Pörssien suunta (Osa 2)

Kaikkien velkaisten yhtiöiden kohdalla kannattaa tsekata velkajärjestelyt; esim. kuinka pitkälle aikaa velkoja on, keskimääräinen maturiteetti ja tosiaan uuden velan hinta. Haasteita on kaikille velallisille mutta jos vastaukset on lyhyt, pian ja vielä korkea niin hankalaa on, todella hankalaa.

14 tykkäystä

Tässä on vähän näitä inflaatioprosentteja maittain. :grimacing:

13 tykkäystä

Hei, saanen kysyä mistä katsoit nämä hinnoittelut? Velkakirjamarkkina kun on epälikvidi ja lopullinen hinta neuvotellaan ostajan ja myyjän kanssa.

1 tykkäys

Erittäin hyvä pointti, bondimarkkinalle voidaan laittaa millä tahansa hinnalla velkakirjoja myyntiin, koska lopulliset kaupat täytyy erikseen hyväksyä. Ainoastaan toteutuneiden transaktioiden pohjalta voidaan tehdä mitään johtopäätöksiä.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-05-01/first-republic-seized-by-regulators-will-be-sold-to-jpmorgan

First Republic Bank was taken over by regulators and will be acquired by JPMorgan Chase & Co.after rescue efforts failed to undo the damage from wrong-way investments and depositor runs that have roiled regional lenders.

JPMorgan will “assume all deposits, including all uninsured deposits, and substantially all assets” of First Republic, the California Department of Financial Protection and Innovation said in a statement.

Ehkä tämä vähän vakauttaa finanssisektoria tällä viikolla.

E: @BulleroBull US/Can on auki normaalisti.

28 tykkäystä

Hieno juttu.
En ainakaan nopealla googlailulla löytynyt seuraavaa pankkia, joka olisi vaikeuksissa.
Oliko tämä mahdollisesti tässä vai onko seuraava tiedossa?

3 tykkäystä

Kuvakaappaus Mandatumin Trader One:sta, missä kuka tahansa voi käydä noilla kauppaa. Kun korot nousee, niin velkakirjojen arvo laskee. Minimieräkoot tosin usein aika korkeita ja vaikkapa noissa Kojamon velkakirjoissa 100k€ nimellisarvoa. Kyseenalaistaisin silti oletuksen, että velkakirjamarkkina olisi epälikvidi - sellainen tilanne olisi aika huolestuttava :smiley:

2 tykkäystä

Hei, kiitos tästä. Ollut nimittäin aikomuksena kasata vähän isompaa velkakirjasalkkua osaksi koko portfoliota ja pankin puolelta tilanne esittäytyi hankalampana kuin mitä se ilmeisesti onkaan. Pitänee tutustua Mandatumin palveluihin.

1 tykkäys

Tuosta voi katsoa kuinka usein noita pankkeja on putoillut.

En tiedä sitten mediako tekee näiden nyt nähtyjen pankkien kaatumisesta tämän paniikkihässäkän tässä inflaatiopanikoinnin ohessa?

5 tykkäystä

Ketjussa puhutaan paljon pankeista, voisiko seuraavaksi olla kuitenkin vaikka Italian vuoro?

Maksumuurin takana mutta otsikko ja alustus kertonee oleellisen

9 tykkäystä

Tällä viikolla on tiedossa koronnostaja EKP:ltä ja Fediltä. Molemmilta odotetaan 0,25 prosenttiyksikön korotusta, mutta EKP saattaa korottaa 0,5 prosenttiyksiköllä. Jutussa ei ole maksumuuria.

ING-pankin ekonomisti Carsten Brzeski veikkasi, että leirien välisessä köydenvedossa päädytään tyypilliseen eurooppalaiseen kompromissiin eli 0,25 prosenttiyksikköön.

Tiukemman linjan kannattajat saattavat vetää pitemmän korren, jos inflaatioluvut ovat ennakoitua korkeammat. Saksan inflaation hidastuminen huhtikuussa saattaa kuitenkin ennakoida, että hintojen nousupaine alkaa hellittää myös muualla euroalueella.

6 tykkäystä

Tuolla mainitsemallasi ei bondilla ei ole käyty kauppaa Frankfurtin pörssin datan mukaan koko vuonna. Ei minusta kauhean likvidin markkinan merkki.

Nyt kaatuneet SVB ja FRB on isoimmat pankit 15 vuoteen. Tuossa wikipedian listauksessa suuri. osa kaatuneista oli 100-1000 kertaa pienempiä.

9 tykkäystä

The acquirers podcastin haastattelussa kääntyneen korkokäyrän isä Campbell Harvey. Kiinnostavaa juttua korkokäyrän ennustusvoimasta ja sen muutoksesta vuosien varrella sekä talouden riskeistä korkeamman korkokannan seurauksesta.

TL;DR
-Tarina siitä miten kehitti mittarin.
-Korkokäyrän ennustevoima taantuman ennustajana on heikennyt sillä tieto sen olemassaolosta itsessään luo refleksiivisyyttä; hidastaa investointeja ja taloutta.
-Kummastelee työmarkkinan kireyttä.
-Uskoo, että kaupalliset kiinteistöt sekä talletuksien lähtö pankeista korkorahastoihin ovat suurimpia riskitekijöitä.
-Edessä luottomarkkinoiden jäähtyminen.
-3y ja 10y kääntyneen korkokäyrän kesto on toiminut hyvänä indikaattorina itsessään taantuman kestolle.
-Toteaa, että FED on menossa liian pitkälle koronnostoissa ja voi avata pandoran lippaan.
-Kehuu hajautettua rahoitusteknologiaa, mutta toteaa ettei nyt puhu kryptoista!

19 tykkäystä

Muutama poiminta aamun Vartista.

Nykyinen tulostaantuma on ollut ennusteissa jo 2000-luvun standardein keskiarvoa pahempaa sorttia.

Kuluva Q1-tuloskausi on ollut kuitenkin merkittävästi odotuksia parempi. Keskimäärin tulokset ovat ylittäneet odotukset kuin hyvinä aikoina konsanaan. :smiley: Firmojen hinnoitteluvoima kestää, mistä hyvinä esimerkkeinä ovat Coca-Colan ja Pepsin vahvat tulokset.

Tähän asti viime syksynä alkanut nousumarkkina (jos sitä näin kehtaa kutsua) on mennyt toistaiseksi pelikirjan sääntöjen mukaan. Ensin pohjaa osakkeet, ja pian pitäisi tulosten pohjata. Osakkeiden noustessa ennen tuloksia arvostustasot venyvät, kuten nyt on käynyt. Syksyn tuloskäänne takaisin kasvu-uralle on tässä mielessä kriittinen.

Mikä sitten voisi tukea taloutta? Esimerkisi vahvat palkat. Reaalipalkat mörnivät finanssikriisin jälkeen, mutta 2014 käynnistynyt nousu näyttää jatkuvan. Vahvat ansiot mahdollistavat talouteen väkevän kysynnän. Tämä ruokkii myös inflaatiota, mutta osakkeille nykyasetelma näyttää maistuvan. Kunhan väistetään stagflaatio!

Yhdysvalloissa on myös käynnistymässä oikea teollisuuden renessanssi. Vuosien ulkoistamisen ja ali-investointien jälkeen puheet tuotannon rakentamisesta kotimaahan ovat yleistyneet. Investoinnit ovat elpyneet. Tämäkin ruokkii inflaatiota aluksi, mutta pidemmän päälle vahvemmat toimitusketjut ja tuotantokapasiteetti parantavat talouden kestokykyä.

Niin ja… Vaikka yritän nostaa positiivisia näkökulmia (negatiivisista näkemyksistä ei ole pulaa :smiley: ) niin pörsseillä on edessä historiallisesti heikompi jakso.

51 tykkäystä

Tervehdys kaikille! Euroalueen alustavat inflaatioluvut tuskin aiheuttavat vielä riemunkiljahduksia EKP:ssa. Vuodentakaisesta hinnat nousivat 7,0 % (maaliskuussa 6,9 %). Pohjahintojen nousu hidastui hieman, 5,6 %:iin (maaliskuussa 5,7 %) mutta esimerkiksi palveluissa hintojen nousu kiihtyi 5,2 %:iin. EKP on viestinyt, että palvelujen hintoja nyt erityisesti seurataan, joten luvut eivät anna aihetta poiketa 50 korkopisteen nostojen linjasta vielä.

59 tykkäystä

Inflaatio käyttäytyy eri maissa nyt aikalailla eri tavalla, mikä edelleen vaikeuttaa EKP:n työtä. Suurista jäsenmaista inflaatio kiihtyi Ranskassa, Italiassa ja Espanjassa. Saksassa luvut sen sijaan hieman hidastuivat.

53 tykkäystä

Kotitalouksien lainamäärän kasvu hidastuu jyrkkenevään tahtiin. Kaippa tämäkin alkaa jarruttamaan jossain vaiheessa kysyntää ja inflaatiota. :smiley:

33 tykkäystä

Lisää inflaatioasiaa tarjoaa OP:n Jari Hännikäinen tviittiketjussaan, osin toki on toistoakin. :slight_smile: :point_down:

16 tykkäystä

Kyllä näitä ehdokkaita seuraavaksi kaatuvaksi pankiksi Yhdysvalloissa riittää :see_no_evil:

40 tykkäystä