Puuilo - Halpakauppakentän uusin peluri

SEB jatkoi kolmatta kuukautta putkeen lisäämistään. Kohta 50% raja taas rikki. Tammikuussa SEB vähensi 3.3 miljoonaa osaketta.


Ei-hallintarekisteröidyt vähensivät -460 000 osaketta eli myyntikannalla.

4 tykkäystä

Olisiko Kuopiossa tilaa toiselle liikkeelle…? Entisen Motonetin tiloihin haetaan uutta vuokralaista.

Voisi ehken parempi tulla tuonne Siilinjärven suuntaan, jos vaan paikka löytyisi.
Olisi lähempänä muita maakuntia täällä.
Kuopioon ei mun mielestä kahta liikettä tarvitse.

1 tykkäys

Jos puhtaasti väkiluvuilla miettii (Kuopio 124 000
Siilinjärvi 21 000) niin luultavasti mahtuisi toinenkin putiikki Kuopioon. Lisäksi tuosta Inkilänmäen liiketilan kyljestä menee motari suoraan Siiliin (n. 15min). Ei sikäli etteikö Siilinjärvelle voisi omansa sopia

Jaetaanpa tähänkin ketjuun tämänpäiväiseen Normal HS artikkeliin liittyen.

Puuilo on kaavaillut Itä-Suomeen 7 uutta myymälää. Suurimmat katvealueet karttaa katsoen ovat Savonlinna, Varkaus ja Iisalmi. Lisäksi Siilinjärvi kuuluu väkiluvultaan kymmeneen suurimpaan Puuilottomaan kuntaan Savonlinnan lisäksi. Kyllä varmaan Kuopioon mahtuu toinen myymälä, mutta Itä-Suomessa on paljon tehtävää ennen sitä. Turussa ei ole yhtään myymälää 200 000 asukkaallaan tässä nyt esimerkkinä.

3 tykkäystä

image

Kun huomioidaan myymäläsijoitteluun vielä maantieto mukaan niin Siilinjärvi näyttäytyy kohtuullisen potentiaalisena kohteena myymälälle. Kartassa Kuopio punaisella ja Siilinjärvi “pussissa”.

edit. Toki Iisalmi on vielä n. 60 km Siilinjärveltä pohjoiseen :thinking:

1 tykkäys

Pieni havainto. Tänään Puuilon markkina-arvo ylitti Tokmannin :face_with_monocle:
kuva

63 tykkäystä

Puuilon yhtiökokous on nyt takana. Totean aluksi, että kaikki hallituksen esitykset hyväksyttiin. Kevätosinko siis irtoaa 21.5. eikä huomenna. Osinko on siis 38 senttiä ja se jaetaan kahdessa samankokoisessa erässä. Syysosinko irtoaa 16.10.

Hallituksen puheenjohtaja Lasse Aho toivotti yhtiön omistajat tervetulleeksi. Hän kiitti erityisesti yhtiön perustajaa Markku Tuomaalaa, joka jättää nyt hallitustyön taakse. Kiitokset annettiin myös Adeliksen Rasmus Molanderille, joka jättää hallituksen Adeliksen luovuttua kokonaan omistuksistaan.

Toimitusjohtaja Juha Saarela piti katsauksen tutulla ja turvallisella tyylillä:


Juha Saarelan puheessa on tuttuja elementtejä osavuosikatsauksista. Myös uutta strategiaa käsiteltiin tai taisi olla paremminkin saman strategian jatkuminen. Puuilo avaa uusia myymälöitä ja samalla kasvattaa nykyisten myymälöiden myyntiä. Uudet myymälät ovat kannattavia kahdessa kuukaudessa. Saarela pönötti puhujanpöntössä katsauksen ajan. Luulinkin siksi, että tästä tulee tallenne, mutta ei taidakkaan tulla. Tokmannin toimitusjohtaja otti kyllä stagen paremmin haltuun. Toki Scandicin Aviacongressin kokoushuone oli ehkä ahtaanoloinen korkealentoiseen esiintymiseen.

Jens Joller valittiin hallitukseen uudeksi jäseneksi. (Yhdysvaltalainen) Sveitsin kansalainen on Puuilon suurimman omistajan yhdysvaltalaisen Ampfield Managementin tutkimusjohtaja:

Toinen uusi jäsen hallituksessa on Anne-Mari Paapio, joka työskentelee tällä hetkellä Valiolla, mutta Kesko-kokemustakin löytyy:

Jokaiselle osallistujalle oli istumapaikalle valmiiksi aseteltu Morjensta Pöytään - pussukka:

Kahvitarjoilu oli kokouksen jälkeen. Kattaus oli monipuolinen. Se sisälsi kasviksia ja hedelmiä, paria eri suolaista. Kahta lajia makeaa oli myös saatavilla. Juomana oli kahvin lisäksi mocktailia ja smoothieta.

57 tykkäystä

Puuilo avaa uuden myymälän Kirkkonummelle alkuvuodesta 2025.

37 tykkäystä

Lohjalla spekuloidaan Puuilon tuloa:
(maksumuuri)

Lohja on suurin kunta ilman Puuiloa, jos Turkua ei lasketa mukaan.

17 tykkäystä

Ylellä ihmetellään Puuilon kasvuhaluja Suomessa:

Puuilon toimitusjohtaja Juha Saarela luottaa halpakaupan kasvuun perinteisen kaupan kustannuksella. Hänen mukaansa markkina voisi kohota jopa yli viiden miljardin euron.
– Asiakasmäärä osoittaa, että meille siirtyy asiakkaita perinteiseltä kaupalta.

Kun Saarelalta kysyy, onko halpamyymälöiden määrä jo saavuttanut Suomessa maksimin, hän vastaa lyhyesti: ”Ei ainakaan Puuilon osalta”.
– Moni Suomessa laajentava halpaketju on varsin nuori ja niillä on paljon nuoria myymälöitä. Vaikka olisi niin, ettei myymälöitä avattaisi kuten ennen, se ei tarkoita ettei myynti kasvaisi.

18 tykkäystä

Päivi Tuomaalan osakkeet ovat siirtyneet lapsille ja samalla Tuomaalan suvun omistus on pienentynyt top 100 listalla. Päivi ja Markku Tuomaalalla on 6 lasta:

Itse ajattelin, että taustalla on jotakin tällaista.

16 tykkäystä

Päivi Tuomaala menehtyi jokin aika sitten äkillisesti ja osakkeet ilmeisesti siirtyneet lapsille, ainakin osakemäärä näyttäisi täsmäävän aikalailla yhteenlaskettuna ja Päivi oli omistajalistalla 10 joukossa vielä alkuvuodesta.

16 tykkäystä

Onko täällä tietoa kuka on Puuilon pääomistaja SEB:n kautta?


Tässä on jotakin tietoa:
https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=bc51a398dac0a1efa2a6c303d203b869a&lang=fi

Hallintarekisteröidyissä osakkeissa on mukana seuraavien ankkurisijoittajien osakeomistus:
Tietyt Capital World Investorsin hallinnoimat rahastot, valikoidut Evli-rahastoyhtiö Oy:n hallinnoimat rahastot, DNCA Financen hallinnoimat rahastot, tietyt Sp-rahastoyhtiö Oy:n hallinnoimat rahastot, tietyt Svenska Handelsbanken AB:n hallinnoimat rahastot, Conficap Oy ja tietyt Creades AB (publ.):n vakuutuskuorijärjestelyn (endowment insurance) kautta hallinnoimat rahastot.
Valikoiduille Evli-rahastoyhtiö Oy:n hallinnoimille rahastoille allokoitiin listautumisannin yhteydessä 2 168 181 osaketta (2,6 % osakkeista), DNCA Financen hallinnoimille rahastoille 2 215 151 osaketta (2,6 % osakkeista), tietyille Sp-rahastoyhtiö Oy:n hallinnoimille rahastoille 1 515 151 osaketta (1,8 % osakkeista), tietyille Svenska Handelsbanken AB:n hallinnoimille rahastoille 1 515 151 osaketta (1,8 % osakkeista), Conficap Oy:lle 1 515 151 osaketta (1,8 % osakkeista) ja tietyille Creades AB (publ.):n vakuutuskuorijärjestelyn (endowment insurance) kautta hallinnoimille rahastoille 1 212 121 osaketta (1,4 % osakkeista).

3 tykkäystä

Puuilon pääomistaja on Ampfield Management ja sen omistus yli 10 % ei mahdu muualle kuin SEB:in hallintarekisteriin.

6 tykkäystä

Clas Ohlsonilta eilen tulos ulos

16 tykkäystä

@Arttu_Heikura on antanut ennakkokommenttinsa, kun yhtiö julkaisee Q1-tuloksensa :slight_smile:

Puuilo julkaisee Q1-tuloksensa keskiviikkona 12. kesäkuuta noin kello 8:30. Ennustamme liikevaihdon kasvaneen selvästi vertailukaudesta suuremman myymäläverkoston sekä kahden Hurrikaani-myymälän konversion seurauksena. Emme odota kulurakenteessa merkittäviä muutoksia, jolloin liikevaihdon kasvu valuu tehokkaasti tulosriveille asti. Ohjeistus todennäköisesti toistetaan tässä vaiheessa vuotta, ja raportin oleellisena mielenkiinnon kohteena onkin kommentit markkinaympäristöstä sekä kilpailutilanteesta.

20 tykkäystä

Tampereen kolmas Puuilo avautuu torstaina 13. kesäkuuta:

https://www.puuilo.fi/tampere-lahdesjarvi

26 tykkäystä

Puuilo Lohjalle 2025 keväällä

31 tykkäystä