Puuilo - Halpakauppakentän uusin peluri

Puuilolta tunnelmapala eilisestä Porttipuiston myymälän avajaisista:

29 tykkäystä

OP nostaa suosituksen Lisää-tasolle (vähennä) ja tavoitehinnan 7 euroon (6 euroa).

Vaikeassa ympäristössä hyvänä jatkunut
myynnin kehitys ja tuloskasvua indikoiva ohjeistus lieventävät kuitenkin jonkin
verran huoliamme lähiajan näkymistä.

Ajureina myyntikatemarginaalin parannukselle ovat muun muassa varastointiin liittyen vuokrakustannusten lasku varaston tason
maltillistuessa, laskevat rahtikulut ja myös asteittain laskuun kääntyvät
hankintahinnat

16 tykkäystä

Ja lisää tavoitehintojen ja suositusten nostoja.

  • Carnegie Group nostaa Puuilon suosituksen osta-tasolle (aik. pidä), nostaa myös tavoitehinnan 7,50 euroon (aik. 6,10 euroa)
17 tykkäystä

On se helppoa analyytikon työ nykyään, kun riittää, että liikevaihtooon lätkäisee +10,0% jokaiselle seuraavalle vuodelle :sunglasses: :melting_face:

39 tykkäystä

Nyt on menty tasan vuosi osta-suosituksella Puuilon kanssa. Tarkistin, että kurssi on nyt myös samalla tasolla millä osta-puolelle alunperin käännyttiin. Hyvää osinkoahan tästä silti tullut ja omistajana kelpaa olla, kun yhtiö suorittaa tasaisesti suhdanteista riippumatta!

74 tykkäystä

Puuiloa omistavana aloin miettimään uusia myymälöitä. Lähellä asuvana, varsinkin Keravan myymälä kiinnostaa paljon.
image
Keravan myymälähän on tulossa tonne Keravan Rustan kanssa samoihin tiloihin, ja rakennusta laajennetaan ennen myymälän aukeamista.

Sijaintihan on mielestäni erinomainen. Tulee tohon lahen motarin ja 148-tien “risteykseen”.
image
Alueelta löytyykin jo Tokmannia sekä Motonettia(Rusta myös vieressä), jotka vetävät kyllä hyvin väkeä. Keravan “keskusta” (jos sitä voi edes keskustaksi kutsua, hyi) löytyy kävelymatkan päästä. Alueella on aika paljon autokorjaamoja sun muita “raksapajoja”, joten asiakkaita löytyy ihan varmasti. Ihan vieressähän löytyy myös Savio sekä Ahjo, joista löytyy lisää erillaisia pajoja, joten potentiaalisia asiakkaita kyllä on.

Tekova toimii Keravalla sekä Nummelassa Rustan myymälän “uudistuksen” tekijänä. “Uudet tilat tulevat vastamaan täysin Rustan konseptia ja palvelemaan siten myös asiakkaitaan paremmin. Uusien tilojen etuna on energiatehokkuuden paraneminen sekä käyttöiän kasvaminen. Uusien tilojen valmistuttua Rustan vanhat tilat Keravalla ja Nummelassa tulevat saamaan uudet vuokralaiset.” Eli ymmärtääkseni Puuilo muuttaa juurikin Rustan vanhaan myymälään.

Olen todella iloinen Puuilon uusien myymälöiden sijainneista. Voisi luulla, että määrien lisäämisellä, lisättäisiin lisäämisen takia, mutta onhan näissä ihan selkeää visiota, mihin myymälöitä avataan. Keravan myymälän ohi ajaa todella paljon porukkaa, jotka ovat vaikka motarille menossa, eli kaiken järjen mukaan tästä voisi tulla mukavan tuottavakin kauppa. Kilpailu ei kyllä Puuiloa ainakaan pelota, kun laitetaan kauppoja paikkoihin, joista löytyy moni muukin “vastaava” kauppa.

Sen verran on asiat edennyt, että Keravalle ainakin haetaan jo työntekijöitä.

Yritin kaivella tarkempaa mahdollista avajaispäivää, mutta työsuhteen aloituksestakaan ei kerrottu tarkempaa tietoa, kuin “kesällä avattava”. Laitoin myyntipäällikölle viestiä, ja yritin tarkempaa “työsuhteen alkamisaikaa” saada, mutta saa nähä vastaako.

Hyvältähän tämä Puuilo-keissi vaikuttaa. Tämä viesti vähän turhahko, mutta ehkä jollekin ei-keravalle asuvalle mukavaa tietoa.

E: Myyntipäällikkö vastasi viestiini, ja sanoi todennäköiseksi avausajaksi alkusyksyn.

14 tykkäystä

Alkuperäisen suunnitelman mukaan uudet Rusta-myymälät valmistuvat tässä kuussa. Sen jälkeen on Rustan muutto uuteen toimitilaan. Tämän jälkeen vasta Puuilo pääsee kalustamaan uutta myymälää Rustan vanhalle myymälälle. Sastamalassa uuden Puuilo-myymälän pystyttäminen vanhaan S-markettiin kesti noin 1,5 kuukautta. Uusia työntekijöitä koulutetaan toiminnassa olevissa myymälöissä ennen uuden myymälän avajaisia.

Nopeasti laajeneva Jula avaa syksyllä kolmannen myymälän, niin sillä välin Puuilo on todennäköisesti avannut 3 uutta myymälää Jula Raision jälkeen.

6 tykkäystä
14 tykkäystä
46 tykkäystä

DB Schenker ja Puuilo ovat allekirjoittaneet monivuotisen sopimuksen, jonka myötä Puuilo keskittää ulkoiset varastointipalvelunsa DB Schenkerin uusiin varastotiloihin Nurmijärven Ilvesvuoressa. Uusi sopimus syventää DB Schenkerin ja Puuilon pitkäaikaista kumppanuutta, joka kattaa kokonaisvaltaisesti maa- ja merikuljetukset sekä sopimuslogistiikan palvelut.

Uusi sopimus voimassa vuoteen 2028 asti.

48 tykkäystä

Voin yhtyä tähän. Kävin Puuilosta hakemassa lumikolan. No en löytänyt kolaa etsimiseltä, niin päätin kysyä myyjältä. Pirtsakka myyjä oli avulias ja kertoi, että lumikolat löytyvät myymälän tuulikaapista (eli ei ihme etten niitä itse myymälästä löytänyt). Hän kuitenkin vielä varmisti asian varmuuden vuoksi radiopuhelimella kollegaltaan, että olihan ne lumikolat siellä tuulikaapissa. Kollega vastasi kyllä, täältä löytyy ja luetteli radiopuhelimeen saatavilla olevat mallit ja hinnat. Aika jämptiä toimintaa minusta. :stuck_out_tongue:

Tosin itse yleensä löydä Puuilosta tuotteita itse, vaan joudun aika usein pyytämään apua.

Kolmessa Puuilossa olen asioinut ja tuntuu että tuolla on jotenkin myyjät paremmin hereillä ja hyvin koulutettuja, ja asenne on yleensä sellainen reipas. Vaikuttaa monilla varmaan paljon siihen missä tulee asioitua. Kivempi käydä ostoksilla, kun kaupanteosta jää kiva fiilis.

Sitten mitä tulee valikoimaan ja tuotteisiin, niin Puuilossa on yleensä vähän parempilaatuista tavaraa kuin Tokmannin pilipali tavarat. Voi aika hyvin luottaa siihen, että ei tule kannettua kotiin mitään turhaa rojua, joka menee heti rikki. Private label -tuotteita on vähemmän, mikä näkyy siinä että laatumerkkejä on tarjolla enemmän.

25 tykkäystä

Ainakin näillä näkymin kevät taitaa tulla viiime vuotta aiemmin. Katastrofihuhtikuu peruttu Puuilolta? :tada:

8 tykkäystä

https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b4b33ac1787aaccb380fb64399085b6e9&lang=fi&src=listed

Uutta Puuiloa Konalaan

21 tykkäystä



Mukavasti isojen teiden “risteykseen”. Lähellä on ostareita, ja naapurissa Motonet. Hyvältä sijainniltahan tämä taas näyttää!

21 tykkäystä

Mukava, että ylittävät lupauksesnsa myymälän avaamisten suhteen. 6 uutta myymäläö 2023 3-4 sijaan!

Päivittäin tulee seurattua Puuilo Raision asiakasmäärää parkkipaikka tilanteella ja naapurin Julan avaus ei kyllä näy autojen määrässä.

Pakuja tuntuu olevan aina vaan enemmän arkena, viikon loppuisin taas vähenee reippaasti ja se on hyvä, että ammattimiehet ovat löytäneet Puuilon käyvät kaupoilla.

Vieressä olisi K-rauta ja Bauhauskin…

17 tykkäystä

Jula on myös tulossa Keravaan loppu vuonna.

– Uusi tavaratalo Keravalla merkitsee parempaa saatavuutta pääkaupunkiseudun asiakkaillemme ja yhä useammalle mahdollisuutta tutustua laajaan tuotevalikoimaamme. Tavoitteenamme on avata vuoden 2023 loppupuolella, Soini kertoo yhtiön tiedotteessa.

5 tykkäystä

Nyt kun olen kevään aikana ostanut monenlaista pihaan ja puutarhaan, niin kiinnittänyt huomiota Puuilon hintoihin vs. Tokmannin hinnat. Mielikuvani ollut, että Puuilo on aina vähän kalliimpi, mutta yllättäen Tokmanni on ollut monissa tuotteissa saman hintainen tai kalliimpi.

-nurmikonsiemen 2,5 kg Puuilo 16,90 e, Tokmannilla 19,90 e
-automaattinen letkukela 20 m halpamerkki Puuilo 59,90 e, Tokmannilla 89,90 e
-automaattinen letkukela 40 m Hozelock-brändi Puuilo 199 e, Tokmannilla 219 e

Tossa toki vain esimerkki, mutta Tokmanni ei ole niin halpa kuin mielikuvani oli. Hintamielikuva johtunee Tokmannin halvoista hinnat alkaen -kiinaromusta esim. työkaluissa. Puuilossa toisaalta halvat 1-10 euron tuotteet yleensä euron pari kalliimpia, vaikka brändi olisi sama. Puuilo luottaa kai siihen, että heidän asiakas ei juokse parin euron säästön perässä kaupasta toiseen, jos ylipäätään viitsii verrata hintoja niissä.

Tänään muuten kurssi ainakin kävi yli 7 euron, mikä on kiva rajapyykki tälle vuodelle!

30 tykkäystä

Espoon Puuilossa koko ajan enemmän asiakkaita ja henkilöstökin sanoi että kevään ryntäyksen kanssa tulee olemaan vaikeuksia. Pääkaupunkiseudulle avautuvat liikkeet tuovat selkeästi lisää tasasta kassavirtaa.

25 tykkäystä

Jep. Porttipuistoonkin saatiin kaasukaapit. Ja kaasua, tietty. Ei tarvi etäämmäs lähteä. Tervetuloa grillikausi.

6 tykkäystä

Onko tietoa onko barots hampurilaisketju millään tavalla liitoksissa puuiloon? Liikepaikoista ainakin vastuussa puuilon perustaja ja usein näkee paikan puuilon yhteydessä?

4 tykkäystä