Proprius Partners Micro Finland -erikoissijoitusrahasto

Tieto näyttää pitävän paikkansa:

5 tykkäystä

Pitää myöhemmin palata rahaston muihin syyskuun tapahtumiin, jos aikaa ja intoa riittää

Talenomin listalta löytyi sijalta 24. Lisäystä 50 000 ja yhteensä koossa nyt 250 000

10 tykkäystä

Edelleen näköjään lisätty panoksia Withsecureen (lisätty 221 166 kpl, yhteismäärä nyt 3,2 miljoonaa kpl) ja F-Secureen(100 000 kpl, 1,0 miljoonaa kpl). Enentoa nyt 200 000 kpl(lisätty 40 000 kpl) eli lienee edelleen suurin omistus kiitos Withsecuren kurssilaskun. Kyllähän tuo vahva näkemyksenotto tietoturvayhtiöihin on ainakin itselläni pieni este sijoittaa rahastoon, riippumatta siitä, osoittautuuko näkemys oikeaksi. F-Securen kai sentään voi laskea arvoyhtiöksi.

17 tykkäystä

Onkohan rahasto vähentänyt yhtään mitään vai virtaako sinne vaan koko ajan uutta rahaa ja sitä laitetaan näihin jo ennestään isoihin omistuksiin? Ei jaksa lähteä penkomaan yksi kerrallaa omistuksia tällä kertaa. Hatunnosto siitä, että pysytään suunnitelmissa. Toki olisi suotavaa, että perusteluita noiden ostamiseen löytyisi hiukan enemmän kuin aiemmin esiin nostetut “Keijolla on vahva tunne”- tyyppiset jutut. Ei tosiaan täälläkään kiinnostaisi mikään noista yhtiöistä erikseen eikä liiemmin kimpassakaan. :slight_smile:

4 tykkäystä

Remedyä olivat kahmaisseet 6380kpl lisää ja nyt 9. suurin omistaja. Kokonaispotti Remedyssä nyt 106380kpl. Pitää käydä näitä tässä lisää läpi.

Mustia 10000kpl lisää ja potti 100000kpl.
Terveystaloa 50000kpl lisää ja potti nyt 300000kpl.

Revenio ja Marimekko ennallaan.

Totta turiset @NukkeNukuttaja
NoHoa lisätty siis tuo 20 000kpl.

16 tykkäystä

NoHoa lisätty 20 000 kpl (120 000) ainakin minun taulukkoni mukaan kuten myös Talenomia(270 000) ja Tokmannia(130 000). Lassila & Tikanoja 138 300 kpl, ei ole lisätty, joka on erikoista, kun saatiin pitkästä aikaa hyviä uutisia🙂

Niin, tuskinpa rahasto vähentämässä on vielä mitään, maksimissaan 7 kuukauden omistuksen jälkeen, olisi jo treidaamista eikä omistamista @Mututuntuma

12 tykkäystä

Ei varmastikaan ilman syytä myydä. Hienosti kyllä virtaa uutta rahaa sisään. Huomaa, että luottamusta menestymiseen riittää. Onhan tuolla mielenkiintoisia omistuksia, mutta nämä securet ja enentot TOP3- omistuksissa (ja yli 1/3 salkusta) saavat katseet kääntymään muualle.

Hyvin tosiaan rahaa tuntuu tulevan rahastoon. Ja nythän on kyllä hyvä aika rakentaa salkkua. Kyllä tätä on mukava seurailla mitä salkkuun päätyy. Itse ainakin arvostan Heikkilää suuresti ja herran mietteitä on mukava kuunnella ja lueskella.

Mitä äkkiä selasin mielestäni potentiaalisia yhtiöitä niin näyttäisi että uusia yhtiöitä ei ole alettu ostamaan :thinking: Tai ainakaan omistus ei vielä riitä suurimpien listalle.

12 tykkäystä

Propriukselta uusi Skandinaviaan keskittyvä rahasto:

20 tykkäystä

Moni on arvuutellut Proprius Partnersin motivaatiota suureen positioonsa WithSecuressa.

Viimeisimmässä Pörssipäivää jaksossa Heikkilä avasi logiikkaa hieman.

Ulkomuistista heitettynä perustelut olivat 80 meurin jatkuva liikevaihto ja matala EV/S arvostus verrattuna verrokkeihin. WithSecuren EV/S on noin yhden luokkaa, kun verrokeilla se on 3-4. Parhailla se on yli kympin.

Kun haastattelija maintsi alarivien lukemista, vastaus oli, että tuloksen tekeminen on kieltämättä haastavaa tällä alalla.

Minulla ei track record eikä natsat riitä tosissaan haastamaan Proprius Partnerin väkeä näissä asioissa, mutta olen silti valmis ihmettelmään suurta positiota EV/S-lukuun pohjautuen. Itselle mielenkiintoisinta olisi ollut juuri sen tulos potentiaalin avaaminen. Nyt jäi enemmän mieleen, että katsotaan vain kertoimia ja niiden suhdetta verrokkeihin. Jaksossa mainittiin, että tuote voisi olla hyvä, mutta suomalainen perisynti eli vähäinen panostaminen myyntiin tökkii.

Disclaimer: Minulla ei ole positiossa Proprius Partnersissa eikä WithSecuressa eikä kyllä näiden argumenttien jälkeen tule olemaankaan. Arvostan kyllä Heikkilää sijoitusviestijänä ja ostan monet hänen sijoitusteeseistään. On myös mahdollista, että olen tulkinnut jaksossa kerrotut asiat väärin.

On silti erittäin mielenkiintoista kuinka erillä tavalla näistä asioista voi ajatella.

35 tykkäystä

En nyt kyllä ole samaa mieltä kanssasi. Stonesoft teki tenbaggerit ja muutama kaverini otti hyvät rahat firmasta. Jos katsot kurssikäyrää niin minkä linkkasin niin tuossa on monessa kohtaa voinut ostaa osaketta n 40s ja tehät hyvän tilin. Vaikka tuota olisi holdannut pidempäänkin niin vuosituotoksi saa ihan riittävästi. Moneen firmaan kuuluu mahdolliset yritysostot ja kai tässäkin nähtiin enemmän potentiaalia kuin pörssi näki kun tuli ostetuksi hyvällä preemiolla. Joskus ne pörssin pitkäaikaiset sylkykupitkin voivat päätyä ostetuiksi ihan siedettävään hintaan.
Tässäkin varmasti it-kuplan jälkeen merkitsi eniten se että koska osakkeensa hankki ja mihin hintaan.

7 tykkäystä

Stonesoft listautui 1999 IT-kuplan aikana, josta arvo hetkellisesti paisui ja tämän jälkeen alas tultiin parissa vuodessa luokkaa -95%, eli surkea sijoitus oli ellet myynyt pian IPO:n jälkeen. Tämän jälkeen kurssi mörni kymmenen vuotta, mikä on kaikilla mittareilla aivan katastrofaalisen huono sijoitus. Lopuksi Stonesoft otti Eurokriisin aikana parissa vuodessa hillittömän spurtin ja sijoittajat pelastettiin, kun firma ostettiin pois räikeään ylihintaan.

Se että joillain sijoittajilla kävi mieletön mäihä keskellä surkeaa pörssiä ei tarkoita että sijoitus olisi ollut hyvä, mikäli positiivinen lopputulos perustuu sattumaan. Minäkin mielelläni “ottaisin” hyvät rahat omista firmoistani; kyllä ne saa ostaa yli +100% preemiolla pois salkustani aivan milloin tahansa. Jos joku hullu tällaisen ostotarjouksen tekisi, niin olinko hyvä sijoittaja? Olivatko nämä yhtiöt muka pelkästään tuon perusteella hyviä sijoituksia, että yritysostolotossa osui 7 oikein?

Proprius selvästikin kalastelee nyt yritysostoa omaan salkkuunsa omistamalla isolla painolla surkimus-Enentoa ja ehkä se on heille oikea strategia, kun finanssisalan sisäpiiriläisinä kuulevat varmasti paljon näitä yhtiön ympärillä pyöriviä ostohuhuja. Stonesoft on kuitenkin täysin yliromantisoitu mukamas hyvänä sijoituksena, kun valtaosa siihen sijoittaneista menetti kaikki rahansa tai vähintäänkin vuosikausien sijoitustuotot ja ilman tuota täysin posketonta yritysostoa osakkeen tarina olisi ollut huomattavasti erilainen.

45 tykkäystä

No joo… Harva yhtiö sitä pystysuoraan painaa menemään jos ei muutamia jenkkifirmoja lasketa mukaan.

Se että joku tulee tikkana alas kuplan jälkeen ei tee siitä paskaa sijoitusta vaan se että on itse maksanut siitä tähtitieteellistä hintaa. Hyvä sijoitus on semmoinen jolla voi tehdä rahaa.

Kyllä se mörnijä nousi pohjilta ihan kivasti ennen preemiotakin.

Onhan sitä ollut Talvivaaraa, tjgrouppia, satamaa ja toisaalta myös metsäboardia, pkcgroupia, jotka korjasivat vähän toiseen suuntaan…

Itkuplassa oli aika villi hinnoittelu…

Nasdaq composiittikin tuli löhes 80% alas ja kovasti otti kuokkaansa mm cisco, intel, oracle ja moni muu… Ja surinakin oli 65€🤣

Eikö sijoituksen tai tarkemmin sijoittan hyvyyttä/osaamista arvioida nimenomaan osto hetkestä myynti hetkeen eikä kyseisen ostokohteen/yhtiön absoluuttisella pörssitaipaleella?

Mielestäni tähän stonesoftiin liittyi, joku upside niin, että näppien polttaminen oli hyvin epätodennäköistä. En kuollaksenikaan vaan muista, että mikä. Viisaammat korjatkoon.

Ihan samaa ihmettelin ja kirjoittelin myös toisaalle! Tähän tuloksentekokykyyn Mika ei vastannut käytännössä mitään, pitkälti ohitti kysymyksen. Toki ihan inhimillistäkin se on että vastaus vähän rönsyilee ja menee ohi kysytystä tuollaisessa kevythenkisessä konseptissa, mutta hämmästelin tuota itsekin. Heikkilä vaikuttaisi ainakin pitävän WithSecuren tuotteita parempana kuin verrokkien, sillä muuten tuossa missään P/S / EV/S -ajattelussa ei ole minkään sortin järkeä. Ja vaikka tuote olisi parempi, niin sekään ei vielä takaa hyvää tulosta. Olisi kyllä kiva jos Mika tulisit vastaamaan näihin tänne foorumillekin, tiedetään että luet tätä :wink:

Oikeastaan Heikkilän puheissa toistui jatkuvasti tämä yritysostokortti useammankin heidän firman kohdalla. Joo, Mika sanoi että se on vain “optio”, mutta vähän vaikutti että kyllä sen varaan on jonkin verran myös laskettu.

Arvostan kyllä Mikan ja kumppanien saavutuksia ex-työnantajan leivissä, mutta en kyllä ymmärrä moniakaan Propriuksen suurimpia omistuksia. Olen jopa miettinyt, että voisiko näissä WithSecure, F-Secure ja Loide sijoituksissa näkyä jonkinlainen kognitiivinen bias juurikin tuon Stonesoft onnistumisen seurauksena. Näitä biaksia on niin prkl vaikea välttää eikä tuo nyt kovin ihmeellistä olisi vaikka tällaisestakin olisi osaltaan kyse.

34 tykkäystä

Kuunneltuani podin ihmettelin myös juuri kyseistä vastausta (=vastaamattomuutta) WS-kysymykseen ja sen ympärillä ollutta rönsyilyä. Mieleenpainuvin kohta keskustelussa. Eli täsmälleen sama fiilis kuin edellisillä herroilla.

Toistaiseksi ei proprius herätä kärkivalinnoillaan suurta innostusta tai luottamusta täällä… Lähinnä ihmetystä, koska nyt on pitkästä aikaa oikein ostajan markkinat. Noh antaa heidän pelata omaa peliään, minä pelaan omaani

16 tykkäystä

Aikaisemmin esillä ollut yritysostokortti realisoitui nyt Mustin ja Mirrin kohdalla ainakin osittain.

Mika Heikkilä kommentoi Musti Groupia: Tarjous on liian matala | Kauppalehti

Mielestäni Heikkilän kommenttien perusteella he odottaisivat yritysostojen porftoliosta jatkuvan. Nähtävästi tämän keissin osalta odottavat vielä korkeampaakin tarjousta. Olisi hauska ymmärtää, kuinka paljon tuota yritysostojen mahdollisuutta on tosissaan painotettu, kun portfoliota on rakennettu.

15 tykkäystä

Proprius noussut uutena Stockmannin omistajalistaukseen, 350k kpl osakkkeita heillä. Onko muita uusia avauksia kukaan huomannut?

24 tykkäystä

Kamuxiin avattu positio:

27 tykkäystä

Huvikseni iltapuhteena kävin Propriuksen osakeostoja marraskuulta läpi niin ainakin nämä pisti silmään:

F-Secure +100000 kpl, potti nyt 1,1 miljoonaa kappaletta.

Withsecure +37886 kpl, potti 3237886 kpl.

Terveystalo +20000 kpl, potti 320000 kpl.

Oriola +300000 kpl, potti 1,1 miljoona kappaletta.

Alma Media +10000 kpl, potti 110000 kpl.

Jäi katsomatta joitakin yhtiöitä missä ovat mukana, mutta lähinnä kiinnosti taas nuo tietoturvayhtiöt :sweat_smile: Ja uusina nuo ylempänä mainitut Kamux ja Stockman. Itsekin katsoin jokusen uuden omistajalistauksen, muttei niissä ainakaan suurimpien joukossa.

27 tykkäystä