Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti

Harvia ketjussa mielestäni hienoa haastoa @Sambadi ja muut.

Jos näin on niin sitten pois foorumilta ja rauhoittumaan hetkeksi. Kaikkia mielipiteitä arvostetaan… ovat ne puolesta tai vastaan

3 tykkäystä

Sananvapaus, joka toki itsellekin lähellä sydäntä, ei kuitenkaan tarkoita, että juuri tietyllä foorumilla voi postailla mitä vain.

Toki itsekin siis arvostan yhtenäistä selkeää linjaa ja mielestäni lippuja voisi jakaa enemmänkin, jotta yhtiöketjuissa ei korkea taso huku kohinaan. Itse en toistaiseksi paria täysin asiatonta viestiä lukuunottamatta ole uskaltautunut liputtamaan mitään.

3 tykkäystä

Toistaiseksi liikevaihto on kasvanut. Myös viime kvartaalilla kun käytettyjen markkina yleisellä tasolla veti pulkkaa. Siitä voi sitten natista että oliko kasvu tarpeeksi nopeaa vs. ennusteet. Itse en näe ongelmaa niin kauan kuin kasvu jatkuu suhteessa käytettyjen markkinaan - ei voi vaatia rakettikasvua jos samalla käytettyjen myynti sakkaa, mutta kunhan “voitetaan indeksi” niin jotain ollaan tekemässä oikein.

Se on hieman epäselvää, jos Kamux ketjussa kertoo omia havaintojaan autojen määrästä liikkeessä, esittelystä ja siisteydestä, niin se liputetaan. Jos Harvia ketjussa kertoo vastaavat rautakaupasta, sitä ei liputeta. Sinänsä minua ei haittaa kumpikaan, enemmän vaan aina silmään pistää asia. Mielestäni on OK kertoa kokemuksia, toisaalta se lähtee erittäin nopeasti linjalle, missä kuusi seuraavaa kertoo omat havainnot.

6 tykkäystä

Yleisenä huomiona heille, jotka liputtavat aiheesta eksymistä:

Lukekaa ketjun AP ja jos se ei kelpaa teidän omiin fantasioihinne, niin aloittakaa uusi ketju tai kirjoittakaa ketjun uusi päättämänne aiherajaus muokattuun AP:hen.

Tämä siis ystävällisesti tarjottuna vaihtoehtona sille, että liputatte mielivaltaisesti.

3 tykkäystä

Moikka ukko55 ja tervetuloa Foorumille! :blush:

Kysymykseesi valitettavasti foorumilaiset eivät oikein saa ja voi vastata sen tarkemmin. :blush:

Yleensä kurssimuutoksista voi keskustella täällä Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju ja vähän rennommin voi jutella Kahvihuoneessa, eli täällä: Inderesin kahvihuone (Osa 3) .

Muutenkin yhtiöketjut pyritään pitämään asiapitoisina, joten rennommat viestit ja kurssi-ihmettelyt em. ketjuihin, mutta niissäkään ei valitettavasti voida vasta tuohon kysymykseesi. Ajattelin laittaa sulle viestin, koska todennäköisesti viestisi pian liputetaan ja poistetaan. :blush:

Kiitos ja tervetuloa Foorumille keskustelemaan! :slight_smile:

13 tykkäystä

Ok, kiitos vastauksestasi. Olen uusi näillä palstoilla

16 tykkäystä

Eipä mitään ja kiitos, kun otit vastaukseni mukavasti vastaan. :blush: On täysin ymmärrettävää ettei uutena muista tai tiedä kaikkia sääntöjä, en itsekään niitä aina muista ja onhan täällä liputettu myös Inderesin henkilökuntaan kuuluva foorumipoliisikin. :lion:

Ei vain ukko55:lle vaan myös yleisesti ja tämä kappale sisältää henkilökohtaisia mielipiteitäkin:
Tällä palstalla on yleisesti ottaen tarkemmat säännöt kuin muilla keskustelupalstoilla ja varmaan melkein kaikki joutuvat joskus liputetuksi, nämä asiat ovat täysin ok. Se olisi musta toivottavaa, että jos joku laittaa ihan ensimmäistä viestiään Foorumille (kaikki Foorumin jäsenet näkevät viestin yläpuolella mikäli viesti on jäsenen ensimmäinen viesti), jos tämä viesti liputetaan tai näyttää siltä, että se voidaan liputtaa niin olisi ehkä hyvä ohjeistaa uutta jäsentä, koska tuoreena foorumilaisena kaikkea ei voi vielä tietää ja siten uusi jäsen tuntee itsensä tervetulleeksi. :blush:

Olen nykyään suosinut aiempaa enemmän privaviestejä, jos olen halunnut auttaa tai ohjeistaa. Aina ollut mukavaa jutustelua, kun olen jonkun kanssa kirjoitellut privana. :+1:

15 tykkäystä

Liputuksia tulee näköjään myös Indeläisten hyväntekeväisyyskampanjaan innostamisesta. :slight_smile: Poistinkin Kamux-ketjusta linkin tuohon hyväntekeväisyyskeskusteluun liputuksen vuoksi, sillä liputukset näköjään vaikuttavat alentavasti Discourse profiilin mittareihin (regular TL3 → member TL2). :sweat_smile: Hyväntekeväisyyslinkki sai kuitenkin paljon klikkauksia liputuksesta huolimatta. :slight_smile:

2 tykkäystä

Jep, vaikka hyvää asiaa pyrit edistämään, se ei liity yrityskohtaisiin ketjuihiin. Asiasta on kuitenkin hyvin näkyvyyttä kahvihuoneessa ja oma ketjunosto :blush:

15 tykkäystä

Moro Leihvi ja tervetuloa foorumille. Huomasin että ensimmäinen viestisi liputettiin ja se todennäköisesti poistetaan pian. Viesteissä oli hetki sitten juuri juttua, että Kamux myy kymmeniä tuhansia autoja, niin ketjua ei haluta täyttää yksittäisillä kokemuksilla.

Joten ei herneitä :slight_smile: Yhtiökohtaisissa ketjuissa pyritään keskittymään liiketoimintaan ja yhtiöön liittyvistä asioista. Toki asiakaskokemukset siihen liittyy muttei ihan yksittäisesimerkkien tasolla.

19 tykkäystä

Olin juuri kirjoittamassa samaa, kiitos jälleen Wonda! :slight_smile:

8 tykkäystä

En liputtanut viestiäsi. Tässä myös ketju, jossa voit jatkaa liputuksista keskustelua, sekään kun ei kuulu Sampo -ketjuun ja saanee lippua nopeasti.

2 tykkäystä

Tuntuu, että Foorumilla on kesän jälkeen lisääntyneet kirjoittajat, jotka:

A) kirjoittavat jonkun perustelemattoman one-linerin tai
B) paasaavat jostain asiasta X, joka liittyy korkeintaan löyhästi yhtiöön. Sitten itketään liputuksesta, kun oma viesti ei kuitenkaan käsitellyt asiaa yhtiön näkökulmasta.

Inderesin Foorumilla kohtaa kaksi vastakkaista agendaa: Inderesille yhteisön arvo mitataan lukumääränä, jonka yhtiö voi luonnollisesti käyttää markkinointikeinona. Yhteisölle arvo taas mitataan ennen kaikkea jaetun tiedon laadun perusteella jota voisi arvioida esimerkiksi viestien keskimääräisen laadun perusteella.

Valitettavasti viimeaikoina Reddit-meininki on vallannut foorumin ja sen merkitys ylituoton tekemisen kannalta. Viihteenäkin alkavat kököt kuvamanipulaatiot ja meemit olla vähän niin ja näin ja niillekin on parempi foorumeja kuten Twitter.

Juuri äsken liputin Suomen tulevaisuutta käsittelevästä ketjusta linkin ja one-linerin uutiseen, jossa kerrottiin ulkomaalaisten taksikuskien tekemien raiskausten olevan kasvussa. Onko niin vaikeaa liittää kylkeen parin rivin kommentti, siitä miten asian voisi esimerkiksi ratkaista, mitkä nämä vaikutukset ovat Suomen tulevaisuuteen? Mieluiten ilman öyhötystä suuntaan tai toiseen.

25 tykkäystä

En tiedä kuinka laajasti ilmiötä tarkoitit, mutta olen kyllä eri mieltä. @Sijoittaja-alokas sai yhtenä kenkkumaisena aamuna hymyn huulille (ja varmasti olisi ilman meemiä jatkunutkin ainakin hetken sellaisena), kun oli paintmeemejä julkaissut kahvihuoneelle. Olisin surullinen, jos nuo häviäisivät.

13 tykkäystä

Moikka Vauhtiveikko123!

Laitan sulle viestiä, koska luulen, että viestisi voidaan pian liputtaa ja poistaa. :slightly_smiling_face: Yhtiöketjut pyritään pitämään mahdollisimman sisältörikkaina ja jos asiallinen ketju täyttyy kyselyistä tai viesteistä, jotka eivät tuo sijoittajalle lisäarvoa, niin ketjua on “raskasta” lukea. :slightly_smiling_face:

Kysymyksiisi ei voi vasta kovinkaan lyhyesti ja hyvin siten, että voisit käyttää vastauksia sijoituspäätöksissäsi. Suosittelen lukemaan ketjun mieluiten alusta loppuun sekä googlettamaan itse tietoja yhtiöstä jne. Jotkut ovat ehkä lukeneet ja seuranneet yhtiötä jopa muutaman sadan tunnin verran yhteensä vuosien mittaan sekä tiivistäneet tänne olennaisimmat asiat, niitä kerättyjä asioita ja tietoja kannattaa käyttää hyödyksi. :slightly_smiling_face:

Lainaus säännöistä:
II) Keskustelu asialinjalla. Älä kommentoi, jos et pysty tuomaan keskusteluun uutta sisältöä. Huumori kuitenkin suotavaa

Huomasin, että olet melko uusi foorumilainen, joten tervetuloa! :slightly_smiling_face: Kysyit ihan asiallisesti ja ystävällisesti, mutta yhtiöketjuihin toivotaan laitettavan viestejä, jotka tuovat lisäarvoa, mutta kyselemäsi asiat löytyvät ketjusta, kunhan maltat sitä selata. Kahvihuoneessa voi jutella aivan rennosti ja tätä tarkoitan Kahvihuoneella: Inderesin kahvihuone (Osa 3) .

Kiitos ja mukavaa viikonloppua sulle sekä muille! :relaxed:

14 tykkäystä

Moikka Sissos ja @Nurre

Sisso, kyllä tuo 20 tuntia sitten laittamani linkki on saanut pysyä siellä ihan rauhassa ja varmaan tämä sun viestisi voidaan ehkä sen takia liputtaa + poistaa pian. :slightly_smiling_face: Ajattelin varmuudeksi kirjoittaa, jos et huomannut tuota aiemmin laittamaani viestiä, jossa on myös tuo linkki.

@Nurre siis laittoi saman linkin uudelleen kuin minä, mutta se ei varsinaisesti haittaa, mutta ajattelin siitäkin tässä yhteydessä mainita, jos et Nurre huomannut. Joskus jos sama asia ja linkki toistuvat, niin viesti voidaan liputtaa. :slightly_smiling_face:

Mä ajattelin siis vain ihan varmuudeksi teille ilmoittaa, jos ette huomanneet tuota aiemmin laittamaani linkkiä. :slightly_smiling_face: Sissos, eli ylläpito ei ole poistanut tällaisia linkkejä ollenkaan, vaan erilaiset kannat ja näkökulmat saavat kuulua tällä Foorumille. Jos ymmärsin pointtisi väärin, niin pahoittelut.

Mukavat päivänjatkot molemmille! :slightly_smiling_face:

4 tykkäystä

Selasin, mutta ilmeisesti pienellä ruudulla meni ohi ja seli seli. Sitten ihmettelin kun seuraavalla pysäkillä katsoessa ei enää ollutkaan, vaan tuli poistoviesti. Pikaisesti päättelin, että pörssiyhtiö sensuroi vähän kovemmalla kädellä :slight_smile:

2 tykkäystä

Taisin itse ilmoittaa @Sissos (?) aiemman viestin jossa oli tuo sama linkki ylläpidolla, kun se oli jo 2 viestiä aiemmin linkattu.

1 tykkäys

Moikka @Elfik :slight_smile:

Huomasin profiilistasi, että olet hyvin tuore Foorumilla ja ehkä säännöt eivät ole tulleet, niin tutuiksi. Tuoreella tarkoitan sitä, että olet lukenut viestejä Foorumilla noin 600, kun Foorumilla on viestejä noin 386 000, eli ehkä tämän takia Foorumin tavat, miten täällä kannattaa kirjoittaa eivät ole tulleet tutuiksi, jos ymmärrät, mitä tarkoitan. :slight_smile:

Miksi sinut on liputettu?
1.

Analyytikko @Olli_Vilppo (ja toisaalta ihan sama, vaikka siinä olisi kuka tahansa foorumilainen) on laittanut tiedoksi tällaisen Terveystaloon liittyvän tiedotteen/uutisen, minkä perusteella hänen mielestä juttu vaikuttaa hyvältä. Ollin linkissä on tietoa ja asiaa, joka varmasti kiinnostaa Terveystalon sijoittajia. Hän on myös ilmaissut, että hänestä se näyttää hyvältä, mutta ei ole esittänyt asiaa mitenkään tiukkana faktana tai kärkkäästi trollaten esim. “To The Moon”. Mielestäni Ollin viestiä ei missään olosuhteissa olisi syytä liputtaa, mutta tuo sinun viestisi tuntuu aiheettomalta provokatiiviselta trollailulta. Olemmeko samaa mieltä? :slight_smile:

2.


Plussaa siitä, että heti alkuun toteat ettet kuitenkaan liputtaisi analyytikkoa, joka on mielestäsi hyvä ja ahkera. Tämäkään sinun viestisi ei kuulu yhtiöketjuun, vaan tähän ketjuun johon sulle vastasin.
3.

Tällainen viestisi oli myös liputettu, se oli yhtiöketjussa, jonne kuuluu vaan yhtiöketjuun kuuluvat asiapitoiset viestit, jotka tuovat lisäarvoa. Yhtiöketjuun tulee aina tieto siitä, millä perusteella listautumisantiin osallistuneille osakkeet jaetaan. Anteihin osallistuu usein monia monia tuhansia ja jos yhtiöketjuun, vaikka pieni osakin tulisi ilmoittamaan, että kuinka paljon on saamassa, niin siellä voisi olla satoja tällaisia viestejä. Sitten tällaisten viestien joukkoon saattaa hukkua viestit, joissa on jotain tärkeää uutta asiaa yhtiöstä.

Lyhyesti vielä, jos liputuskäytännöissä on jotain mielestäsi pielessä, niin siitä voi laittaa viestiä, joko Foorumin moderaattoreille suoraan tai vaikka tähän ketjuun. Jos haluat jutella rennommin, niin hyvä paikka siihen on Inderesin kahvihuone (Osa 3 .

Moderoinnit tällä palstalla toimii todella hyvin, minun mielestäni. Toki täällä on valtavasti foorumilaisia ja myös viestejä, niin joskus voi tulla vääriä ja turhia liputuksia sekä viestien poistoja, mutta prosentuaalisesti tällaisia virheitä on todella vähän, mielestäni. Toki joskus on rajatapauksia, jotka voivat olla modeille haastavia. Lisäksi joskus jotkut ovat ihmetelleet aiheestakin, miksi heidät tai joku on liputettu tai miksi joku ei ole liputettu, niin ovat sitten laittaneet asiallisen viestin perusteluineen kokemastaan ongelmasta. Modet varmasti ottavat perusteltua ja hyvää kritiikkiä sekä palautetta vastaan, siten voivat tarvittaessa korjata virheen tai muuttaa linjaa jossain asiassa, jos siihen koetaan tarvetta. :slight_smile:

Jotkut asiat ovat ehkä rajatapauksia ja foorumilaisilla on monenlaisia makuja siitä, miten täällä moderoinnin pitäisi pelata, joten kaikki ymmärtänee, että joskus monet ovat tunteneet kokeneensa jonkinlaista vääryyttä. Itse en ole koskaan kokenut vääryyttä täällä, vaikka mut on liputettu, koska mut on liputettu aina aiheesta. Yleisesti ottaen koen, että täällä jengi pitää Inderesin Foorumin ylläpidon toimivan todella hyvin, toki hekin tekevät virheitä, joten kannattaa laittaa tällaisissa tapauksissa asiallista perusteltua palautetta.

Laitoin tämän viestin tänne, jotta ehkä ymmärtäisit liputuskäytännöt paremmin ja kokisit, että tämä on oikeasti laadukas Foorumi. Moni muu on ehkä pohtinut samoja asioita kuin sinä, joten siksikin kirjoitin tällaisen pitkän viestin tänne. Tavoitteenani ei ollut näpäyttää sua, vaan kertoa ystävälliset tämän paikan säännöistä ja laadusta. Toivottavasti et pahastunut? :slight_smile:

Kiitos ja pahoittelut aivan liian pitkästä viestistä kaikille lukijoille,
Alokas
(jonka työpäivä piteni 45 minuuttia tämän viestin johdosta) :confused:

42 tykkäystä