Puuilo - Halpakauppakentän uusin peluri

Tulee mielenkiintoiset CMD-esitykset. Juhaa ja Villeä on kannattanut kuunnella ja say/do -ratio on ollut korkea. Oikeastaan ainoa pieni mietinnän hetki pörssitaipaleen aikana oli kaksi vuotta sitten kun annettiin tulosvaroitus, mutta kävi ilmi, että se johtui lähinnä lumisesta huhtikuusta. Saa nähdä miten kylmät kelit tänä vuonna vaikuttaa Q1:seen.

57 tykkäystä

Inderesin yksi johtavista journalisteista on tehnyt mainion tviittiketjun Puuilosta. :slight_smile:

https://twitter.com/antti9arvenpaa/status/1782366529977188437

tviittiketju


Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

44 tykkäystä

Tässä vielä Juhan ja Artun haastis. Selkeää ja erinomaista settiä Juhalta, kuten aina.

Aiheet:

00:00 Strategiapäivitys

02:20 Tavoitteet

04:20 Yli 600 MEUR liikevaihto

05:50 Kannattavuus

08:20 Voitonjakopolitiikka :warning: OSINKOPUOLUE :exploding_head: :x: :warning: :x: :warning: :x: :warning: :x:

09:20 Asemoituminen kilpailussa

48 tykkäystä

Puuilon tavoitehinta nousee Inderesillä 11,00 euroon (edellinen: 10,00 €), suositus pysyy LISÄÄ-tasolla. Analyytikon aamukatsauskommentit. :point_down:

:gem: Kasvu jatkuu kotimaan markkinaa valtaamalla - Inderes

41 tykkäystä

Sijoittajapäivän esitysmateriaali on ladattavissa Puuilon sivuilta (linkki). Kiinnostavaa tietoa kaikkinensa esimerkiksi nykyisen myymäläverkon ylönmyyntipotentiaalista, uusien myymälöiden potentiaalisesta sijoittumisesta maantieteellisesti ja myynnistä eri kokoisissa kaupungeissa sekä kilpailijoiden myymäläavauksien vaikutuksesta Puuilon myyntiin. Näihin esityksiin on hyvä palata ja kerrata aina välillä.

30 tykkäystä

Puuilo avaa uuden myymälän Äänekoskelle loppuvuodesta 2024. Äänekoskelle avattava myymälä tulee olemaan ketjun 48. myymälä Suomessa.

https://www.puuilo.fi/tiedotteet/uusi-myymala-aanekoskelle

29 tykkäystä

Analyytikon kommentit Puuilon uuteen myymälään liittyen. :point_down:

18 tykkäystä

Kansainvälinen rakennusmateriaalien tukkuri ja tee-se-itse-jälleenmyyjä Grafton group on julkaissut alkuvuoden lukujaan yhtiökokouksensa yhteydessä. Graftonin Suomen toiminta IKH kärsii edelleen Suomen talouden ja rakennusalan hidastumisesta.

The slowdown in the Finnish economy and construction sector continued to impact volumes in IKH.

https://tools.eurolandir.com/tools/Pressreleases/GetPressRelease/?ID=4511779&lang=en-GB&companycode=ie-gft&v=

7 tykkäystä

Kiinnostaisi tietää että millaisia tavoitehintoja Puuilolle on? Heidän sivuilla näkyy vain Inderesin sisältö.

Puuiloa analysoi Carnegie, Danske, Nordea ja OP. Onko heiltä ilmaiseksi jaettavaa rapsaa?

1 tykkäys

OP:n tavoitehinta on 9,00€/vähennä. Vapaasti luettavaa rapsaa ei taida olla ja ovat kieltäneet materiaalinsa julkaisun täällä.

5 tykkäystä

Forssan myymälä avattiin 2.5.


Lähde Facebook


Tekova on saanut Tampereen Lahdesjärven myymälän valmiiksi ja luovuttaa sen Puuilolle maanantaina 6.5.


Äänekosken myymälä on ollut rakenteilla maaliskuusta lähtien:
(maksumuuri)

Tekova rakentajana myös tässä.

34 tykkäystä

SEB jatkoi kolmatta kuukautta putkeen lisäämistään. Kohta 50% raja taas rikki. Tammikuussa SEB vähensi 3.3 miljoonaa osaketta.


Ei-hallintarekisteröidyt vähensivät -460 000 osaketta eli myyntikannalla.

5 tykkäystä

Olisiko Kuopiossa tilaa toiselle liikkeelle…? Entisen Motonetin tiloihin haetaan uutta vuokralaista.

Voisi ehken parempi tulla tuonne Siilinjärven suuntaan, jos vaan paikka löytyisi.
Olisi lähempänä muita maakuntia täällä.
Kuopioon ei mun mielestä kahta liikettä tarvitse.

1 tykkäys

Jos puhtaasti väkiluvuilla miettii (Kuopio 124 000
Siilinjärvi 21 000) niin luultavasti mahtuisi toinenkin putiikki Kuopioon. Lisäksi tuosta Inkilänmäen liiketilan kyljestä menee motari suoraan Siiliin (n. 15min). Ei sikäli etteikö Siilinjärvelle voisi omansa sopia

Jaetaanpa tähänkin ketjuun tämänpäiväiseen Normal HS artikkeliin liittyen.

Puuilo on kaavaillut Itä-Suomeen 7 uutta myymälää. Suurimmat katvealueet karttaa katsoen ovat Savonlinna, Varkaus ja Iisalmi. Lisäksi Siilinjärvi kuuluu väkiluvultaan kymmeneen suurimpaan Puuilottomaan kuntaan Savonlinnan lisäksi. Kyllä varmaan Kuopioon mahtuu toinen myymälä, mutta Itä-Suomessa on paljon tehtävää ennen sitä. Turussa ei ole yhtään myymälää 200 000 asukkaallaan tässä nyt esimerkkinä.

3 tykkäystä

image

Kun huomioidaan myymäläsijoitteluun vielä maantieto mukaan niin Siilinjärvi näyttäytyy kohtuullisen potentiaalisena kohteena myymälälle. Kartassa Kuopio punaisella ja Siilinjärvi “pussissa”.

edit. Toki Iisalmi on vielä n. 60 km Siilinjärveltä pohjoiseen :thinking:

1 tykkäys

Pieni havainto. Tänään Puuilon markkina-arvo ylitti Tokmannin :face_with_monocle:
kuva

53 tykkäystä

Puuilon yhtiökokous on nyt takana. Totean aluksi, että kaikki hallituksen esitykset hyväksyttiin. Kevätosinko siis irtoaa 21.5. eikä huomenna. Osinko on siis 38 senttiä ja se jaetaan kahdessa samankokoisessa erässä. Syysosinko irtoaa 16.10.

Hallituksen puheenjohtaja Lasse Aho toivotti yhtiön omistajat tervetulleeksi. Hän kiitti erityisesti yhtiön perustajaa Markku Tuomaalaa, joka jättää nyt hallitustyön taakse. Kiitokset annettiin myös Adeliksen Rasmus Molanderille, joka jättää hallituksen Adeliksen luovuttua kokonaan omistuksistaan.

Toimitusjohtaja Juha Saarela piti katsauksen tutulla ja turvallisella tyylillä:


Juha Saarelan puheessa on tuttuja elementtejä osavuosikatsauksista. Myös uutta strategiaa käsiteltiin tai taisi olla paremminkin saman strategian jatkuminen. Puuilo avaa uusia myymälöitä ja samalla kasvattaa nykyisten myymälöiden myyntiä. Uudet myymälät ovat kannattavia kahdessa kuukaudessa. Saarela pönötti puhujanpöntössä katsauksen ajan. Luulinkin siksi, että tästä tulee tallenne, mutta ei taidakkaan tulla. Tokmannin toimitusjohtaja otti kyllä stagen paremmin haltuun. Toki Scandicin Aviacongressin kokoushuone oli ehkä ahtaanoloinen korkealentoiseen esiintymiseen.

Jens Joller valittiin hallitukseen uudeksi jäseneksi. Yhdysvaltalainen on Puuilon suurimman omistajan Ampfield Managementin tutkimusjohtaja:

Toinen uusi jäsen hallituksessa on Anne-Mari Paapio, joka työskentelee tällä hetkellä Valiolla, mutta Kesko-kokemustakin löytyy:

Jokaiselle osallistujalle oli istumapaikalle valmiiksi aseteltu Morjensta Pöytään - pussukka:

Kahvitarjoilu oli kokouksen jälkeen. Kattaus oli monipuolinen. Se sisälsi kasviksia ja hedelmiä, paria eri suolaista. Kahta lajia makeaa oli myös saatavilla. Juomana oli kahvin lisäksi mocktailia ja smoothieta.

46 tykkäystä