Osakesijoittaminen

Seamless Distribution Systems AB (SDS) - palveluja operaattoreille

Seamless Distribution Systems AB toimittaa erityisesti operaattoreille bisneskriittisiä palvelualustoja maksupalvelujen toteuttamiseen, ratkaisuja digitaaliseen myyntiin sekä Riaktor -hankinnan myös myös BI ja analytiikkapalveluja. Kohdemarkkinat erityisesti kehittyvillä markkinoilla, Aasia, Afrikka, mutta myös Eurooppa ja Pohjoismaat.


We are Seamless

Seamless Distribution Systems (SDS) is a global technology leader in fintech, delivering end-toend software platforms for electronic transactions and digitalization of supply chain. The company is headquartered in Sweden and listed on Nasdaq First North Premier (ticker: SDS). SDS has a global presence in over 50 countries with a focus on emerging markets in Africa, the Americas, Asia and the Middle East.

With over 30 years of experience and closeness to customers, SDS consistently delivers process efficiency and operational excellence. We enable customers to move digital value by facilitating value chain management through an extensive portfolio of scalable solutions.

The proprietary transaction switch platform, ERS 360°, is a multi-access electronic transaction platform that hosts high performance solutions for trade partners, distributors, telecom operators and service providers to drive revenue growth and optimize operations. SDS’ cross-functional teams based in Sweden, France, Romania, Belgium, Ghana, Indonesia, South Africa, Singapore, Pakistan, India and the UAE provide support to customers globally.

Yrityesittely:

Kasvuhakuisuus on liiketoiminnan avainsana, mutta kustannustehokkuus tulee monelta osin läpi ja tulos on myös kasvuyritykseksi poikkeuksellisesti positiivinen. P/E luvuilla katsottuna SDS on hintava, mutta P/S on sitten jo huomattavasti maltillisempi arvostuksen osalta.

Q2 oli kuitenkikn kannattavuudeltaan heikompi, joka teki kasvutarinaan kuopan. Mukana oli M&A kuluja sekä valuuttakurssien vaihteluita ainakin analyytikoiden kommenttien pohjalta, Q3 pitäisi palata taas oikealle uralle.

Palvelut ja tuotteet

Kärkituotteena on ERS 360° täyden palvelun alusta.

SDS jakautuu kahteen toimintoon, Riaktorin myötä kolmeen

Talousluvut ja raportit

2020 tilinpäätös på svenska

2021/Q2 puolivuosiraportti

YTD Q2/21 jälkeen lukuja, näitä kelpaa silti esitellä odotuksia myös heikomman Q2:n jälkeen.

Analyytikoiden seurantaa:

Redeye seurannan aloitus, julkiset materiaalit

image

Redeye Q2/2021 päivitys

Analystgruppen
https://www.analystgroup.se/bolag/seamless-distribution-systems/
image

9 tykkäystä

Q2:n jälkeen tapahtunutta raportista poimittuna tiiviisti

 • Riaktor yrityskaupan loppuun saattaminen.
 • Telenor ensimmäinen tilaus 9M SEK, optio 4M SEK palvelumyyntiin
 • Uudelta operaattorilta kaksi tilausta 3,4M SEK kolmen vuoden ajalle
 • Riaktorille Portugaliin 5G -verkon pilottiprojekti ja Nigeriaan 0,8M SEK tilaus

Uudet operaattorisopimukset ovat merkittäviä päänavauksia. Ensimmäisen sopimuksen saaminen on vaikeaa, mutta sen jälkeen jatkosopimukset ovat helpompia ja erityisesti Telenor on tältä osin merkittävä lisäys.

“This is a major strategic and commercial milestone for us as we begin our engagement with Telenor, which is one of the world’s largest telecom operator groups. Only in Pakistan Telenor have more than 50 million customers. The competitiveness of our products continues to be proven by the growing list of operators and operator groups who see the advantages in SDS ability to meet the clients’ business needs. We now look forward to establishing a long-term relationship with this esteemed telecom operator group,” says Tommy Eriksson, CEO of SDS Group.

Näiden lisäksi mm. Algeriaan 7,7M SEK tilaus ERS 360° tuotteelle

Korona tuonut myynteihin paljon haasteita, mutta sen jälkeen on paljon hyviä viitteitä tarinan jatkumisesta oikeaan suuntaan.

Disclaimer

Omat avauspositiot avattu viime viikolla.

ja tuplattu tänään yhteensä n. 3% osuudelle salkuista

Ping: @Yu_Gong1 saataisiinko SDS:lle yrityssivut :pray:

3 tykkäystä

@kettunen SDS yhtiösivu on nyt päällä ja linkitykset tehty :slight_smile: https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/seamless-distribution-systems-ab

3 tykkäystä

Vielä ajatuksia, miksi tästä itse kiinnostuin summautuvat hyvin Redeyen Q2-raportin kommenteissa

Kuten mainittua Q2, kuten myös Q1, eivät vastanneet edellisen vuoden liikevaihtoa ja sitä kautta kasvuyhtiön leimassa on pientä haalistumaa.

 • Korona kuitenkin olennaisesti vaikuttaa varsinkin SDD-liiketoiminnan liikevaihtoon. Tämä on väistymässä eriyisesti Euroopassa, josta SDD saa nähdäkseni pääosan tuloista.

 • USD-SEK valuuttakurssin vaikutukset ovat merkittävät ja niistä korjattuna liikevaihto olisi ollut edellisen vuoden tasolla.

 • Uusia sopimuksia on tullut paljon ja backlogia kertynyt, jota ei 2021 lähdettäessä vielä ollut ja siitä johtuen Q1 ja Q2 jäivät hieman pehmeiksi ja näkyi myös kurssin putoamisena.

 • Lisää tilauksia ja sopimuksia on tekeillä, joten jatko näyttää merkittävästi paremmalta kuin tämän vuoden luvut toistaiseksi näyttävät.

 • Kannattavuus on pysynyt hyvänä kustannusten hallinnan kautta. Bruttokate varsinkin SDS-liiketoiminnassa on todella vahva.

 • Riaktor toi pienen lisäyksen liikevaihtoon Q2:lle, mutta EBITDA jäi vähän miinukselle. Projekteja siirtynyt Q2:lta, joten näkyvät jatkossa luvuissa positiivisesti. Aiemmin EBITDA ollut 40% tasolla ja liikevaihto tulee koko kvartaalilta mukaan, joten tällä on merkittävä potentiaali sekä liikevaihdon lisäyksen että kannattavuuden osalta.

Tietysti tuossa yllä olevassa on todella paljon luottamuksesta yrityksen eri osien kykyyn päästä ennusteisiin ja sitä kautta lunastaa mainitut näkemykset. Toistaiseksi oma näkemys on näiden puolesta ja kasvumahdollisuus on huomattavat. Mutta oma osaaminen ei toki riitä kattamaan Aasian tai Afrikan operaattoreiden toimintaa tai SDS:n tarjoomaa sinne. Tilaukset puhukoon puolestaan, Telenor on kuitenkin merkittävän kokoinen operaattori ja sitä kautta luottoa löytyy myös itseltä.

Yritän löytää kasvu- ja käänneyhtiöitä, joilla on merkittävä kasvupotentiaali. Riskejäkin tällöin löytyy ja niihin pitää suhtautua osana sijoitusta. SDS:n kohdalla mielestäni Risk/Reward on kuitenkin huomattavan paljon positiivisen puolella ja sitä kautta päätyi salkkuunkin.

P/E luvuiltaan ei ole mikään halpa, kuten todettua avauksessa. 2020 ja 2021 koronan vaikutukset näkyvät. P/S sen sijaan on hyvin kohtuullinen, samoin EV/EBITDA. Oma sijoitusnäkemys on kasvuyhtiö, jolloin P/E:ssä joutuu hieman joustamaan, jos haluaa löytää tulevaisuuden tähtiä. Isompia huteja ei paljon ole mahdollista enää kuitenkaan tehdä.

3 tykkäystä

Palvelun toimivuus ja kilpailukyky osoitettu taas toimivaksi. Vodafonelle ensimmäinen toimitus Omaniin, täysi palvelu ja jatkossa jopa 10-15% jatkuvasta palveluliikevaihdosta

https://www.bequoted.com/bolag/seamless-distribution-systems/pressmeddelande/sds-far-genombrottsorder-software-as-a-service-saas-fran-vod-89517/

Translate käännöksellä lontooksi tuosta tiedotteesta

Seamless Distribution Systems (SDS) has received a major deal from Vodafone Oman on its entire product offering. The deal is the first with the Vodafone group and means that SDS will be the strategic supplier of technology to Vodafone Oman, which is part of one of the world’s largest telecom groups

… A SaaS agreement that extends over three years has been signed, which may provide recurring revenues amounting to approximately 10-15% of SDS’s current support revenues if Vodafone succeeds with its market penetration during the contract period.

Edit:
laitetaan vielä sama tiedote lontooksi

http://www.bequoted.com/bolag/seamless-distribution-systems/pressmeddelande/sds-receives-an-order-worth-sek-7-7-million-from-a-new-telec-88905/

1 tykkäys

Hyvä avaus, mukava nähdä että jollain muullakin on tätä salkussa. :smiley:

Ostin itse tätä viime keväänä. Ajoitus ei nyt ihan osunut kohdalleen, sen jälkeen tuli tuo Q2 -raportti, ja sijoitus on itselläni tässä kohtaa vielä tappiollinen.

Mutta usko tähän on kova. P/E on tosiaan tässä korkealla, mutta toiminta porskuttaa koko ajan vahvasti eteenpäin. SDS:llä on jo nyt monta sopimusta isojen operaattoreiden kanssa (Zain, MTN jne.) ja lisää tulee tasaisen varmasti, ja tuo äsken julkistettu sopimus Vodafonen kanssa on varmasti erittäin merkittävä askel: Se on taloudellisesti merkittävä, mutta ennen kaikkea iso luottamuksen osoitus Vodafonelta sen käynnistäessä toimintaa Omanissa. Tämä voi poikia vielä paljon hyvää.

Tässä ei voida missään nimessä puhua start upista, toiminta on jo hyvällä mallilla, asiakaskunta vahvaa mutta toiminta on silti vielä alkuvaiheessa. Markkinaa riittää, ja uusia tilauksia tosiaan tulee koko ajan.

Q2 luvut olivat pienoinen pettymys, mutta toisaalta kvartaaleissa on reilusti eroa, ne eivät etene tasaisella tahdilla. Kurssireaktio silti varmasti ihan oikeutettu. Positiivista on että kannattavuushan tässä oli silti hyvällä tasolla, erityisesti yritysosto huomioiden. Riaktrin hankinta vaikuttaa myös strategisesti vahvalta vedolta, ja tulee näkymään luvuissa kunnolla luonnollisesti vasta jatkossa. Toki Q3:lla olisi mukava nähdä että topline lähtisi oikealle uralle, mutta nyt kun näitä julkistettuja tilauksia putoilee tähän tahtiin, en osaa olla pitkällä aikavälillä tästä kovin huolissani.

Täytyy jossain vaiheessa päivittää omat ennusteet tästä, nyt se on jäänyt vähän vähälle huomiolle joten tämän viestin anti on varsin rajallinen. :grinning_face_with_smiling_eyes: Mutta potentiaalia tässä riittää!

2 tykkäystä

Kiitos, ja hienoa, että löytyy muitakin kiinnostuneita. Kovin paljon SDS ei ole näkyvyyttä saanut, vaikka erittäin mielenkiintoinen kohde onkin. Ehkä tuo toiminta ei ole niin helposti sisäistettävää ja kohdemarkkinat on kaukana, jotka osaltaan rajaa sijoittajia. Nordnetissäkin omistajia vain 268kpl tällä hetkellä.

Mielellään näkisin myös ennusteitasi ja näkemyksiäsi alkuperäisen sijoituscasesi näkökulmasta. Oletko esim. verrannut tuoteportfoliota Tecnotreen osalta tai mitä muita kilpailijoita löytyy ja niihin vertautuu? Syniverse ainakin hieman samoilla määritteillä mukana, listautumassa SPACin kautta.

Topline on olennainen kasvutarinan kannalta, mutta myös backlog merkittävä tekijä kasvun toteutumisessa pidemmällä aikavälillä. Siihen nämä uudet isot tilaukset tuovat toistaiseksi täytettä ja myös potentiaalia uusien avauksien osalta.

SDS mukana Redeyen Growth Day 2021:n esittäjissä. n. 20 minuutin esittely.

Yllättävän selkeää ruotsia, itsekin pysyin tuossa mukana jollain tavalla :sweat_smile:
Slaideista irtoaa hyvin taustaa

Parit slaidit videolta

Riaktr tukee hyvin muuta SDS:n toimintaa tuomalla sinne analytiikan osaksi palvelua

90% asiakkaan liikevaihdosta kulkee SDS:n palveluiden kautta.

SDS:n Q3 raportti oli viime viikolla

 • Kasvu hyvällä tasolla ja aiemminkin esille olleita uusia sopimuksia isompien operaattoreiden kanssa tehtynä.
 • Tilauskanta kuitenkin pienempi kuin odotettu, samoin haastava taloustilanne pitää asiakkaiden uudet investoinnit rajallisina.

Juli - september

 • Nettoomsättningen uppgick till 78,7 (68,4) MSEK, en ökning med 15,1% jämfört med samma period föregående år.
 • EBITDA-resultatet uppgick till 19,7 (12,0) MSEK.
 • EBITDA-marginalen uppgick till 25,1% (17,6%).
 • Resultat efter skatt uppgick till 1,9 (1,8) MSEK.
 • Resultat per aktie uppgick till 0,19 (0,22) SEK.
 • Totalt kassaflöde uppgick till -11,4 (0,2) MSEK.

Januari - september

 • Nettoomsättningen uppgick till 209,4 (224,5) MSEK, en minskning med -6,8% jämfört med samma period föregående år.
 • EBITDA-resultatet uppgick till 44,7 (38,8) MSEK.
 • EBITDA-marginalen uppgick till 21,3% (17,3%).
 • Justerat EBITDA-resultat uppgick till 50,0 (38,8) MSEK, justerat för förvärvskostnader.
 • Justerad EBITDA-marginal uppgick till 23,9% (17,3%), justerat för förvärvskostnader.
 • Resultat efter skatt uppgick till 0,6 (10,3) MSEK.
 • Justerat resultat efter skatt uppgick till 5,9 (10,3) MSEK, justerat för förvärvskostnader.
 • Resultat per aktie uppgick till 0,06 (1,26) SEK.
 • Totalt kassaflöde uppgick till 20,8 (-1,3) MSEK.

koko raportti:

Redeye julkaisi myös päivitetyn analyysin

sds-group-3q21-update.pdf (499,6 Kt)

Base case nousee 72SEK → 80SEK
fair value ennallaan

Redeye ennusteet

1 tykkäys

SDS:lle uutta tilausta Ghanasta, ei mikään iso, mutta kuitenkin. Kokonaan uusi asiakkuus

Seamless Distribution Systems (SDS) has received an order worth 3.0 million SEK from a brand-new customer in Ghana. The deal concerns the commissioning of SDS’s flagship product ERS 360 °, which will replace the customer’s existing solution and facilitate the digitization of the customer’s sales and distribution channel.

1 tykkäys