Pörssien suunta (Osa 2)

Avasin tuon Credit Suissen 2022 vuosikertomuksen. 452 sivuinen PDF-tiedosto…

Kaikki on toki suhteellista, onhan tuossa “Cash and due from banks” 68,5 Mrd. euroa eli kohtalaisen reilusti (n. 13 % taseesta), mutta mittakaavat on niin valtavat ja vaikutukset voi olla isotkin että riittääkö tuo kuitenkaan sitten juuri mihinkään jos paniikki iskee.

6 tykkäystä

Ei taida tänään inflaatio kiinnostaa ketään. No, ainakin on jäähtymään päin edelleen. Voisiko nyt vaan pankit lopettaa räjähtelyn.

Credit Suisse laukoo lausuntoja:

26 tykkäystä

Credit Suisse Ceo: We Are A Strong Bank And Overshoot All Regulatory Requirements

  • Our Liquidity Base Is Strong

Tästä tulee kyllä kylmät väreet. Terveisin

“Our capital position at the moment is strong.” Lehmanin CFO 5 päivää ennen kaatumista.

Jos worst case scenario toteutuu, niin tällä hetkellä tuskin kukaan tietää mitä tapahtuu taloudelle tai pörsseille, koska loppujen lopuksi kaikki riippuu taas siitä, millainen pelastusrengas pankeille heitetään - ja kuinka nopeasti.

78 tykkäystä

Niin eihän tuossa ole kyse siitä, että koko tase pitäisi ostaa vaan ulkopuolisen ensihoitajan tulee vain taata likviditeetti ja uskottavuus. Maksaahan se kymmeniä miljardeja, mutta ei puolta biljoonaa.

4 tykkäystä

Sille mitä pankkien CEO:t ja CFO:t sanovat vakavaraisuudesta ei kannata antaa paljoa painoarvoa, koska käytännössä eivät voi sanoa mitään muuta kuin että pankki on hyvin vakavarainen. Näin on pakko sanoa, vaikka tilanne olisikin toinen, koska muuten talletuksia aletaan nostaa ja siirtää toisiin pankkeihin kiireen vilkkaa, minä varmasti johtaa pankin kaatumiseen ja paniikin synnyn haluavat kaikki pankkien CFO:t ja CEO:t viimeiseen asti välttää.

56 tykkäystä

Eivät nämä kyllä ole ollenkaan sama asia. Credit Suissen likviditeettitilanne on ainakin toistaiseksi loistava eikä kriisiä ole välittömässä näköpiirissä

Tilanne voi tietysti muuttua mikäli kaikki luottamus pankkiin menetetään, koska yksikään pankki maailmassa ei kestä kunnon bank runia.

46 tykkäystä

Jep, eipä Lehmannin kaltainen himmeli edes pitäisi olla mahdollista nykyregulaatiolla etenkin kun kyseessä on systeemipankki - sen verran kriisistä onneksi otettu oppia. Liian usein nuo ovat kuitenkin olleet ne viimeiset kuuluisat sanat, koska aidosti luottamusta nauttivan pankin ei tarvitse edes asiaa erikseen mainita.

Suurin ongelma tällä hetkellä varmasti onkin juuri tuo mahdollinen paniikki ruokkii paniikkia tilanne, jolloin pääomabufferit ovat yhtä tyhjän kanssa mikäli minkäännäköistä bank runia olisi ilmassa.

40 tykkäystä

Rahapolitiikka kääntyi todella nopeasti

37 tykkäystä
24 tykkäystä

Vähän tuntuu siltä, että tämä credit suisse juttu on täyttä paniikkia. Mikä nyt on muuttunut niin valtavasti parissa päivässä? Credit suissen tase on kuitenkin ihan hyvässä kondiksessa.

19 tykkäystä
12 tykkäystä

Mistään en mitään ymmärrä, mutta ainakin markkinat vaikuttaisi reagoineen siihen, että yhtiön pääomistaja ei pysty lisää rahoitusta antamaan ja yhtiö joutuu kääntymään käytännössä keskuspankin puoleen. Mihin tuota lisärahoitusta sitten nyt tarvitaan, en tiedä kun en ole perehtynyt kovinkaan syvällisesti. Ei tuo tase kuitenkaan nyt vaikuttaisi niin vahva olevan mitä näin nopealla vilkaisulla + somessa liikkuvien kommenttien perusteella ymmärrän.

Ainakin 2021 vuosikertomukseen verrattuna rahoitustilanne on selvästi heikompi. Tiedä sitten pidemmän aikavälin trendiä tai mitä nuo eri taseen erät tarkemmin sisältää.

7 tykkäystä

Ketsuppipullo aukesi? Kriisi on vasta alussa?

11 tykkäystä

Kun pankit varjelevat kassaansa eivätkä uskalla antaa lainaa, seurauksena on luottolama.

1 tykkäys

Kaikessa hiljaisuudessa öljy laskenut $66:n. Kulta nousussa. Pitkät korot laskussa. Dollarilla hurja hyppy suhteessa euroon. Sanoisin että sen jonkin rikki meneminen ja pivot lähenee, mutta onko se jo tämä hetki?

11 tykkäystä

Toivottavasti jää viikon viimeiseksi Hätä-Vartiksi.

Miten lie Verneri käsikirjoittanut näille jatko-osia? Eikö niitä yleensä suunnitella useampia kerralla eteenpäin tarinan eheyden takia, vähintään trilogia?

52 tykkäystä

“huh huh mikä pörssiviikko” toteaa Verneri videolla.

Hei Verneri, se on vasta keskiviikko…

115 tykkäystä

:smiley: Ei onneksi, ainakaan vielä.

Tässä taitaa käydä enemmän niin että tehdään menestyneen ykkösosan perässä häthätää kehonmpia jatko-osia. :smiley:

Nojoo, asiaan.

Tässä pari kuvaajaa videolta.

Credit Suissen CDS:t kontekstiin. Kuvaajassa Nordea sinisellä, joskin kiiressä nuo jäi eri asteikolle mutta on se silti dramaattinen kuvaaja. Jos näistä pitäisi arvata niin veitsen terällä on pankin tilanne.

Credit Suissen talletukset virtaavat ulos… Tuleeko lopulta pako?

Korot ja öljy laskee… haisee taantumalle?

Tämän hetken korko-odotukset vihreällä ja keltaisella viime viikon odotukset mistä puhuin Vartissa Korot nousevat vielä rutkasti lisää… Katsotaan miten se Vartti vanheni parin kuukauden päästä. :smiley:

Inflaatiodatasta pieni nosto. Inflaatio häiritsee, vaikka suljetaan shelter pois!

62 tykkäystä

image

34 tykkäystä

Jaaha, selittää mukavasti miksi indeksien käppyröihin ilmestyi vihreitä palkkeja. Vuoristorata jatkuukoon. Huomiseksi voitaisiin saada nousupäivä, mutta vuoristoradan tunnelissa odottaa iltapäivällä mörkö:

image

(Nämä kellonaikoja jenkkien itärannikon aikaa, eli hieman ennen jenkkimarkkinoiden avautumista)

33 tykkäystä