Salkkujen tuotto-%

Käytätkö useampaa välittäjää?

3 tykkäystä

Kyllä ihan pakosta että voin ostaa niitä osakkeita mitä tahdon salkkuuni.

3 tykkäystä

Aloittelijan tyhmä kysymys: Jos seuraan GoogleSheetsissä sijoitussalkun tilannetta viikoittain ja kaikkien omistusten yhteenlaskettu tuotto oli viime vuoden lopussa 12% ja se on nyt 36%, niin onko YTD-tuotto 24% vai lasketaanko se jotenkin paljon monimutkaisemmin? Osakkeita on useammalla eri välittäjällä, joten olen excel-velhoilulla yrittänyt pysyä tilanteen tasalla.

Tämmöisellä suorituksella jäädään varmaan huomattavasti foorumilaisten keskiarvon alle, mutta salkun euromäärä oli eilen ensimmäistä kertaa kuusinumeroinen, joten mukavalta näyttää sijoitusvuosi.

5 tykkäystä

YTD tuotto on 21,4 %, koska lähtöarvo tälle vuodelle on 112. Joten (136-112)/112*100=21,4 %

6 tykkäystä

Onhan ollut huikea kuukausi, siis viimeiset 30pv. Lokakuun dipin pohjalla rupesi siihen malliin vtuttamaan, että laitoin haisemaan urakalla. Salkut nousseet sellaiset 50k€ kuukaudessa. Sitä voisi äkkiä harhautua ajattelemaan, että tästä voisi tulla kokopäivähommaa, mutta eiköhän se vielä markkina opeta. Mutta nyt on aika :clinking_glasses::birthday:

9 tykkäystä

Aloitin tossa muutama viikko sitten (10.11) sijoittamaan isäni rahoja. Sovittiin, että voitot ja tappiot menee tasan ja täsmäytyspäivä on vuoden välein. Aloituspääoma on 50k eli ost-tili täyteen. Jos esimerkiksi häviäsin pörssissä 20k, olisin hänelle 10k velkaa.
Alku on ollut ihan hyvä +6,81% eli sijoittamallani 22k pääomalla 1497€.
Osakkeet: kamux +6,45%
Harvia +0,39%
Kemira +8,88%
TietoEvry +9,66%
Alibaba -0,98%
Tästä on hyvä jatkaa tavoitteena tehdä 20% vuodessa eli 10k, josta siis saisin verojen jälkeen 3,5k salkuhoitotuotot.

12 tykkäystä

Mitä meinaat omalla voittoosuudellasi tehdä? Syöt sen kuormasta? Onko omat sijoitusvarasi kuinka suuret verrattuna tuohon 50ke?

Ihan vain pointtina että jos pääsisit tuohon 20% tuottoon, niin 10vuoden päästä osuutesi tilin sisällöstä olisi jo 130ke (tästä sitten verot pois), jos jättäisit kaiken kasvamaan korkoa korolle.

Mutta siis vaikuttaa hyvältä järjestelyltä, kunhan molemmat ovat henkisesti valmistautuneita mahdollisiin tappiohinkin, ja kunhan mietitte kaikki yksityiskohdat etukäteen (jos on mahdollista että muuten menee väännöksi joskus).

4 tykkäystä

Eli aikeissa on saada 20% tuotto (joka aika kova muuna aikana, paitsi 2020 sekovuonna) ja nostaa se vuosittain ostilta pois, vai ymmärsinkö väärin tämän?

3 tykkäystä

Mulla sama homma isän rahojen kanssa voitot puoliksi mutta tappioista ei ollut mitään puhetta :grin::sweat_smile:

9 tykkäystä

Siis no jätän kasvamaan. Itse henkilökohtaisesti olen sijoittanut 20k ja salkun arvo on nyt 25k eli voittoa on kertynyt 25% vuoden aikana (tuosta 20k 11,5k on sijoitettu 3kk sitten). Lisäksi varaa on laittaa osakkeisiin noin 17k, jos pörssissä nähtäisiin selkeää laskua, johon en kyllä tällä hetkellä usko.

4 tykkäystä

Tuohan on ihan ykkös järjestely :partying_face: :grin:

7 tykkäystä

Vaikka on ollut varsin erikoinen vuosi, mikä mahdollistaa tolkuttomat prosenttilukemat helpommin kuin normaali vuosi (mikä sitten lieneekään), niin tuotto mikä voittaa indeksit on aina erinomainen. Kannattaa muistaa sijoittamisen muistuttavan enemmän maratonia kuin sadan metrin pyrähdystä. Yksittäiset onnistumiset tai epäonnistumiset vaikuttavat lyhyellä aikavälillä todella paljon yksittäiseen vuoteen, viiden tai kymmenen vuoden aikaväli kertoo enemmän muusta kuin sattumasta tai tsägästä.

Esimerkiksi ammattimaisista rahastonhoitajista hyvin harva voittaa vertailuindeksin säännöllisesti muutaman vuoden aikavälillä.

4 tykkäystä

3 vuotta tuli täyteen osakesijoittajana, kokonaisnousua pääomassa on tullut 35%. Mielestäni hyvä suoritus, toki tällä hetkellä ollaan kurssihuipuissa…

24 tykkäystä


Ikuistetaanpa tämä “saavutus” tänne. Huhtikuussa uudelleen aloitettu sijoittaminen on nyt tän verran tuottanut. Myyntejä/Ostoja mahtuu ajanjaksoon n. 110kpl. Finanssi kriisin aikoihin tuli “pelattua” shorteilla/longeilla, nyt olen mennyt osakepoiminnalla joka on tuottanutkin jotain. Finanssikriisin aikoihin sai vaan unettomia öitä ja lopulta hiukan takkiin rahallisesti :smiley:

37 tykkäystä

Salkun tuotto Maanantai 30,11
OMX Helsinki 25 Index-1,29%
Oma+ 0,32%

Parhaat nousijat salkussa.
Everfuel+30.11%
Cell Impact B+6,23%
McPhy Energy+5,03%
SFC Energy+4,31%

Päivän huonoin.
Hyliion Holdings Corp -18,29% :face_with_symbols_over_mouth:

15 tykkäystä

Se on lapa jäähän, nimi lehteen ja Inderesin Forumin One-Year-Wondereihin, ennen katkeamista! Tuntuupa niin makoisalta! :partying_face:
image

image

21 tykkäystä

Osaako joku paremmin perustella, mistä tuo luku tulee? Ymmärrän, että se kertoo riskikorjattua tuottoa, mutta mitkä tekijät siihen tarkemmin vaikuttaa. Oletan, että tuotto-% on yksi tekijä, ja siksi uskallan tänne laittaa.

edittiä:
" Luku lasketaan vähentämällä sijoituksen tuotosta riskitön korko (3 kuukauden euribor) ja jakamalla tulos sijoituksen riskillä eli volatiliteetilla. Mitä suurempi Sharpen - luku , sitä paremmin sijoitus on tuottanut suhteessa riskiinsä"

Olen hieman yksinkertainen, kun tuo ei täysin avaudu :sweat_smile:
@xlat Paljon kiitosta! Tuo selvensi paljon. Juuri rautalankamalli, jota kaipasin :slight_smile:

@Intueor tässä kurssikäyrää. Juustotili aloiteltu koronan syövereissä. Kuinkahan pitkältä ajalta tuo Sharpen lasketaan?

@MoneyWalker Vastaan tähän alkuperäiseen postaukseen, niin en spämmää koko ketjua :smiley:.
Vähän on tavara vaihdellut, mutta taitaa laidat olla 5-10. Osa on ollut puhtaasti swingipositioita, jotka myynyt suunnitelman mukaan, ja aina yrittänyt laittaa käteisen töihin uudestaan. Atm yhtiöitä salkussa 7, ja en nää mitään syytä, että näistä mistään luopuisin ihan hetkeen :slight_smile:. Sanottakoon, että vety yms “hypet” joista en ymmärrä tuon taivaallista, olen skipannut suosiolla. Ainoa mikä on pelottanut salkussa, on Tesla, josta onneksi päässyt jo eroon, pienellä voitolla :slight_smile:

19 tykkäystä

Laitatko kuvan salkkusi kurssigraafista? Mielenkiintoista olisi verrata salkun volatiliteetin ja sharpen luvun yhteyttä.

Edit: vaikuttaa salkulta, joka tuottaa hyvin ja takaa vielä hyvät yöunet siihen päälle :sweat_smile:

2 tykkäystä

Hyvin yksinkertaistettuna - otetaan kaksi samanlaista tuottoa (vaikka tuo +111%). Se tuotto, joka on saatu tasaisemmalla kurssikäyrällä saa paremman Sharpen luvun kuin vuoristorata-käyrällä saatu tuotto. Mitä tasaisempi viiva, sitä parempi. Riski siis mitataan tuottojen heiluntana. Sillä ei siis sinänsä ole suoraa tekemistä salkun sisällön tai hajautuksen kanssa vaan ainoastaan lopputuloksen, eli käyrän tasaisuuden kanssa.

16 tykkäystä

Aivan mahtava Sharpen luku @Ituhippinen. Kuinka montaa osaketta olet pitänyt salkussa?

3 tykkäystä