fed on kärsivällinen ja kestää yli kahden prosentin inflaatiota “jonkin aikaa” pitkän hitaan inflaation ajanjakson vastapainona.

30 tykkäystä

Powellin mukaan arvopaperiostojen vähentämisen ajankohdasta ei ole puhuttu, mutta hän lupaa läpinäkyvyyttä ja ennakoitavuutta, kun sen aika tulee.

19 tykkäystä

Lehdistötilaisuus loppui, ja pikamakrokommenttia on tarjolla halukkaille. Kuohuva ja kuplat taitavat olla tämän illan teema, kiitos teille seuraamisesta ja hyvää yötä :slight_smile:

43 tykkäystä

Sivukorvalla kuuntelin tämän ja särähti korvaan. sanottiinko videolla todellakin että ARK etf:t ovat hypeosakkeita?

1 tykkäys

Etf:iin sisältyy riskejä. Monet meistä ostavat eniten nousseita etf:iä, mikä nostaa kohdeosakkeita. Toiset meistä taas ostavat eniten nousseita osakkeita. Noste kasvaa kuin pullataikina. Käänne voi seurata kun arvo kasvaa liian suureksi: ostojen aiheuttama nousu hidastuu. Ostot eivät voi kasvaa loputtomiin ilman fundan antamaa tukea nousulle.

3 tykkäystä

Jos ETF sijottaa hypeosakkeisiin, tai ainakin erittäin yliarvostettuihin, niin lukisin myös ETF:t tässä tilanteessa hypeosakkeiksi.

4 tykkäystä

Varsinkin kun indeksi jota etf seuraa on selvästi “custom made” eli, voisi argumentoida sen olevan vain vanhaa kunnon osakepoiminta with extra steps.

3 tykkäystä

Bloomberg Markets European Open haastattelussa oli Olli Rehn:

“We are certainly ready to use and adjust all of our instruments accordingly on the basis economic outlook. We are closely monitoring the evolution of the exchange rate, especially with regard to the inflation outlook.”

“Inflation outlook is too low for my liking and, more importantly, too low for our target.”

Rehn kommentoi EKP:n jäsenten (mm. Klaas Knot) esittämää mahdollisuutta alentaa korkoja.
Several of his Governing Council colleagues, including Dutch governor Klaas Knot, have recently raised the possibility of cutting interest rates.

Rehn:

“I would not enter a speculation about one or another instrument in our monetary toolbox. I would just say that we are ready to use and adjust all of our instruments accordingly."

1 tykkäys

Kivat Nordnetille, mutta kun seuraa aktiivisesti sijoitussomea ja katsoo tätä kaupankäynnin määrän räjähdystä niin ei voi tulla ajatelleeksi kuinka “rikki” pitkäjäneisyys on sijoittajissa.

Tämä viimeisen vuoden höykytys, aluksi pelon ja nyt hurmoksen kautta, tuntuu saaneen monien sijoitushorisontit sekaisin.

Lyhyessä horisontissa ei itsessään ole mitään vikaa, jos tietää mitä tekee. En vain usko, että suurin osa oikeasti tietää mitä tekee. Tai ainakaan miettii seuraavaa askelta: mitä teen oston jälkeen? Mitä teen myynnin jälkeen? Jne.


Isossa kuvassa rahapolitiikka pysyy löysänä, inflaatio on ehkä pian murhe ja se näkyy jo kurssireaktioissa sitten viime syksyn (arvon ja syklisten sekä pienyhtiöiden nousu). On tuskin väärin väittää, että pörssi on paikoitellen ylikuumentunut ja näillä sektoreilla mikä vaan on mahdollista (en ihmettelisi -80 % laskua näissä viimeaikaisissa superbaggereissa :smiley: ), mutta onko kokonaisuuden kannalta näin? Gamestop ja Nokia saa kaiken huomion, sijoittajien kyky keskittyä moneen asiaan samaan aikaan on rajallinen. Samalla tuolla edelleen mörnii monia ihan edullisia osakkeita.

Ja, kuten ylösalaisin-markkinan logiikalla tiedämme, pahentuvat sulkutoimet ja rajoitukset eivät välttämättä ole pörssille kokonaisuutena huono asia. :wink:

36 tykkäystä

Tahtoo nuo pörssin liikkeet olla niin nopeita, ainakin joillakin yhtiöillä, että ei kerkeä Nordnetissä katsomaan “Tietoja yrityksestä”-osiota niin kurssi on jo pompannut.

2 tykkäystä

Rahastot ilmeisesti myyvät (ehkä?) kun olivat melko pingottuneita hetki sitten.

3 tykkäystä

Saksassa inflaatio pompsahti, mm. kun hetkelliset ALVien leikkaukset poistuivat ja minimipalkkaan tuli pieni nosto.

Inflaatiohan voi plurpsahtaa hetkellisesti jos/kun taloudet avautuvat.

7 tykkäystä

Tämä on ihan hyvä muistutus että inflaatiota on tulossa näin löysän rahan politiikalla.

Olisin erittäin varovainen nyt markkinoiden kanssa, kasvuyhtiöiden mielikuvitukselliset arvostuskertoimet puolittuvat nopeasti jos inflaatio nousee ja korotkin sitten lopulta.

1 tykkäys

Tämä viestiketju suljettiin automaattisesti sen saavutettua vastausten maksimimäärän 10000. Continue discussion at Pörssien suunta (Osa 2).