Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti

Minut liputettiin EVO-ketjussa siitä kun kysyin mihin aikaan EVO:n osavuosiraportti huomenna tulee. Onko kysyminen siis luvatonta tällä foorumilla? Vai oliko kysymys ns. tyhmä kysymys?

1 tykkäys

Vastauksen löytää suoraan Googlettamalla (eli EVO:n sijoittajakalenterista), miksi et etsi tietoa sieltä? Eli kyllä, kysymys oli tyhmä kysymys.

6 tykkäystä

Olin juuri kommentoimassa samaa. Guuglen käyttö on simppeleissä kyssäreissä hyvinkin suotavaa, tai sitten Kahvihuone. :slight_smile:

7 tykkäystä

Niin olen vain paikassa, jossa ei juuri kenttää ole. Googlaaminen ei onnistunut, mutta graafisesti yksinkertaisempi foorumi toimi. No, turhia selittelyjä, en kysele turhia jatkossa.

4 tykkäystä

Mitä olisit tehnyt tällä tiedolla paikassa jossa ei ole kenttää? Soittanut pikaisia puheluita meklarille? :grinning_face_with_smiling_eyes:

14 tykkäystä

Moikka!
Yhtiöketju on kenties huono paikka spekuloida mallisalkun ostoja/ myyntejä. Kenties täältä olisi voinut apua löytyä: Inderesin analyysit (aik. Inderesin uusi suosituspolitiikka)

Mutta kysymykseesi vastaus: Ei tarkoita. Se antaa toki siihen mahdollisuuden, mutta mikään ei velvoita mallisalkusta nyt keventämään. :slight_smile:

e. Linkki korjattu.

4 tykkäystä

Kannattaa hieman malttaa kommentoinnin kanssa yhtiöketjuissa. Peruskysymyksiä ja firmoihin liittymättömiä kommentteja kannattaa kirjoitella mieluummin kahvihuoneeseen, ettei tule jatkuvia liputuksia.

5 tykkäystä

Se tässä onkin hankalaa kun kaikissa ketjuissa ei liputusherkkyys ole samalla tasolla. Mutta oikeassa olet, olisi pitänyt laittaa kahvihuoneeseen.

3 tykkäystä

Moro ja tervetuloa foorumille. Viestisi liputettiin ja se todennäköisesti poistetaan pian. Tuossa jo muutama ilmoitti, minkä verran lappuja tuli suhteessa merkkaukseen, joten useat viestit samasta asiasta vaan tukkii ketjun. Ei sen kummempaa siis, no offense :+1:

5 tykkäystä

Moi @opanaattori !

Sinun molemmat viestisi voidaan pian liputtaa varsinkin jälkimmäinen, sitä ei tarvinne perustella. :relaxed: Kurssien ihmettelyt voi laittaa tänne Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju :relaxed:

Yhtiöketjuihin varsinkin kannattaa laittaa vain “asiasisällöllisiä” viestejä, kurssi-ihmettelyt em. ketjuun ja rennommat jutut tuonne Kahvihuoneeseen. :slight_smile:

5 tykkäystä

Yritän välttää kirjoittelua Indereksen keskustelupalstalle. Syy on selkeä: en halua rasittaa palstan ylläpitäjiä, varsinkaan sen hätähuudon jälkeen, jonka sain viime liputukseni päätteeksi. “Käyttää kohtuuttomasti ylläpitäjän aikaa” tai jotain sinne päin se oli. Lisäksi tilin sulku 4 -5 pv:ksi. Sana kohtuuttomasti oli mielestäni adekvaatti siinä yhteydessä, sillä viestieni lukumäärä taitaa olla n. 10:sen luokkaa koko historiani ajalta.

Meitä on monenlaisia sijoittajia, tai ihmisiä, jotka laittavat rahojaan erilaisiin sijoituskohteisiin. Osa toimii analyyttisen tiedon pohjalta, osa enemmän “perstuntumalta”. Osalla on kaupallista koulutusta toimiensa tueksi, osa perustaa toimintansa omiin kokemuksiinsa. Jälkimmäisillä eivät ehkä käsitteet ole hallussa, niin että olisi mahdollisuuksia korkealentoiseen ekonomistiseen debattiin. Ehkä nämä jälkimmäiset onkin syytä liputtaa, jotta taso säilyisi ja ajankäyttö suuntautuisi mahdollisimman järkeviin uomiin.

PS. Tämän voi heti liputtaa.

4 tykkäystä

Kuulun myös tuohon jälkimmäiseen kategoriaan. Se ei tarkoita automaattisesti sitä, että kaikki viestit pitää liputtaa. Liputus riippuu jokaisen yksittäisen viestin sisällöstä. On käyttäjän omalla vastuulla jättää kirjoitukset pois yhtiöketjuista jos niillä ei saa tuotua mitään sisältöä muille. Niin minä ainakin teen.

Varsinkin uusien käyttäjien kohdalla olen nähnyt eniten liputuksia yhden rivin turhista tokaisuista sekä kysymyksistä, jotka on käsitelty tyyliin edellisenä päivänä. Jos ei vaivaudu yhtään käyttämään hakua eikä muutenkaan miettimään mitä kirjoittaa niin liputusta ei kannata myöskään ihmetellä.

Sinun kolmesta viime viestistä kahden perässä lukee “saa liputtaa” eikä kolmaskaan kuulu yhtiöketjuun ollenkaan. Jos lupa liputukselle pitää antaa viestin lopussa niin se tarkoittaa sitä, että viestin voi vaan jättää lähettämättä. Tiedät kuitenkin jotain säännöistä kun ilmoitat, että rikot niitä tahallaan.

16 tykkäystä

Tiedustelisin iputettiinko ja poistettiinko viestini kenties rasistisena tai jotain sinne päin? Mielestäni sisältö ei ollut asiaton ja ko. maan yritysten maksukulttuuri, laskujen maksamatta jättäminen ja maksuajat ovat todellisia ongelmia. Näistä löytää tietoa parilla google-haulla.

1 tykkäys

Moikka @Jussi-seta ja tervetuloa Foorumille! :slight_smile:

Yhtiöketjuissa pyritään pitämään keskustelu hyvin asiapitoisena, mutta jos haluaa jutella vähän rennommin, että pitäisikö jotain omistaa tai ei, niin tämä ketju olisi ehkä siihen paras: Inderesin kahvihuone (Osa 3) . Kahvihuoneessa voi muutenkin jutella lähes kaikesta hyvässä hengessä. :slight_smile:

Laitoin sulle viestä, koska viestisi saatetaan liputtaa eli poistaa, koska se ei välttämättä joidenkaan mielestä sovi tuonne yhtiöketjuun. Yhtiöketjussa voi kyllä pohtia yhtiön huonoja ja hyviä puolia yms., jotka sitten liittyvät siihen, että kannattaako omistaa vai ei.

EDIT:
Täällä ei voi myös antaa selkeitä suosituksia, että pitääkö jotain ostaa, myydä vai pitää. Analyytikko antaa tavoitehinnan ja suosituksen, mutta mitään suosituksia muut eivät oikein voi ja saa suoraan antaa. Tietoa voimme jakaa ja oman selvitystyön jälkeen voi kysyä foorumilta kysymyksiä, jos ei ole löytänyt vastauksia etsimäänsä asiaan/ongelmaan. :slight_smile:

Tuonne, kun kirjoitat yhtiön nimen, niin löytyy myös tietoa yhtiöstä, kuten myös täältä Foorumiltakin. :slight_smile:

Anteeksi, että kirjoitin ehkä vähän liian pitkästi tänne, mutta toivottavasti vastaukseni auttaa joitain muitakin. :slight_smile:

15 tykkäystä

@Johannes_Sippola
Eikö samalla periaatteella kuuluisi poistaa myös Keisarin sopuliviestit?

2 tykkäystä

@Tesla_uskovainen jatketaas täällä. Vaikka @Seinakadun_Keisari:n kyseinen viesti oli kieltämättä kärkkäästi kirjoitettu, niin viestissä oli muuten ihan perusteltukin hänen bearish näkemystään Teslasta. Koska perusteluja oli ihan merkittävästi kirjoitettu auki hänen näkemyksensä tuekseen, niin tässä tilanteessa ei ylläpito ei nähnyt järkevänä poistaa kyseistä viestiä (käytän tässä sanaa ylläpito siitä syystä, että en nyt muista tarkasti kuka/ketkä ko. viestiä on moderoinut).

Vaikkei tämä nyt koske suoraan kyseistä viestiä, jonka nostit esille, niin varmasti myös ymmärrät, ettei yhtiöketjujen tarkoitus ole muuttua yhden näkemyksen ylistyspaikaksi, vaan sekä perusteltuja bearish-, että myös bullish-näkemyksiä kaivataan keskusteluun mukaan. Kaikkia sijoituskohteista pitää voida tarkastella kriittisesti - sillä tavalla meistä kaikista tulee parempia sijoittajia, ja me kaikki opitaan jotakin.

18 tykkäystä

Ymmärrän toki. Mutta ymmärräthän sinä, että sopuli-nimityksessä on selvä negatiivinen ja halventava klangi ja täten ei ole asiallista keskustelua, jota peräänkuulutit.

8 tykkäystä

Tämän ymmärrän, ja niin ymmärtävät muutkin ylläpidosta :slight_smile: Kaikissa viesteissä ei oikeasti aina ole todellakaan helppoa puntaroida poistetaanko joku viesti, vai hyväksytäänkö vaan liputus. Me tehdään kyllä parhaamme, että moderoinnista saataisiin paras mahdollinen lopputulos aikaiseksi - tästäkin tapauksesta varmasti opitaan jotakin, ja ainakin itse pohdin tätä vielä varmasti uudestaan jossain välissä eri näkökulmista.

15 tykkäystä

Moi!

Kommenttisi ei ole huono, mutta se ei valitettavasti kuulu kyseiseen ketjuun. :slight_smile:

Ostin/myin juuri äsken -ketju on tarkoitettu vain viesteille, jossa on maininta omista ostoista ja myynneistä. Varmaan yksi yleisimmistä liputussyistä on se, että tähän ketjuun tulee viesti, jossa ei ole mitään omakohtaista osto- tai myyntitapahtumaa mainittuna. :slight_smile: Kirjoitin tänne asiasta, koska tätä tapahtuu kovin usein, ihan muistutukseksi kaikille meille. :slight_smile:

Kahvihuoneessa voi muutenkin jutella lähes kaikesta hyvässä hengessä. :slight_smile:

7 tykkäystä

https://keskustelut.inderes.fi/t/outokumpu-jatkuvaa-vuoristorataa-vai-vakavasti-otettava-sijoituskohde/621/2113?u=sijoittaja-alokas

Tervetuloa Foorumille! :slight_smile:

Tämä on laadukas ja ystävällinen Foorumi. :slight_smile: En osaa sanoa, oletko oikeassa vai väärässä, mutta voisitko vähän muotoilla kirjoitustasi fiksumpaan muotoon ja vähän enemmän tarkempia perusteluita.

Kohteliaisuutta, sitten vähemmän caps lock-nappia ja huutomerkkejä. Kirjoita vähän perustellummin ja laita jokin hyvä kysymys vielä perustelujesi perään analyytikolle, niin uskon, että keskustelu jatkuu hedelmällisenä. :slight_smile:

Olen hyvin varma, että viestisi liputetaan ja pian poistetaan, jos et muokkaa viestiäsi fiksumpaan suuntaan. Kiitos! :slight_smile:

14 tykkäystä