Qt Group - Eeppinen matka teknojätiksi

Juuri näin. Tänään siirryttiin 1H:lla nousutrendiin kun ylitettiin 75,2. Tässä kohtaa kuuluu ostaa ei myydä.

18 tykkäystä

Screens everywhere. #Qt

38 tykkäystä

QT:lla LinkedIn:ssä tällä hetkellä 13 työpaikkaa auki.
Eli kyllä firma kasvaa kovaa tahtia

42 tykkäystä

Yhteensä kotisivujen Careers -sivustolla heiltä löytyy 29 eri roolia, joihin haetaan osaajia! Joten kasvuvauhti on hurjaa, toivottavasti siihen ei sokeuduta.



23 tykkäystä

En olisi lainkaan huolissani.
LV skaalautuu niin hyvin, että kiireellä saavat palkata, että “pysyisivät perässä”.
Tälle vuodelle tarve varmastikin palkata vähintään 50, jopa 100 tekijää.

Alla henkilöstökulut / LV (Q42018 - Q42020)

image

Työntekijämäärä Linkedinissä. (en ole kauaa seurannut mutta ajattelin jatkaa.)
image

43 tykkäystä

Mitä jos Qt:n adVentures-osasto järjestäisi kosketusnäyttötyökaluihin gesture-ohjausominaisuuden? Toki vaatisi että laitteessa on kaiutin ja mikrofoni mukana… IoT myötä kuitenkin nämä laitteet tulevat lisääntymään varmasti.

Ajatellaan koronan jättämiä tarpeita, vaikka kosketusnäytöt sairaalassa, julkisessa hississä tms?

Tämä teknologia tietysti pätkähtäisi aika nätisti läpi Qt:n globaalista myyntikoneistosta… mutta tämä ei ollut maksettu mainos Elabsille, eikä ostosuositus Qt:n johdolle :upside_down_face:

Elabs keskittyy Mobile ja PC, kun Qt sais vietyä saman embeddeddiin… automotivessa kuutin tarjonta laajentuis OMS:n jne

Just sayin’

kuva

22 tykkäystä

Olikohan muistaakseni kiinassa, missä koronan alettu ruvettiin käyttämään gesture paneeleita/hologrammilla monissa asioissa, esim hissi napeissa yms.

6 tykkäystä

Bemarin infotainmentissa on myös gesture-ohjaus. Joka toimii. Välillä.

Softatyökaluissa on hyvin yleistä se, että uusia yrittäjiä/kilpailijoita tulee jatkuvasti, joskus kovallakin hypellä. Mutta yleensä jokaiselle “alueelle” jää loppujen lopuksi vain kourallinen oikeasti käyttöön jääviä työkaluja. Oli se sitten framework (esim. sadoista JS fronttiframeista vain React, Angular ja pienemmin Vue ovat isommin käytössä) samalle kielelle, tai jopa uusi kieli. Kielissä hajontaa on vähän enemmän, koska käyttöalueet eri kielillä on erilaisia ja jokaiseen soveltuu eri kielisetti paremmin (C, C++ ja Rust tuskin kukaan käyttäisi webbibäkkäriin, Go, Node, Java tuskin kukaan käyttäisi kaukosäätimen koodaamiseen, jne :slight_smile: ).

14 tykkäystä

Hälypuhelimet, tabletit, yms kosketusnäytöt ja muut medikaaliset vimpaimet; esim potilastyössä käytettyjen mittareiden ja pumppujen matalat painikkeet ja näytöt pystyy hyvinkin desinfioimaan Oxivirilla. Melkein kaikkea hipasulla toimivaa, mkl kosketusnäytöt pystyy suht hyvin käyttään nitriilihanskat kädessä. Ne antaa muutenkin pitoa, jos pitää multitaskaa montaa asiaa samaan aikaan. Eli en olisi noiden kosketusnäyttöteknologioiden osalta niin huolissani tuosta aseptiikasta. Toki jotain laitteita voisi varmaan käyttää hyvinkin gestureilla, mutta manuaalisesti asioiden tekeminen on potilasturvallisempaa.

Mitä tulee oviin ja hisseihin, niin vaikka toki välillä toivoisi että ne maagisesti aukeaisi huutamalla seesamia, niin nekin on yleensä pin-koodattu ihan syystä.

8 tykkäystä

Huomenna LG, Luxoft -seminaari. Puhumassa myös LG CTO

21 tykkäystä

”Viime vuonna heitin lisää panostuksia osakemarkkinoille ja viime syksystä alkaen olen edennyt All In -periaatteella ja tehden vain pieniä täsmäkauppoja. Alkuvuodesta lisäsin Qt Groupia vielä salkkuun, muuten olen levollisin mielin seurannut markkinoiden ehkäpä yliherkkiäkin reaktioita.” -sijoittaja Peter Friis

14 tykkäystä

Timanttista

34 tykkäystä

Havaintoja elävästä elämästä

32 tykkäystä

Varelius on lukuisia kertoja maininnut, että Qt:ssa EI kvartaalioptimoida. Se on minulle ollut yksi vahva merkki pitkän jänteen viisaudesta. Samoin olen ymmärtänyt, että jakelulisenssit tuloutuvat yleensä vasta jälkikäteen, eli tuotteen lähtiessä tehtaalta.

Nyt olen sijoittajana hieman huolissani. Onko Qt:n myyjilleen asettamat, koronan etätyön tähden rakennetut kannusteet aiheuttanut liian aggressiivista myyntiä, joka muuttuu räikeäksi lyhyen tähtäimen lypsyksi? Saan kuunnella nyt toistuvaa sadattelua siitä, kuinka Qt tekee asiakkaille hankalaksi jouhevan toiminnnan ja päivä päivältä enemmän vaikuttaa myös siltä, että Qt:lla rahanteko on mennyt asiakaslähtöisyyden edelle. Tämän lisäksi jakelulisenssit pitäisi ostaa ennakkoon, kuten fyysiset komponentit. Eli kun valmistus alkaa, pitäisi olla ostettuna läjä jakelulisenssejä, aivan kuin esimerkiksi näyttöjä. Asiakas ei tietenkään voi tässä vaiheessa vielä tietää, paljonko se tulee olemaan, mutta pinten määrien ostaminen on todella kallista, joten kerralla kannattaa ostaa isompi erä niitä, vaikka tuotteet lähtisivätkin maailmalle vasta vähin erin ja pääosin tulevaisuudessa.

Alkaa kuulemma olla vaikeaa suositella asiakkialle Qt:ta, kun kehittäminen sääntökoukeroineen on tehty nyt niin joustamattomaksi ja hankalaksi. Eri päivinä tulee eri vastauksia qt:lta heille esitettyihin kysymyksiin. Myyjä sanoo yhtä, tuki toista ja asiantuntija kolmatta.

Jos näin on laajemminkin, niin laskentamalleissa tulevaisuudessa kannattanee huomioida, että jakelulisenssejä myydään osin kertaerinä ekojen tuotteiden mennessä tuotantoon. Eli jo tuotannon alkaessa oltava, kuten pitää olla fyysiset komponentitkin, kun ennen laskutettiin toteuman mukaan jälkikäteen.

Kilpailijoita tulee oikealta ja vasemmalta ja vaihtoehtoja on. Toivon totisesti, ettei Qt aja toistaiseksi tyytyväisiä asiakkaitaan tähyilemään naapureiden nurmikoita. Yön ylihän muutos ei näy, mutta aika raksuttaa.

Editoitu niistä kohdin, joissa oli väärinkäsitystä. Onneksi oli väärinkäsitystä, olin jo kohtuullisen kauhuissani, nyt enää huolissani.

20 tykkäystä

Saisko näiden pointtien tueksi jotain konkreettisia todisteita tms? Täällä on kuitnekin esitetty konkreettisia todisteita päinvastaisesta

7 tykkäystä

Tällainen tieto on äärimmäisen arvokasta, mikäli pystyt nyt antamaan jotain kättä pidempää. Eli mikä on lähde / lähteet?

6 tykkäystä

Qt:llahan kasvoi jakelulisenssit vain 5% y/y vuonna 2020, eli perustuuko tämä tieto nyt johonkin uudempaan? “Qt:n suositteleminen asiakkaille alkaa olla vaikeaa” kuulostaa IT-konsultin ajatuksilta? Konsulttien suunnalta ymmärtääkseni kuulunut narinaa, kun eivät enää saa hyväksikäyttää ilmaisia lisenssejä konsultoidessa asiakkaita kaupallisissa projekteissa. Käytännössä heidän on pakko hankkia itselleen kaupallinen lisenssi nykyään, mikä ihan perusteltua heidänkin kaupallisen käytön johdosta.

13 tykkäystä

Tämä on kyllä sellainen väite, että pitäisi saada lähde. Kuulostaa järkyttävältä, että lisenssit pitäisi ostaa ennakkoon, eiköhän ne voi ostaa silloin kun tarvitsee? Vähän epäilen tuota tai sitten on jokin väärinkäsitys ollut. En oikein edes näe mitä hyötyä QT:n kannalta tuosta olisi. Samahan se heille tilataanko lisenssit ennemmin vai myöhemmin. Ja vaikea myös uskoa, että laitteet pitäisi myös tilata, kun QT on kuitenkin GUI softa.

1 tykkäys

Nämä kyllä ovat olleet maksavia asiakkaita, eli ei kyse ilmaislisenssinurinasta.

Luulisin, että tämä tilanne on vain, kun uusista sovitaan, vanhat sopparit on varmaan vaikeita muuttaa, tuskin sitä tekevät.