Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti

Klikkaa minua

Tässä viestissä on nyt aistittavissa samanlaista korkealentoista draamaa, mitä moni liputettu tuntuu kokevan. Puhutaan metaforisista aseista ja syyttömyysolettamista vaikka kyseessä on vain Internet-keskustelupalstan yksittäisen viestin piilotus (tai poisto). Nautin tavallisesti erilaisista filosofista ja oikeusjuridisista keskusteluista, mutta tässä on kyseessä ihmiselon kannalta niin vähäpätöinen asia ettei sääntöjen ja liputuskäytäntöjen edes tarvitse olla absoluuttisen vedenpitäviä ja yhteneväisiä. Riittää että ne ovat täyspäisiä, ymmärrettäviä ja toteutettavissa olevia.

Eri ketjuissa pyörivät erilaiset sijoittajat ja ketjujen keskustelukulttuuri eroaa siksi välillä huomattavasti toisistaan. Esimerkiksi Harvia-ketjussa tykätään kirjoitella jos joku julkkis on käynyt saunassa, Kamux-ketjussa jaetaan usein omia kokemuksia yhtiön palvelun toimivuudesta ja Stockmann-ketjussa panostetaan viestien keskipituuteen. Jossain kohtaa käyttäjien välille tulee väistämättä yhteentörmäyksiä ja erimielisyyksiä siitä mikä on keskustelupalstalle kuulumaton “turha viesti” ja tällöin asia ratkaistaan liputuksin ja moderaattorin mielipiteen perusteella. Joskus tässä prosessissa tapahtuu tietysti virheitä, mutta aiheutettu vahinko ei ole kovinkaan vakavaa, joten virheiden ehkäisyyn ei kannata erityisemmin panostaa.

Loppupeleissä yhteisö päättää kollektiivisesti mitkä viestit liputetaan ja mitä viestejä ei liputeta. Olkaahan ihmisiksi ja kirjoittakaa hyvätasoisia viestejä, niin ei teidän mietteitänne kukaan liputa!

43 tykkäystä

Hello @KaakeliKytta ja @historic-65 !

Tervetuloa foorumille. Tässä heads-up, että viestinne Kempower ketjusta liputetaan (ja mahdollisesti poistetaan) hyvin pian, sillä yhtiöketjuihin toivotaan pääasiassa viestejä, joissa on jotain uutta, yritykseen oleellisesti liittyvää faktaa / asiaa / pohdintaa.

Viesteihinne paremmin sopiva ketju olisi esimerkiksi Kahvihuone joissa monet meistä jo samaa asiaa puivatkin.

13 tykkäystä

Moro ja tervetuloa foorumille. Kuten ylläolevienkin osalta, avausviestisi liittyi ymmärrettävään harmitukseen, mutta yritysketju tukkeutuu, mikäli tuosta asiasta alkaa kymmenien tai satojen viestien tulva. Kahvihuoneessa tuosta hieman jo avaudutaankin.

Joten ei muuta kuin jatkakaa kirjoittelua, mutta yrityskohtaisissa ketjuissa keskitytään oleellisesti yritykseen ja sen liiketoimintaan keskittyvään tietoon.

10 tykkäystä

https://keskustelut.inderes.fi/t/kempower-porssiin/24068/202?u=geologiopiskelija

Miksihän poikkeuksellisen suuri antiin osallistuneiden määrän kertominen liputetaan :thinking:. Ilmeisesti joku päätti painaa lippua jokaiselle viestille listautumistulosviestin jälkeen :smiley:

3 tykkäystä

" Älä kommentoi, jos et pysty tuomaan keskusteluun uutta sisältöä."

En liputtanut, mutta viestisi ei tuonut keskusteluun mitään uutta. Jos viestisi olisi esim. syvällisemmin pohtinut laajemman yksityisomistajapohjan vaikutusta kurssikehitykseen tulevaisuudessa, niin lippu ei välttämättä olisi heilunut.

10 tykkäystä

Tämä ei ole aukoton idea ja tässäkin on omat miinuspuolensa, mutta miettisin, että tällaisina päivinä, kun tiedotetaan annin lopputulos tekisi mieli käydä lisäämässä yhtiöketjuun tällainen viesti. :slight_smile:

"Hei,

Tänään tuli ilmoitus listautumisannin lopputuloksesta. Huomioittehan nämä asiat:

1.Jos on ongelmia tai ihmettelyjä liittyen listautumisantiin esim. miksi osakkeet ei näy Nordnetissä tai koska rahat palautuvat jne. Laitathan sitten viestisi sitten tänne:
Suuri IPO / kaupankäynnin ketju: tekniset kysymykset

2.Jos haluaa esimerkiksi päivitellä, miksi sain kovin vähän tai paljon osakkeita tai muuten “meemeillä” antiin liittyen, niin viestit tänne Kahvihuoneelle:

Yhtiöketjuihin toivotaan pääasiassa viestejä, joissa on jotain uutta, yritykseen oleellisesti liittyvää faktaa/asiaa/ pohdintaa. Yritysketju tukkeutuu, jos useammat tulevat päivittelemään annin lopputulosta tai antiin liittyviä ongelmia.

Kiitos! :slight_smile:

Tämä oli tällainen kömpelö esimerkki, että millaisen viestin sinne voisi laittaa annin lopputuloksen yhteydessä, kun aina silloin yhtiöketjuun (ja ehkä muihinkin “vääriin ketjuihin”) tulee silloin runsaasti aiheettomia viestejä ja sitten asiasta täytyy vielä käydä täällä liputusketjussa keskustelua jne sekä privana mahdollisesti vielä erikseen ohjata joitain. Yhtiöketjussa olevien aiheettomien viestien takia saattaa jokin tärkeä viesti jäädä huomaamatta, vaikka myöhemmin aiheettomia viestejä liputettaisiin, poistettaisiin tai siirrettäisiin. Lainasin esimerkkivastauksessani eri foorumilaisten kirjoittamia lauseita, joilla on ohjeistettu kanssafoorumilaisia.

Ideani ei ole paras mahdollinen, mutta mielestäni se voisi vähentää aiheettomien viestien määrää yhtiöketjussa sekä ei tarvitsisi niin paljoa ohjeistaa foorumilaisia, koska varsinkaan uutena foorumilaisena kaikkea ei voi tietää eikä muistaa. Jos ideani ei ole huono, niin ehkä sitä voisi käyttää tulevissa anneissa, toki tuota mun esimerkin viestiä pitää vielä hioa paremmaksi. :slight_smile:

7 tykkäystä

Pieni ongelma varmaan on, että moni harmitustaan purkava kirjoittaja ei välttämättä lue edes edellisiä viestejä kunnolla ennen omansa postaamista. Tuo pitäisi jotenkin saada oikeastaan pop-up:ksi kun viestiä on kirjoittamassa tjsp. Mutta olen samaa mieltä, että joku nudge oikeaan toimintaan olisi hyvä antaa ja tuollainen koontiviesti heti allokaation tultua ulos voisi olla hyvä, jos sen saisi jotenkin pinnattua näkymään aina uusimpana (ettei jää sitten muiden viestien alle).

6 tykkäystä

Parin tunnin päästä pääsen onneksi töihin, niin voin keskittyä muuhun kuin tähän syrjintään, jota tavalliset random-kirjoittajat täällä kokevat. :wink:

Tällaiset viestit on poikkeuksetta viimeisen vuoden aikana poistettu foorumilta yhtiö-topikeista, mutta ilmeisesti mestareilla on eri säännöt? Matsin viesti, johon tuo vastaa on poistettu\siirretty Kempowerin topikista.

Itsehän näkisin, että näistä voi keskustella yhtiötopikissa, mutta se täällä määräävä ja liputtava prosentti täällä on eri mieltä - paitsi jos kyseessä on yksi heistä.

Fight the power. :facepunch:

4 tykkäystä

Mä siirsin noi kaks viestiä tuolta nyt oikeeseen ketjuun, en ehtiny tossa puhelimella häslätessä kaikkia viestejä lukea niin tarkasti et oisin voinu tehä päätöksen siirrosta heti. Kyse ei todellakaan ole siitä, että Mestareilla olisi eri säännöt - näinhän luonnollisesti ei ole.

14 tykkäystä

Mestarit saavat rötväillä loungessa, että siinä mielessä on eri säännöt. Kommentoinnissa foorumille on samat säänöt.

15 tykkäystä

Tähän voisi kommentoida, että Mestareistahan tulee Konkareita kun tulee lippua. :slightly_smiling_face: Nykyään tulee tosiaan aiempaa enemmän näitä liputuksia aiheen ohi kirjoittamisesta ja joskus mielestäni on myös tullut kyllä hieman hätiköiden. Muutamalla lipulla tosiaan luottamustaso laskee, ei sen puoleen, että tuolla luottamustasolla niin suurta merkitystä olisi itseisarvona, kyllä sen itse kuitenkin aika hyvin tietää miten luotettavasti täällä toimii. Mutta hieman ihmettelin kun näin kävi itselläni - suht asiallisia viestejä tulee kai kuitenkin kirjoitettua. :face_with_monocle: Petrattavaa kuitenkin vielä ilmeisesti on, kun vaatimustaso kasvaa … :slightly_smiling_face:

5 tykkäystä

@Juippi2 poistin sun viestin, koska linkki oli laitettu just 12min aiemmin ketjuun. :smiley:

5 tykkäystä


Tämän viestin olisi kyllä voinut jättää poistamatta. Hyödyllinen tieto monelle Teslaa seuraavalle, kuten
everlaastian lisäkysymyksistä kävi ilmi.

4 tykkäystä

Jos mainitsee Teslan ketjussa, että osaketta on käsitelty teknisen analyysin näkökulmasta videossa X, kommentti poistetaan?

Edit: ok, kommentti olikin TA-ketjussa, ehkä se vaikuttaa asiaan.

Nykyinen linja on melkoisen tiukka tämän tyyppisissä tilanteissa, vai miten muut näkevät asian? Olettaisin, että Teslan osakkeen omistajat ovat jossain määrin kiinnostuneita tämänkin tyyppisistä tiedoista, eikä kommentti ole varsinaisesti ohi käsiteltävän aiheen?

Tietysti linkki kyseiseen videoon tulisi mielellään olla mukana.

1 tykkäys

Viesti oli itseasssa TA-ketjussa vastauksena tähän viestiin.

2 tykkäystä

Jos tuo näkyvä oli koko viesti, niin ehkä linkki sekä yhteenveto TAsta olisi ollut kohdillaan?

2 tykkäystä

Teknisen analyysin ketjusta ois hyvä pitää tommoset lyhyet chattailut mielellään poissa, tai ainakin kommentoida noita jonkun TA:han pohjautuvan analyysin ohessa. Lyhyet vastaukset, jotka tossa tapauksessa on kohdennettu esim. Teslaa seuraaville voi kommentoida esim. Teslan omaan ketjuun jonkinlaisella järkevällä saatteella.

4 tykkäystä

Olisihan yhteenveto ja linkki viestin sisältöä parantanut, mutta ajattelin vain nopeasti vinkata aiheesta. Linkkailut ja yhteenvedot olisivat olleet sen verran työläitä, että koko viesti olisi jäänyt lähettämättä.

@Johannes_Sippola Ymmärrän kyllä, että ne jatkokysymykset vastauksineen lähti, mutta mielestäni tuo ensimmäinen viestini toi everlaastille ja muille lukijoille hyödyllistä tietoa Teslan TA:sta. Toivoisin, että tämän tyyppisiä viestejä ei poisteltaisi kovin kepeästi, vaan mieluummin siirrettäisiin, mikäli ne eivät ole täysin ketjun aiheen mukaisia.

3 tykkäystä

@CitizenJ Joo, vähän turhan tiukkaahan tuo oli. Kuitenkin viesteissä äkkiä selvisi, että mistä löytyy lisää analyysiä ja jopa kyseisen analyytikon lähtökohtainen kanta tilanteeseen. Sekin on kuitenkin merkitsevä juttu.

Noo, pieniähän nämä. Tärkeintä oli että itse näin viestisi ja hyödyin niistä tiedoista :grin:

1 tykkäys

@Verneri_Pulkkinen Oli pakko liputtaa sut Remedy ketjussa :rofl: Tie vankilaan on auki :wink:

5 tykkäystä