Puolijohdejätit: AMD, Intel, NVIDIA, TSMC, TI, Micron, Broadcom, Qualcomm, ASML yms

Olikohan myös tällä Nvidian lähestyvällä tuotejulkkarilla jotain tekemistä AMD:n laskun kanssa?

@Axxess ainakin näytönohjaimissa on mielenkiintoinen syksy edessä

1 tykkäys

https://www.msn.com/en-us/money/news/unusually-large-amd-option-trades-suggest-stock-could-be-headed-even-higher/ar-BB17QeKW

Why It’s Important: Even traders who stick exclusively to stocks often monitor option market activity closely for unusually large trades. Given the relative complexity of the options market, large options traders are typically considered to be more sophisticated than the average stock trader.

2 tykkäystä

Siellä se Kiina pelaa pitkää peliä. Ostetaan talenttia ulos TSMC:ltä 2-2.5x palkkapussilla ja pistetään R&D-toimipistettä pystyyn Taiwaniin TSMCn naapuriin että saadaan vähän teknologiaa Kiinalaisfirmoille…

Ei, tämä ei tarkoita että Kiinafirmat alkaa pukkaamaan 7nm-piirejä ulos ensi viikolla, mutta se voi tarkoittaa että 5v aikajänteellä Kiina punnertaa teknologiassa tasoihin ja sen jälkeen Huawei voi sanoa huithait jenkkien pakotteille ja piirien saatavuuden blokkauksille.

3 tykkäystä

AMD:ltä tulee uuden työpöytäpiirit marras-joulukuussa ja nykyiset ovat noin vuoden vanhoja, joten jos haluaa Viimeisintä Huutoa olevan vehkeen ja ei halua ostaa Inteliä joka ei pärjää edes vuoden vanhalle AMD:lle niin muutaman kuukauden joutunee venaamaan. Lisäksi rauta voi alussa olla ns. kortilla koska kysyntä ylittänee tarjonnan ainakin jokusen kuukauden ajan.

5 tykkäystä

Tähän voin todeta omalta osaltani, että AMD:n tuotteet ovat ainakin CPUiden osalta erittäin hyviä. Itsekin siirryin pitkän tauon jälkeen takaisin AMD-kokoonpanoon jokin aika sitten. Kokemuksesta innostuneena tarkoitus on päivittää Ryzen 3900XT tai 3950X-kokoonpanoon lähiaikoina. Threadripper kiinnostaisi, mutta tekniikka kehittyy vielä liian nopeasti ja se on turhan kallis nykytarpeisiin. Uusia saa odottaa saataville kuukausia julkaisusta.

Mutta, kertakaikkisen hyvä on ollut ja yksi syy, miksi en AMD:stä luovu hetkeen. Siis osakkeista. :slight_smile:

Liittyen tuohon kiinalaisten chippiryntäykseen postasin siitä kriittisen artikkelin eilen Kiina-ketjuun:

6 tykkäystä

Applied Materialsin (AMAT) Q3 sujui positiivisissa merkeissä, ja myös Q4-ohjeistus näyttää omaan silmääni varsin mukavalta. Jälkipörssissä hentoa nousua tulosjulkistuksen myötä.

3 tykkäystä

Mulla olisi kysymys viikolla tulleeseen Nvidian tulokseen. Mistä johtuu näin valtava non-gaap $2.18 ja gaap $0.99 ero nvididian tuloksessa?

1 tykkäys

Taitaa olla kertaluontoiset kulut. Varastojen kertaluonteinen arvostuksen nosto ja liikearvopoistoja.

Ymmärrän siis kyllä että tälläisistä erot syntyvät gaapin ja non-gaapin välillä, mutta nyt ihmetys on näin valtavan eron vuoksi. 120% ero ei kuitenkaan aivan tavallinen ole, joten tätä ihmettelen. Mellanox diili?

1 tykkäys

Joo, lisäksi Stock based compensation 360miljoonaa ja tuo acquisition related costs 229m. Tuo 589m on se gaap vs non gaap expense erotus. Stock based compensation on kyllä edellisillä kvarttereilla ollut myös muutama sata miljoonaa…

2 tykkäystä

Intel jatkaa omien ostojaan. Osakekurssi värähti. Mahtaako riittää kurssin suunnanmuutokseen?

Jos omistaisin lappua, tämä vain lisäisi intoa juosta karkuun. Jos ollaan lirissä, miksi jakaa 10 miljardia ulos sen sijaan että sijoitettaisiin ongelmien ratkaisuun ja R&D:hen?

8 tykkäystä

Semiaccurate:ssa uusi artikkeli. Itselläni ei ole tilausta, joten pitää tyytyä lyhyeen tiivistelmään, mutta siinäkin ihan hyvää pohdintaa.

1 tykkäys

Tuosta jutusta voi jo tuonkin perusteella arvata.

Kun AMD on pystynyt täyttämään kysynnän high endissä kunnon katteilla ja alkaa olla vapaata kapasiteettia, pistetään jämäpiirejä täysin alta torihintojen niihin segmentteihin joissa intelillä on vielä tavaraa. Alemman tason Xeonitkin ovat vielä todella rasvaisesti hinnoiteltuja kun vertaa täysin samantasoiseen desktop-rautaan. Jos vastapalloon tulee Epycciä pienemmillä coremäärillä mutta aivan tajuttoman halvalla (koska 7nm, joten halvempi valmistaa koska piirit pienempiä) niin Intelin on pakko leikata Xeonien hintoja merkittävästi tai jäävät myymättä.

AMD voi käyttää huippumallien katteista rahaa näiden “perusserveripiirien” hintojen painamiseen niin alas että Intel sanoo EEK.

(Intel aikoinaan teki ihan samaa kuviota puskeakseen AMDn servereissä marginaaliin kun se jäi teknologiassa aikoinaan jälkeen. Kaikki AMD Opteroneiden kanssa vertailukelpoiset Xeonit myytiin alta torihintojen ja ne joihin AMD:llä ei ollut vastinetta oli sitten Hapokkaan Hintaisia)

8 tykkäystä

Maailman 47. tehokkain, Euroopan 17. tehokkain ja Pohjoismaiden tehokkain supertietokone on nyt Suomessa.

Supertietokone Mahti on Atos BullSequana XH2000 -järjestelmä, jonka noodeissa on kaksi 64-ytimistä AMD EPYC (Rome) -prosessoria. Tämä prosessori on EPYC-perheen uusin versio (7H12). Laskentaytimiä on yhteensä noin 180 000.

EPYCin voittokulun lisäksi ajattelin katsoa ainakin vielä pelikonsolilanseeraukset ennen kuin edes harkitsen AMD:n myyntiä. En olisi muuten edes harkitsemassa, mutta puhtaalla matematiikalla laskettuna kurssi on erittäin korkealla. Mutta ehkä AMD ansaitseekin tämän arvostuksen - ei tämä mikään Tesla sentään ole. :slight_smile:

4 tykkäystä

Tarttee tehdä checklisti siitä koska kaikki on ulkona ja voi höyläillä positiota poenemmäksi… Onhan tämä hurjaa menoa, taas +8 % eli 92 $ kirkkaasti rikki :grimacing:

1 tykkäys

Kun sekä Xboxiin että PlayStationiin valiintuivat AMD:t, luulisi, että AMD tekee kaiken mahdollisen Sonyn ja Microsoftin pitämiseksi.
Minä en taas luovu helpolla AMD:stä. :wink:

Sentimentistä kertoo aika paljon se, että eilisen nousupiikin sai aikaiseksi RX 5300 GPU:n “silent launch”. AMD ei siis tehnyt edes numeroa asiasta, eli OEM-valmistajille suunnatun GPU:n julkaisemisesta, mutta sijoittajat huomasivat ja kurssi kiitti.

Mitäköhän tapahtuu, kun seuraavan sukupolven Ryzenit julkaistaan? Ihan positiivinen ongelma tietenkin, mutta itse pidän tilannetta jo karvan päässä pähkähullusta.

1 tykkäys

Osaako joku sanoa mitä merkitystä ostaako NVIDIAn tai AMDn osaketta nysen vai Euroopan pörssin kautta. Nordnet tarjoaa samoja osakkeita USAn ja Saksan lipuilla varustettuna? Toisessa tietty dollari ja toisessa euromääärinen hinta, mutta entä muuten?