Red Eye - ruotsalaista analyysiä

Liittyy tuon annin järjestelyihin. Ei käsittääkseni pitäisi vaikuttaa osakkeen arvoon.

It is expected that investors who subscribed shares in the Transaction will receive their shares on May 31, 2021. In order to facilitate the delivery of shares to investors on this date, J. Søgaard Holding ApS and Chr. Dam Holding ApS have each lent 3,440,367 existing shares in the Company to Nordea Corporate Finance & ECM, part of Nordea Danmark, Filial af Nordea Bank Abp, Finland (as settlement bank in connection with the Transaction) for onward delivery to investors in the Transaction.

3 tykkäystä

Yllättävän voimakas oli kurssireaktio kieltämättä tuohon 218 sek antihintaan nähden. Kurssi korjasi käytännössä koko 12,8 % laimennuksen, ihan kuin tuossa ei olisi saatu mitään vastineeksi.

2 tykkäystä

Käsittääkseni haluttiin lisätä taloudellista joustavuutta mahdollisia uusia hankintoja ajatellen ja oli ilmeisen haluttua tavaraa nämä osakkeet instikoille. Mene ja tiedä sitten onko joku uusi hankinta jo kiikarissa. Kävin eilen pienellä tankilla :v:

2 tykkäystä

Itsekin avasin eilen position takaisin, tänään tankkaillaan myös mikäli kurssi jatkaa laskuaan. Tällehän olisi hyvä saada oma ketju, veikkailisin että täällä kuitenkin tähän lafkaan sijoittajia löytyy, varsinkin top pick peesaajat. Löytyisikö osaavaa konkaria avaamaan ketjua BC:lle? :smile:

11 tykkäystä
6 tykkäystä

Nostetaan myös tänne :slight_smile:

2 tykkäystä

Top picks salkku näkyy vain premium jäsenille. Viimeiseltä 5 vuodelta vuosituotto 38%/v. Maksan mielellään hyvästä kakkos salkun hoidosta. Tuo lisähajaustusta naapurimaahan ilman suurta vaivaa kuitenkin melko edulliseen hintaan.

3 tykkäystä

Tänään käynnissä Growth day 2021.
https://www.redeye.se/events/808637/redeye-growth-day-2021

1 tykkäys

@Verneri_Pulkkinen Itse luulin että kyseessä on joku erityinen kamppis jossa osa raporteista näkyy ilmaiseksi. Mutta onko palveluun tullut selkeä muutos että raportit on luettavissa viiveen jälkeen ilmaiseksi? Tosiaan ei ole mitään tarvetta lukea niitä juuri sillä sekunnilla niin viive ei yhtään haittaa. En myöskään koe suurta solidaarisuuden tunnetta tukea Red Eyetä koska olen varma että siellä osataan miettiä mikä ansaintamalli on heille paras. Ilmeisesti ei ole niin paljoa maksavia jäseniä mikä johtaa siihen että maksavat analysoitavat yritykset nikottelevat huonoa “reachia” ja nyt sitä parannetaan ilmaisuuden kautta.

Inderesin suhteen taas yhteisö on erittäin arvokas ja sitäkin kautta tästä palvelusta maksaa mielellään. Ja myöskin raporttien lukemisesta, säästää huomattavasti rahaa jos vähän investoi siihen että saa huippuanalyyseja käyttöönsä ja sitä kautta omat sijoituspäätökset piirun verran laadukkaampia :smiley:

7 tykkäystä

Oikeaan osui, mutta vähän liian aikaisin :joy:

4 tykkäystä

Veikkaan, että kun teknot ovat ottaneet alkuvuodesta pari syväkyykkyä ja ytd on 8% omxspi jäljessä, niin siinä pakko ryhtyä tarjoamaan myös ilmaispalveluja että saadaan uusia asiakkaita houkuteltua.

3 tykkäystä

Löytyykös täällä kuinka paljon Aspire Globalin omistajia? Yllättävän vähälle keskustelulle jäänyt, vaikka tainnut keikkua tuolle punasilmän listoille ajoittain. Uskomatonta tuloskasvuahan tämä(kin) on tehnyt ja kurssi siinä sivussa. Pari viimeistä yritysostoa osuneet enemmän kuin nappiin ja varmaankin mahdollistavat nämä odotettavat peliliikkeet…

Heitän profetian ilmoille, että sillä hetkellä kun B2C turhakkeen divestointi on suoritettu niin kurssi ottaa etukenoa aika voimakkaasti. Nyt olisi hyvä aika irtautua ja hintakin varmaan saataisiin kohdilleen. Johdolla ei ilmeisesti kovinkaan paljoa kiinnostusta keskittyä näihin toimintoihin ja saattaa lisäksi aiheuttaa hienoista eturistiriitaa BtoB-asiakkaiden parissa

3 tykkäystä

Top Picks is back with another update, and we are raising some cash. Many high-quality companies have fallen quite substantially from previous highs, and we have several interesting stocks on our radar.

Oma veikkaus on, että $CARA lisäyst tulee mutta katsellaan :slight_smile:

6 tykkäystä

Sijoitustiedossa on kohtuullisen aktiivista keskustelua Aspiresta. Erittäin onnistuneiden Pariplay ja Btobet -ostosten myötä yhtiö näyttää nostaneen operatiivisen toimintansa selkeästi uudelle tasolle. Hinnoittelu on laatuun nähden edelleen maltillinen, joskin räikein aliarvostus poistui helmikuun kurssinousun myötä.

2 tykkäystä
11 tykkäystä

Red eyen top picks salkun vuosi on ollut haastava, +4,3% tänä vuonna. Kehitys ei ole ehkä kovin yllättävä, koska salkun osakkeet ottivat melkoisen spurtin 2020 puolella ja etukenoa syntyi.

Hieman mietityttää, millä arvostuksella top picksin osakkeet kääntyvät neutraaliksi, laskupainetta tuntuu edelleen olevan. Huhtikuun huipuista on korjattu -14% ja vertailuindeksiin nähden korjausta saman verran.

Nyse teknologia on vuoden alusta +13%, joten tuntuu siltä että top picks salkun korjauspaine on ollut selvästi suurempi kuin teknoilla yleisesti. Tietysti salkun yhtiökohtainen tuloskehitys vaikuttaa myös kehitykseen ja pettymyksiä on myös tullut, ehkä enemmän kuin ennusteylityksiä. Yksi kysymys onkin, ladataanko top picks -yhtiöille hieman liian positiivisia ennusteita ja agressiivisia tavoitehintoja, joita sitten joudutaan korjailemaan myöhemmin alas päin. Moni salkun yhtiö arvostetaan nyt 20-40% tavoitehinnan alle, eli markkina ei jaa analyytikon näkemystä osakkeen potentiaalista ja selvästikin vaaditaan erittäin hyviä lähiajan kvarttaaleita jotta tavoitehintoihin päästään.

14 tykkäystä

Hyvää pohdintaa, mutta kyllä melkein mikä tahansa Ruotsalainen teknofirma on laskenut aika rajusti viimeaikoina, oli sitten Redeyen seurannassa tai ei. Mietityttää kyllä kovasti, että miksi näin. Nopeasti ajateltuna tulee mieleen Kindred ja Kambi.

9 tykkäystä

Valistunut arvaus; Hieman epävarmemmassa markkinassa isot pelurit kotiuttavat pelimerkkejä ensin periferian takahikiän pörsseistä…

Lisäksi jos rahaa lähtee reuna-alueisiin pienyhtiöihin sijoittavista rahastoista niin se voi olla yllättävän iso lovi lapun kysyntään pienivaihtoisissa firmoissa.

Ostokelit tai sitten pidemmän mörninnän alkusoittoa. Näissä voi tuuli kääntyä nopeastikin.

13 tykkäystä

Hyvä pointti. :thinking: Tukholmassa vaikuttaa juuri tuossa huhtikuussa tapahtuneen korjausliike teknoissa aika laajamittaisesti. Täytyy liittyä isompaan kuvioon eikä niinkään Red eyen onnistumiseen.

Ilmiö voi tarjota jatkuessaan hyviäkin ostopaikkoja myös top picksin junaan hyppäämiselle, jos vain osaa arvioida, mikä olisi pitkällä aikavälillä houkutteleva osakkeiden arvostustaso tässä ath-pörssin vaiheessa top pickseille.

3 tykkäystä

En ymmärrä mitä tarkoittaa Red eyen analyyseissä Catalyst potential impactin jälkeinen numero. Esim Smart Eyen tapauksessa 3. En löytänyt mistään selitystä vaikka tunnin selailin Red eyen sivuja. Tietääkö joku täällä tuon numeron tarkoituksen?

sm