Osakesijoittaminen

Renewable energy group

Onko asiantuntijoille tuttu tuleva(?) Nesteen kilpailija/kumppani. On pieni, mutta ehkä liikevaihto ja voitot kasvaa rajusti ja on vielä halpa(?). Velkaa kohtuullisesti. Mitä riskejä koon lisäksi. Biden varmaan plussaa.

Ehdottaisin, että yrityskohtainen ketju avattaisiin silloin, kun halutaan esitellä ns. pintaa syvemmältä joku yhtiö, tai muuten tuoda keskusteluun lisäarvoa esim. erottamalla vilkasta keskustelua herättävän yhtiön asiat alakohtaisesta ketjusta omaansa.

Veikkaan, että tämä kysymys kannattaisi esittää täällä: Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

Ketju on laajasti seurattu / aktiivinen, eivätkä kaikki välttämättä kiinnitä huomiota uuteen ketjuun, erityisesti jos otsikossa mainittu yhtiö ei ole tuttu. Eli lyhyesti: tuolta voisi saada paremmin kalaa :wink:

P.S. Luurin päässä, siirto / kopiointi ei tähän hätään onnistu.

P.P.S. Tervetuloa foorumille!

6 tykkäystä

Kiitti vinkistä. Yhtiön haulla ei vaan löytynyt juurikaan vastauksia eikä tietämys ole ketjun vastauksien tasolla ainakaan vielä.

Just liityin tänne ja ihmettelen, kun minulle tutut energiayhtiöt nousee enämmän kuin Tesla.

Toinen on Enphase. Tosi kallis, kupla? Jos olet asiantuntija tai tunnet niitä, voitko välittää tietäjille

Vedä happea, laita näppis sivuun, ota hiiri käteen ja ala lueskelemaan foorumia. Täältä löytyy valtava määrä tietoa, ja samalla tutustut varsinaisten sääntöjen lisäksi “maan tapoihin”.

Kun haluat esittää kysymyksen, pyri miettimään mihin ketjuun se parhaiten sopisi, ja jäsentelemään kysymys niin hyvin kuin pystyt. “Miksi mulle tutut yhtiöt nousee enemmän kuin Tesla” on hieman turhan laaja-alainen pureskeltava näin kärkeen :wink:

Tämän voinee lukita, ping @Johannes_Sippola @Verneri_Pulkkinen

14 tykkäystä

Sorry jos just liittyneenä ja uteliaana tein jotain väärin. Pitää miettiä jatkoja

2 tykkäystä

Vanha juttu vuodelta 2014

3 tykkäystä

Onko jaska1 keksinyt sen miinan? Itsellä ainut ajatus, että tämä on isojen yhtiöiden markkina, missä pienet hävitetään ja tarvitaan iso koko, jos meinaa tuotantohinnoissa pärjätä.

Oiskohan tämä kiinnostava muillekin. Ei maksa paljon mitään ja nousee aika kovasti. Amerikan Neste? Olisi mukava seurata ammattilaisten arvioita yrityksen tulevaisuudesta.

Näyttäisi tulevan n 4usd EPS eli P/E n. 25, vai? Vuosi sitten ollut joku surprise earnings -juttu luokkaa 11.50usd, kun odotettu 0.02!

Nordnetin mukaan P/E 6,64 ja muutkin luvut jotensakin vertailukelpoisia. P/E* 19,2. En ole ammattilainen, joten siksi täällä kyselen mielipiteitä.

EPS 15,2. Yrityksen strategia näyttää hienolta, ei paljoa velkaa jne., mutta mikä ansa täällä on. Vai onko?

Ansa on Q4 2019 liikevaihdossa. REG on saanut takautuvasti kertasummana valmisteverohelpotuksen $499.4M vuosilta 2017 - 2018 (BTC, U.S. biomass-based diesel tax credit renewed through 2022 in government spending bill - Today in Energy - U.S. Energy Information Administration (EIA)). Kyse on $1/gallona tuesta, joka maksetaan biodieselin valmistajalle/myyjälle. Tämä verohelpotus on kirjattu liikevaihdoksi.

Vuoden 2020 tulokseen BTC-verohelpotus kirjataan jälkihyvitteenä vuoden 2019 myynnin mukaan:

BTC benefits are allocated to the respective periods when associated gallons were sold for 2019.

Ym. vuoksi Q4 2019 EPS $11.50 ja TTM EPS $13,85 ei pidä käyttää P/E-luvun laskemiseen.
Paremman kuvan saa, jos laskee EPS:n Q1 - Q3 2020 luvuista: ($1,72 + $0,02 + $0,60)/3*4 = $3,21. Taaksepäin (Q1 - Q3 2020) katsova P/E = $100,53 / $3,21 = 31,29.

BTC-verohelpotus on voimassa 2022 loppuun ja sisältyy siten vuosien tulokseen 2020 - 2023. Jatkosta vuoden 2022 jälkeen ei ole tietoa, mutta olisi aika erikoista, jos nykyhallinto sen poistaisi.

4 tykkäystä