Siili Solutions sijoituskohteena

Veikkaisin että Siili Auto koodaa niitä autojen infotainment systeemejä Qt:n työkaluilla. Tilaajana / kehityskumppanina autoteollisuus. Siinä mielessä hyvä Siilille että jatkossa autoissa alkaa olemaan entistä enemmän virtuaalinäytöt. Varmaan osaamista ja hieman kotikenttäetua Qt:n työkaluille mutta Siilille yksi teknologia millä hommia tehdään.

5 tykkäystä

Yleensä tällaiset partner-sertifikaatit on teknologian kehittäjän tapa ilmaista, että toimittajalla on vähintään X määrä osaamista mainitusta teknologiasta. Vertaa esim. Digian ja Innofactorin Microsoft-partner-leimat. Näistä voi sitten toimittajan omassa myynnissä olla jotain hyötyä, jos esim. Siilin potentiaalinen asiakas haluaa nimenomaan Qt:llä tuotettuja ratkaisuja ja etsii osaavaa Qt-toimittajaa.

Kun en autosoftan toimialaa tunne, en pysty kommentoida onko tämmöisillä leimoilla merkitystä myynnille. Toisin sanoen, haluaako asiakkaat ostaa nimenomaan Qt:lla tehtyä käyttöliittymää vai ostavatko ylipäätään käyttöliittymän parhaaksi kokemaltaan toimittajalta teknologiasta riippumatta. Vertaa esim. liiketoimintajärjestelmät, jossa saatetaan ensin päättää, että ostetaan microsoft- tai oracle-alusta ja sen jälkeen vielä kisataan, kuka partneri sen alustan toimittaa. (Ei tietenkään aina näin, mutta pointtina että teknologiavalinta saattaa näytellä näissä isompaa osaa kuin se, kuka kyseisen järjestelmän lopulta toimittaa ja asiakkaalle konfiguroi. Siilin tapauksessa taas kuvittelisin olevan kyse enemmän custom-koodauksesta, jolloin teknologialla ei ole niin suurta merkitystä)

Edit: joku Qt:ta paremmin tunteva voisi kommentoida, onko tässä oikeasti jotain Qt-ekosysteemiä, josta Siili voisi saada jotakin etua liiketoimintaansa.

Edit2: Kyse taisikin olla rekryilmoituksissa mainostamisesta. Saattaa siis olla osaajille suunnattua viestintää: ”tuu meille, jos tykkäät koodata Qt:llä, koska niin tykätään mekin”

5 tykkäystä

Twitteristä poimittua, mikä saattaa olla hyödyksi keskustelun aiheesta kiinnostuneille:

5 tykkäystä

Siili Solutions Oyj:n toimitusjohtajaksi nimitetty Tomi Pienimäki

Siili Solutions Oyj Pörssitiedote 13.10.2021 kello 9.00

Siili Solutions Oyj:n hallitus on saanut toimitusjohtajan valintaprosessin päätökseen ja on nimittänyt TkT, KTM Tomi Pienimäen yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään viimeistään 1.2.2022. Pienimäki toimii tällä hetkellä Finnairin Chief Digital Officerina. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa Vincitin ja Jollan toimitusjohtajana sekä Postin ja Hackmanin tietohallintojohtajana.

”Siili jatkaa strategiansa toteuttamista Digital Experience -kärjellä, panostamalla erityisesti ensiluokkaiseen asiakaskokemukseen suunnittelusta toteutukseen ja ihmiskeskeiseen kulttuuriin. Tomi on koko uransa ajan toiminut digitalisaation eturintamassa niin johtajana kuin asiantuntijana. Hänen pitkä kokemuksensa asiakaskentästämme sekä tuloksellisesta yrityskulttuurin kehittämisestä vahvistavat Siiliä siirtyessämme kannattavan kasvun seuraavaan vaiheeseen”, kommentoi hallituksen puheenjohtaja Harry Brade.

”On hienoa päästä osaksi asiantuntevaa, arvostettua ja kansainvälistä Siili-tiimiä”, sanoo Tomi Pienimäki. ”Odotan jo innolla, että pääsemme yhdessä tiimin kanssa toteuttamaan Siilin seuraavaa kasvun vaihetta.”

Tässä yhteydessä yhtiö on päättänyt siirtää pääomamarkkinapäivää, joka oli suunniteltu pidettäväksi 10.11.2021. Pääomamarkkinapäivä järjestetään alustavan suunnitelman mukaan 11.5.2022.

14 tykkäystä

Mitä mietteitä tästä ja kyseisen herran track recordista? Itse en ole ehtinyt tarkemmin perehtyää, mutta eikös hänen tj-pestinsä Vincitillä ollut melkoinen suvantokausi.

3 tykkäystä

Täällä on jotain vanhaa pohdintaa tuosta Pienimäen siirtymisestä TJ:n paikalta Vincitin hallitukseen. Hallituksessa hän vaikutti n. vuoden ajan.

image

6 tykkäystä

Ei nyt vielä tässä vaiheessa lähdetä arvioimaan tai arvostelemaan tulevaa uutta toimitusjohtajaa, kun hän ei ole edes aloittanut työssään. Annetaan herran ensin toimia tehtävässään Siilillä vaikka vuosi ja tehdään arvio vasta sen jälkeen. Toisaalta tuskinpa Finnairin hallitus olisi kovinkaan kauan mitään tunaria johtajanaan sietänyt.

1 tykkäys

SEB analyytikko ainakin tuntuu tuosta TJ valinnasta pitävän.

Vincit oli kyseisen 3 (vai 4, riippuen laskutavasta)
CEO vuoden aikana kasvanut 159% (liikevaihto)

https://research.sebgroup.com/oapi/puppeteer/110751

11 tykkäystä

Hyvä valinta! On aika tainnut mullata Jonin muistot. Onhan tuo 160 % kasvu vakuuttava ja toiminta oli silloin nykyistä kannattavampaa.

1 tykkäys

Siili Solutions Oyj: Liiketoimintakatsaus 1.1.–30.9.2021

Siili Solutions Oyj Pörssitiedote 27.10.2021 kello 13.45

Siili Q3: Liikevaihto kasvoi ja kannattavuus parani

Tammi–syyskuun tunnusluvut:*

  • Liikevaihto oli 71,1 (2020: 61,2) miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi 9,9 miljoonaa euroa eli 16,2 % edellisvuodesta. Liikevaihdon orgaaninen kasvu oli 2,1 miljoonaa euroa, eli 3,4 %.
  • Oikaistu liikevoitto (liikevoitto ennen hankittujen liiketoimintojen käyvän arvon kohdistusten poistoja) oli 6,0 (4,3) miljoonaa euroa, eli 8,5 % (7,1 %) liikevaihdosta.
  • Henkilöstömäärä katsauskauden päättyessä oli 862 (692).
  • Kokoaikaisen henkilöstön määrä (FTE) katsauskauden päättyessä oli 848 (675) henkilöä sekä 181 (108) alihankkijaa (kokoaikaiseksi muunnetun laskutetussa työssä käytetyn alihankinnan määrä).

*) Supercharge on yhdistelty Siili-konsernin lukuihin 1.3.2021 lähtien.

Heinä–syyskuun tunnusluvut (Q3):

  • Liikevaihto oli 22,4 (2020: 17,1) miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi 30,4 %.
  • Liikevaihdon orgaaninen kasvu oli 1,6 miljoonaa euroa eli 9,6 %.
  • Oikaistu liikevoitto oli 1,8 (1,1) miljoonaa euroa, eli 7,9 % (6,4 %) liikevaihdosta.

Heinä–syyskuun tärkeimmät tapahtumat:

  • Toimitusjohtaja Marko Somerma jätti yhtiön 23.8.2021 ja hallitus käynnisti uuden toimitusjohtajan haun.
  • Pasi Ropponen nimitettiin vt. toimitusjohtajaksi 23.8.2021.
  • Toiminta on käynnistynyt uusissa Jyväskylän ja Joensuun toimistoissa, ja rekrytointi etenee suunnitellusti.
  • Kenneth Lindfors aloitti Digital Experience -yksikön johtajana sekä johtoryhmän jäsenenä 15.7.2021.

Taloudellinen ohjeistus vuodelle 2021:

Vuoden 2021 liikevaihdon arvioidaan olevan 90–106 miljoonaa euroa ja oikaistun liikevoiton (EBITA) 7,4–10,0 miljoonaa euroa. Ohjeistus sisältää arvion Supercharge-yrityskaupan vaikutuksesta Siili-konsernin liikevaihtoon ja oikaistuun liikevoittoon tilikauden 2021 aikana.

Vt. toimitusjohtaja Pasi Ropponen:

Siilin kuluvan vuoden kolmas vuosineljännes onnistui liikevaihdon kasvun ja kannattavuuden osalta hyvin. Liikevaihto kasvoi 30,4 %, josta orgaanisen kasvun osuus 9,6 %. Orgaaninen liikevaihdon kasvu vuosineljänneksellä nousikin pitkän aikavälin tavoitetasolle. Kannattavuus parani jälleen, ja kyseessä oli yhdestoista perättäinen vuosineljännes, jolloin oikaistu liikevoitto parani edellisvuodesta.

Suomen Core-liiketoiminta kehittyi tasaisesti ja asiakaskysyntä piristyi. Toisen vuosipuoliskon aikana olemme keskittyneet ennen kaikkea strategian täytäntöönpanoon, operatiiviseen tehokkuuteen ja rekrytoinnin kiihdyttämiseen. Uudet toimistot Jyväskylässä ja Joensuussa ovat aloittaneet toimintansa vauhdikkaasti. Kokonaisuutena olemme tyytyväisiä myynnin ja rekrytoinnin onnistumisiin työntekijämarkkinan haastavassa kilpailutilanteessa.

Orgaanista kasvua tukivat myös Portfolio-yhtiöt. VALA Group jatkoi totuttua tasaista ja kannattavaa kasvuaan. Kysyntä on jälleen voimakasta myös autoteollisuuden kansainvälisillä markkinoilla, joilla Siili Auto on saavuttanut vahvan aseman ja kasvaa ennätysvauhtia.

Supercharge jatkaa suunnitelman mukaista kannattavaa kasvuaan. Houkutteleva työnantajabrändi ja ihmiskeskeinen kulttuuri tukevat kansainvälisellä kasvupolulla onnistumista. Innovaatiolähtöisen mobiilikehittämisen kysyntä lisääntyy kohdemarkkinoillamme ja näkymät ovat hyvät.

Katsauskauden päättymisen jälkeen yhtiön hallitus nimitti uudeksi toimitusjohtajaksi Tomi Pienimäen, joka aloittaa tehtävässään viimeistään 1.2.2022. Haluan toivottaa Tomin tervetulleeksi ja samalla kiittää kaikkia Siilin työntekijöitä ja asiakkaita hienosta yhteistyöstä kuluvana vuonna.


Liikevaihto tot. 22.4 MEUR meni yli. EBITA lankulle (1.8 MEUR), EBITA-% jäi hieman (7.9% vs. ennustettu 8.5%).

25 tykkäystä

Kerrassaan loistava liiketoimintakatsaus ja erityisesti seuraava maininta lupaa hyvää tulevan kannalta: “Siili Auto on saavuttanut vahvan aseman ja kasvaa ennätysvauhtia”.

19 tykkäystä

Toisessa topikissa olikin juttua näistä nonnerofirmoista. Ei näköjään oma-aloitteisesti kurssiin saadaan liikettä ennen kuin Inderesiltä tulee ”lupa” :smile:

Osarihan oli oikein hyvä. Tulisikohan Siili esittämään tällä kvartaalilla kovinta orgaanista kasvua verrokeista? Sinänsä ei yllättävää, koska jotkut liiketoiminnoista ovat kärsineet enemmän koronasta ja tilanne alkaa hiljalleen normalisoitumaan

5 tykkäystä

Sebin kommentti osarista.

"Siili’s Q3 business review confirmed that the company is accelerating its organic growth after couple of quarters that were impacted by Covid-19. In Q3 the company was successful in its recruiting despite the challenging market, which increases our confidence that the accelerated growth will continue.

We continue to highlight that the company’s cash flow yield for 2022E is at 12% and repeat a fair value range of EUR 19-21 for the share."

16 tykkäystä

Siilin työnantajamielikuvalle tekee varmasti hyvää tasainen vuosittainen nousu Universumin rankingissa. Toki pitää aina muistaa että tällaiset kyselyt ja tutkimukset eivät ole 100% totuutta, mutta jotain ne varmasti kertovat. Hyvä Siili!

18 tykkäystä

SuperCharge avaa uuden toimiston Wieniin. Hyvältä vaikuttaa tämän kanssa - olen tankannut Siiliä isosti lisää kaikessa hiljaisuudessa.

https://www.linkedin.com/company/teamsupercharge

22 tykkäystä
16 tykkäystä

Uusi tuleva tj lisäillyt yhtiönsä kautta näköjään reilu 2000 kpl viime kuussa. Pieniä määriä toki, mutta toivotaan että kasvattaa omistusta reilusti vielä.

8 tykkäystä

21e P/E on tippunut 15 eli vaikka tuloskasvuennusteista jäätäisiin, ei tuo kovin kallis ole. Lyhyen ajan 1 sekä 2 vuoden PEG Inderesin ennusteilla on alle 1
Toisaalta Siilillä on yli 60 rekryilmoitusta, Haetaan melko kokeneita, jotka melko nopeasti pääsevät tekemään täydellä laskutusasteella.
3 rekryä liittyy Siili Autoon (QT, MCU).

Tuli ostettua ensimmäiset Siilin osakkeet, vaihto on melko pientä

9 tykkäystä

Jos ja KUN Siilin core-yksikkö alkaa kasvamaan myynniltään orgaanisesti verokkien edestä tai sen 5% vuodessa säilyttäen kannattavuuden niin Siilin kurssi ei ala ykkösellä. Joskus laskeskelin että Siili olisi pörssissä “holding-yhtiönä” noille “digitaalisen metsänsä puille” VALA, SuperCharge, Skaler jo todennäköisesti 20e+. Autopuoli boonuksena päälle. Mutulla sanon että IPO ylimerkittäisiin moninkertaisesti 25 eurolla?

Siilin Core on ollut kuin raskas taakka joka vetänyt veturia takaisin asemalle. Kyllä se on vääjäämätöntä että oikea kuljettaja löytyy ja olen tankannut Siilin pörssisalkkuni toiseksi suurimmaksi eräksi, nyt jo noin 4000 osakkeeseen. En oikein näe skenaariota missä voisin hävitä rahani. Kertokaa te? Siilillä on hyvää monipuolista osaamista ikuisella kasvualalla ja baana auki Eurooppaan ja pidemmälle.

Nämä Helsingin vakaat IT-konsulttipajat ottavat aina osumaa kun Nassen ylihintaiset kuplat puhkeavat Wall Streetillä, mutta meillä kotimaisilla sijoittajilla on selvä etulyöntiasema näissä small capeissa mitä juuri kukaan ei seuraa. Siiliä seuraavat SEB ja Inderes ovat molemmat mieltä että halpa on osake nykyisellään.

25 tykkäystä

Onko näkemystä miten koron nosto pelot tai tekijöiden palkkojen kasvu vaikuttavat Siili Solutionsin toimintaan?

Olen itse ihmetellyt Siili Solutionin mörnimistä, kiinnostaisi kyllä tietää Bear & Bull Caset. itse hinnoittelisin ylemmäs, mutta osake pysynyt nykyisessä rangessa siili solutionin Inderesin mallisalkusta poistumista asti.

*Pieni positio löytyy.