Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti

Tämä automaattinen viesti lähetettiin sivustolta Osakesijoittaminen kertoaksemme sinulle että [viestisi ](https://keskustelut.inderes.fi/t/kx
… ) poistettiin.

Viestisi merkittiin sopimattomaksi : se koetaan loukkaavaksi, herjaavaksi tai yhteisön sääntöjen vastaiseksi.

Yhteisö liputti viestin, ja henkilökunnan jäsen päätti poistaa sen.

Jaaha, MIKSI? Hys vai miten. Joka poistat viestini voitko kysyä ammattilaiselta, ehkä olen oikeassa.

@Huhuh. Kautta linjan viestisi foorumille ovat olleet käytännössä täysin käsittämättömiä, eli niistä ei saa mitään selvää. Olen saanut sen käsityksen, että ilmeisesti yrität viljellä täällä jonkinlaisia salaliittoteorioita, mutta siitäkään ei saa mitään tolkkua. Myöskin tämä viestisi on täysin käsittämätön, sanajärjestys ja puuttuvat sanat tekevät siitä aivan höpönlöpöä, vaikkei juuri tässä viestissä käsitellä edes salaliittohommia. Tässä olikin jo useita syitä liputuksiin.

18 tykkäystä

Kysyisin täällä, miksi yhtiöketjusta poistetaan viesti, jossa yhtiön kerrotaan nousevan omxh25:een? Itse ajattelen, että tuolla on jo merkitystäkin sijoittajan kannalta.

2 tykkäystä

Kyseinen uutinen löytyy sekä Harvian että SSAB yhtiöketjuista että nousevat indeksiin.
Onko mahdollista että linkkasit saman uutisen toistamiseen, mikä aiheutti liputuksen?

Ei ainakaan minulla näy Harvia-ketjussa tuota uutista. Taannoin siellä spekuloitiin asialla, mutta silloin tuumattiin, ettei ehkä vielä tapahtuisi.

Syyksi oli merkitty, että eksyy aiheesta.

1 tykkäys

Todentotta! On mennyt multa eilen ohi, enkä löytänyt uutista hakiessani hakusanalla Harvia-ketjusta. Tämä selittää.

2 tykkäystä

Kahvihuone kanavalle laitoin tommosen postauksen. Hieman ihmetyttää foorumin poistopolitiikka?

Viestisi merkittiin eksyvän aiheesta : koetaan, ettei se ei kuulu ketjun aiheeseen, jonka määrittelevät sen aloitusviesti ja otsikko.

Ei kyl ihmetyttäis jos FED ois nyt kaks päivää iltapäivällä (jenkki-aikaan) lähteny isolla kädellä ostaa indeksejä. Ei ois eka kerta - yleensä kuitenkin keskispankit tekee semmosia operaatioita enemmän sodan syttyessä tms. Who knows…

Kun katsoo jenkki pörssiä viimeiset kaksi päivää niin päivä on alkanut kunnon dipillä ja sitten pörssi toipunut. Swingit ovat olleet kaksi päivää putkeen todella rajut. Voisko @system avata että eikö siis kahvihuoneessa saa spekuloida yhtään tällä aiheella? (ei se nyt ois kovin ihmeellistä jos FED tommosta tekis ottaen huomioon FED:in viime vuosien tukiostot).

Siis kyseessä kummiskin kahvihuone kanava?

4 tykkäystä

Nöyrä anteeksipyyntö @anon13636928 !

Nyt Alokkaan väsynyt silmä on pettänyt, huomasin että viestisi oli liputettu. Katsoin tuon viestin olevan ihan toisessa ketjussa kuin Kahvihuoneketjussa. Molemmat kädet ylös virheen merkiksi. :worried: Tosi hyvä, kun laitoit viestiä.

Palautin viestisi taas näkyväksi, paha virhe. Pahoittelut!

20 tykkäystä

Onhan tämä nyt järjetöntä foliohattuilua. Milloin FED on ostanut osakkeita? Ja miksi se tekisi sen salassa eihän siinä olisi mitään signaalia-arvoa? Vai ihan buy the fucking dip mentaliteetillä?

3 tykkäystä

Aiheeseen liittyen “plunge protection team”.

Ja joo, ehkä osittain vähän foliohattujuttua, mutta usein on puolivakavasti syytetty että on myös aktiivisesti osallistunut markkinoiden vakauttamiseen kun on turbulenssia. Ja ei, en usko että tällä kertaa on tarvittu mitään kättä varjoista tukemaan, ihan normaali, ehkä hieman reipasvauhtinen korjausliike iski, eihän tässä ole edes circuit breakereihin kolistu matkalla kuin ihan muutaman yksittäisen osakkeen kanssa.

2 tykkäystä

Luitko tuota juttua? Tässä oli FED:in ostoslista. Kaikissa on yksi yhteinen tekijä. Vihje: 007, James
****.

ETF name Fed holdings Fed % of May-Aug inflows
VanEck Vectors Fallen Angel High Yield Bond ETF ANGL, -0.33% 34 3%
iShares iBoxx $ High Yield Corporate Bond ETF HYG, -0.29% 330 3%
Xtrackers USD High Yield Corporate Bond ETF HYLB, -0.21% 1,791 4%
iShares Intermediate-Term Corporate Bond ETF IGIB, -0.16% 2,916 17%
iShares Short-Term Corporate Bond ETF IGSB, -0.08% 3,908 18%
SPDR Bloomberg Barclays High Yield Bond ETF JNK, -0.25% 2,006 28%
iShares iBoxx $ Investment Grade Corporate Bond ETF LQD, -0.28% 7,932 31%
iShares 0-5 Year High Yield Corporate Bond ETF SHYG, -0.26% 786 4%
SPDR Bloomberg Barclays Short Term High Yield Bond ETF SJNK, -0.32% 77 41%
iShares 0-5 Year Investment Grade Corporate Bond ETF SLQD, -0.07% -86 -51%
SPDR Portfolio Intermediate Term Corporate Bond ETF SPIB, -0.14% 584 83%
SPDR Portfolio Short Term Corporate Bond ETF SPSB, -0.02% 450 63%
iShares Broad USD High Yield Corporate Bond ETFUSHY 535 12%
SPDR Portfolio Short Term Corporate Bond ETF USIG, -0.24% 803 23%
Vanguard Intermediate-Term Corporate Bond ETF VCIT, -0.19% 9,356 15%
Vanguard Short-Term Corporate Bond ETF VCSH, -0.07% 6,785 22%
6 tykkäystä

Ei väitä että FED tota tekee, ja heittoni oli joo on jokseenkin fooliohattu-osastoa. Mutta kanava oli kahvihuone ja kahvihuoneessa on tapana heittää.

Se vasta on foolio-hattu osastoa jos pitää mahdottomana että FED ei voisi ostaa osakkeita.

Ihan ensimmäiseksi kannattaisi kyllä perustella noita heittoja edes jotenkin, niin pystyisi ottamaan vakavammin. Eri asia toki, jos väite on peräisin jostain ylilaudalta eikä pidä lainkaan vettä.

Toiseksi kysyn kysymyksen. Miksi ihmeessä FED ostaisi salaa osakkeita markkinalta, kun osa vaikutuksesta tulee juurikin siitä psykologiasta, että FED viestii tukevansa markkinaa?

Myös monet muut yhteiskunnalliset toimijat ilmoittavat toimistaan, joita tekevät poikkeavissa olosuhteissa:

  • Poliisi ilmoittaa olevansa paikalla esim tappeluissa
  • Kunnossapito viestii aura-autojen olevan liikkeellä lumimyrskyn jälkeen
  • Teleoperaattori ilmoittaa korjaavansa vikaa verkoissaan heti sen havaittuaan etc.

Ylläolevaa kutsutaan kriisiviestinnäksi, ja siihen on ihan koulutettu ammattilaisia.

Olisko lähdettä tälle väitteelle, että keskuspankit ostaisivat osakkeita sotien aikana? Esim WW2 aikana S&P500 nousi 80% sinä aikana kun USA osallistui sotaan ja nousu käynnistyi melko pian Pearl Harborin jälkeen. War Bondeista olen toki kuullut, mutta en kyllä kyllä muista koskaan kuulleeni keskuspankkien osakeostoista. Itseasiassa jenkkimarkkina on yliperformoinut sotien aikana.*

*What Happens to the Market if America Goes to War? | CFA Institute Enterprising Investor

4 tykkäystä

Monet liputukset johtavat ihan hyvien viestien poistamiseen, koska viesti on ollut väärässä ketjussa. Jos liputtajat voisivat mieluummin siirtää viestit asiaankuuluvaan ketjuun, välttyisimme monelta mielipahalta ja poistojen aiheuttamalta turhalta metakeskustelulta.

Ymmärrän, että tämä foorumisofta on valmispaketti, joka tulee jostain Inderesin ulkopuolelta, eikä siihen noin vain tehdä muutoksia. Jos se kuitenkin vain olisi teknisesti mahdollista, tulisi suosia siirtämistä poistamisen sijaan.

3 tykkäystä

Itse noissa käytän lippua “muu” ja kirjoittelen turinan modeille että mitäs jos siirtäisitte. Saattaa mennä hetkeksi piiloon mutta sen jälkeen pitäisi kyllä siirtyä ja ilmestyä uudestaan. Ellei mode ole nakkisormi ja väärinymmärrä tai väärinlue jotain ja hakkaa tuhoamisnappia liian aggressiivisesti…

6 tykkäystä

Pekka Saurilla oli hyvä kirjoitus Maaseudun Tulevaisuudessa tämän ajan keskustelukulttuurista. Linkkaan kirjoituksen tänne, koska foorumillakin käsitellään säännöllisin väliajoin hyvähenkisen keskustelun merkitystä, ja esitystavan ja perustelemisen osuutta sen toteutumisessa. Saurin mukaan “jokainen on nyt oman mediansa päätoimittaja ja harkitsee tykö­nään, mitä kaikkea tajunnan sisältöä on syytä täräyttää julki ja mitä jättää täräyttämättä”.

Forumilla yhteisö linjaa liputuksillaan sopivaisuuden rajoja. Monet foorumin jäsenet osaavat pitää hyvin perustelluilla vastauksillaan keskustelun tasoa yllä silloinkin, kun ovat eri mieltä. Koska me loputkin kirjoittajat olemme Saurin sanoin oman mediamme päätoimittaja, ei haittaa, jos pysähdymme ajattelemaan, mitä kirjoitamme - varsinkin silloin, kun haluamme kirjoittaa, mitä ajattelemme.

6 tykkäystä

@Johannes_Sippola Mietin että voisiko @Jarnis ja kumppaneiden hengentuotokset Pörssien suunnasta poistamisen sijaan siirtää esimerkiksi Härkätaisteluareenalle, niin seurantatyö ei menisi hukkaan :thinking:

9 tykkäystä

Tuonne voisi kyllä siirtyä käyttäjä ihan itsekin, jos tietää että aikoo kursseja spekuloida tai viestiä jotain muuta vastaavaa sisältöä :slight_smile: Mutta voin siirrellä kans, vähän tilanteesta riippuen toki.

5 tykkäystä