Osakesijoittaminen

Sijoitusalan tuotokset (elokuvat, kirjallisuus, artikkelit...)

Youtuben algoritmi suositteli allekirjoittaneelle 25 minuutin dokkaria vuoden 2010 Flash Crashista. Oli sen verran mielenkiintoinen keissi romahduksen pääarkkitehdin näkökulmasta (ja henkilöstö itsestään), että ajattelin jakaa sen kansalle.

Haulla ei näyttänyt löytyvän ketjua aiheen tiimoilta, joskin Sijoituskirjallisuus-ketjussa alan tuotoksia käsitelläänkin asiapohjaisen/oppikirjamaisen kirjallisuuden näkökulmasta. Tässä ketjussa voisi nähdäkseni jakaa suosituksia ja keskustella alaan liittyvistä teoksista dokkareista elokuviin, kirjallisuuteen ja uutisartikkeleihin.

Joskohan foorumilaisilla on tullut vastaan poikkeuksellisen erinomaisia suosituksia?

Allekirjoittanut voisi heittää alkuun muutaman viimeaikaisen suosituksen:

  • Bad Blood -kirja Theranoksen noususta startup-maailman yksisarviseksi ja sitä seuranneesta kulissien romahduksesta. Kyseinen tutkivaan journalismiin pohjautuvaa startup-jännäriä on vaikea olla lukematta yhdeltä istumalta. Taisi kuulua Bill Gatesin vuoden kovimpien kirjojen suosituksiin muutama vuosi takaperin. Äänikirjojen ystäville on tarjolla versio useimmissa palveluissa, ja laiskemmille HBO:n The Inventor -dokkari on varsin kelpo kuvaus tapahtuneesta (joskaan ei vedä vertoja kirjalle). Työn alla käsittääkseni myös Hollywood-filmatisointi.
  • Hulun WeWork -dokkari julkaistiin juuri viikko pari takaperin. Dokkarina ei ole mikään maailmaa mullistava, mutta varsin opettavainen tarina niin hyvässä kuin pahassa startupmaailmasta ja teknobuumin älyvapaista arvostuskertoimista. Myös Adam Neumannin myyntikyvyt ja kulttimainen maine muistuttavat hieman Theranosin Elizabeth Holmesin ympärillä vallonutta hypeä.

Kirjallisuuden puolelta Nassim Talebin Fooled by Randomness on Black Swanin ohella melko tuttua tavaraa, mutta mainitsemisen arvoinen, jos ja kun useampi muukin täällä varmaan arvostaa näitä pohdiskelevia, taloutta, matematiikkaa, käyttäytymistieteitä ja filosofiaa yhdisteleviä semiopettavaisia viihdeteoksia. Kyseinen linkki vie Youtubeen vuonna 2017 ladattuun äänikirjaan, joten ei vaadi vaivaa, jos haluaa tutustua.

Omalla lukulistallani on parhaillaan mm. James Gleickin Chaos (kaaosteoria), The smartest guys in the room (case Enron), Super Crunchers ja The man who solved the market (Jim Simmons a’la Medallion fund). Näiden äänikirjat eivät vain valitettavasti ole perus Storytelleissä ja vastaavissa tarjolla, joten pitäisi löytää uusi, helppo ja käyttäjäystävällinen tapa kuunteluun.

7 tykkäystä