Pörssien suunta (Osa 2)

S&P 500 osalta tiivistettynä nyt on ok sijoittaa indeksiin jos uskoo että osakesijoittajien tuottovaatimus pysyy jatkossa aina alle 5 prosentissa p.a. nimellisesti.

Jos sijoittajien tuottovaatimus seuraavien kymmenen vuoden aikana edes hetkeksi nousee vaikkapa 5,5 prosenttiin p.a., nyt on väärä hetki sijoittaa indeksiin.

Tarvitaan siis ennätysmatala tuottovaatimus ja vielä suurempi anomalia siihen miten pientä volaa tuottovaatimuksessa jatkossa tulee olemaan.

2 tykkäystä
8 tykkäystä

Tunnelma rauhoittumassa….
…… business as usual is back, for the moment…

Mon­day’s moves marked a come­back for stocks af­ter in­vestor anx­i­eties about the Fed­eral Re­serve’s path for mon­e­tary pol­icy sent the Dow on its big­gest de­cline since late Oc­to­ber.

Ini­tial wor­ries cen­tered around Fed of­fi­cials sig­nal­ing they may raise in­ter­est rates sooner than an­tic­i­pated due to the re­bound­ing econ­omy. In­vestors who are op­ti-mistic about stocks say that faster growth and in­fla­tion in the com­ing months are likely to sup­port the mar­ket over-all—even if long-term rates rise slightly.

4 tykkäystä

Keskiviikkoiltapäivää! Kirjoitin sateen ropistessa pikakommentin päivällä julkaistuista euroalueen ostopäällikköindekseistä, jotka onnistuivat ylittämään odotukset. Palvelualojen tuska näyttää vihdoin päättyneen, ja kuluttajakysynnässä on edellytyksiä positiivisille talousyllätyksille. Hintapaineet sitten tulevat kasvun kylkiäisenä ja ovat lisääntymään päin etenkin teollisuudessa.

30 tykkäystä
9 tykkäystä

Liittyen tähän yleiseen periferiateknojen laskuun, mikä on nyt näkynyt tuolla teknisen analyysin kysy-vastaa ketjussakin. Noita ko. ketjusssa kysyttyjä kun on katsellut teknisessä mielessä niin tämä päävirta vie kaikkia kuin lastuja laineilla. Suurin osa näistä liikkuu saman suuntaisesti selkeästi rahastojen vetämänä. Viime vuonna rahastot veti ne ylös huippuihin. Tänä vuonna suunta on alas. Teknisesti death crosseja napsuu melkein koko joukkueelle lähiaikoina, mikä nyt ei ainakaan lisää luottamusta markkinoilla.

Onko kenelläkään tiedossa jotain hyviä proxy-ajureita joita kannattaisi seurata tällä hetkellä trendimuutoksen haisteluun? Suunta tuskin muuttuu ennen kuin rahastot ovat joko myyneet kaikki osuutensa, tai sitten tämä alue alkaa taas kiinnostamaan. Esim. pelkkä rahastojen rahavirtojen seuranta on auttamatta myöhässä kun tuota raportoidaan niin jälkijättöisesti.

Edit: viesti tänne pörssien suunnan puolelle kun tämä toimialan/periferian liike kohtuu hyvin liittyy asiaan.

9 tykkäystä

Jos juuri julkaistujen makrolukujen perusteella voi tehdä tämän päivän "snap-shot analyysin niin USA on ajautumassa stagflaation - työttömyys ja inflaatio nousevat. Mitä tekee FED??? Uusien työttömyyshakemusten lkm. Kasvussa eli411 000. Seuraavat inflaatioluvut todennäköisesti taas yli odotusten.

2 tykkäystä

Samaa itsekin kirjoittelin että stagflaatio edessä. Hyvä hienoa fedi, mitäs nyt? Lisää helikopteri rahaa? Koron nostoa? Ainii mutta Hyvin tässä käy niinkö ovat sanoneet so no problemo. :slight_smile:

2 tykkäystä

Ei onneks ylläreitä GDP-luvussa

Mutta työttömiä edelleen riittää

4 tykkäystä

Ei kai tässä kannata liian hätäisiä päätöksiä tehdä. Eikös sitä ole jo pidemmän aikaa puhuttu, että työllisyys ei lähde tästä isommin nousuun ennen kuin korotetut työttömyyskorvaukset loppuu (oliko se elokuussa?)

7 tykkäystä

Oletettavasti silloin tapahtuu jotain, se että mitä on vaikeampi juttu. Toisaalta vain kaksi vaihtoehtoa.
Mutta tämäkin on jo markkinoiden tiedossa joten pitäisi tulla jokin homma mikä yllättää markkinat.
Ja kuinka ollakkaan FED kokous on Elokuun lopussa ja Syyskuussa on ”normaalisti” pikkukivaa syöksyä historiallisesti, times like these history wont matter? (Cassandras call on me call on me)

Ei hätäisiä mutta jos vaikka pari tuntia miettii, mieluiten enemmän :slight_smile:

Edit. Itse suuresti markkinoilla mukana eikä -50% jne laskut pelota mutta tarkka saa olla missä rahat on.

Ei ole menossa. Työttömien määrä korkea, mutta avoimien työpaikkojen määrä historiallisesti korkea ja elvytys-shekkien jakelu päättymässä. Pienipalkkaisten kouluttamattomien sekä perustuloihin koulutettujen on pakko palata töihin nopeasti. Stagflaatio on kaukaisin ajatus mitä tulee tapahtumaan. Suuria muutoksia pörssikursseihin ei ole näkpiirissä ennen vuotta 2023 minun näkemykselläni.

1 tykkäys

”Sijoittajat alkavat ehkä hyväksyä, että Fed nostaa väistämättä jossain vaiheessa korkoja”

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/wall-streetilla-osakekurssit-rikkoivat-jalleen-ennatyksiaan-bidenin-julkistettua-infrastruktuurin-kunnostuksen-suunnitelmansa-sijoittajat-alkavat-ehka-hyvaksya-etta-fed-nostaa-vaistamatta-jossain-vaiheessa-korkoja/4da219c6-048a-4046-82af-c8b3ca34bfe6

10 tykkäystä

Pitkästä aikaa on uutisiin päässyt Covid-19 ja delta variantti, jotka heiluttaa pörssejä. Mutta tottahan se on, että saattaa öljyn hintaan vaikuttaa kun matkailu ottaa osumaa jos/kun rajoituksia taas otetaan käyttöön.

5 tykkäystä

Hyvää ja terävää analyysiä Tohtori Tuholta.

4 tykkäystä

Is the stock market poised to lose momentum heading into year end?

Goldman Sachs’ closely watched chief U.S. equity strategist David Kostin isn’t ruling out more upside for the stock market into year end, but he does acknowledge gains will be tougher to generate.

“You’ve got two big headwinds facing the market in the next six months that I think is likely to restrain the appreciation. The first issue is higher rates [interest]. The idea of higher rates is typically associated with some lower valuations,” Kostin said on Yahoo Finance Live.

Kostin says the other issue facing investors comes at the hands of lawmakers.

“The second issue is tax reform. We are sitting here today literally in the middle of the year and that is likely to be the dominant topic policy-wise in the next several months in Congress as they negotiate both the potential for higher corporate tax rates and the potential for higher capital gains rates,” Kostin added.

At 4,295 in early afternoon trading on Tuesday, the S&P 500 stands just below Kostin’s 2021 price target of 4,300.

If interest rates remain relatively unchanged through the end of this year, Kostin thinks the S&P 500 has the potential to reach 4,700 all else being equal. The wildcard here for the market, at least for Kostin, is the outlook for taxes.

4 tykkäystä

Muutamia lainauksia tämän päivän Kauppalehden pääkirjoituksesta:

"Helsingin pörssissä päättyi koko 2000-luvun tuottoisin tammi–kesäkuu. Tuottoindeksi nousi vuoden alusta kesäkuun loppuun 19,5 prosenttia.

Kyseessä on viidenneksi paras ensimmäinen vuosipuolikas koko indeksin historiassa. Edellinen tätä parempi ensimmäinen vuosipuolisko löytyy Nokian kulta-ajoilta, vuodelta 1998, jolloin tuottoindeksi nousi 38,2 prosenttia."

“Heikoin tuottokuukausi oli helmikuu, jolloin tuottoindeksi nousi 1,2 prosenttia. Paras oli osinkojen pönkittämä huhtikuu: 5,2 prosenttia.”

“Osakesäästötilit lanseerattiin viime vuoden tammikuussa juuri ennen koronaa. Lanseerauksen jälkeen keskiverto-osakkeen tuotto on ollut 32 prosenttia koronakuoppa mukaan lukien.”

“Viime vuoden maaliskuun puolivälistä eli koronakuopan pohjilta lukien tuottoindeksi oli kohonnut kesäkuun loppuun mennessä lähes sata prosenttia. Koronakuopassa osakkeita ostaneen on ollut helppo päästä hyviin tuottoihin, sillä pohjakosketuksen jälkeen vain kymmenen osakkeen tuotto on jäänyt negatiiviseksi, ja keskiverto-osakkeen tuotto on ollut 85 prosenttia.”

“Helsingin pörssin keskimääräinen arvostustaso (p/e) on noussut kaikkien aikojen huippulukemaan yli 25:een. Koronaa edeltävien viiden vuoden ajalta keskimääräinen p/e-luku oli 18. Tulosten pitäisi parantua lähes 40 prosenttia, jotta palattaisiin vanhalle normaalitasolle.”

24 tykkäystä
4 tykkäystä

"Globaalin talouden erittäin voimakas elpyminen näkyy tuloksissa. Tänä vuonna tehdään uudet ennätystulokset, toteaa myös Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilén.

Vilénin mukaan pörssi katsoo niin pitkälle eteenpäin, että se on käytännössä jo unohtanut koronan."

"Syksyllä mitataan, onnistuvatko yhtiöt siirtämään komponenttipulan vuoksi kohonneet kustannukset hintoihin. Syksyllä nähdään myös, jatkuuko kotoilubuumi. Juuri nyt kaikki pienet asiat tuntuvat olevan kohdallaan.

– Tuloskasvu tulee olemaan kaikkein voimakkainta nimenomaan toisen vuosineljänneksen tuloksissa, Saari sanoo"

5 tykkäystä